Ιωάννης 12:12-19 12 Την επόμενη ημέρα, το μεγάλο πλήθος που είχε έρθει στη γιορτή άκουσε ότι ο Ιησούς ερχόταν στην Ιερουσαλήμ. 13 Πήραν λοιπόν φοινικόκλαδα και βγήκαν να τον συναντήσουν και άρχισαν να φωνάζουν: «Σώσε, σε ικετεύουμε! Ευλογημένος αυτός που έρχεται στο όνομα του Ιεχωβά, ο βασιλιάς του Ισραήλ!» 14 Όταν ο Ιησούς βρήκε ένα γαϊδουράκι, κάθισε πάνω του, όπως είναι γραμμένο: 15 «Μη φοβάσαι, κόρη της Σιών. Δες! Ο βασιλιάς σου έρχεται, καθισμένος σε πουλάρι γαϊδουριού». 16 Αυτά οι μαθητές του δεν τα κατάλαβαν στην αρχή, όταν όμως ο Ιησούς δοξάστηκε, τότε θυμήθηκαν ότι αυτά ήταν γραμμένα για εκείνον και ότι αυτά όντως έγιναν.

17 Έδιναν μάλιστα μαρτυρία όλοι εκείνοι που ήταν μαζί του όταν φώναξε τον Λάζαρο να βγει από το μνήμα και τον ανέστησε από τους νεκρούς. 18 Αυτός είναι επίσης ένας λόγος για τον οποίο το πλήθος πήγε να τον συναντήσει, επειδή άκουσαν ότι είχε εκτελέσει αυτό το σημείο. 19 Έτσι λοιπόν, οι Φαρισαίοι είπαν μεταξύ τους: «Βλέπετε ότι δεν καταφέρνετε τίποτα. Ορίστε! Όλος ο κόσμος τον έχει ακολουθήσει».

Μάρκος 11:1-11

1 Καθώς πλησίαζαν στην Ιερουσαλήμ, στη Βηθφαγή και στη Βηθανία που βρίσκονταν στο Όρος των Ελαιών, έστειλε δύο μαθητές του 2 και τους είπε: «Πηγαίνετε στο χωριό που βλέπετε και, μόλις μπείτε σε αυτό, θα βρείτε δεμένο ένα πουλάρι πάνω στο οποίο δεν έχει καθίσει κανείς μέχρι τώρα. Λύστε το και φέρτε το εδώ. 3 Και αν κάποιος σας πει: “Γιατί το κάνετε αυτό;” να πείτε: “Ο Κύριος το χρειάζεται και θα το ξαναστείλει εδώ αμέσως”». 4 Πήγαν λοιπόν και βρήκαν το πουλάρι δεμένο σε μια πόρτα, έξω στην πάροδο, και το έλυσαν. 5 Αλλά μερικοί που στέκονταν εκεί τους είπαν: «Τι κάνετε εκεί και λύνετε το πουλάρι;» 6 Εκείνοι τους είπαν ό,τι είχε πει ο Ιησούς, και αυτοί τους άφησαν να φύγουν.

7 Και έφεραν το πουλάρι στον Ιησού και έβαλαν τα εξωτερικά τους ρούχα πάνω σε αυτό, και εκείνος κάθισε πάνω του. 8 Επίσης, πολλοί έστρωσαν τα εξωτερικά τους ρούχα στον δρόμο, ενώ άλλοι έκοψαν από τους αγρούς πυκνόφυλλα κλαδιά. 9 Και εκείνοι που προπορεύονταν και εκείνοι που ακολουθούσαν φώναζαν: «Σώσε,* σε ικετεύουμε! Ευλογημένος αυτός που έρχεται στο όνομα του Ιεχωβά! 10 Ευλογημένη η ερχόμενη Βασιλεία του πατέρα μας του Δαβίδ! Σώσε, σε ικετεύουμε, εσύ που κατοικείς στα ύψη!» 11 Και μπήκε στην Ιερουσαλήμ και πήγε στον ναό, και κοίταξε ολόγυρα τα πάντα, αλλά επειδή η ώρα ήταν ήδη περασμένη, βγήκε στη Βηθανία με τους Δώδεκα.

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it:

No Comments on “Ανάγνωση της Γραφής για την Ανάμνηση: (Γεγονότα στη διάρκεια της ημέρας: 9η Νισάν)”

Comments on this entry are closed.


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην ενημέρωση και στην υλη που τον διακρίνει!