Ιωάννης 20:2-18 2 Πήγε λοιπόν τρέχοντας στον Σίμωνα Πέτρο και στον άλλον μαθητή, για τον οποίο ένιωθε στοργή ο Ιησούς, και τους είπε: «Πήραν τον Κύριο από το μνήμα και δεν ξέρουμε πού τον έχουν βάλει».

3 Τότε ο Πέτρος και ο άλλος μαθητής ξεκίνησαν για να πάνε στο μνήμα. 4 Οι δυο τους άρχισαν να τρέχουν μαζί, ο άλλος μαθητής όμως έτρεξε πιο γρήγορα από τον Πέτρο και έφτασε πρώτος στο μνήμα. 5 Σκύβοντας μέσα, είδε τα λινά πανιά να βρίσκονται εκεί, αλλά δεν μπήκε μέσα. 6 Έπειτα ήρθε και ο Σίμων Πέτρος και μπήκε στο μνήμα. Και είδε τα λινά πανιά να βρίσκονται εκεί. 7 Το πανί που υπήρχε στο κεφάλι του δεν βρισκόταν μαζί με τις άλλες πάνινες λωρίδες, αλλά ήταν τυλιγμένο χωριστά. 8 Τότε μπήκε μέσα και ο άλλος μαθητής, αυτός που είχε φτάσει πρώτος στο μνήμα, και είδε και πίστεψε. 9 Διότι δεν είχαν κατανοήσει ακόμη αυτό που έλεγε η Γραφή, ότι πρέπει να αναστηθεί από τους νεκρούς. 10 Έτσι λοιπόν, οι μαθητές γύρισαν στα σπίτια τους.

11 Ωστόσο, η Μαρία συνέχισε να στέκεται έξω, κοντά στο μνήμα, κλαίγοντας. Ενώ έκλαιγε, έσκυψε για να κοιτάξει μέσα στο μνήμα 12 και είδε δύο αγγέλους στα λευκά να κάθονται εκεί που βρισκόταν πριν το σώμα του Ιησού, ένας στο μέρος του κεφαλιού και ένας στο μέρος των ποδιών. 13 Και εκείνοι της είπαν: «Γυναίκα, γιατί κλαις;» Αυτή τους είπε: «Πήραν τον Κύριό μου και δεν ξέρω πού τον έχουν βάλει». 14 Αφού το είπε αυτό, γύρισε προς τα πίσω και είδε τον Ιησού να στέκεται εκεί, αλλά δεν κατάλαβε ότι ήταν αυτός. 15 Ο Ιησούς τής είπε: «Γυναίκα, γιατί κλαις; Ποιον ψάχνεις;» Αυτή, νομίζοντας ότι ήταν ο κηπουρός, του είπε: «Αν εσύ τον μετέφερες αλλού, κύριε, πες μου πού τον έβαλες και εγώ θα τον πάρω». 16 Ο Ιησούς τής είπε: «Μαρία!» Γυρίζοντας αυτή, του είπε στην εβραϊκή: «Ραββουνί!» (το οποίο σημαίνει «Δάσκαλε!»). 17 Ο Ιησούς τής είπε: «Μη γαντζώνεσαι πάνω μου, διότι δεν έχω ανεβεί ακόμη στον Πατέρα. Πήγαινε όμως στους αδελφούς μου και πες τους: “Ανεβαίνω στον Πατέρα μου και Πατέρα σας και στον Θεό μου και Θεό σας”». 18 Πήγε λοιπόν η Μαρία η Μαγδαληνή και ανήγγειλε στους μαθητές: «Είδα τον Κύριο!» Και τους ανέφερε τι της είχε πει.

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it:

No Comments on “Ανάγνωση της Γραφής για την Ανάμνηση: (Γεγονότα στη διάρκεια της ημέρας: 16η Νισάν”

Comments on this entry are closed.


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην ενημέρωση και στην υλη που τον διακρίνει!