Ματθαίος 26:20-56 – 20 Όταν βράδιασε, ο Ιησούς πλάγιασε μπροστά στο τραπέζι μαζί με τους 12 μαθητές. 21 Ενώ έτρωγαν, είπε: «Αληθινά σας λέω: Ένας από εσάς θα με προδώσει». 22 Μόλις το άκουσαν αυτό, λυπήθηκαν πάρα πολύ και άρχισαν όλοι να του λένε: «Κύριε, μήπως είμαι εγώ;» 23 Απαντώντας αυτός είπε: «Εκείνος που βουτάει το χέρι του μαζί μου στη γαβάθα, αυτός θα με προδώσει. 24 Βέβαια, ο Γιος του ανθρώπου φεύγει, όπως είναι γραμμένο σχετικά με αυτόν, αλλά αλίμονο σε εκείνον τον άνθρωπο μέσω του οποίου προδίδεται ο Γιος του ανθρώπου! Θα ήταν καλύτερο για εκείνον να μην είχε γεννηθεί». 25 Ο Ιούδας, ο οποίος επρόκειτο σύντομα να τον προδώσει, αποκρίθηκε: «Μήπως είμαι εγώ, Ραββί;» Ο Ιησούς τού απάντησε: «Εσύ ο ίδιος το είπες».

26 Καθώς συνέχιζαν να τρώνε, ο Ιησούς πήρε ένα ψωμί και, αφού έκανε μια προσευχή,* το έσπασε και το έδωσε στους μαθητές λέγοντας: «Πάρτε, φάτε. Αυτό σημαίνει το σώμα μου». 27 Και αφού πήρε ένα ποτήρι, έκανε μια ευχαριστήρια προσευχή και τους το έδωσε λέγοντας: «Πιείτε από αυτό, όλοι σας, 28 διότι αυτό σημαίνει το “αίμα μου της διαθήκης”, το οποίο θα χυθεί χάρη πολλών για συγχώρηση αμαρτιών. 29 Αλλά σας λέω: Δεν πρόκειται να ξαναπιώ από αυτό το γέννημα του κλήματος μέχρι την ημέρα εκείνη που θα το πίνω καινούριο μαζί σας στη Βασιλεία του Πατέρα μου». 30 Τελικά, αφού έψαλαν αίνους,* βγήκαν έξω στο Όρος των Ελαιών.

31 Τότε ο Ιησούς τούς είπε: «Όλοι σας θα σκανδαλιστείτε σε σχέση με εμένα αυτή τη νύχτα, γιατί είναι γραμμένο: “Θα πατάξω τον ποιμένα, και τα πρόβατα του ποιμνίου θα διασκορπιστούν”. 32 Αλλά αφού αναστηθώ, θα πάω πριν από εσάς στη Γαλιλαία». 33 Ο Πέτρος όμως αποκρίθηκε και του είπε: «Και αν όλοι οι άλλοι σκανδαλιστούν σε σχέση με εσένα, εγώ ποτέ δεν θα σκανδαλιστώ!» 34 Ο Ιησούς τού είπε: «Αληθινά σου λέω: Αυτή τη νύχτα, προτού λαλήσει πετεινός, θα με απαρνηθείς τρεις φορές». 35 Ο Πέτρος τού είπε: «Ακόμη και αν χρειαστεί να πεθάνω μαζί σου, δεν πρόκειται να σε απαρνηθώ». Το ίδιο είπαν και όλοι οι άλλοι μαθητές.

36 Τότε ο Ιησούς πήγε με τους μαθητές σε ένα μέρος που ονομαζόταν Γεθσημανή και τους είπε: «Καθίστε εδώ, ενόσω εγώ θα είμαι εκεί και θα προσεύχομαι». 37 Και αφού πήρε μαζί του τον Πέτρο και τους δύο γιους του Ζεβεδαίου, άρχισε να νιώθει λύπη και έντονη ταραχή. 38 Τότε τους είπε: «Είμαι* βαθιά λυπημένος, μέχρι θανάτου. Μείνετε εδώ και να είστε σε εγρήγορση μαζί μου». 39 Και πηγαίνοντας λίγο πιο πέρα, έπεσε με το πρόσωπο κάτω και προσευχόταν: «Πατέρα μου, αν είναι δυνατόν, ας απομακρυνθεί αυτό το ποτήρι από εμένα. Εντούτοις, ας μη γίνει όπως θέλω εγώ, αλλά όπως θέλεις εσύ».

40 Όταν επέστρεψε στους μαθητές, τους βρήκε να κοιμούνται, και είπε στον Πέτρο: «Δεν μπορούσατε ούτε μία ώρα να είστε σε εγρήγορση μαζί μου; 41 Να είστε σε εγρήγορση και να προσεύχεστε, για να μην μπείτε σε πειρασμό.+ Το μεν πνεύμα είναι πρόθυμο, αλλά η σάρκα αδύναμη».+ 42 Πάλι πήγε και προσευχήθηκε, δεύτερη φορά, λέγοντας: «Πατέρα μου, αν δεν είναι δυνατόν να απομακρυνθεί αυτό το ποτήρι αλλά πρέπει να το πιω, ας γίνει το θέλημά σου». 43 Και ήρθε πάλι και τους βρήκε να κοιμούνται, γιατί τα μάτια τους είχαν βαρύνει. 44 Αφού λοιπόν τους άφησε, πήγε πάλι και προσευχήθηκε, τρίτη φορά, λέγοντας ξανά το ίδιο πράγμα. 45 Ύστερα επέστρεψε στους μαθητές και τους είπε: «Στιγμές σαν και αυτές εσείς κοιμάστε και αναπαύεστε! Δείτε! Έχει πλησιάσει η ώρα να παραδοθεί με προδοσία ο Γιος του ανθρώπου στα χέρια αμαρτωλών. 46 Σηκωθείτε, πάμε. Να! Ο προδότης μου έχει πλησιάσει». 47 Ενώ αυτός μιλούσε ακόμη, ήρθε ο Ιούδας, ένας από τους Δώδεκα, και μαζί του μεγάλο πλήθος με σπαθιά και ρόπαλα, σταλμένοι από τους πρωθιερείς και τους πρεσβυτέρους του λαού.

48 Μάλιστα ο προδότης του τους είχε δώσει ένα σύνθημα, λέγοντας: «Όποιον φιλήσω, αυτός είναι· συλλάβετέ τον». 49 Και πηγαίνοντας κατευθείαν στον Ιησού, είπε: «Χαίρε, Ραββί!» και τον φίλησε τρυφερά. 50 Αλλά ο Ιησούς τού είπε: «Άνθρωπε, για ποιον σκοπό είσαι εδώ;» Τότε ήρθαν και έπιασαν τον Ιησού και τον έθεσαν υπό κράτηση. 51 Αλλά κάποιος από εκείνους που ήταν μαζί με τον Ιησού, απλώνοντας το χέρι του, τράβηξε το σπαθί του και χτύπησε τον δούλο του αρχιερέα και του έκοψε το αφτί. 52 Τότε ο Ιησούς τού είπε: «Βάλε το σπαθί σου πίσω στη θέση του, γιατί όλοι όσοι παίρνουν σπαθί θα αφανιστούν από σπαθί. 53 Ή νομίζεις ότι δεν μπορώ να παρακαλέσω τον Πατέρα μου να μου στείλει αυτή τη στιγμή περισσότερες από 12 λεγεώνες αγγέλων; 54 Αλλά τότε, πώς θα εκπληρώνονταν οι Γραφές που λένε ότι έτσι πρέπει να γίνει;» 55 Εκείνη την ώρα ο Ιησούς είπε στα πλήθη: «Βγήκατε να με συλλάβετε με σπαθιά και ρόπαλα σαν να ήμουν ληστής; Κάθε ημέρα καθόμουν στον ναό διδάσκοντας, και όμως δεν με συλλάβατε. 56 Αλλά όλα αυτά έγιναν για να εκπληρωθούν όσα έγραψαν οι προφήτες». Τότε όλοι οι μαθητές τον εγκατέλειψαν και έφυγαν.

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it:

No Comments on “Γεγονότα μετά τη δύση του ήλιου: 14η Νισάν”

Comments on this entry are closed.


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην ενημέρωση και στην υλη που τον διακρίνει!