Ματθαίος 21:18, 19· 21:12, 13· Ιωάννης 12:20-50 18 Ενώ επέστρεφε στην πόλη νωρίς το πρωί, πείνασε. 19 Και είδε μια συκιά δίπλα στον δρόμο και πήγε κοντά, αλλά δεν βρήκε τίποτα πάνω σε αυτήν παρά μόνο φύλλα και της είπε: «Ποτέ να μην ξαναβγεί καρπός από εσένα». Και αμέσως η συκιά ξεράθηκε.

12 Ο Ιησούς μπήκε στον ναό και έδιωξε όλους όσους πουλούσαν και αγόραζαν εκεί και αναποδογύρισε τα τραπέζια των αργυραμοιβών και τους πάγκους εκείνων που πουλούσαν περιστέρια. 13 Και τους είπε: «Είναι γραμμένο: “Ο οίκος μου θα αποκαλείται οίκος προσευχής”, αλλά εσείς τον κάνετε σπηλιά ληστών».

20 Υπήρχαν και μερικοί Έλληνες ανάμεσα σε εκείνους που είχαν έρθει για να προσφέρουν λατρεία στη διάρκεια της γιορτής. 21 Αυτοί λοιπόν πλησίασαν τον Φίλιππο, που ήταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας, και άρχισαν να τον παρακαλούν, λέγοντας: «Θέλουμε να δούμε τον Ιησού, κύριε». 22 Ο Φίλιππος ήρθε και το είπε στον Ανδρέα. Ο Ανδρέας και ο Φίλιππος ήρθαν και το είπαν στον Ιησού.

23 Ο Ιησούς όμως τους αποκρίθηκε: «Ήρθε η ώρα να δοξαστεί ο Γιος του ανθρώπου. 24 Αληθινά, αληθινά σας λέω: Αν ο κόκκος του σιταριού δεν πέσει στο έδαφος και δεν πεθάνει, παραμένει ένας μόνο κόκκος· αλλά αν πεθάνει, τότε κάνει πολύ καρπό. 25 Όποιος νιώθει μεγάλη αγάπη για τη ζωή του την καταστρέφει, αλλά όποιος μισεί τη ζωή* του σε αυτόν τον κόσμο θα τη διαφυλάξει για αιώνια ζωή. 26 Αν κανείς θέλει να με διακονεί, ας με ακολουθεί, και όπου είμαι εγώ, εκεί θα είναι και ο διάκονός μου. Αν κανείς θέλει να με διακονεί, ο Πατέρας θα τον τιμήσει. 27 Τώρα είμαι ταραγμένος, και τι να πω; Πατέρα, σώσε με από αυτή την ώρα. Αλλά γι’ αυτό έχω έρθει σε αυτή την ώρα. 28 Πατέρα, δόξασε το όνομά σου». Τότε ήρθε φωνή από τον ουρανό: «Το δόξασα και θα το δοξάσω πάλι».

29 Το πλήθος που στεκόταν εκεί το άκουσε αυτό και έλεγε ότι είχε γίνει βροντή. Άλλοι έλεγαν: «Άγγελος του μίλησε». 30 Ο Ιησούς αποκρίθηκε: «Αυτή η φωνή δεν ακούστηκε για εμένα, αλλά για εσάς. 31 Τώρα γίνεται κρίση αυτού του κόσμου· τώρα ο άρχοντας αυτού του κόσμου θα ριχτεί έξω. 32 Εγώ όμως, όταν υψωθώ από τη γη, θα ελκύσω κάθε είδους ανθρώπους σε εμένα». 33 Αυτό στην πραγματικότητα το έλεγε για να υποδηλώσει με τι είδους θάνατο επρόκειτο να πεθάνει. 34 Τότε το πλήθος τού απάντησε: «Εμείς ακούσαμε από τον Νόμο ότι ο Χριστός παραμένει για πάντα. Πώς γίνεται να λες εσύ ότι ο Γιος του ανθρώπου πρέπει να υψωθεί; Ποιος είναι αυτός ο Γιος του ανθρώπου;» 35 Ο Ιησούς λοιπόν τους είπε: «Το φως θα είναι ανάμεσά σας λίγο ακόμη. Να περπατάτε ενόσω έχετε ακόμη το φως, ώστε να μη σας κυριεύσει το σκοτάδι· όποιος περπατάει στο σκοτάδι δεν ξέρει πού πηγαίνει. 36 Ενόσω έχετε το φως, να εκδηλώνετε πίστη στο φως, για να γίνετε γιοι φωτός».

Αυτά είπε ο Ιησούς και έφυγε και κρύφτηκε από αυτούς. 37 Μολονότι είχε εκτελέσει τόσο πολλά σημεία μπροστά τους, εκείνοι δεν πίστευαν σε αυτόν, 38 για να εκπληρωθούν τα λόγια του Ησαΐα του προφήτη: «Ιεχωβά,* ποιος πίστεψε σε αυτό που ακούστηκε από εμάς; Και ο βραχίονας του Ιεχωβά* σε ποιον αποκαλύφτηκε;» 39 Ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούσαν να πιστέψουν είναι ότι πάλι ο Ησαΐας είπε: 40 «Έχει τυφλώσει τα μάτια τους και έχει κάνει την καρδιά τους σκληρή, ώστε να μη δουν με τα μάτια τους και κατανοήσουν με την καρδιά τους και μεταστραφούν και τους γιατρέψω». 41 Ο Ησαΐας τα είπε αυτά επειδή είδε τη δόξα του και μίλησε για αυτόν. 42 Παρ’ όλα αυτά, ακόμη και πολλοί από τους άρχοντες πίστεψαν στον Ιησού, αλλά δεν το αναγνώριζαν αυτό δημόσια εξαιτίας των Φαρισαίων, για να μην αποβληθούν από τη συναγωγή· 43 διότι αγάπησαν τη δόξα των ανθρώπων πιο πολύ και από τη δόξα του Θεού.

44 Ωστόσο, ο Ιησούς είπε με δυνατή φωνή: «Όποιος πιστεύει σε εμένα πιστεύει, όχι μόνο σε εμένα, αλλά και σε Εκείνον που με έστειλε· 45 και όποιος βλέπει εμένα βλέπει και Εκείνον που με έστειλε. 46 Εγώ έχω έρθει ως φως στον κόσμο, ώστε όποιος πιστεύει σε εμένα να μην παραμείνει στο σκοτάδι. 47 Αλλά αν κανείς ακούει τα λόγια μου και δεν τα τηρεί, εγώ δεν τον κρίνω· διότι δεν ήρθα για να κρίνω τον κόσμο, αλλά για να σώσω τον κόσμο. 48 Όποιος αδιαφορεί για εμένα και δεν δέχεται τα λόγια μου έχει κάποιον να τον κρίνει. Ο λόγος τον οποίο έχω πει είναι εκείνος που θα τον κρίνει την τελευταία ημέρα. 49 Διότι δεν έχω μιλήσει από μόνος μου, αλλά ο Πατέρας που με έστειλε, αυτός μου έχει δώσει εντολή τι να πω και τι να διδάξω. 50 Και γνωρίζω ότι η εντολή του σημαίνει αιώνια ζωή. Ό,τι λοιπόν λέω, το λέω όπως μου το έχει πει ο Πατέρας». Ματθαίος 21:18, 19· 21:12, 13· Ιωάννης 12:20-50

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it:

No Comments on “Γεγονότα στη διάρκεια της ημέρας: 10η Νισάν”

Comments on this entry are closed.


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην ενημέρωση και στην υλη που τον διακρίνει!