Άγγελοι – Οι συνεργάτες μας

Θα ήταν εύκολο για τον Ιεχωβά να υλοποιήσει τους αγγέλους του για να τους στείλει σαν διαγγελείς της Βασιλείας από σπίτι σε σπίτι. Σίγουρα αυτοί θα ήταν πολύ καλύτεροι διαγγελείς. Θα εργάζονταν πιο εύστοχα και θα είχαν διορατικότητα. Δεν θα ήταν κουρασμένοι ή αποθαρρυμένοι. Αν το δούμε απ’ αυτή την άποψη, θα επιτελούσαν την αποστολή τους πιο αποτελεσματικά. Αλλά ο Ιεχωβά ανέθεσε σε μας το προνόμιο του έργου κηρύγματος. Θέλει να του αποδείξουμε πώς βλέπουμε το ζήτημα της Βασιλείας του και κατά πόσο ενδιαφερόμαστε για την ζωή των συνανθρώπων μας. Πόσο σοβαρά βλέπουμε εμείς το όλο ζήτημα;

Ποτέ στο παρελθόν οι άγγελοι δεν ήταν τόσο απασχολημένοι, όσο στις ημέρες μας (Πράξεις 8:26, Αποκ. 14:6, Ματθ. 25:31). Δεν μπορούμε να τους δούμε με τα φυσικά μας μάτια, ούτε μπορούμε να δούμε τι συμβαίνει στα παρασκήνια. Όμως μπορούμε να συγκρίνουμε αυτή την αποστολή τους με την κάρτα ασθενούς, που συνήθως γράφει ένας γιατρός για κάθε ασθενή σε ένα νοσοκομείο.

Ας φανταστούμε λοιπόν πως γράφεται μια τέτοια κάρτα για κάθε κάτοικο της γης.

Θυμάσαι, για παράδειγμα, την ημέρα που γύρισες αποθαρρυμένος(-η) από το έργο κηρύγματος στο σπίτι;

Στο πρώτο σπίτι η γυναίκα δεν έδειξε καθόλου ενδιαφέρον. Στο δεύτερο σπίτι έλειπαν…

Ο άγγελος καταγράφει την απάντηση της κυρίας στο πρώτο σπίτι, προσθέτοντας πόσο απαθής είναι και κάνοντας μια δήλωση για την κατάσταση της καρδιάς της. Στο δεύτερο σπίτι έγραψες “Απών”. Ο άγγελος όμως καταγράφει: «Νοικοκυρά στο σπίτι βλέπει συνεργάτη να έρχεται, τον αναγνωρίζει ως Μάρτυρα του Ιεχωβά, δεν ανοίγει».

Στο τρίτο σπίτι και πάλι είχες γράψει “Απών” επειδή η γυναίκα και ο άντρας εργάζονται. Θυμάσαι; Είχες βάλει ένα περιοδικό κάτω από την πόρτα. Ο άγγελος αργότερα καταγράφει: «Άντρας γυρίζει από την δουλειά, βρίσκει περιοδικό, λέει στην γυναίκα του πως τους επισκέφθηκαν Μάρτυρες του Ιεχωβά». Ο άγγελος καταγράφει ακόμη μερικά κύρια σημεία από την συζήτηση που κάνει το αντρόγυνο γύρω από το περιοδικό. Ενώ εσύ βρίσκεσαι στο τρίτο σπίτι, ο άγγελος καταγράφει ήδη κάτι για το τέταρτο σπίτι. Βλέπει πως η κυρία του δεύτερου σπιτιού παίρνει τηλέφωνο στη φίλη της στο τέταρτο σπίτι, την προειδοποιεί για τον ερχομό σου και της λέει να μην σου ανοίξει. Ο άγγελος κάνει ανάλογες σημειώσεις για την κατάσταση της καρδιάς των δυο γυναικών.

Στην απέναντι πλευρά του δρόμου μια γυναίκα είναι απασχολημένη με τον κήπο της. Σε αναγνωρίζει ως Μάρτυρα του Ιεχωβά. Αργότερα θα κάνει μια δήλωση σε κάποιον για το πόσο καλά εκπαιδευμένα είναι τα παιδιά των Μαρτύρων, επειδή πρόσεξε το καλά εκπαιδευμένο παιδί στο πλάι σου. Ο άγγελος το καταγράφει αυτό.

Προς το τέλος του δρόμου, εμφανίζεται το σκουπιδιάρικο του Δήμου. Ο οδηγός σε αναγνωρίζει επίσης ως Μάρτυρα και το συζητάει με τον συνοδηγό του. Ο συνοδηγός αναφέρει ότι στην γειτονιά του κατοικούν Μάρτυρες του Ιεχωβά και συμπληρώνει ότι είναι καλοί άνθρωποι…κτλ. Ο άγγελος κρατά λεπτομερείς σημειώσεις.

Βλέπεις τί επίδραση είχε το έργο σου εκείνη την ημέρα; Ενώ εσύ βρισκόσουν κιόλας στο σπίτι σου και ήσουν απασχολημένος με άλλες δραστηριότητες, ο άγγελος βρισκόταν ακόμη στον τομέα σου απασχολημένος με τα αποτελέσματα του έργου σου. Τώρα πήρες μια εικόνα για το πώς οι άγγελοι συμμετέχουν στο έργο κηρύγματος.

Χαίρεσαι να έχεις τόσο επιμελείς και ευσυνείδητους συνεργάτες; Είσαι ακόμη αποθαρρυμένος(-η);

Σκέψου πόσο μονότονο είναι για παράδειγμα, το καθημερινό σκάψιμο ή όργωμα του χωραφιού, που κάνει ο γεωργός για ένα διάστημα, μέχρι να έρθει ο καιρός για να θερίσει.

Ο Ιεχωβά δοκιμάζει την πίστη και την αγάπη μας γι’ αυτόν, μέσω του έργου κηρύγματος των καλών νέων. Μόνο με την σωστή κατάσταση καρδιάς θα καλλιεργήσουμε σωστά τον αγρό μας. Ας δώσουμε στους αγγέλους την πλήρη υποστήριξή μας. Είναι θαυμάσιοι συνεργάτες και μας υποστηρίζουν πρόθυμα, κάτω από την κατεύθυνση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Συνέλευση Περιφερείας 1991 – Πράγα
Από το αδελφό Milton G. Henschel


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: