Άσχημα Πράγματα Παντού!

Η 35χρονη Σμίτα από την Ντάκα του Μπαγκλαντές φημιζόταν για το ότι εκδήλωνε αγάπη και ενδιαφέρον. Όλοι ήξεραν πως αυτή η νεαρή σύζυγος ήταν εργατική, χαρούμενη και πρόθυμη να μιλάει σχετικά με όσα είχε μάθει για τον Θεό. Πόσο συγκλονίστηκαν η οικογένεια και οι φίλοι της όταν αρρώστησε ξαφνικά και πέθανε σε λιγότερο από μία εβδομάδα!

Ο Τζέιμς και η γυναίκα του, ένα αντρόγυνο γύρω στα 35, είχαν παρόμοια φήμη με της Σμίτα. Κάποια άνοιξη, πήγαν να επισκεφτούν τους φίλους τους στη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά δεν επέστρεψαν ποτέ στο σπίτι τους στη Νέα Υόρκη. Σκοτώθηκαν σε τροχαίο, αφήνοντας τεράστιο κενό στη ζωή συγγενών και συνεργατών.

Σήμερα, βλέπουμε παντού κακό και βάσανα. Άμαχοι και στρατιώτες σκοτώνονται συλλήβδην σε πολέμους. Αθώοι υποφέρουν άδικα από το έγκλημα και τη βία. Θανατηφόρα ατυχήματα και εξοντωτικές ασθένειες βρίσκουν τον καθένα ανεξάρτητα από την ηλικία ή την κοινωνική του θέση. Κοινότητες αφανίζονται αδιακρίτως από φυσικές καταστροφές. Η προκατάληψη και η αδικία διαβρώνουν τα πάντα. Ίσως κάτι από αυτά έχει επηρεάσει και εσάς προσωπικά.

Είναι απολύτως λογικό να αναρωτιόμαστε:

Γιατί συμβαίνουν άσχημα πράγματα σε καλούς ανθρώπους;
Φταίει ο Θεός;
Είναι οι συμφορές τυχαία περιστατικά ή τις προκαλούν οι άνθρωποι;
Μήπως υποφέρουμε εξαιτίας του Κάρμα, δηλαδή για πράγματα που κάναμε σε προηγούμενη ζωή;
Αν υπάρχει παντοδύναμος Θεός, γιατί δεν προστατεύει τους καλούς ανθρώπους από τον κίνδυνο;
Θα ζήσουμε ποτέ χωρίς το κακό και τα βάσανα;

Για να απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα, πρέπει να κατανοήσουμε την απάντηση σε δύο άλλα βασικά ερωτήματα: Γιατί συμβαίνουν ούτως ή άλλως άσχημα πράγματα, και τι θα κάνει ο Θεός;

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: