Ένα κρουαζιερόπλοιο γεμάτο αδελφούς στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης για 4 ώρες

Σήμερα τα ξημερώματα κατέπλευσε στο λιμάνι του Ηρακλείου το κρουαζιερόπλοιο “LouisOlympia” με 400 περίπου Μάρτυρες του Ιεχωβά, επιβάτες… Κι έμειναν μαζί με τους αδελφούς τους στην πόλη για τέσσερις ώρες, γνωρίζοντας από κοντά τι πάει να πει κρητική φιλοξενία.

filoxenia1.030714

filoxenia2.030714
Τους καλωσόρισαν με πανό που κρατούσαν νεαροί κι όσοι γνώριζαν στοιχειώδη αγγλικά είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί τους και να ανταλλάξουν λόγια ενθάρρυνσης. Ήταν αδελφοί από διαφορετικά μέρη του κόσμου, κουλτούρας και πολιτισμού. Και τα πρόσωπά τους ήταν χαμογελαστά…

filoxenia3.030714
Ναι, η Κρήτη για μια ακόμη φορά ήταν φιλόξενη. Κι ότι έλεγε το σύνθημα στο πανό δεν είχε καμιά απολύτως υπερβολή… Το έδειχναν οι ίδιοι οι άνθρωποι, που ήταν εκεί παρόντες από το πρωί, ακριβώς για να καλωσορίσουν τους ξένους αδελφούς και να τους κάνουν να αισθανθούν σαν τον τόπο τους.

filoxenia4.030714
Γύρω στις 9 το πρωί έχει τραβηχτεί αυτή η φωτογραφία… Ο ίσκιος είναι ακόμα αισθητός στην έξοδο της πύλης του λιμανιού του Ηρακλείου Κρήτης… Έλληνες και ξένοι αδελφοί, έχουν γίνει ένα… Ανταλλάσουν εμπειρίες, μιλούν για τις πατρίδες τους κι έχουν μια κοινή αναφορά, την πίστη τους στον ίδιο Θεό τον Ιεχωβά.

filoxenia5.030714
Έχουν ετοιμάσει καλούδια και κεράσματα και τα προσφέρουν με καλή και καθαρή καρδιά… Κερνούν ρακή και μελωμένα ξεροτήγανα, προσεκτικά τυλιγμένα για να μη λερωθούν όσοι έπαιρναν από τα όμορφα εδέσματα. Θα θυμούνται για πολύ καιρό την Κρήτη και τους αδελφούς τους εκεί…

filoxenia7.030714
Ήσυχα, ήρεμα, με χαμογελαστά πρόσωπα είναι εκεί, διαθέσιμοι να εξυπηρετήσουν σε ότι τους ζητηθεί… Τυχεροί όσοι γνώριζαν καλά αγγλικά… Μπορούσαν να συνεννοηθούν καλύτερα… Ανταλλάσουν κάρτες και αναμνηστικά δώρα… Ένα κλίμα ίδιο μ’ αυτό της τριήμερης Διεθνούς Συνέλευσης στο ΟΑΚΑ.

filoxenia6.030714
Ξέρω ότι αυτές τις εικόνες θα τις δουν πολλοί από την Εκκλησία Ηράκλειο Νοτία… Τους είδα χθες το απόγευμα από κοντά στη συνάθροιση και με ευχαρίστησαν προσωπικά για ότι τους δίνω τη δυνατότητα να δουν εδώ, στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, καθημερινά… Κι αυτό μου βάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη της ευθύνης…

filoxenia8.030714
Έβαλα σήμερα οκτώ φωτογραφίες… Αλλά τράβηξα πολύ περισσότερες… Γι’ αυτό και θα συνεχίσω κι αύριο με άλλες τόσες. Είναι πολλά αυτά που θέλω να γράψω και να πω. Και, κυρίως, να δώσω σε φωτογραφικά στιγμιότυπα… Είναι τόσο αυθεντικές και αληθινές οι εικόνες που θα μπορούσαν να δημοσιευθούν και χωρίς λεζάντες… Πραγματικά περιεκτικές…

http://www.thrapsaniotis.gr

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: