Ίσως βρω κάποιον που να δείξει ενδιαφέρον

Ο Γιούσουκε είναι ένας νεαρός σκαπανέας ο οποίος υπηρετεί σε κάποιον αγγλόφωνο όμιλο στην Ιαπωνία. Μια μέρα έμαθε ότι το επόμενο πρωί θα ερχόταν στο Ναγκασάκι ένα κρουαζιερόπλοιο με επιβάτες από πολλές χώρες. Σηκώθηκε λοιπόν νωρίς νωρίς και, παρότι έβρεχε καταρρακτωδώς, οδήγησε δύο ώρες για να φτάσει εκεί. Καθώς στεκόταν μόνος του στην αποβάθρα μέσα στη βροχή, πολλοί από τους επιβάτες που κατέβαιναν τον περνούσαν για ξεναγό και πήγαιναν να του μιλήσουν. Χάρη σε αυτή την παρανόηση, ο Γιούσουκε έδωσε μέσα σε μισή ώρα 70 περιοδικά και 50 βιβλιάρια σε αρκετές γλώσσες.

Πήγε στο αυτοκίνητο για να πάρει και άλλα έντυπα, και γυρίζοντας είδε έναν νεαρό επιβάτη που στεκόταν μόνος του. Τον πλησίασε, και ο νεαρός τον ρώτησε στα αγγλικά: «Είσαι Μάρτυρας του Ιεχωβά;» Όταν ο Γιούσουκε του απάντησε ναι, εκείνος άρχισε να κλαίει με αναφιλητά. Τον πήρε λοιπόν και πήγαν σε ένα καφέ για να μιλήσουν.

Ο νεαρός αυτός λεγόταν Τζέισον και ήταν 21 χρονών. Είπε στον Γιούσουκε ότι οι γονείς του είναι δραστήριοι Μάρτυρες και ότι εκείνος μέχρι το τέλος της εφηβείας του ήταν αβάφτιστος ευαγγελιζόμενος. Ωστόσο, πριν από έξι μήνες, είχε απομακρυνθεί από την αλήθεια και ξεκίνησε να κάνει μια κρουαζιέρα σε αρκετές ασιατικές χώρες με το σκεπτικό ότι εκεί δεν θα συναντούσε Μάρτυρες του Ιεχωβά. Στο ταξίδι, όμως, είχε κάποια προβλήματα με το στομάχι του και δεν μπόρεσε να κατεβεί από το πλοίο στην Ταϋλάνδη, στο Βιετνάμ και στην Ταϊβάν. Το πρώτο μέρος που κατέβηκε ήταν η Ιαπωνία και ο πρώτος που του μίλησε ήταν Μάρτυρας του Ιεχωβά! Ο Τζέισον τα ’χασε. “Είναι αδύνατον να κρυφτώ από τον Ιεχωβά”, είπε μέσα του—γι’ αυτό και είχε βάλει τα κλάματα.

Ο Γιούσουκε συζήτησε μαζί του εκεί στο καφέ μερικές παραγράφους από το βιβλίο «Αγάπη του Θεού» για να τον διαβεβαιώσει ότι ο Ιεχωβά δεν είχε πάψει να τον αγαπάει, και τον παρακάλεσε θερμά να μην εγκαταλείψει την οργάνωση. Είχαν, όμως, ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή τους, γιατί το πλοίο έφευγε εκείνο το βράδυ για την Ιντσόν της Νότιας Κορέας, όπου ο Τζέισον θα έμενε μερικές μέρες για να δει τα αξιοθέατα.

Ο Γιούσουκε, σκεπτόμενος τι άλλο μπορούσε να κάνει για να τον βοηθήσει, θυμήθηκε έναν αδελφό που είχε γνωρίσει σε μια διεθνή συνέλευση στη Νότια Κορέα, ο οποίος μιλούσε αγγλικά και έμενε στην Ιντσόν. Το ίδιο κιόλας βράδυ τού τηλεφώνησε. Φυσικά, ο Τζέισον δεν είχε ιδέα για αυτή τη συννενόηση. Την άλλη μέρα το πρωί που κατέβηκε από το πλοίο, είδε πέντε χαμογελαστούς Μάρτυρες να κρατάνε ένα πανό που έλεγε: «Καλωσήρθες στην Κορέα, Τζέισον!» Ο Τζέισον ακύρωσε την ξενάγησή του στα αξιοθέατα και έκανε παρέα με τους αδελφούς. Συγκινήθηκε πάρα πολύ όταν άκουσε από πρώτο χέρι τις εμπειρίες συνομήλικων αδελφών που είχαν φυλακιστεί για την πίστη τους. Παρακολούθησε επίσης την Ανάμνηση.

Γυρίζοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες, έγινε και πάλι ευαγγελιζόμενος και ζήτησε από τους πρεσβυτέρους να κάνει μελέτη τέσσερις φορές την εβδομάδα. Ολοκλήρωσε τα βιβλία Τι Διδάσκει η Γραφή και «Αγάπη του Θεού» και απέκτησε τα προσόντα για βάφτισμα. Βαφτίστηκε 107 μέρες από τότε που του μίλησε ο Γιούσουκε, και τον επόμενο μήνα έκανε βοηθητικό σκαπανικό.

Ο Γιούσουκε θυμάται ότι κάτι του έλεγε μέσα του να πάει οπωσδήποτε στο Ναγκασάκι εκείνο το πρωινό, παρότι έκανε κρύο και έβρεχε και δεν είχε κανέναν να πάει μαζί του. Σκεφτόταν: «Ίσως βρω κάποιον που να δείξει ενδιαφέρον».

Βιβλίο έτους 2012 σελ. 73-75


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: