Αγριεμένο γουρούνι

Η Κριστίνα και η Μανέλ, ολοχρόνιες διάκονοι, διένεμαν το φυλλάδιο Θα Θέλατε να Γνωρίσετε την Αλήθεια; σε μια αγροτική περιοχή της κεντρικής Ιταλίας. Σε κάποιο αγρόκτημα, άκουσαν θορύβους από την πίσω αυλή. Όταν η οικοδέσποινα είδε τις αδελφές, φώναξε: «Γρήγορα! Τρέξτε! Ελάτε να με βοηθήσετε!» Καθώς οι αδελφές έτρεξαν να βοηθήσουν, είδαν ότι προσπαθούσε να εμποδίσει ένα τεράστιο, αγριεμένο γουρούνι να βγει από το χοιροστάσιο. Η πόρτα είχε χαλάσει, και η γυναίκα φοβόταν ότι το γουρούνι θα χανόταν στο κοντινό δάσος. Ήταν μόνη της και έσπρωχνε την πόρτα με όλη της τη δύναμη για να μην ανοίξει. «Κράτα την εσύ κλειστή ώσπου να βρω κάτι για να τη φράξω!» φώναξε η γυναίκα στην Κριστίνα. Η Κριστίνα είπε αμέσως ότι φοβόταν το γουρούνι. Τότε η οικοδέσποινα έδωσε στη Μανέλ μια κολοκύθα και ένα μαχαίρι και της είπε: «Μην ανησυχείς. Πέτα του κομμάτια κολοκύθας για να το ξεγελάς όση ώρα εγώ θα ψάχνω καινούρια αμπάρα».

Έπειτα εξαφανίστηκε για αρκετά λεπτά. Στο μεταξύ, η Κριστίνα έλεγε στη Μανέλ να πετάει γρήγορα τροφή στο γουρούνι, αλλά η Μανέλ δυσκολευόταν να κόψει τη χοντρή φλούδα της κολοκύθας. Τελικά, η γυναίκα ξαναεμφανίστηκε και επισκεύασε την πόρτα. Βγάζοντας έναν αναστεναγμό ανακούφισης, είπε: «Εσάς τις δυο σάς έστειλε ο Παντοδύναμος!»

«Ακριβώς έτσι είναι, κυρία μου!» απάντησαν εκείνες καθώς έβγαλαν το φυλλάδιο και της το έδειξαν.

Η γυναίκα είπε αμέσως: «Αυτό είναι πολύ σημαντικό ζήτημα και δεν μπορούμε να το συζητάμε στο πόδι. Πρέπει να καθήσουμε και να μιλήσουμε με την ησυχία μας». Έφερε, λοιπόν, μερικές καρέκλες και, ενώ απολάμβαναν τη λιακάδα στο αγρόκτημα, έκανε πολλές ερωτήσεις ακούγοντας με έντονο ενδιαφέρον και εκτίμηση. Αργότερα, έγιναν διευθετήσεις για να ξεκινήσει μια Γραφική μελέτη. Η Κριστίνα και η Μανέλ λένε ότι χρωστούν αυτή την εμπειρία σε ένα γουρούνι που προσπάθησε να το σκάσει ακριβώς την κατάλληλη στιγμή.


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: