Αγ. Πετρούπολη, Ρωσία-Σε μια πρωτοφανή κίνηση, οι ρωσικές αρχές έχουν απειλήσει να κλείσουν το διοικητικό κέντρο των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία.

(Google Translate) – Γραφείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας του Γενικού Εισαγγελέα εξέδωσε επίσημη προειδοποιητική επιστολή της 2 Μαρτίου 2016, δηλώνοντας ότι «η θρησκευτική ένωση υπόκειται σε εκκαθάριση” αν το διοικητικό κέντρο αποτυγχάνει να εξαλείψει μέσα σε δύο μήνες τα “δεσμευμένη παραβιάσεις» πλαισιώνεται από την κυβέρνηση ως “. εξτρεμιστικές” Yaroslav Sivulskiy, εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία, δηλώνει: “Αυτό το κλείσιμο της εθνικής μας οντότητας θα περιλαμβάνουν τη δήμευση όλων των ακινήτων που κατέχουν και, τελικά, τοποθετήστε την απαγόρευση για τις θρησκευτικές δραστηριότητες των Μαρτύρων του Ιεχωβά σε όλη τη Ρωσία.

Κατά ειρωνικό τρόπο, η κίνηση αυτή έρχεται κατά τη διάρκεια της 25ης επετείου από την πρώτη νομική καταχώρηση των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία: το Διοικητικό Κέντρο καταχωρήθηκε στις 27 Μαρτίου 1991, και είχε δηλωθεί ξανά στις 29 Απριλίου, 1999. Η απειλή να κλείσουν τα εθνικά κεντρικά γραφεία των Μαρτύρων στην η Ρωσία, που βρίσκεται στο χωριό Solnechnoye περίπου 40 χιλιόμετρα (25 μίλια) βορειοδυτικά της Αγίας Πετρούπολης, είναι η πιο πρόσφατη περίπτωση επίθεσης της κυβέρνησης εναντίον των Μαρτύρων του.Μέσα στο προηγούμενο έτος, οι ρωσικές αρχές μπλοκάρει τις εισαγωγές των Μαρτύρων θρησκευτική λογοτεχνία, καθώς και τη ρωσική γλώσσα Βίβλους, και έκανε τη Ρωσία η μόνη χώρα στον κόσμο για την απαγόρευση των Μαρτύρων επίσημη ιστοσελίδα, jw.org. “Τα αντι-εξτρεμισμού νόμους που εφάρμοσε εσφαλμένα προς τη λατρεία των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία», σχολιάζει ο κ Sivulskiy. “Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά να αμφισβητήσει τις αποφάσεις αυτές. Θέλουμε να μεταφέρουν ελεύθερα έξω λατρείας μας και Βίβλος έργο της εκπαίδευσης μας ειρηνικά, όπως έχουμε κάνει για 125 χρόνια στη Ρωσία. “

Ωστόσο, οι ρωσικές αρχές έχουν όλο και περισσότερο εχθρικό για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε ό, τι έχει περιγραφεί ως συμβιωτική σχέση της κυβέρνησης με την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Διεθνή μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι αυτή η «στενή συμμαχία μεταξύ της κυβέρνησης και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», όπως οι New York Times το χαρακτήρισε, φαίνεται να τροφοδοτήσουν επιθετικές πράξεις και τη νομοθεσία για την καταστολή των δραστηριοτήτων των Μαρτύρων », καθώς και άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων στην Ρωσία. Το Associated Press ανέφερε ότι η κυβέρνηση «κινείται εναντίον των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία [έχουν] θορυβηθεί και θρησκευτικές-ελευθερίες ακτιβιστές”. Μια έκθεση από το Reuters ανέφερε ότι οι πράξεις αυτές εκτελούνται “εναντίον των Μαρτύρων του και δεκάδες άλλοι Ιεχωβά παγιδευτεί στο διεύρυνση των καθαρών ποινικών διώξεων που ασκήθηκαν υπό αντι-εξτρεμισμού νόμο της Ρωσίας. “Το Δεκέμβριο του 2015, The Independent ανέφερε ότι η νομοθεσία της Ρωσίας ήταν να βοηθήσει” την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων και υπερεθνικιστικού τη βία. “

Ωστόσο, έχει επίσης χρησιμοποιηθεί “για τη δίωξη των μελών των εν λόγω ειρηνική θρησκειών», όπως οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, όπως περιγράφεται από το The Huffington Post στις 20 Μαρτίου, 2016. Αν και οι Μάρτυρες ζητούν ένδικα μέσα και στις δύο εθνικών δικαστηρίων και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Η Μόσχα Times της 25ης Μαρτίου, το 2016, ανέφερε ότι η Ρωσία ψήφισε ένα νέο νόμο «δίνει ρωσικά δικαστήρια το δικαίωμα να παρακάμψει τις αποφάσεις των διεθνών δικαστηρίων».

Οι Μάρτυρες χρησιμοποιούν το διοικητικό κέντρο των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία για να οργανώσει και να υποστηρίξει δωρεάν Βίβλος προγράμματα εκπαίδευσης για τους Ρώσους πολίτες. Οι υπουργοί έμπειρους στο διοικητικό κέντρο επίσης να βοηθήσει και να επικοινωνούν με Μαρτύρων εθελοντών στη Ρωσία εργάζονται για να παρέχουν βοήθεια για ανακούφιση για τα θύματα των καταστροφών.Υπάρχουν περισσότερα από 175.000 Μάρτυρες στη Ρωσία, μια χώρα με πληθυσμό πάνω από 146 εκατομμύρια.

David A. Semonian, διεθνή εκπρόσωπος των Μαρτύρων του στα παγκόσμια κεντρικά γραφεία τους στη Νέα Υόρκη, αναφέρει: «Είναι πολύ απογοητευτικό για μας ότι η κυβέρνηση θα απειλήσει ακόμη και να κλείσει τα γραφεία μας στη Ρωσία. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά και πολλοί άλλοι σε όλο τον κόσμο λαμβάνοντας ένα έντονο ενδιαφέρον για το πώς εξελίσσεται αυτό το θέμα. “

Media Επαφές:
Διεθνή: David A. Semonian, Γραφείο Δημοσίων Πληροφοριών, τηλ. +1 718 560 5000
Ρωσία: Yaroslav Sivulskiy, τηλ. +7 812 702 2691

πηγή


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: