Ανάγνωση της Γραφής για την Ανάμνηση: (Γεγονότα στη διάρκεια της ημέρας: 12η Νισάν)

22 Πλησίαζε δε η Γιορτή των Άζυμων Άρτων, που λέγεται Πάσχα. 2 Και οι πρωθιερείς και οι γραμματείς, επειδή φοβούνταν τον λαό, έψαχναν κάποιον αποτελεσματικό τρόπο για να απαλλαχτούν από αυτόν. 3 Τότε ο Σατανάς μπήκε στον Ιούδα, τον αποκαλούμενο Ισκαριώτη, ο οποίος περιλαμβανόταν στους Δώδεκα, 4 και αυτός πήγε και μίλησε με τους πρωθιερείς και τους διοικητές του ναού σχετικά με το πώς θα μπορούσε να τους τον προδώσει. 5 Εκείνοι χάρηκαν και υποσχέθηκαν να του δώσουν ασημένια νομίσματα. 6 Αυτός συμφώνησε και άρχισε να ψάχνει μια καλή ευκαιρία για να τους τον προδώσει όταν δεν θα υπήρχε τριγύρω πλήθος.

14 Το Πάσχα και η Γιορτή των Άζυμων Άρτων ήταν ύστερα από δύο ημέρες. Και οι πρωθιερείς και οι γραμματείς έψαχναν τρόπο να τον πιάσουν με δολοπλοκία και να τον σκοτώσουν· 2 διότι έλεγαν: «Όχι στη γιορτή, για να μην ξεσηκωθεί ο λαός».

10 Και ο Ιούδας ο Ισκαριώτης, ένας από τους Δώδεκα, πήγε στους πρωθιερείς για να τους τον προδώσει. 11 Όταν αυτοί το άκουσαν, χάρηκαν και υποσχέθηκαν να του δώσουν ασημένια νομίσματα. Εκείνος λοιπόν άρχισε να ψάχνει ευκαιρία για να τον προδώσει.

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: