Ανάγνωση της Γραφής για την Ανάμνηση: (Γεγονότα στη διάρκεια της ημέρας: 10η Νισάν) Μάρκος 11:12-19

Μάρκος 11:12-19

12 Την επόμενη ημέρα, καθώς έφευγαν από τη Βηθανία, πείνασε.+ 13 Και είδε από μακριά μια συκιά που είχε φύλλα, και πήγε να δει μήπως βρει κάτι σε αυτήν. Αλλά όταν ήρθε κοντά της, δεν βρήκε τίποτα παρά μόνο φύλλα, γιατί δεν ήταν η εποχή των σύκων. 14 Της είπε λοιπόν: «Ποτέ να μην ξαναφάει κανείς καρπό από εσένα».+ Και οι μαθητές του άκουγαν.

15 Έπειτα ήρθαν στην Ιερουσαλήμ. Μπήκε λοιπόν στον ναό και άρχισε να διώχνει εκείνους που πουλούσαν και αγόραζαν εκεί και αναποδογύρισε τα τραπέζια των αργυραμοιβών* και τους πάγκους εκείνων που πουλούσαν περιστέρια,+ 16 και δεν άφηνε κανέναν να μεταφέρει σκεύος διασχίζοντας τον ναό. 17 Δίδασκε και τους έλεγε: «Δεν είναι γραμμένο: “Ο οίκος μου θα αποκαλείται οίκος προσευχής για όλα τα έθνη”;+ Αλλά εσείς τον έχετε κάνει σπηλιά ληστών».+ 18 Και οι πρωθιερείς και οι γραμματείς το άκουσαν αυτό και άρχισαν να ψάχνουν κάποιον τρόπο να τον σκοτώσουν·+ διότι τον φοβούνταν, επειδή όλο το πλήθος έμενε έκπληκτο με τη διδασκαλία του.+

19 Όταν βράδιασε, βγήκαν από την πόλη.

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: