Ανάγνωση της Γραφής για την Ανάμνηση: (Γεγονότα στη διάρκεια της ημέρας: 16η Νισάν)

24 Αλλά την πρώτη ημέρα της εβδομάδας, ήρθαν πολύ νωρίς στο μνήμα, φέρνοντας τα μυρωδικά που είχαν ετοιμάσει. 2 Βρήκαν όμως την πέτρα κυλισμένη από το μνήμα 3 και, όταν μπήκαν, δεν βρήκαν το σώμα του Κυρίου Ιησού. 4 Ενώ απορούσαν σχετικά με αυτό, δύο άντρες με αστραφτερά ρούχα στάθηκαν δίπλα τους. 5 Αυτές φοβήθηκαν και είχαν το πρόσωπό τους στραμμένο στο έδαφος, γι’ αυτό εκείνοι τους είπαν: «Γιατί αναζητάτε τον ζωντανό ανάμεσα στους νεκρούς;

6 Δεν είναι εδώ, αναστήθηκε. Θυμηθείτε πως, ενώ ήταν ακόμη στη Γαλιλαία, 7 σας είπε ότι ο Γιος του ανθρώπου πρέπει να παραδοθεί σε αμαρτωλούς ανθρώπους και να κρεμαστεί στο ξύλο και την τρίτη ημέρα να αναστηθεί». 8 Τότε θυμήθηκαν τα λόγια του 9 και επέστρεψαν από το μνήμα και τα ανέφεραν όλα αυτά στους Έντεκα και σε όλους τους υπόλοιπους. 10 Αυτές ήταν η Μαρία η Μαγδαληνή, η Ιωάννα και η Μαρία η μητέρα του Ιακώβου. Και οι υπόλοιπες γυναίκες που ήταν μαζί τους έλεγαν τα ίδια στους αποστόλους. 11 Ωστόσο, αυτά τα λόγια τούς φάνηκαν ανοησίες και δεν τις πίστευαν.

12 Ο Πέτρος όμως σηκώθηκε και έτρεξε στο μνήμα και, σκύβοντας μέσα, είδε μόνο τα λινά πανιά. Έφυγε λοιπόν και αναρωτιόταν τι είχε γίνει.

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: