Ανάγνωση της Γραφής για την Ανάμνηση: (Γεγονότα στη διάρκεια της ημέρας: 9η Νισάν)

29 Και όταν πλησίασε στη Βηθφαγή και στη Βηθανία, στο βουνό που ονομαζόταν Όρος των Ελαιών, έστειλε δύο μαθητές του 30 και τους είπε: «Πηγαίνετε στο χωριό που βλέπετε και, όταν μπείτε σε αυτό, θα βρείτε δεμένο ένα πουλάρι πάνω στο οποίο δεν έχει καθίσει ποτέ κανείς. Λύστε το και φέρτε το εδώ. 31 Αλλά αν σας ρωτήσει κανείς: “Γιατί το λύνετε;” να του πείτε: “Ο Κύριος το χρειάζεται”». 32 Εκείνοι λοιπόν πήγαν και το βρήκαν όπως τους είπε. 33 Αλλά, καθώς έλυναν το πουλάρι, οι ιδιοκτήτες του τους είπαν: «Γιατί λύνετε το πουλάρι;» 34 Εκείνοι είπαν: «Ο Κύριος το χρειάζεται». 35 Και το έφεραν στον Ιησού και έριξαν τα εξωτερικά τους ρούχα πάνω στο πουλάρι και ανέβασαν τον Ιησού σε αυτό.

36 Καθώς αυτός προχωρούσε, έστρωναν τα εξωτερικά τους ρούχα στον δρόμο. 37 Μόλις πλησίασε στον δρόμο που κατέβαινε από το Όρος των Ελαιών, όλο το πλήθος των μαθητών άρχισαν να χαίρονται και να αινούν τον Θεό με δυνατή φωνή για όλα τα δυναμικά έργα που είχαν δει, 38 λέγοντας: «Ευλογημένος αυτός που έρχεται ως ο βασιλιάς στο όνομα του Ιεχωβά! Ειρήνη στον ουρανό, και δόξα σε εκείνον που κατοικεί στα ύψη!» 39 Ωστόσο, μερικοί Φαρισαίοι από το πλήθος τού είπαν: «Δάσκαλε, επίπληξε τους μαθητές σου». 40 Αλλά αυτός τους απάντησε: «Σας λέω: Αν αυτοί σωπάσουν, θα φωνάξουν οι πέτρες».

41 Και όταν έφτασε κοντά, είδε την πόλη και έκλαψε για αυτήν, 42 λέγοντας: «Μακάρι να είχες διακρίνει και εσύ αυτή την ημέρα όσα συντελούν στην ειρήνη—αλλά τώρα έχουν κρυφτεί από τα μάτια σου. 43 Επειδή θα σε βρουν ημέρες κατά τις οποίες οι εχθροί σου θα στήσουν γύρω σου οχύρωμα με αιχμηρούς πασσάλους και θα σε περικυκλώσουν και θα σε πολιορκήσουν* από παντού. 44 Θα σε κατεδαφίσουν και θα αφανίσουν τα παιδιά σου μέσα σε εσένα, και δεν θα σου αφήσουν πέτρα πάνω σε πέτρα, επειδή δεν διέκρινες τον καιρό της επιθεώρησής σου».


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: