Αναφορά στην Διεθνή Συνέλευση από τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να είναι ανοιχτή στο gay pride, αλλά και σε κάθε εκδήλωση που μπορεί να φέρει τουρίστες στην πόλη -είτε πρόκειται για Τούρκους που επισκέπτονται το σπίτι του Κεμάλ είτε για μάρτυρες του Ιεχωβά είτε για οποιαδήποτε άλλη ομάδα…».

Τη θέση αυτή διατύπωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), κ. Μιχάλης Ζορπίδης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή δράσεις του ΕΕΘ. Ο επικεφαλής του επιμελητηρίου παραδέχτηκε ότι «αν θέλουμε να μιλήσουμε αμερόληπτα, συναντάμε περισσότερους τουρίστες στον δρόμο σε σχέση με το παρελθόν», αποδίδοντας την αύξηση του τουριστικού ρεύματος αποκλειστικά και μόνο στο γεγονός ότι η πόλη είναι όμορφη, οικονομικά προσιτή και φιλόξενη.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι «θα μπορούσαμε να έχουμε ακόμη περισσότερους τουρίστες», αν οι φορείς της πόλης κάθονταν στο ίδιο τραπέζι και συμφωνούσαν σε μια σειρά από ενέργειες -«κάποιες από τις οποίες δεν χρειάζονται καν λεφτά».

«ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ…»

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ζορπίδης αναφέρθηκε στις δράσεις που ανέλαβε κατά το παρελθόν το ΕΕΘ -όπως η επιδότηση των ξεναγήσεων σε σχολεία που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη, που έφερε 5.500 μαθητές στην πόλη. Συμπλήρωσε, δε, ότι υποστηρίζει κάθε μεγάλο γεγονός -πολιτιστικό, θρησκευτικό, αθλητικό ή συνεδριακό-, το οποίο θα μπορούσε να προσελκύσει επισκέπτες: «Το gay party θα φέρει κόσμο και από το εξωτερικό» είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι «το εάν είναι καλό (ή όχι) για τα θρησκευτικά ζητήματα είναι δευτερεύον θέμα… ‘Ο,τι έρθει στην πόλη μας είναι καλό. Μας ενδιαφέρει να δουλεύουν οι επαγγελματίες».

Μάλιστα, ο κ. Ζορπίδης έφερε ως παράδειγμα τη Διεθνή Συνέλευση Μαρτύρων του Ιεχωβά, η οποία θα διεξαχθεί στην Αθήνα και στην οποία υπολογίζεται να παρευρεθούν 20.000 άτομα από τη Βόρεια Ελλάδα. Οι διοργανωτές αναμένουν τη συμμετοχή τουλάχιστον 50.000 ατόμων, μεταξύ των οποίων και επισκέπτες από 48 και πλέον χώρες, οι οποίοι θα διανυκτερεύσουν επί τριήμερο στην Αθήνα: «Μπορεί να γίνει κάτι παρόμοιο στη Θεσσαλονίκη; Να γίνουμε η αιτία να έρθει περισσότερος κόσμος, να φέρουμε περισσότερες δουλειές; Μπορούμε να φτιάξουμε το σπίτι του Κεμάλ και να έρχεται όλη η Τουρκιά, όλοι οι μουσουλμάνοι εδώ; Μπορούμε να φτιάξουμε τον Λευκό Πύργο; Τι παραπάνω έχουν οι κήποι της Αλάμπρα» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, για να καταλήξει: «Δεν φτιάχνουμε τίποτα και δεν πουλάμε!».

http://www.makthes.gr/news/economy/122750/

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: