Απέτυχε η Προσπάθεια Απαγόρευσης του JW.ORG

22 Ιανουαρίου 2014, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά κέρδισαν σήμερα μια σημαντική δικαστική νίκη, καθώς το Περιφερειακό Δικαστήριο του Τβερ ανέτρεψε προηγούμενη απόφαση κατώτερου δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία ο επίσημος ιστότοπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά—jw.org—έπρεπε να απαγορευτεί σε ολόκληρη τη Ρωσία. Το Περιφερειακό Δικαστήριο έκρινε ότι η απόφαση που είχε εκδώσει το Επαρχιακό Δικαστήριο στις 7 Αυγούστου 2013 ήταν αβάσιμη, επειδή δεν συνέτρεχε κανένας νομικός λόγος απαγόρευσης του ιστότοπου. Ο Τζ. Ρ. Μπράουν, εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά στα παγκόσμια κεντρικά γραφεία, δηλώνει: «Οι Μάρτυρες σε όλο τον κόσμο χαίρονται για αυτή τη νομική νίκη, χάρη στην οποία όλοι οι πολίτες της Ρωσίας θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε αυτόν τον εξαιρετικό ιστότοπο Βιβλικής εκπαίδευσης».

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, Ρωσία—Στις 7 Αυγούστου 2013, το Επαρχιακό Δικαστήριο της πόλης του Τβερ, η οποία βρίσκεται 160 χιλιόμετρα βόρεια της Μόσχας, έκρινε ότι ο ιστότοπος jw.org πρέπει να απαγορευτεί σε ολόκληρη τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα ανά τον κόσμο επισκέπτονται το jw.org, σκοπός του οποίου είναι να παρέχει Βιβλική εκπαίδευση. Επίσης, ο ιστότοπος αυτός χαίρει εκτίμησης από τους ερευνητές. Εντούτοις, το δικαστήριο τάχθηκε υπέρ των αξιωματούχων που θέλουν να τον θέσουν υπό απαγόρευση. Μάλιστα εξέδωσε την απόφασή του χωρίς καν να ειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη του ιστότοπου—τη Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρία Σκοπιά της Νέας Υόρκης—ή να του δώσει την ευκαιρία να καταθέσει τις απόψεις του. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά εφεσίβαλαν την απόφαση στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Τβερ. Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 22 Ιανουαρίου 2014.

Αν η έφεση απορριφθεί, ο ιστότοπος δεν θα είναι πια διαθέσιμος στους 160.000 και πλέον Μάρτυρες του Ιεχωβά της Ρωσίας, οι οποίοι τον χρησιμοποιούν τακτικά για τις θρησκευτικές τους δραστηριότητες καθώς και για προσωπική και οικογενειακή μελέτη της Αγίας Γραφής. Η προώθηση του ιστότοπου θα θεωρείται πλέον ποινικό αδίκημα στη Ρωσία. Επιπρόσθετα, οι 142 εκατομμύρια κάτοικοι της Ρωσίας δεν θα έχουν τη δυνατότητα να τον επισκέπτονται για να βρίσκουν δωρεάν πληροφορίες σχετικά με την Αγία Γραφή. Η Γιεκατερίνα Ελμπακιάν, διδάκτωρ φιλοσοφίας, ειδική σε θέματα θρησκευτικών μελετών και καθηγήτρια στην Ακαδημία Εργατικών και Κοινωνικών Σχέσεων στη Μόσχα, λέει για το jw.org ότι είναι «δώρο για όποιον κάνει έρευνα σε θρησκευτικά θέματα. Περιέχει εκτενή και ευκολονόητη ύλη και παρουσιάζει σημαντικά πνευματικά και ηθικά θέματα με απλό τρόπο. Όταν επισκέπτεσαι αυτόν τον ιστότοπο, νιώθεις ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά σε καλοδέχονται στο σπίτι τους».

Ο Γκριγκόρι Μαρτίνοφ, εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία, σχολιάζει από την Αγία Πετρούπολη τα εξής: «Ο ιστότοπος jw.org είναι θαυμάσιο βοήθημα για όσους συμπατριώτες μας ψάχνουν να βρουν πληροφορίες σχετικά με την Αγία Γραφή. Δεν είναι εμπορικός ιστότοπος και δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική. Ευελπιστούμε ότι το Εφετείο του Τβερ θα διασφαλίσει τη δυνατότητα όλων των Ρώσων πολιτών να έχουν πρόσβαση σε αυτό το δημοφιλές εκπαιδευτικό μέσο».

Ο Τζ. Ρ. Μπράουν, εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά από τα παγκόσμια κεντρικά γραφεία τους στη Νέα Υόρκη, λέει: «Ο ιστότοπος jw.org αποτελεί εξαιρετικό εργαλείο έρευνας, και αναρίθμητες οικογένειες σε όλο τον κόσμο ανατρέχουν σε αυτόν θεωρώντας τον αξιόπιστη πηγή πληροφοριών. Το πόσο πολύτιμος είναι φαίνεται και από το ότι καθημερινά τον επισκέπτονται κατά μέσο όρο 900.000 άνθρωποι, αντλώντας από αυτόν ωφέλιμες πληροφορίες σε 600 περίπου γλώσσες. Η απαγόρευσή του θα ήταν εντελώς αδικαιολόγητη».

Πληροφορίες για τα ΜΜΕ:
Διεθνές Γραφείο Ενημέρωσης: J. R. Brown, τηλ. +1 718 560 5000
Ρωσία: Grigory Martynov, τηλ. +7 812 702 2691


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: