Από Πού Παίρνουν τη Δύναμή Τους;

imagesΑΝ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ προσεκτικά την πεταλούδα σε αυτή τη φωτογραφία, θα δείτε ότι ένα από τα τέσσερα φτερά της βρίσκεται σε αχρηστία. Ωστόσο, η πεταλούδα εξακολουθεί να τρέφεται και να πετάει. Αυτή δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση. Έχει παρατηρηθεί ότι μερικές πεταλούδες ασχολούνται με τις καθημερινές τους δραστηριότητες ενώ τους λείπει το 70 τοις εκατό από την επιφάνεια των φτερών τους.

Παρόμοια, πολλοί άνθρωποι εκδηλώνουν αποφασιστικό πνεύμα. Παρότι υποφέρουν από σοβαρά σωματικά ή συναισθηματικά προβλήματα, δεν παραιτούνται.—Παράβαλε 2 Κορινθίους 4:16.

Ο απόστολος Παύλος υπέμεινε προσωπικά μεγάλες κακουχίες στη διάρκεια των ιεραποστολικών του ταξιδιών. Τον έδειραν, τον χτύπησαν, τον λιθοβόλησαν και τον φυλάκισαν. Επιπλέον, υπέφερε από κάποιο είδος αναπηρίας, ίσως ένα πρόβλημα με τα μάτια του, το οποίο ήταν μόνιμο «αγκάθι στη σάρκα» για εκείνον.—2 Κορινθίους 12:7-9· Γαλάτες 4:15.

Ένας Χριστιανός πρεσβύτερος ονόματι Ντάβιντ, που πάλευε με σοβαρές κρίσεις κατάθλιψης επί αρκετά χρόνια, πιστεύει ότι η δύναμη του Ιεχωβά έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην ανάρρωσή του. «Επανειλημμένα, η πρόοδος που είχα επιτύχει με πολύ κόπο φαινόταν να εξανεμίζεται», εξηγεί ο ίδιος. «Όταν αντιμετώπιζα τέτοια αποθάρρυνση, κατέφευγα στον Ιεχωβά, και εκείνος αληθινά με στήριζε. Υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες προσευχόμουν επί ώρες κάθε φορά. Όταν μιλούσα στον Ιεχωβά, τα αισθήματα μοναξιάς και αχρηστίας που ένιωθα εξαφανίζονταν. Έχω αγωνιστεί περνώντας περιόδους μεγάλης αδυναμίας αλλά, χάρη στον Ιεχωβά, από αυτή την αδυναμία έχει προέλθει δύναμη—δύναμη ακόμη και για να βοηθάω άλλους».

Ο Ιεχωβά Θεός ενδυνάμωσε τον Παύλο. Γι’ αυτό, εκείνος μπορούσε να λέει: «Όταν είμαι αδύναμος, τότε είμαι δυνατός». (2 Κορινθίους 12:10) Ναι, οι αδυναμίες του Παύλου τον δίδαξαν να στηρίζεται στη θεόδοτη δύναμη. «Για όλα τα πράγματα έχω τη δύναμη χάρη σε αυτόν που μου δίνει δύναμη», είπε ο απόστολος. (Φιλιππησίους 4:13) Είναι βέβαιο ότι ο Ιεχωβά πράγματι ενισχύει τους υπηρέτες του.

*** w96 15/5 σ. 32 Από Πού Παίρνουν τη Δύναμή Τους; ***


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: