Βρέθηκαν τα βιβλικά Σόδομα στην Ιορδανία;

Μετά από δεκαετίες ανασκαφών, οι ερευνητές πιστεύουν ότι έχουν βρει τα ερείπια της βιβλικής πόλης Σόδομα στην περιοχή Tall el-Hammam στην Ιορδανία. Τα ευρήματα ταιριάζουν με τις περιγραφές της πόλης που κατέστρεψε ο Θεός επειδή ήταν γεμάτη αμαρτίες.

Το σημείο βρίσκεται στα ανατολικά του Ιορδάνη ποταμού και χρονολογείται μεταξύ 3.500 και 1.540 π.Χ. και θεωρείται ότι εγκαταλείφθηκε ξαφνικά. Η πλειονότητα των αναφορών για τα Σόδομα και τα Γόμορα εμφανίζονται στο βιβλίο της Γένεσης. Οι δύο τοποθεσίες ήταν βασίλεια στην πεδιάδα του Ιορδάνη ποταμού, βόρεια από όπου βρίσκεται σήμερα η Νεκρά Θάλασσα. Τα Σόδομα ειδικότερα είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις ανατολικά του Ιορδάνη που αναφέρεται σε όλο το βιβλίο της Γένεσης και την Καινή Διαθήκη. Στην Αγία Γραφή αναφέρεται ότι η πόλη των Σοδόμων ότι καταστράφηκαν από τον Θεό μετά την αποτυχία των αγγέλων του να βρουν δίκαιους άντρες μέσα στα τείχη της. … διαβάστε εδώ την συνέχεια


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: