Γεφυρώνεται το Χάσμα του Αναλφαβητισμού

Η υπερνίκηση του αναλφαβητισμού έχει βοηθήσει πολλά άτομα με ειλικρινή καρδιά να αναπτύξουν στενή σχέση με τον Ιεχωβά. Αυτό συνέβη με τη Φερμίνα, μια κοπέλα από την ορεινή περιοχή της κομάρκα. Οι Μάρτυρες ιεραπόστολοι οι οποίες υπηρετούσαν στην απομονωμένη περιοχή όπου έμενε εκείνη, διαπίστωσαν ότι έδινε μεγάλη προσοχή στο άγγελμα της Βασιλείας. Όταν της πρόσφεραν Γραφική μελέτη, εκείνη απάντησε ότι ήθελε να μάθει περισσότερα. Υπήρχε, όμως, ένα πρόβλημα. Μιλούσε και την ισπανική και τη νγκομπέρε, αλλά δεν ήξερε να διαβάζει ή να γράφει σε καμία από αυτές τις γλώσσες. Μια από τις ιεραποστόλους προσφέρθηκε να τη διδάξει, χρησιμοποιώντας το ειδικό βιβλιάριο Να Επιδίδεστε στην Ανάγνωση και στη Γραφή (Apply Yourself to Reading and Writing).

Η Φερμίνα ήταν εξαιρετική σπουδάστρια καθώς προετοίμαζε με ενθουσιασμό τα μαθήματά της, έκανε όλες τις εργασίες της για το σπίτι και εξασκούνταν με επιμέλεια στην ορθογραφία. Μέσα σε έναν χρόνο, είχε προοδεύσει αρκετά για να μελετήσει το ειδικό βιβλιάριο Μπορείτε να Είστε Φίλοι του Θεού! Όταν διευθετήθηκαν συναθροίσεις, η Φερμίνα άρχισε να τις παρακολουθεί. Ωστόσο, επειδή η οικογένειά της ήταν φτωχή, δυσκολευόταν να πληρώνει τα έξοδα για να πηγαίνει στις συναθροίσεις με τα παιδιά της. Μια σκαπάνισσα η οποία γνώριζε τις περιστάσεις της Φερμίνα τής πρότεινε να σκεφτεί το ενδεχόμενο να φτιάχνει και να πουλάει παραδοσιακές γυναικείες ενδυμασίες των Νγκομπέ. Η Φερμίνα το έκανε αυτό και, παρά τις άλλες υλικές ανάγκες που είχε, φρόντιζε να χρησιμοποιεί τα χρήματα που κέρδιζε με το συγκεκριμένο τρόπο μόνο για να παρακολουθεί τις Χριστιανικές συναθροίσεις. Τώρα η ίδια και η οικογένειά της έχουν μετακομίσει σε άλλη περιοχή και εκείνη συνεχίζει να προοδεύει πνευματικά. Χαίρονται, όχι μόνο επειδή έχουν υπερνικήσει τον αναλφαβητισμό, αλλά επειδή, πάνω από όλα, έχουν γνωρίσει τον Ιεχωβά.


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: