Γιατί δεν πρέπει να μας ανησυχεί ο αριθμός εκείνων που τρώνε από το ψωμί και πίνουν από το κρασί στην Ανάμνηση;

Τα πρόσφατα χρόνια, έχουμε δει μια αύξηση στον αριθμό εκείνων που παίρνουν από τα εμβλήματα στην Ανάμνηση του θανάτου του Χριστού. Αυτή η τάση έρχεται σε αντίθεση με τη μείωση που βλέπαμε επί πολλές δεκαετίες. Μήπως πρέπει να μας προβληματίζει αυτή η αύξηση; Όχι. Ας εξετάσουμε μερικούς σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να θυμόμαστε.

images

«Ο Ιεχωβά γνωρίζει εκείνους που ανήκουν σε αυτόν». (2 Τιμ. 2:19) Εκείνοι που κάνουν την καταμέτρηση στην Ανάμνηση δεν μπορούν να κρίνουν ποιοι έχουν πράγματι την ουράνια ελπίδα. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει και όσους νομίζουν εσφαλμένα ότι είναι χρισμένοι. Μερικοί που άρχισαν να παίρνουν κάποια στιγμή από τα εμβλήματα αργότερα σταμάτησαν. Άλλοι ίσως έχουν ψυχολογικά ή συναισθηματικά προβλήματα τα οποία τους κάνουν να πιστεύουν ότι θα κυβερνήσουν με τον Χριστό στον ουρανό. Συνεπώς, ο αριθμός όσων παίρνουν από τα εμβλήματα δεν δείχνει με ακρίβεια τον αριθμό των χρισμένων που απομένουν στη γη.

Τι λέει η Γραφή για τον αριθμό των χρισμένων που θα βρίσκονται στη γη όταν θα αρχίσει η μεγάλη θλίψη;

Θα υπάρχουν χρισμένοι σε πολλά μέρη της γης όταν έρθει ο Ιησούς για να τους συγκεντρώσει στον ουρανό. Μιλώντας για εκείνον τον καιρό, η Γραφή αναφέρει σχετικά με τον Ιησού: «Θα αποστείλει τους αγγέλους του με μεγάλο σάλπισμα, και αυτοί θα συγκεντρώσουν τους εκλεγμένους του από τους τέσσερις ανέμους, από τη μία άκρη των ουρανών ως την άλλη άκρη τους». (Ματθ. 24:31) Η Γραφή όντως δείχνει ότι μόνο ένα υπόλοιπο από τους χρισμένους θα έχει απομείνει στη γη στη διάρκεια των τελευταίων ημερών. (Αποκ. 12:17) Ωστόσο, δεν δηλώνει πόσοι θα έχουν απομείνει τον καιρό που θα αρχίσει η μεγάλη θλίψη.

πηγή

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: