Δίνοντας μαρτυρία στον δολοφόνο του παιδιού του!

Ένας 22χρονος σκαπανέας ήταν στην υπηρεσία από σπίτι σε σπίτι. Καθώς έκανε την υπηρεσία του χτύπησε μία πόρτα και ο οικοδεσπότης φάνηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος. Ο άντρας του είπε να περιμένει, επέστρεψε οπλισμένος και πυροβόλησε τον αδελφό.

Ο νεαρός πέθανε επί τόπου.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο άντρας είπε ότι μισούσε τους Μάρτυρες του Ιεχωβά και είχε προειδοποιήσει ότι θα σκότωνε το πρώτο άτομο που θα χτυπούσε την πόρτα του.

Ο άντρας κρίθηκε ένοχος και φυλακίστηκε. Αρκετά χρόνια αργότερα αποφυλακίστηκε και επέστρεψε στο ίδιο σπίτι. Οι αδελφοί στην εκκλησία προειδοποιήθηκαν και απέφευγαν να κηρύττουν στο συγκεκριμένο σπίτι. Ήταν όμως ένας αδελφός που επιθυμούσε να επισκεφτεί ξανά αυτό το σπίτι. Οι αδελφοί τον συμβούλεψαν να μην το κάνει. Αυτός επέμεινε και τελικά του δόθηκε άδεια να πάει σ’ αυτό το σπίτι.

Ο αδελφός υπέθεσε ότι ο χρόνος που πέρασε στη φυλακή αυτός ο άνθρωπος θα τον είχε αλλάξει. Έτσι πήγε στο σπίτι του δολοφόνου.

Ο άντρας ένιωσε μεγάλη έκπληξη και τον ρώτησε αν ήξερε ότι αυτός είχε σκοτώσει έναν Μάρτυρα του Ιεχωβά στο παρελθόν.

Ο αδελφός είπε ότι το γνώριζε και αυτό εξέπληξε ακόμα περισσότερο τον άντρα.

Ήταν περίεργος να μάθει τι είδους άνθρωπος ήταν αυτός που είχε το θάρρος να χτυπήσει την πόρτα του, έτσι κάλεσε μέσα τον αδελφό και μία γραφική μελέτη ξεκίνησε.

Οι μήνες πέρασαν και η αλήθεια έγινε ξεκάθαρη στον άνθρωπο αυτό. Έφτασε στο σημείο να γνωρίζει έναν Θεό ικανό να συγχωρεί ακόμα και τα πιο σοβαρά αμαρτήματα. Η πνευματική του πρόοδος ήταν ραγδαία, αλλά όταν του έγινε πρόσκληση να παρευρεθεί στην Αίθουσα Βασιλείας, αυτός αρνήθηκε.

Είπε ότι δε μπορούσε να παρευρεθεί στην Αίθουσα αν οι γονείς του παιδιού που είχε σκοτώσει δε μπορούσαν να τον συγχωρήσουν, επίσης. Ο αδελφός του είπε: ‘Δεν είναι υποχρεωτικό. Ο Ιεχωβά σε έχει συγχωρήσει. Δεν κρατάει λογαριασμό για όσα έχεις κάνει πριν γνωρίσεις την αλήθεια.’

Ωστόσο ο άντρας αρνιόταν να δεχτεί την πρόσκληση για την Αίθουσα Βασιλείας. Επέμενε στο ότι είχε ανάγκη να τον συγχωρέσει ο πατέρας του νεαρού που είχε σκοτώσει. Αλλιώς δε θα πήγαινε στην αίθουσα.

Ο αδελφός τον ρώτησε: ‘Πραγματικά αυτό χρειάζεσαι; Θέλεις αλήθεια να σε συγχωρήσει ο πατέρας του παιδιού;’

Όταν ο άντρας του είπε πως το ήθελε πραγματικά ο αδελφός του είπε: ‘Να θεωρείς ότι σε έχει συγχωρήσει ήδη, γιατί εγώ είμαι ο πατέρας του παιδιού που σκότωσες.’

Σήμερα υπηρετούν και οι δύο στην ίδια εκκλησία και αναμένουν την ημέρα που ο Ιεχωβά θα αναστήσει τον νεαρό.

Το μέρος τελείωσε σύντομα μετά την εμπειρία τονίζοντας την αξία της πραγματικής συγχώρεσης. Φυσικά αυτή η εμπειρία άγγιξε τις καρδιές όλων όλων όσων την άκουσαν.

Είναι δύσκολη, αλλά όχι ακατόρθωτη, η τέχνη της συγχωρητικότητας.

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: