Δεν Εχει Χριστιανικές ρίζες η εορτή των Θεοφανείων.

Τι θα λεχθεί σχετικά με την 6η Ιανουαρίου, ημέρα των Θεοφανείων, κατά την οποία γιορτάζεται η επίσκεψη των Μάγων στον νεογέννητο Ιησού; «Πολλές αποδείξεις μάς κάνουν να πιστεύουμε ότι η εκλογή της 6ης Ιανουαρίου, όπως εκείνη της 25ης Δεκεμβρίου η οποία από ρωμαϊκή γιορτή μετατράπηκε σε εορτασμό της γέννησης του Ιησού, ήταν επίσης επηρεασμένη από κάποια ειδωλολατρική επέτειο», συνέχισε το δελτίο τύπου. «Στην Αλεξάνδρεια, στην πραγματικότητα, τη νύχτα μεταξύ της 5ης και της 6ης Ιανουαρίου, οι ειδωλολάτρες συνήθιζαν να γιορτάζουν τα γενέθλια του θεού Αιώνα (θεός του χρόνου και της αιωνιότητας).

images

Φαίνεται ότι η Εκκλησία ήθελε να εκχριστιανίσει αυτή τη γιορτή».

Ο Ιησούς ποτέ δεν εξουσιοδότησε τους ακολούθους του να συγχωνεύσουν την αληθινή λατρεία με ειδωλολατρικά έθιμα. Αντίθετα, τους είπε να διδάσκουν «όλα όσα σας έχω παραγγείλει». (Ματθαίος 28:19, 20) Επιπλέον, όταν αντιμετώπιζε τους θρησκευτικούς ηγέτες των ημερών του, ο Ιησούς τούς ρώτησε: «Γιατί . . . παραβαίνετε την εντολή του Θεού εξαιτίας της παράδοσής σας;» (Ματθαίος 15:3) Εκείνο το ίδιο ερώτημα μπορεί κάλλιστα να τεθεί στους λεγόμενους Χριστιανούς οι οποίοι διαιωνίζουν ειδωλολατρικά έθιμα σήμερα.

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: