Διαφυλάξτε τη σχέση σας με τον Ιεχωβά καλλιεργώντας Ταπεινοφροσύνη

Αν ρωτούσαμε μερικούς συνανθρώπους μας ποιος είναι ο πολύτιμο θησαυρό τους στη ζωή τι θα μας απαντούσε; Για πολλούς, το πιο πολύτιμο πράγμα που έχουν είναι το αυτοκίνητο, το σπίτι, η υγεία, η ζωή, ή η οικογένεια.

Αλλά, το πιο πολύτιμο πράγμα για εμάς, είναι η σχέση μας με τον Ιεχωβά; Είναι σα να έπρεπε να αποφασίσουμε μεταξύ ζωής μας και τη σχέση μας με τον Ιεχωβά, την οποία θεωρούμε ότι πολυτιμότερο έχουμε; Το ερώτημα επομένως που μας απασχολεί είναι: Θα μείνω εγλω με τον Ιεχωβά;

Θα πρέπει λοιπόν να φροντίζουμε αυτόν τον πολύτιμο πνευματικό θησαυρό μας, όπως και ο κόσμος φροντίζει θησαυρούς του. Για παράδειγμα, τα αποθέματα χρυσού του Υπουργείου Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είναι ίσως ο πιο ασφαλής θησαυρός που υπάρχει. Είναι θαμμένος 20 μέτρα κάτω από τη γη σε ένα ειδικό δωμάτιο με χοντρούς τοίχους με ειδικά συστήματα ασφαλείας και φύλακες.

Ας θυμόμαστε πάντα: Ο Σατανάς θέλει να ληστέψει θησαυρό μας! Και ένας τρόπος για να το καταφέρει αυτό είναι να μας κάνει να αναπτύξουμε ένα υπερήφανο και αγέρωχο πνεύμα.

1 Πέτρου 5: 5 λέει, «Με όμοιο τρόπο, εσείς οι νεότεροι υποταχθείτε στους γεροντότερους. Και όλοι σας περιζωστείτε με ταπεινοφροσύνη ο ένας προς τον άλλον, επειδή ο Θεός εναντιώνεται στους υπερηφάνους αλλά δίνει παρ’ αξία καλοσύνη στους ταπεινούς.»

Αυτό είναι και το θεματικό εδάφιο αυτής της ομιλίας.

Ο Ιεχωβά μισεί την υπερηφάνεια. Αυτό δεν είναι απλώς μια παθητική αίσθηση της απόρριψης ή «μίσους». Σε αντίθεση, αγαπά την ταπεινοφροσύνη στους ανθρώπους. Και αυτό είναι η ενεργός αγάπη. Του δίνει παρ ‘αξία καλοσύνη.

Ως εκ τούτου, όσο πιο ταπεινοί είμαστε, τόσο πιο δυνατή είναι η σχέση μας με τον Ιεχωβά.

Στα εδάφιο Ρωμαίους. 12: 3, εξηγεί, ” Διότι μέσω της παρ’ αξία καλοσύνης που μου έχει δοθεί, λέω σε όποιον είναι ανάμεσά σας να μη σκέφτεται για τον εαυτό του κάτι παραπάνω από όσο είναι απαραίτητο να σκέφτεται· αλλά να σκέφτεται έτσι ώστε να έχει σωφροσύνη, ο καθένας ανάλογα με το μέτρο πίστης που του έχει μοιράσει ο Θεός.”

Όχι όμως κάτι παραπάνω από ό, τι είναι απαραίτητο. Αυτό είναι ταπεινοφροσύνη απέναντι στους άλλους. Τοποθετούμε τον εαυτό μας στο ίδιο επίπεδο με τους άλλους

Στο εδάφιο Φιλιππισιους 2: 3 λέει, «μη κάνοντας τίποτα από φιλόνικη διάθεση ή από εγωισμό, αλλά με ταπεινοφροσύνη θεωρώντας τους άλλους ανώτερους από εσάς».

Να θεωρούμε τους άλλους ότι είναι ανώτεροι από εμάς; Θα ήταν μεγάλο λάθος να νομίζουμε ότι είμαστε ανώτεροι από άλλους, λόγω της φυλής, της εθνικότητας, της εκπαίδευσης μας ή της οικονομικής μας κατάστασης;

Αλλά ας δούμε τι είναι εγωισμό: Είναι η υπερβολική χρήση της προσωπικής αντωνυμίας στον ενικό αριθμό, το «εγώ» μας. Καμιά φορά το τονίζουμε αυτό στις συζητήσεις μας: «Εγώ, εγώ, για μένα, το δικό μου» Και συμβαίνει να είμαστε σε μια ομάδα, όπου μονοπωλούμε τη συζήτηση μιλώντας για τον εαυτό μας ή τα επιτεύγματά μας; Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, αυτό το σημείο!

Ας δούμε ένα αρνητικό παράδειγμα: Στο εδάφιο Εσθήρ5: 11,12 λέει «Ωστόσο, ο Αμάν συγκρατήθηκε και πήγε στο σπίτι του. Κατόπιν έστειλε να φέρουν τους φίλους του και τη Ζερές+ τη σύζυγό του· 11 και άρχισε ο Αμάν να διαλαλεί σε αυτούς τη δόξα του πλούτου+του και το μεγάλο αριθμό των γιων+ του και καθετί με το οποίο ο βασιλιάς τον είχε μεγαλύνει και πώς τον είχε εξυψώσει πάνω από τους άρχοντες και τους υπηρέτες του βασιλιά.+ 12 Και συνέχισε ο Αμάν και είπε: «Επιπλέον, η Εσθήρ η βασίλισσα δεν έφερε παρά μόνο εμένα μαζί με το βασιλιά στο συμπόσιο που ετοίμασε,+ και αύριο+πάλι είμαι προσκαλεσμένος της μαζί με το βασιλιά.»

Ο Αμάν καυχιόταν. Και ξέρουμε τι συνέβη σε αυτόν. Τον κρέμασαν στο ξύλο που είχε ετοιμάσει για τον Μαροδοχαίο.

Σε αντίθεση με τη αρνητική στάση του Αμάν, ας δούμε τη θετική στάση του Ιησού.

Στο εδάφιο Ματθαίος 19: 4. Παρατηρήστε τι είπε ο Ιησούς: «Δεν διαβάσατε ότι αυτός που τους δημιούργησε από την αρχή τούς έκανε αρσενικό και θηλυκό+

Προσέξατε τη στάση του Ιησού; Έδωσε ολη τη δόξα στον Ιεχωβά. Δεν δόξασε τον εαυτό του. Δεν είπε: «Ήμουν κι εγώ εκεί, στη δημιουργία και συν-εργάστηκα με τον Ιεχωβά στη δημιουργία και είχα και ωραίες ιδέες».

Στο εδάφιο Ματθαίος 25: 31-33 μίλησε για τον εαυτό του, όταν είπε, 32 Και θα συγκεντρωθούν μπροστά του όλα τα έθνη,+ και αυτός θα χωρίσει+ τους ανθρώπους τον έναν από τον άλλον,+ όπως ο ποιμένας χωρίζει τα πρόβατα από τα κατσίκια. 33 Και θα βάλει τα πρόβατα στα δεξιά+ του, τα δε κατσίκια στα αριστερά+ του.

Ακόμα και όταν αναφερόταν στον εαυτό του δεν μιλούσε σε πρώτο αλλά χρησιμοποιούσε τρίτο πρόσωπο: Δεν μιλούσε για τον γιο του ανθρώπου. Στα ευαγγέλια αυτή η έκφραση υπάρχει πάνω από 80 φορές.

Αλλά ας δούμε τι είναι ταπεινοφροσύνη. Στο εδάφιο Παροιμίες 27:2 αναφέρει ότι πρόκειται για μια βαθιά ιδιότητα μέσα στην καρδιά μας και στο μυαλό μας. Πώς δηλαδή βλέπουμε ως ανώτερους μας τους άλλους γύρω μας. Κι αυτό είναι πολύ αναζωογονητικό για τους άλλους.

Γιατί απαιτεί ο Ιεχωβά να είμαστε ταπεινόφρονες για να έχουμε σχέση μαζί Του;

1. Ένα τέτοιο άτομο είναι έντιμο απέναντι στον εαυτό του και δεν εξυψώνει τον εαυτό του απέναντι στον Ιεχωβά.

Στο εδάφιο 1 Κορινθίους 4: 7 λέει: «Διότι ποιος σε κάνει να διαφέρεις+ από τον άλλον; Και τι έχεις το οποίο δεν έλαβες;+ Και αν το έλαβες,+ γιατί καυχιέσαι+ σαν να μην το έλαβες;»

Κάθε ταλέντο που έχουμε πραγματικά προέρχεται από τον Ιεχωβά! Ως εκ τούτου, θα ήταν ανέντιμο να δοξάζουμε τον εαυτό μας σαν να ήταν κάτι που το κάναμε εμείς…

2. Ο ταπεινός άνθρωπος δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να συνεργάζεται με τους άλλους σε αντίθεση με του υπερήφανους. Υποχωρούν και δεν επιμένουν να γίνεται πάντα το δικό τους, αρκεί να μην παραβιάζονται γραφικές αρχές. Η στοργική ενότητα και η αγάπη είναι πολύ σημαντικές ιδιότητες. Και το ίδιο αφορά, είτε στην ανάθεση ενός διορισμού από τους πρεσβυτέρους ή στο ντύσιμο ή στη συμπεριφορά μας.

Οι ταπεινοί είναι έτοιμοι να απεμπολήσουν τα δικαιώματα τους. Και είναι πρόθυμοι να κάνουν οτιδήποτε τους ζητηθεί για τη Βασιλεία του Θεού, όπως η καθαριότητα της Αίθουσας. Οι ταπεινοί χαίρονται να το κάνουν αυτό. Σέβονται τη θεοκρατική εξουσία.

3. Οι γυναίκες σέβονται τους συζύγους τους ως κεφαλή τους σε αντίθεση με τον κόσμο. Είναι και αυτή μια μορφή ταπεινοφροσύνης. Φυσικά και οι σύζυγοι έχουν κεφαλή τους τον Ιησού. Γι’ αυτό και πρέπει να είναι καλοσυνάτοι, τρυφεροί απέναντι στη σύζυγο τους και τα παιδιά τους.

4. Μέσα στην εκκλησία υπάρχουν τέτοιες και άλλες διευθετήσεις που οφείλουμε να σεβόμαστε. Οι ευαγγελιζόμενοι και οι διακονικοί υπηρέτες υπακούν στους πρεσβυτέρους, εκείνοι στο επίσκοπο Περιοχής, κι αυτό με τη σειρά του στο Γραφεί Τμήματος. Και όλα τα Γραφεία Τμήματος στο Κυβερνών Σώμα. Στη συνέχεια, τα μέλη του υπόκεινται το ένα στο άλλο και όλοι είναι σε απόλυτη υποταγή στον Ιησού ως επικεφαλή της εκκλησίας και στον Ιεχωβά.

5. Ο ταπεινός δεν απλά ειρηνικό άτομο, αλλά ειρηνοποιός. Αν κάποιος έχει προσβληθεί από κάποιον είναι καλό να πάει και να ζητήσει συγνώμη. Τα υπερήφανα άτομα δεν θα το κάνουν ποτέ αυτό. Κολλάει η γλώσσα τους, δεν βγαίνει εύκολα η συγνώμη από το στόμα τους. Και πρέπει αυτή η συγχώρηση να είναι απλόχερη, γενναιόδωρη. Μόνο έτσι λάβουμε σε προσωπικό επίπεδο, μεγαλύτερη συγχώρηση από τον ιεχωβά.

6. Στο εδάφιο Ησαΐας 64: 8, εξηγεί, «8 Και τώρα, Ιεχωβά, εσύ είσαι ο Πατέρας μας.+Εμείς είμαστε ο πηλός+ και εσύ ο Αγγειοπλάστης μας·+και όλοι μας είμαστε το έργο του χεριού σου.+»

Το ταπεινό άτομο είναι εύπλαστο στα χέρια του αγγειοπλάστη μας. Αυτός μπορεί να μας πλάσει, δίνοντάς μας μια όμορφη μορφή. Όταν είμαστε έτοιμοι, μπορεί να τελειώσει τη δουλειά του μαζί μας. Αυτό ας το θυμόμαστε πάντα. Ένας τρόπος που μας πλάθει είναι μέσω συμβουλή των άλλων. Και συμβουλές μπορεί να πάρουμε από τη Γραφή, από τη ΣΚΟΠΙΑ, από τις συναθροίσεις μας, τους πρεσβυτέρους Καμιά φορά οι ταπεινοί το ζητάνε οι ίδιοι. Αγαπούν το να λαβαίνουν συμβουλή, δεν εξοργίζονται όπως οι υπερήφανοι.

Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε την ταπεινότητα μας;

1 – Διαβάζοντας καθημερινά την Αγία Γραφή:

Στο εδάφιο Δευτερονόμιο 17: 18-20 μας λέει: «18 Και όταν καθήσει στο θρόνο της βασιλείας του, θα γράψει σε ένα βιβλίο για τον εαυτό του ένα αντίγραφο αυτού του νόμου, από αυτόν που βρίσκεται στη φύλαξη των ιερέων, των Λευιτών.+ 19 »Και αυτό θα παραμείνει κοντά του, και θα το διαβάζει όλες τις ημέρες της ζωής του,+ για να μάθει να φοβάται τον Ιεχωβά τον Θεό του ώστε να τηρεί όλα τα λόγια αυτού του νόμου και αυτές τις διατάξεις, εκτελώντας τα·+ 20 για να μην εξυψωθεί η καρδιά του πάνω από τους αδελφούς του+ και για να μην παρεκκλίνει από την εντολή δεξιά ή αριστερά·+ ώστε να μακροημερεύσει στη βασιλεία του,+ αυτός και οι γιοι του ανάμεσα στον Ισραήλ.»

Κάθε βασιλιάς του Ισραήλ, είχε την υποχρέωση να κάνει ένα προσωπικό αντίγραφο του νόμου με το δικό του χέρι του και να το διαβάζει κάθε μέρα της ζωής του. Έτσι ώστε η καρδιά του δεν θα γινόταν υπερήφανη. Το ίδιο ισχύει και σήμερα. Καθημερινά διαβάζουμε την Αγία Γραφή. Βοηθά αυτό στη διατήρηση της καρδιάς μας ως ταπεινή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο ίδιος ο Θεός μας Ιεχωβά είναι ταπεινός και όταν διαβάζουμε την Αγία Γραφή βάζουμε τις σκέψεις του σε εμάς.

2 – Η τακτική συμμετοχή στο έργο κηρύγματος:

Συμβάλει στην καλλιέργεια ταπεινοφροσυνης. Μόνο ο Ιεχωβά μπορεί να μας βοηθήσει να αντέξουμε σ’ αυτά που συνατούμε στο κήρυγμα. Αλήθεια πόσα έχουμε υποστεί από τους ανθρώπους καθώς πλησιάζουμε τις πόρτες με διάθεση να τους μιλήσουμε από αγάπη; Πραγματικά δεν έχει σημασία ποιοι είμαστε, ο καθένας από εμάς είχε μια πόρτα που έκλεισε στα μούτρα του με αγένεια!

3 – Ας εξετάσουμε μερικά γραφικά παραδείγματα ταπεινοφροσύνης:

Ο Παύλος: Πριν, ήταν ένας περήφανος άνθρωπος και μισούσε τους χριστιανούς, τους δίωκε. Αλλά, άλλαξε… Έζησε αυτό μια ταπεινή ζωή για τον Ιεχωβά. Και αναγνώρισε ότι αυτό επιτυγχάνεται μόνο με τη βοήθεια του Ιεχωβά.

Η Σάρα: Έζησε στην Ουρ, μια σύγχρονη πόλη (για την εποχή της) σε μια άνετη κατάσταση με υλική έννοια. Όταν ο Ιεχωβά διέταξε τον Αβραάμ να φύγει από Ουρ, που δεν αντέδρασε, ούτε έφερε καμιά αντίρρηση ή παραπονέθηκε… Όχι, αλλά υποστήριξε το σύζυγο της Αβραάμ, με στην υπακοή του.

Ήταν μια πολύ όμορφη γυναίκα, αφού όπως διαβάζουμε στη Γραφή, βασιλιάδες επιθυμούσαν να την παντρευτούν! Όμως, δεν επέτρεψε στον εαυτό της να εξαπατηθεί από τη ομορφιά της Η Σάρα ήταν πολύ διαφορετική. Μέσα στην καρδιά της αποκαλούσε τον Αβραάμ «κύριο της»

Ο Ιεχωβά: Στο εδάφιο 2 Χρονικών 18: 19-21 αναφέρεται, «18. Και είπε ο Ιεχωβά: “Ποιος θα ξεγελάσει τον Αχαάβ, το βασιλιά του Ισραήλ, ώστε να ανεβεί και να πέσει στη Ραμώθ-γαλαάδ;” Και έγινε συζήτηση, καθώς ο ένας έλεγε αυτό και ο άλλος έλεγε εκείνο.+ 20 Τελικά βγήκε ένα πνεύμα+ και στάθηκε ενώπιον του Ιεχωβά και είπε: “Εγώ θα τον ξεγελάσω”. Και ο Ιεχωβά τού είπε: “Με ποιον τρόπο;”+ 21 Τότε αυτός είπε: “Θα πάω και θα γίνω απατηλό πνεύμα στο στόμα όλων των προφητών του”.+ Του είπε λοιπόν: “Θα τον ξεγελάσεις, και μάλιστα θα βγεις νικητής.+ Πήγαινε και πράξε έτσι”.+

Ας το σκεφτούμε λίγο αυτό: Μήπως ο Ιεχωβά, ο παντογνώστης και παντοδύναμος Θεός πραγματικά χρειαζόταν να ζητήσει προτάσεις από τους αγγέλους; Φυσικά και όχι! Αλλά το έκανε! Και σε αυτή την περίπτωση, όταν ένας από τους αγγέλους είχε μια ιδέα, ο ίδιος ανέφερε και ο Ιεχωβά άκουσε αυτό και την ενέκρινε. Ήταν σαν να είπε ο Ιεχωβά, “Αυτό ακούγεται σαν μια καλή ιδέα! Μου αρέσει! “Τότε ο Ιεχωβά έδωσε την ενθάρρυνση άγγελος και του είπε ότι θα έχει επιτυχία. Ήταν η ταπεινοφροσύνη που τον έκανε να συζητήσει.

Ας δούμε όμως το πιο εξέχων παράδειγμα ταπεινοφροσύνης του Ιεχωβά:

Έδωσε επίσης τον γιο του που είχε μεγάλη αξία για τον εαυτό του στην ανθρωπότητα, χωρίς να περιμένει κάτι σε αντάλλαγμα. Αυτό είναι κάτι που πουβ πρέπει να γίνει μεγάλο παράδειγμα; Μπορούμε να δίνουμε κάτι μεγάλης αξίας, χωρίς να περιμένουμε τίποτα πίσω.

Ο Ιησούς: Ο ίδιος δεν απέρριψε την ανάθεση του Ιεχωβά λέγοντας ότι ήταν πολύ απασχολημένος για να το κάνει. Ήταν πρόθυμος να αλλάξει από το να είναι ένας ισχυρός άγγελος, ένα τέλειο πνευματικό πλάσμα, στο να γίνει ένας άνθρωπος. Ήταν πρόθυμος να το κάνει αυτό, ακόμη κι αν θα ήταν μια τέλεια ανθρώπινη οντότητα ανάμεσα σε μια ατελή ανθρωπότητα.

Το παράδειγμα ταπεινοφροσύνης του μας ενισχύει την πίστη…

Έπλυνε ‘τα πόδια των μαθητών του, συμπεριλαμβανομένου του Ιούδα, ακόμη κι αν ήξερε ότι επρόκειτο να τον προδώσει.

Όταν ο Σατανάς τον πείραξε στην έρημο η ταπεινοφροσύνη του, τον προστάτευσε έτσι ώστε να μην πέσει στις παγίδες του.

4 – Ας θυμόμαστε πώς είμαστε πολύ μικροί σε σύγκριση με το Σύμπαν και με ακόμη περισσότερο με τον Ιεχωβά!

Είμαστε σαν την τελεία της επιστολής σε μια λέξη που είναι σε μια γραμμή του κειμένου σε μια συγκεκριμένη σελίδα στο βιβλίο Χ σε μια μεγάλη βιβλιοθήκη, με τα εκατομμύρια και τα εκατομμύρια των βιβλίων και χιλιόμετρα και χιλιόμετρα ράφια… Και εμείς; Είμαστε η τελεία της εν λόγω επιστολής!

Στο εδάφιο Ιακώβου 4: 6 λέει « Ωστόσο, η παρ’ αξία καλοσύνη που δίνει αυτός είναι μεγαλύτερη.+ Γι’ αυτό, η γραφή λέει: «Ο Θεός εναντιώνεται στους υπερηφάνους+ αλλά δίνει παρ’ αξία καλοσύνη στους ταπεινούς».+ Εκτιμούμε ακόμα περισσότερο την πολύτιμη ιδιότητα της ταπεινοφροσύνης.

Στο εδάφιο 2 Χρονικών 26: 3 – 5. 16 έως 23 αναφέρεται: «3 Δεκαέξι χρονών ήταν ο Οζίας+ όταν άρχισε να βασιλεύει, και βασίλεψε στην Ιερουσαλήμ πενήντα δύο χρόνια. Και το όνομα της μητέρας του ήταν Ιεχολία,+από την Ιερουσαλήμ. 4 Και έπραξε το σωστό στα μάτια του Ιεχωβά,+ κάνοντας όλα όσα είχε κάνει ο Αμαζίας ο πατέρας του.+ 5 Και ήθελε πάντοτε να αναζητάει+ τον Θεό στις ημέρες του Ζαχαρία, ο οποίος δίδασκε το φόβο του αληθινού Θεού·+ και τις ημέρες που αναζητούσε τον Ιεχωβά, ο αληθινός Θεός τον έκανε να ευημερεί.»+

Και λίγο πιο κάτω μετά το εδάφιο 16 διαβάζουμε: 16 Ωστόσο, μόλις έγινε ισχυρός, η καρδιά του έγινε υπεροπτική,+ μάλιστα μέχρι του σημείου να προκληθεί καταστροφή·+ ώστε αυτός ενήργησε άπιστα εναντίον του Ιεχωβά του Θεού του και μπήκε στο ναό του Ιεχωβά για να κάψει θυμίαμα πάνω στο θυσιαστήριο του θυμιάματος.+ 17 Ευθύς, ο Αζαρίας ο ιερέας και μαζί του κάποιοι ιερείς του Ιεχωβά, ογδόντα γενναίοι άντρες, μπήκαν πίσω από αυτόν. 18 Και αντιστάθηκαν στον Οζία το βασιλιά+ και του είπαν: «Δεν είναι δική σου δουλειά,+ Οζία, να καις θυμίαμα για τον Ιεχωβά, αλλά είναι δουλειά των ιερέων να καίνε θυμίαμα, των γιων του Ααρών,+ αυτών που είναι αγιασμένοι. Βγες από το αγιαστήριο· διότι ενήργησες άπιστα και αυτό δεν θα σου φέρει δόξα+ από τον Ιεχωβά Θεό». 19 Αλλά ο Οζίας εξοργίστηκε,+ ενώ είχε στο χέρι του θυμιατήρι+ για να κάψει θυμίαμα, και την ώρα της οργής του εναντίον των ιερέων, πρόβαλε+ λέπρα+ στο μέτωπό του, μπροστά στους ιερείς, μέσα στον οίκο του Ιεχωβά, δίπλα στο θυσιαστήριο του θυμιάματος.20 Όταν ο Αζαρίας ο πρωθιερέας και όλοι οι ιερείς στράφηκαν προς αυτόν, τι να δουν! είχε παταχθεί με λέπρα στο μέτωπό του.+ Αναστατωμένοι, λοιπόν, τον απομάκρυναν από εκεί, και ο ίδιος επίσης βιάστηκε να βγει, επειδή τον είχε πλήξει ο Ιεχωβά.+ 21 Και ο Οζίας+ ο βασιλιάς παρέμεινε λεπρός ως την ημέρα του θανάτου του, και έμενε σε μια κατοικία απαλλαγμένος από καθήκοντα, ως λεπρός·+ διότι ήταν αποχωρισμένος από τον οίκο του Ιεχωβά, ενώ ο Ιωθάμ ο γιος του ήταν επικεφαλής του βασιλικού οίκου, κρίνοντας το λαό του τόπου.

Ο Οζίας άλλαξε. Τα μυαλά του πήραν αέρα και αυτοεξυψώθηκε και ο Ιεχωβά τον τιμώρησε… Υπάρχει πραγματικά ανάγκη να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε περισσότερο την ιδιότητα της ταπεινοφροσύνης

Διότι έτσι θα έχουμε πολλές ευλογίες στη ζωή μας. Θα προφυλλάσουμε τη σχέση μας με τον ιεχωβά και θα είμαστε γι’ αυτό κεφάλαιο και όχι παθητικό.

Τα ταλέντα και τα δώρα που μας έδωσε ο Ιεχωβά, μπορούμε να φανταστούμε πώς θα αναπτχθούνι αυτά και πολλά άλλα στο Νέο Κόσμο;

Μπορούμε να φανταστούμε πως συμμετέχουμε στην υποδοχή εκείνων που θα ανασταίνονται. Γνωρίζουμε ότι οι λύπες στις κηδείες σήμερα θα αντικατασταθούν από τις Αναστάσεις. Μπορούμε άραγε να δούμε τον εαυτό μας εκεί την παραλαμβάνουμε εκείνους που θα επανέρχονται στη ζωή;

Μπορούμε να φανταστούμε τον εαυτό μου να ζούμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής στον παράδεισο; Χωρίς χρόνιους πόνους, αρθρίτιδα, αλλεργίες, κλπ;

Μπορούμε να δούμε τον εαυτό μας να ζει για πάντα; Αντί να μετράμε το χρόνο σε 365 μέρες, να τον μετράμε σε ηλιακά έτη, ή σε κοσμικά έτη, το χρονικό διάστημα που χρειάζεται το ηλιακό σύστημα για να κάνει έναν κύκλο γύρω από το Γαλαξία μας; Κάποιοι λένε ότι αυτό είναι ίσο με 200.000.000 ηλιακά έτη.

Στο εδάφιο Σοφονίας 3: 10-12 λέει, «10 »Από την περιοχή των ποταμών της Αιθιοπίας εκείνοι που με ικετεύουν, δηλαδή η κόρη των διασκορπισμένων μου, θα μου φέρουν δώρο.+11 Εκείνη την ημέρα δεν θα ντρέπεσαι εξαιτίας όλων των ενεργειών σου με τις οποίες έγινες παραβάτισσα εναντίον μου,+ γιατί τότε θα αφαιρέσω από το μέσο σου όσους αγάλλονται υπεροπτικά·+ και ποτέ ξανά δεν θα είσαι υπεροπτική στο άγιο βουνό μου.+ 12 Και θα αφήσω να απομείνει στο μέσο σου ένας λαός ταπεινός και ασήμαντος,+ και αυτοί θα βρουν καταφύγιο στο όνομα του Ιεχωβά.+ 13 Όσοι θα έχουν απομείνει από τον Ισραήλ+ δεν θα κάνουν καμιά αδικία+ ούτε θα λένε ψέματα+ ούτε θα βρεθεί στο στόμα τους δόλια γλώσσα·+ διότι θα βόσκουν και θα ξαπλώνουν με άνεση,+ και δεν θα υπάρχει κανείς που να τους κάνει να τρέμουν».+».

Οι ταπεινοί αυτοί είναι αυτοί που θα επιβιώσουν.

Και στο εδάφιο Ψαλμοί 37:11 μας υπόσχεται, «Οι πράοι όμως θα γίνουν κάτοχοι της γης+

Και θα βρίσκουν εξαιρετική ευχαρίστηση στην αφθονία της ειρήνης.+».

Οι πράους, οι ταπεινοί, θα κληρονομήσουν τη γη. Η φιλία μας με τον Ιεχωβά είναι οπιο πολύτιμο; θησαυρό μας και ο Σατανάς προσπαθεί να μας το στερήσει αυτό. Καλλιεργώντας την ποιότητα της ταπεινοφροσύνης και παραμένοντας ταπεινοί θα εμποδίσουμε τον Σατανά να μας στερήσει αυτόν τον θησαυρό.

Η ταπεινοφροσύνη θα μας φέρει χαρά τώρα, θα μας περάσει μέσα από τη μεγάλη θλίψη και θα μας οδηγήσει στην αιωνιότητα για πάντα…


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: