Δικαστήριο του Ταγκανρόγκ Καταδικάζει Μάρτυρες του Ιεχωβά Επειδή Ασκούν τη Θρησκεία Τους

Στις 30 Ιουλίου 2014, το Δικαστήριο της Πόλης του Ταγκανρόγκ καταδίκασε και επέβαλε ποινές σε 7 από τους 16 Μάρτυρες οι οποίοι δικάζονταν επειδή παρακολουθούσαν και διοργάνωναν ειρηνικές θρησκευτικές συγκεντρώσεις. Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη απλώς και μόνο επειδή ενασχολούνταν με την ίδια θρησκευτική δραστηριότητα στην οποία συμμετέχουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά σε όλο τον κόσμο. Αυτή η απόφαση θέτει προηγούμενο που απειλεί να περιορίσει τη θρησκευτική ελευθερία των Μαρτύρων του Ιεχωβά σε όλη τη Ρωσία.

Ο δικαστής είχε προγραμματίσει να ανακοινώσει την απόφαση στις 28 Ιουλίου 2014, αλλά το ανέβαλε για την επόμενη ημέρα. Στις 29 Ιουλίου, ο δικαστής διάβαζε όλη την ημέρα την απόφαση 100 σελίδων που εξέδωσε, συνεχίζοντας και το πρωί της 30ής Ιουλίου. Επέβαλε σε τέσσερις πρεσβυτέρους ποινές φυλάκισης από πέντε έως πεντέμισι χρόνια και πρόστιμο 100.000 ρουβλίων (περ. 2.100 ευρώ). Σε άλλους τρεις Μάρτυρες επέβαλε πρόστιμο από 50.000 έως 60.000 ρούβλια (περ. 1.000 έως 1.300 ευρώ) στον καθένα. Ο δικαστής ανέστειλε την επιβολή όλων των προστίμων, επειδή η χρονική διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας και της δίκης υπερέβη το όριο παραγραφής. Ανέστειλε επίσης και τις ποινές φυλάκισης. Οι υπόλοιποι εννέα Μάρτυρες αθωώθηκαν.

Η απόφαση του δικαστή βασίστηκε στην απόφαση που εξέδωσε το Σεπτέμβριο του 2009 το Περιφερειακό Δικαστήριο του Ροστόφ, η οποία επέβαλε τη διάλυση της Τοπικής Θρησκευτικής Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Ταγκανρόγκ. Παρ’ όλο που η απόφαση του 2009 αφορούσε μόνο το σωματείο, ο δικαστής έκρινε πως η θρησκευτική δραστηριότητα όλων των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Ταγκανρόγκ και στις όμορες περιοχές ήταν υπό απαγόρευση.

Στη διάρκεια της 15μηνης δίκης, οι κατηγορούμενοι κατέθεσαν ότι δεν επρόκειτο να αποκηρύξουν την πίστη τους και ότι θα συνέχιζαν να ασκούν τη θρησκεία τους ως Μάρτυρες του Ιεχωβά. Για όσους καταδικάστηκαν, η αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τη θρησκευτική τους δραστηριότητα σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν την πιθανότητα φυλάκισης ως υπότροποι.

Ο Βίκτορ Ζένκοφ, ένας από τους δικηγόρους σε αυτή την υπόθεση, δήλωσε: «Ανησυχώ για το τι μπορεί να προμηνύει αυτή η απόφαση για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Ρωσία. Οι αρχές επιβολής του νόμου στο Ταγκανρόγκ και σε όλη τη Ρωσία μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την απόφαση σε μια εκστρατεία προπαγάνδας για να συνεχίσουν να παρενοχλούν και να διώκουν τους Μάρτυρες του Ιεχωβά υπό την πραγματική απειλή της φυλάκισης απλώς και μόνο επειδή ασκούν τη θρησκεία τους».

Οι Μάρτυρες στο Ταγκανρόγκ εφεσίβαλαν την απόφαση στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Ροστόφ.

http://www.jw.org


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: