«Δώσε μας Περισσότερη Πίστη»

ΕΧΕΤΕ σκεφτεί ποτέ: “Είμαι εγώ ένας από εκείνους που θα θέλει να διαφυλάξει ο Ιεχωβά στη μεγάλη θλίψη και να τους φέρει στον νέο κόσμο;” Φυσικά, η επιβίωσή μας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αλλά μια πολύ σημαντική απαίτηση τονίζεται από τον απόστολο Παύλο: “Χωρίς πίστη είναι αδύνατον να ευαρεστήσει κανείς τον Θεό”. (Εβρ. 11:6) Αυτό ίσως ακούγεται πολύ απλό, αλλά η αλήθεια είναι ότι «η πίστη δεν είναι κάτι που το έχουν όλοι». (2 Θεσ. 3:2) Τα εδάφια αυτά μας βοηθούν να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι να καλλιεργούμε ισχυρή πίστη.

images

Δεν μπορούμε να αναπτύξουμε πίστη απλώς και μόνο με τη δική μας δύναμη. Η πίστη είναι πτυχή του καρπού του αγίου πνεύματος του Θεού. (Γαλ. 5:22) Γι’ αυτό, είναι σοφό να ακολουθούμε τη συμβουλή του Ιησού και να προσευχόμαστε για περισσότερο πνεύμα, επειδή ο ίδιος μας διαβεβαιώνει ότι ο Πατέρας «θα δώσει άγιο πνεύμα σε εκείνους που ζητούν από αυτόν».—Λουκ. 11:13.

Δείχνουμε επίσης πίστη καθώς παλεύουμε με τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής. Ό,τι και αν περνάμε—αρρώστιες, αποθάρρυνση, κατάθλιψη, φτώχεια ή άλλα οδυνηρά προβλήματα—έχουμε την πεποίθηση ότι ο Ιεχωβά και ο Γιος του θα “μας βοηθήσουν στον κατάλληλο καιρό”. (Εβρ. 4:16) Δείχνουμε αυτή την πεποίθηση με τις προσευχές μας, στις οποίες ζητάμε βοήθεια όχι μόνο για τις πνευματικές μας ανάγκες. Ο Ιησούς είπε ότι μπορούμε να προσευχόμαστε για υλικά πράγματα, όπως είναι «το ψωμί μας . . . σύμφωνα με τις ανάγκες της ημέρας». (Λουκ. 11:3) Οι αφηγήσεις της Γραφής μάς πείθουν ότι ο Ιεχωβά μπορεί να μας προμηθεύσει τα αναγκαία. Όταν έπληξε τον Ισραήλ μια τρομερή ξηρασία, προμήθευσε στον Ηλία τροφή και νερό. Όπως είχε διατάξει, «τα κοράκια τού έφερναν ψωμί και κρέας το πρωί και ψωμί και κρέας το βράδυ· και έπινε από το χείμαρρο». (1 Βασ. 17:3-6) Έχουμε πίστη ότι ο Ιεχωβά μπορεί να κατευθύνει τα πράγματα έτσι ώστε και εμείς να έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε.

Δεν πρέπει ποτέ να αμφιβάλλουμε ότι, αν ακολουθούμε την κατεύθυνση του Θεού, τα πράγματα θα πάνε καλά για εμάς. Ο Παύλος, παραθέτοντας τα θεόπνευστα λόγια του Αββακούμ, έγραψε: «Ο δίκαιος θα ζήσει λόγω πίστης». (Γαλ. 3:11· Αββακ. 2:4) Επομένως, είναι ζωτικό να θέτουμε πίστη σε Εκείνον που μπορεί όντως να βοηθήσει. Ο Παύλος μάς υπενθυμίζει ότι ο Θεός «μπορεί, σύμφωνα με τη δύναμή του η οποία ενεργεί σε εμάς, να κάνει περισσότερο από υπεράφθονα ξεπερνώντας όλα τα πράγματα που εμείς ζητάμε ή κατανοούμε». (Εφεσ. 3:20) Οι υπηρέτες του Ιεχωβά κάνουν το καλύτερο που μπορούν για να εκπληρώσουν το θέλημά του αλλά, γνωρίζοντας τους περιορισμούς τους, εμπιστεύονται σε Εκείνον για να ευλογήσει το αποτέλεσμα. Δεν χαιρόμαστε που ο Θεός μας είναι μαζί μας;

…..

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ιεχωβά ευαρεστείται με εκείνους που τον εμπιστεύονται πλήρως. Ο Ιεχωβά θα απαντήσει στο αίτημά μας για περισσότερη πίστη, και η πίστη μας θα μεγαλώνει εξαιρετικά, με αποτέλεσμα να “υπολογιστούμε άξιοι για τη βασιλεία του Θεού”. … διαβάστε εδώ την συνέχεια


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: