Είσαι έτοιμος για την γραμμή του τερματισμού;

Ο έξυπνος και αποφασισμένος δρομέας εξασκείται σκληρά για την γραμμή τερματισμού. Κάθε νεύρο, κάθε μυς, κάθε τένοντας πρέπει να είναι σε ετοιμότητα. Οι πνεύμονες του πρέπει να γίνουν σαν φυσερό εάν θέλει να κερδίσει. Και γνωρίζει ότι το χειρότερο που μπορεί να του συμβεί είναι να ξεκινήσει με δύναμη μόνο και μόνο για να τον εγκαταλείψουν τα πόδια και οι πνεύμονες του καθώς θα φτάνει στον στόχο του. Έτσι λοιπόν, τι κάνει? Πολύ καιρό πριν από τον αγώνα, προπονείται. Εξασκείται σκληρά για να αποκτήσει δύναμη, αντοχή, κατάλληλη τεχνική, μαθαίνει να υπακούει στους κανόνες, επειδή μόνο με αυτόν τον τρόπο θα κάνει την εφόρμηση του στο τέρμα να στεφτεί με επιτυχία.

Τώρα ένας δρομέας σε ετοιμότητα είναι προσεκτικός καθώς τρέχει επειδή σε όλη την διαδρομή υπάρχουν πινακίδες που τον πληροφορούν σε ποιο σημείο της διαδρομής βρίσκεται. Αυτό τον πληροφορεί πόσο πρέπει να εντείνει την προσπάθειά του, εάν βρίσκεται κοντά στο τέρμα και εάν το λάκτισμά του χρειάζεται να γίνει δυνατότερο και ψηλότερο, εάν χρειάζεται ή όχι να βάλει όλη του την ταχύτητα ή εάν χρειάζεται να μετριάσει το δρασκέλισμα του.

Έτσι τώρα είναι και με τον Χριστιανό. Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος αυτού του συστήματος πραγμάτων, καθώς φτάνουμε στην γραμμή τερματισμού, υπάρχουν πινακίδες σε όλη την διαδρομή που μας λένε που βρισκόμαστε και τι θα πρέπει να κάνουμε.

Θα ήθελα να ανοίξετε την Αγία σας Γραφή στο βιβλίο του Ματθαίου, κεφάλαιο 24, και εδώ βρίσκεται η καρδιά της συζήτησής μας απόψε. Πρόκειται να βασιστεί κυρίως στο 24ο κεφάλαιο του Ματθαίου, αν και θα χρησιμοποιήσουμε και άλλα εδάφια.

Το ενδιαφέρον μας βρίσκεται ιδιαίτερα στην δήλωση του Ιησού που βρίσκουμε στο 24ο κεφάλαιο του Ματθαίου. Εδώ, στο 24ο κεφάλαιο του Ματθαίου, ο Ιησούς είπε κάτι στο οποίο πρέπει να δώσουμε οπωσδήποτε προσοχή, επειδή είναι μία «πινακίδα». Μας λέει που βρισκόμαστε και τι θα πρέπει να κάνουμε. Ξεκινώντας από το εδάφιο 21 του 24ου κεφαλαίου, ο Ιησούς λέει : « Διότι τότε θα γίνει μεγάλη θλίψη, τέτοια που δεν έχει συμβεί από την αρχή του κόσμου μέχρι τώρα, ούτε πρόκειται να ξανασυμβεί. Και εάν δεν συντομεύονταν εκείνες οι ημέρες, δεν θα σωζόταν καμία σάρκα. Αλλά για χάρη των εκλεγμένων θα συντομευτούν εκείνες οι ημέρες ».

Και στη συνέχεια ο Ιησούς προσθέτει άλλη μία «πινακίδα», άλλον έναν «δείκτη χιλιομετρικής απόστασης», λέγοντας πρώτα ότι καθώς κάνεις την εφόρμησή σου στο τέρμα, θα δεις ένα πράγμα που λέγεται μεγάλη θλίψη. Λέει ότι αυτό το πράγμα πρόκειται να είναι φοβερό. Και εάν δεν συντομευτεί, κανένας απολύτως δεν θα καταφέρει να επιβιώσει, επειδή ακριβώς πρόκειται να είναι τόσο άσχημα.

Αμέσως στο εδάφιο 29 λέει, πηγαίνετε στο εδάφιο 29: «Αμέσως μετά τη θλίψη εκείνων των ημερών, ο ήλιος θα σκοτεινιάσει και η σελήνη δεν θα δώσει το φως της και τα άστρα θα πέσουν από τον ουρανό και οι δυνάμεις των ουρανών θα κλονιστούν». Βλέπετε αυτή είναι άλλη μία «πινακίδα». Και αμέσως συναντάτε άλλη μία (εδάφιο 30), «Και τότε θα εμφανιστεί στον ουρανό το σημείο του Γιου του ανθρώπου, και τότε όλες οι φυλές της γης θα χτυπούν τον εαυτό τους θρηνώντας και θα δουν τον Γιο του ανθρώπου να έρχεται πάνω στα σύννεφα του ουρανού με δύναμη και μεγάλη δόξα, (εδάφιο 31) Και θα αποστείλει τους αγγέλους του με μεγάλο σάλπισμα, και αυτοί θα συγκεντρώσουν τους εκλεγμένους του, από τους τέσσερις ανέμους, από την μία άκρη των ουρανών ως την άλλη άκρη τους»

Τώρα αυτό που τονίζει για εμάς ο Ιησούς εδώ είναι η τελική προσπάθεια πριν την γραμμή τερματισμού.

Αυτές οι πινακίδες πρόκειται να εμφανιστούν καθώς πλησιάζουμε στο τέλος αυτού του συστήματος πραγμάτων. Και ο λόγος που κάνουμε αυτή την ερώτηση είναι επειδή από την στιγμή που θα φτάσουμε στην πρώτη «πινακίδα», από εκεί και πέρα θα είναι μία σταθερή και γρήγορη κατηφόρα προς τον στόχο.

Δεν θα υπάρχει χρόνος για να ρυθμίσετε το βήμα σας ή για να ξανασκεφτείτε την θέση σας. Θα είναι ένας καιρός ραγδαίων εξελίξεων. Θα συμβεί ως εξής: Και μετά, και μετά, και μετά, και μετά,… και μετά θα έχει τελειώσει.

Ότι δεν θα έχετε κάνει, δεν θα μπορείτε να το κάνετε. Ότι δεν θα έχετε διορθώσει, δεν θα μπορέσετε να το διορθώσετε. Δεν θα βρείτε κάποια νέα υποτιθέμενη δύναμη εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή. Πρόκειται να τρέξετε με τον τρόπο που έχετε εκπαιδευτεί να τρέχετε.

Είναι ακριβώς όπως ένας δρομέας, ο οποίος έχει προπονηθεί επί χρόνια για έναν αγώνα, δεν πρόκειται ξαφνικά, την ημέρα του αγώνα, να αλλάξει το στυλ του. Είναι πολύ αργά για κάτι τέτοιο. Και εάν προσπαθήσει να το κάνει αυτό την στιγμή του αγώνα, θα χάσει ούτως ή άλλως επειδή θα του προκαλέσει μεγάλη σύγχυση.

Ας ρίξουμε μία ματιά στην πρώτη «πινακίδα». Πηγαίνετε στο 24ο κεφάλαιο και κοιτάξτε το εδάφιο 21.

« Διότι τότε θα γίνει μεγάλη θλίψη». Η πρώτη «πινακίδα» ξεκινάει με την καταστροφή της Βαβυλώνας της Μεγάλης. Εκεί είναι που αρχίζουν όλα. Αμέσως μετά την καταστροφή της Βαβυλώνας της Μεγάλης, είσαστε και είμαι σε έναν αγώνα ζωής.

Ανοίξτε τις Γραφές σας στην Αποκάλυψη τώρα και θα πάρετε μία ιδέα αναφορικά με κάποια πράγματα που θα συμβούν όταν θα ξεσπάσει η μεγάλη θλίψη. Θα αρχίσει με την πτώση της Μεγάλης Βαβυλώνας. Γυρίστε στην Αποκάλυψη κεφάλαιο 17 και εδώ θα δείτε να συμβαίνει κάτι πολύ συναρπαστικό. Αρχίζοντας από το εδάφιο 2, ξεκινώντας, μέρος του εδαφίου 1 λέει: «Έλα, θα σου δείξω την κρίση εναντίον της μεγάλης πόρνης που κάθεται πάνω σε πολλά νερά, (εδάφιο 2) με την οποία πόρνευαν οι βασιλιάδες της γης, ενώ εκείνοι που κατοικούν στην γη μέθυσαν από το κρασί της πορνείας της». Τώρα ποια θα πρέπει να είναι αυτή η κρίση; Πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα; Με τι θα μοιάζει?

Διαβάστε τώρα το εδάφιο 10, «Και υπάρχουν εφτά βασιλιάδες: οι πέντε έπεσαν, ο ένας είναι, ο άλλος δεν έχει έρθει ακόμη, αλλά όταν έρθει πρέπει να μείνει για σύντομο χρονικό διάστημα» (εδάφιο 11) Kαι το θηρίο που ήταν αλλά δεν είναι, είναι και αυτό όγδοος βασιλιάς, αλλά προέρχεται από τους εφτά, και πηγαίνει στην καταστροφή. Και το εδάφιο 13, «Αυτοί έχουν μία σκέψη, και γι’ αυτό δίνουν τη δύναμή και την εξουσία τους στο θηρίο» Και τι κάνουν με αυτή την νεοαποκτημένη δύναμη, με αυτή την μία σκέψη? Εδάφιο 16, « Και τα δέκα κέρατα που είδες, και το θηρίο, αυτά θα μισήσουν την πόρνη και θα την κάνουν ερημωμένη και γυμνή, και θα καταφάγουν τις σάρκες της και θα την κάψουν εντελώς με φωτιά» (εδάφιο 17) Διότι ο Θεός έβαλε στις καρδιές τους να εκτελέσουν τη σκέψη του, δηλαδή να εκτελέσουν την δική τους μία σκέψη με το να δώσουν την βασιλεία τους στο θηρίο»

Με άλλα λόγια, ο Ιεχωβά Θεός πρόκειται να προκαλέσει κάποιο είδος σύγχυσης στις παγκόσμιες δυνάμεις στο εγγύς μέλλον, και θα επιτεθούν στην Βαβυλώνα, και θα την ξεσκίσουν εντελώς. Εάν ρίξετε μία προσεκτική ματιά, το σκηνικό ήδη στήνεται για αυτό. Ήδη δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να κλείσουν στην φυλακή κληρικούς. Δεν έχουν κάποιο συναίσθημα ή ιερότητα απέναντι στους κληρικούς, τους πετσοκόβουν στη μέση του δρόμου στην Νέα Υόρκη. Εισβάλλουν σε μοναστήρια ληστεύοντας και βιάζοντας καλόγριες. Έτσι η όρεξη να επιτεθούν στην Βαβυλώνα ήδη υπάρχει. Ο Ιεχωβά απλώς θα ανοίξει διάπλατα τα στόματά τους και θα την κάνουν κομμάτια και θα την καταφάνε και ότι απομείνει θα το κατακάψουν. Θα είναι μια τρομαχτική στιγμή αδελφοί, όταν θα εμφανιστεί αυτή η «πινακίδα». Ακόμα και ο κόσμος θα τρομοκρατηθεί από αυτό που θα συμβαίνει στην πραγματικότητα στις εκκλησίες.

Κοιτάξτε τι λέει εδώ, στο εδάφιο 9 του κεφαλαίου 18 της Αποκάλυψης: «Και οι βασιλιάδες της γης που πόρνευαν μαζί της και έζησαν σε ξεδιάντροπη χλιδή θα κλαίνε και θα χτυπούν τον εαυτό τους από λύπη για αυτήν, όταν θα κοιτάζουν τον καπνό από το κάψιμό της, (εδάφιο 10) καθώς θα στέκονται σε απόσταση εξαιτίας του φόβου τους για τον βασανισμό της και θα λένε: «Αλίμονο, αλίμονο μεγάλη πόλη, Βαβυλώνα εσύ η ισχυρή πόλη, επειδή» δεν έχουμε πια Χριστούγεννα, ούτε Πάσχα, και δεν μπορούμε να κάνουμε πολιτικές εκλογές στις εκκλησίες σας.

Και η Βαβυλώνα θα καταστραφεί . Δεν είναι κάτι για το οποίο θα γελάσουμε επειδή όταν θα το δείτε να συμβαίνει, ο κλήρος θα ριχτεί κάτω και οι πολιτικοί αρχηγοί προφανώς θα γνωρίζουν ότι έρχεται η σειρά τους. Θα τραβηχτούν στην άκρη επειδή θα καταλαβαίνουν ότι αυτό πρέπει να είναι το χέρι του Θεού. Θα γνωρίζουν ότι κάτι είναι τρομερά διαφορετικό όταν οι θρησκευτικές ομάδες και άλλα πράγματα θα καταστρέφονται.

Τώρα, αυτό είναι πολύ σημαντικό, επειδή όταν θα έρθει ξαφνικά αυτή η στιγμή, τι θα χρειαζόσαστε εσείς και εγώ; Τι θα χρειαζόμαστε τότε όταν θα βλέπουμε αυτό το σύστημα να φτάνει στο τέλος του; Θα είναι ένα καινούριο αυτοκίνητο; Θα χρειάζεστε ένα καινούριο σπίτι; Θα χρειάζεστε ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια; Ένα καινούριο παλτό; Ένα καινούριο άρωμα; Θα χρειαζόσαστε τα πιο μοντέρνα αξεσουάρ ή ένα φανταχτερό χτένισμα; Θα χρειαζόσαστε ένα καινούριο φόρεμα;

Όταν θα το δείτε αυτό να συμβαίνει, δεν θα είναι τα χρήματά σας. Το πιο πολύτιμο απόκτημά σας εκείνη την ώρα θα είναι η πίστη σας στον Θεό.

Επειδή όταν θα ξεσπάσει, θα είναι τόσο μανιώδης, κανένας δεν θα επιβιώσει παρά μόνο εάν έχει την προστασία του ίδιου του Θεού.

Και το ερώτημα είναι: Θα είσαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο; Θα έχετε το κουράγιο να βγείτε έξω και να πείτε οποιοδήποτε άγγελμα σας υποδείξει ο Θεός για αυτή την ιδιαίτερη στιγμή και κατάσταση; Εάν τρέμουμε τώρα, και το βρίσκουμε δύσκολο να συμμετέχουμε στο κήρυγμα των καλών νέων κάτω από αυτές τις συνθήκες, εάν αυτός είναι ο τρόπος που εξασκούμαστε τώρα, παρακαλώ μην σκεφτείτε ότι θα βρούμε κάποιο νεοαποκτημένο θάρρος να σηκωθούμε και να πούμε την αλήθεια, εάν δεν μπορούμε να το κάνουμε τώρα.

Και τότε, με την καταστροφή της Βαβυλώνας, αμέσως μετά, κοιτάξτε στο εδάφιο 29 στο 24ο κεφ. του Ματθαίου: «Αμέσως μετά την θλίψη εκείνων των ημερών, ο ήλιος θα σκοτεινιάσει και η σελήνη δεν θα δώσει το φως της και τα άστρα θα πέσουν από τον ουρανό και οι δυνάμεις των ουρανών θα κλονιστούν,» Τώρα με ποια έννοια θα σκοτεινιάσει ο ήλιος? Το φεγγάρι δεν θα δώσει το φως του? Τα αστέρια θα πέσουν από τον ουρανό? Οι δυνάμεις των ουρανών θα κλονιστούν? Αναμφίβολα, αναμφίβολα, στο αρχικό μέρος της μεγάλης θλίψης, οι πολλοί φωστήρες αυτού του κόσμου, οι εξέχοντες ιερείς, οι πολιτικοί «φωστήρες», οι οικονομικοί φωστήρες, οι υποτιθέμενοι γνώστες των πραγμάτων ο κλήρος που υποτίθεται ότι έχει το μέσο με τον Θεό ώστε να σωθείτε, οι οικονομικοί προγνώστες που σας λένε πώς να βγάλετε χρήματα και πώς να γίνετε πλούσιοι. Ίσως οι πολιτικοί γκουρού που σας λένε πώς θα λύσουν τα προβλήματα αυτού του κόσμου.

‘Όταν θα ξεσπάσει αυτή η ώρα, η Γραφή θα εκθέσει εντελώς το γεγονός ότι είναι ασήμαντοι και ότι δεν είναι ικανοί να σώσουν κανέναν. Θα είναι σαν να έσβησαν όλα τα αστέρια από τον ουρανό. Και όλες οι δυνάμεις των ουρανών θα κλονιστούν.

Μπορείτε να φανταστείτε την σύγχυση των ανθρώπων που έχουν θέσει όλο τους το απόθεμα και την πίστη στον κλήρο, όταν θα τους δουν να καταστρέφονται στην έναρξη (?) της μεγάλης θλίψης? Μπορείτε να φανταστείτε ανθρώπους να τριγυρίζουν στους δρόμους με ρόπαλα ψάχνοντας για οποιονδήποτε μπορεί να έχει απομείνει από τον κλήρο? Ναι, ψάχνοντας για αυτούς. «Θέλουμε να σας βρούμε επειδή, ξέρετε, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε Γραφική μελέτη με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, μια σειρά 19 δωρεάν εβδομαδιαίων μαθημάτων, και μας είπατε να μην ξεγελαστούμε από αυτούς.

Και μας είπατε ότι το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να έρθουμε εδώ και να καθίσουμε να σας ακούσουμε και θα σωθούμε. Και τώρα η εκκλησία πάει, έχει κατακαεί, δεν έχει μείνει τίποτα, δεν έχουμε ούτε προσευχή, ούτε ευκαιρία. Μας ξεγελάσατε!” Και θα αποτελειώσουν όποιον απέμεινε.

Και θα πάνε να βρούνε τους καθηγητές. «Μας είπατε ότι αν σας ακούσουμε θα απολαμβάνουμε τα καλά όλου του κόσμου. Και τώρα το χρηματιστήριο έχει καταρρεύσει και τα χρήματα δεν έχουν αξία. Μας είπατε ότι αν θα λαβαίναμε αυτή την εκπαίδευση και μόνο, θα πετυχαίναμε στη ζωή . Και τώρα δεν έχουμε καθόλου θησαυρούς αποθηκευμένους για τον Θεό και αντιμετωπίζουμε αυτό το τρομερό πράγμα που ονομάζεται Αρμαγεδδώνας για το οποίο οι Μάρτυρες του Ιεχωβά μιλούσαν τόσο καιρό. Και θα τους αποτελειώσουν.

Δεν θα υπάρχει φως. Αδελφοί, όταν θα έρθει αυτή η ώρα, θα είσαστε έτοιμοι για αυτό? Θα έχετε να πείτε κάτι που να αξίζει? Θα έχετε αποδείξεις τότε ότι τρέχατε τον αγώνα σωστά? Γιατί είναι αυτή τόσο σημαντική ερώτηση? Επειδή η Γραφή λέει, πηγαίνετε στο εδάφιο 29 και μετά στο εδάφιο 30. Και ευθύς μόλις ο ήλιος, το φεγγάρι και τα αστέρια θα σκοτεινιάσουν, η Γραφή λέει, «Και τότε θα εμφανιστεί στον ουρανό το σημείο του Γιου του ανθρώπου, και τότε όλες οι φυλές της γης θα χτυπούν τον εαυτό τους θρηνώντας» Τώρα ποιά είναι αυτή η εμφάνιση του Γιου του ανθρώπου στον ουρανό? Είναι το ίδιο πράγμα για το οποίο γίνεται λόγος στο κεφάλαιο 25 του Ματθαίου. Γυρίστε στο εδάφιο 31.

Ακριβώς το ίδιο. Λέει, «Όταν έρθει ο Γιος του ανθρώπου με τη δόξα του, και όλοι οι άγγελοι μαζί του , τότε θα καθίσει στον ένδοξο θρόνο του» (εδάφιο 32) «Και θα συγκεντρωθούν ενώπιον του όλα τα έθνη»,περιλαμβανομένων και των Μαρτύρων του Ιεχωβά, «και αυτός θα χωρίσει τους ανθρώπους τον έναν από τον άλλον, όπως ο ποιμένας χωρίζει τα πρόβατα από τα κατσίκια». Και γιατί? Γυρίστε πίσω στο κεφάλαιο 24. Προφανώς, ακόμα και οι άνθρωποι στον κόσμο θα ξέρουν και θα καταλάβουν ότι βρίσκονται στην τελική περίοδο της κρίσης, και θα δουν κάτι που θα είναι ολοφάνερο, θα διακρίνουν κάτι που θα είναι προφανές ότι αυτό είναι!

Και θα κλάψουν και θα θρηνήσουν. Γιατί? Επειδή αυτός δεν θα είναι ένας καιρός που θα μπορούν να κάνουν οποιεσδήποτε προσαρμογές, να κάνουν Γραφική μελέτη, να ζητήσουν επανεπισκέψεις, ή να έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν την κρίση που πρόκειται να λάβουν.

Είσαστε έτοιμοι για αυτό αδελφοί? Καταλαβαίνετε τι πραγματικά σημαίνει? Όταν αυτό το σημείο του Γιου του ανθρώπου εμφανιστεί στον ουρανό όπου ο Ιησούς θα καθίσει στον ένδοξο θρόνο του, θα κρίνει εσάς και εμένα σε αυτό το σημείο της ιστορίας για το αν είστε πράγματι ή όχι πρόβατο ή κατσίκι. Εσείς και εγώ δεν θα μπορούμε να προσαρμόσουμε ή να τροποποιήσουμε ή να ανασκευάσουμε το αποτέλεσμα της κρίσης σε αυτό τον ιδιαίτερο καιρό. Δεν θα μπορείτε να πείτε στον Ιησού, « Ω, Ιησού, περίμενε ένα λεπτό, είμαι αποσυνταυτισμένος. Περίμενε ένα λεπτό, άφησέ με να επανενταχτώ.» Ω, όχι! Ω, όχι! Βλέπετε, Όλα τα στοιχεία θα έχουν φερθεί ενώπιον του δικαστηρίου, αναφορικά με το ποιοι είσαστε σαν άτομα. Και από την στιγμή που θα καθίσει κάτω, δεν θα είναι δυνατόν να αλλάξετε το υπόμνημά σας. Ούτε ένα γιώτα!

Έτσι μπορείτε να πείτε, « Ξέρεις Ιησού, ήμουν μη τακτικός ευαγγελιζόμενος. Δώσε μου λίγο χρόνο, άφησέ με να …» Όχι! « Εννοώ να αλλάξω…» Όχι! «Εγώ..» Όχι! Επειδή τα πάντα, εκείνη την στιγμή που θα ξεσπάσει, ότι ήσασταν στο παρελθόν θα φερθεί στο δικαστήριο και ο Ιησούς θα κρίνει ακριβώς τότε και ακριβώς εκεί, και εσείς και εγώ δεν θα μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Ούτε ένα γιώτα! Θα έχει τελειώσει! Η κρίση θα αποδοθεί, θα είναι τελεσίδικη. Θα ήσαστε είτε πρόβατο είτε κατσίκι. Δεν θα είναι δυνατό να κάνετε καμία προσαρμογή στην κρίση. Σοβαρή υπόθεση! Είσαστε έτοιμοι γι αυτό?

Πώς εκπαιδεύετε τον εαυτό σας να είναι τώρα? Τι είδους άτομο είσαστε τώρα? Προσπαθείτε να πλησιάσετε στον κόσμο όσο περισσότερο μπορείτε? Με το να φαίνεστε όπως αυτοί? Mε το να ενεργείτε όπως αυτοί? Όταν ο Ιησούς καθίσει στον θρόνο της κρίσης του, δεν θα μπορείτε να πείτε, «Ω, άφησέ με να βγάλω αυτό από πάνω μου…» Όχι! ‘Όχι! Το είχες αυτό πριν, το έχεις και τώρα. Έτσι ήσουνα πριν, με αυτόν τον τρόπο πρόκειται να κριθείς τώρα. Ότι στοιχεία έφερες στο δικαστήριο, από τώρα μέχρι τη στιγμή που ο Ιησούς θα καθίσει στον θρόνο του, αυτά είναι τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν, και θα αποτελέσουν τον καθοριστικό παράγοντα για το αν είμαστε πρόβατα ή κατσίκια.

Καταλάβετέ το αυτό αδελφοί. Καταλάβετέ το.

Αφήστε με να το εξηγήσω με έναν άλλο τρόπο. Έχετε δει ποτέ αυτές τις διαφημίσεις που δείχνουν αυτούς τους μυώδεις άντρες, σας δείχνουν αυτές τις φωτογραφίες και σας λένε «Το σώμα σας μπορεί να δείχνει έτσι.» Σας δίνουν την εντύπωση ότι θα σηκώσετε απλώς μερικά βάρη , ότι αν κάνετε μία δίαιτα και φάτε κάποια τροφή, θα έχετε αυτούς τους ογκώδης μυς ή θα έχετε αυτό το καλλίγραμμο σώμα.

Δεν φαντάζομαι καν ότι θέλετε να το πιστέψετε αυτό! Επειδή αυτοί οι άνθρωποι που βλέπετε σε αυτές τις εικόνες- κυριολεκτικά χρειάζονται χρόνια πριν αποκτήσουν μία σιλουέτα σαν αυτή. Παίρνει χρόνια σοβαρής εκπαίδευσης και σχολαστικής δίαιτας. Αυτές οι εικόνες που βλέπετε, μην φανταστείτε ότι χρειάζονται μια-δυο ημέρες ή μερικές εβδομάδες δίαιτας. Χρόνια! Χρόνια!

Τώρα, μόλις αρχίσει η μεγάλη θλίψη, θυμηθείτε ότι πρόκειται να γίνει ως εξής: κλαπ! κλαπ! κλαπ! Πρόκειται να γίνει ακριβώς έτσι. Έτσι δεν πρόκειται να έχετε χρόνο να γυρίσετε πίσω και να αναπτύξετε κάποιο είδος πνευματικότητας το οποίο δεν θα έχετε αναπτύξει μέχρι τότε. Σκεφτείτε το! Πόσο χρόνο παίρνει για να γνωρίσει κάποιος την αλήθεια σήμερα? Δεν χρειάζεται το λιγότερο, το πολύ λιγότερο, περίπου 19 εβδομάδες – 6 μήνες- το λιγότερο. Έπειτα χρειάζεται να βγει στο έργο. Έτσι μην φαντάζεστε ότι ξαφνικά θα δείτε την πτώση της Βαβυλώνας και ξαφνικά θα αλλάξετε ολόκληρο το υπόμνημά σας, ολόκληρη την νοοτροπία σας! Όχι! Θα τρέξετε με τον τρόπο που έχετε εκπαιδευτεί και με τον τρόπο που έχετε εκπαιδεύσει τον εαυτό σας.

Γενικά μιλώντας, όταν συμβαίνει μια επείγουσα κατάσταση, όταν συμβαίνει μία κρίση, οι άνθρωποι στρέφονται σε αυτό που γνωρίζουν. Ενεργούν όπως έχουν συνηθίσει.

Δεν στρέφονται σε κάτι που δεν γνωρίζουν. Στρέφονται σε κάτι που γνωρίζουν, σε κάτι που έχουν συνηθίσει. Επομένως εάν συνηθίζατε να είσαστε μη τακτικοί, να μην ακούτε, εάν συνηθίζατε να αποφεύγετε να υπακούτε στους κανόνες, εάν συνηθίζατε τον κοσμικό τρόπο ζωής, τότε δεν θα γνωρίσετε εντελώς ξαφνικά την αλήθεια!

Θα στραφείτε σε αυτό που γνωρίζετε!

Έτσι το ερώτημα είναι, είστε έτοιμοι για την γραμμή τερματισμού? Βάζετε κάποια απόσταση μεταξύ εσάς και του κόσμου? Προσπαθείτε ειλικρινά να φαίνεστε, να ενεργείτε, να μιλάτε και να ΕΙΣΑΣΤΕ ένας Μάρτυρας? Ή προσπαθείτε να είσαστε όσο πιο κοντά στον κόσμο μπορείτε να πλησιάσετε και ταυτόχρονα ισχυρίζεστε ότι είσαστε ένας από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά?

Επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας κάτι ενδιαφέρον από την Αγία Γραφή. Γυρίστε στην προς Εφεσίους επιστολή, κεφάλαιο 4 και εδάφιο 20. Μιλώντας για τον Ιησού λέει: «Εσείς, όμως δεν μάθατε ότι ο Χριστός είναι έτσι».

Καθώς επισκέπτομαι την περιοχή, μπορώ να πω, και είναι πολύ φανερό σε εμένα, ότι αρκετοί από εμάς δεν εκπαιδευόμαστε με τον τρόπο που φανταζόμαστε ότι θα είναι ο Αρμαγεδδώνας. Μερικοί από εμάς είναι πάρα πολύ κοντά στον κόσμο. Μερικοί από εμάς δεν τρέχουν σκληρά όπως θα έπρεπε.

Θυμηθείτε, τι μάθατε εδώ στην αίθουσα Βασιλείας, τι διαβάσατε στα βιβλία, τι διαβάσατε στην Γραφή, δεν μάθατε ότι ο Ιησούς είναι έτσι – έτσι όπως βλέπετε στον κόσμο. Όλα όσα μάθατε από τα βιβλία, όλα όσα μάθατε από την Αγία Γραφή, ήταν όλα γύρω από τον Ιησού.

Ο Ιησούς δεν ήταν πουθενά κοντά στον κόσμο. Εάν ο Ιησούς ήταν εδώ σήμερα, θα φανταζόσασταν ότι θα τριγυρνούσε με φαρδιά παντελόνια, με σκουλαρίκια στο αυτί? Δεν έχετε διαβάσει ποτέ κάτι στην Γραφή που να κάνει κάποια νύξη ή κάποιον υπαινιγμό ότι ο Χριστός θα φαινότανε έτσι. Εάν ήταν εδώ σήμερα, μήπως φαντάζεστε ότι θα ντυνόταν ή θα έμοιαζε στα ακραία στοιχεία αυτού του κόσμου?

O κόσμος έχει την συνήθεια να λέει: «Κοιτάξτε με». Για να σας δείξω πώς έχουν τα πράγματα, πήγα σε ένα μπακάλικο πριν από μερικές ημέρες και εκεί ήταν μια γυναίκα, που πληρωνόταν δεν ξέρω πόσο την ώρα, και ξέρετε ο κόσμος πληρώνει άφθονα για την αποδοτικότητα, θέλουν οι άνθρωποι να αποδίδουν, και τι κάνει αυτή η γυναίκα? Προσπαθεί να με περιμένει και παίρνει τα χρήματα αλλά ούτε που μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χέρια της εξαιτίας των νυχιών της! Τώρα αν ο Χριστός ήταν εδώ, θα είχε έστω παρομοιάσει ή υπαινιχτεί ή προτείνει με οποιονδήποτε τρόπο ότι οι αδελφές ή ότι οι αδελφοί φτάνουν σε τέτοια άκρα? Έχετε ποτέ διαβάσει κάτι στην Γραφή που να σας δίνει την εντύπωση ότι ο Ιησούς Χριστός θα ήταν έτσι? Ή (απόδειξη) για αυτό? Ή θα το πρότεινε αυτό? Τι μαθαίνετε από την Γραφή για τον Ιησού? Και αυτό είναι το σημείο που πρέπει να εκτιμήσουμε αδελφοί: ο Αρμαγεδδώνας θα είναι η μεγαλύτερη εμπειρία που εσείς και εγώ θα έχουμε ποτέ.

Όσο πιο σθεναρά εκπαιδευόμαστε να υπηρετούμε τον Θεό, τόσο καλύτερα θα είμαστε όταν έρθει αυτή η ώρα. Αλλά πιστέψτε με, όταν θα ξεσπάσει αυτή η ώρα, δεν θα μπορέσετε να γυρίσετε πίσω και να προσπαθήσετε να αρπάξετε κάτι για το οποίο δεν έχετε εκπαιδεύσει ποτέ τον εαυτό σας. Σκεφτείτε σοβαρά. Η καρδιά σας, τα πνευματικά σας πνευμόνια και μέλη του σώματος σας, πρέπει να έχουν σκληραγωγηθεί στην προσπάθειά σας να είσαστε όσο πιο κοντά στον Ιησού Χριστό γίνεται και στον τρόπο που εκπαίδευε τον εαυτό του, επειδή αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να κερδίσουμε τον αγώνα.

Τώρα αμέσως μετά, μόλις ο Ιησούς θα κάνει τον διαχωρισμό των προβάτων από τα κατσίκια, κάτι πολύ ενδιαφέρον πρόκειται να συμβεί. Πρόκειται να συγκεντρώσει… ας πάμε πίσω στο ευαγγέλιο του Ματθαίου για ένα λεπτό, επειδή αυτά τα πράγματα θα συμβούν σχεδόν αστραπιαία.

«Διαφορετικά, όπως είπε ο Ιησούς, δεν θα σωζόταν καμία σάρκα – Δεν θα σωζόταν ΚΑΜΙΑ σάρκα εάν δεν συνέβαινε με αυτό τον γρήγορο τρόπο . Εδάφιο 31 (κεφάλαιο 24) «Και θα αποστείλει τους αγγέλους του με μεγάλο σάλπισμα, και αυτοί θα συγκεντρώσουν τους εκλεγμένους του από τους τέσσερις ανέμους, από την μία άκρη των ουρανών έως την άλλη άκρη τους»

Σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή δεν θα υπάρχει αμφιβολία σχετικά με το ποιοι είναι πραγματικά οι χρισμένοι. Ποιοι είναι πραγματικά οι χρισμένοι? Μερικές φορές βλέπουμε άτομα που μόλις είναι στην αλήθεια, να παίρνουν από τα εμβλήματα. Δεν χρειάζεται να τους κρίνουμε, δεν είναι δική μας δουλειά. Αλλά θα ξέρουμε ποιοι είναι επειδή όταν θα έχουν σφραγιστεί, και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολύ θα συγκεντρωθούν εκείνη την ιδιαίτερη στιγμή, θα ξέρουμε με βεβαιότητα ποιοι είναι πραγματικά – ποιοι είναι πραγματικά χρισμένοι και ποιοι όχι. Αυτό θα είναι ξεκάθαρο εκείνη την ώρα.

Μερικές φορές καθώς ταξιδεύω, και δεν κρίνω κανέναν, αλλά μερικές φορές βλέπω αυτούς που ισχυρίζονται ότι είναι από τους χρισμένους, και αυτοί δεν εκφράζουν τίποτα από ότι έχω δει στους χρισμένους. Μερικές φορές είναι οι μεγαλύτεροι ταραχοποιοί μέσα στην συνάθροιση. Το έχω δει να συμβαίνει αυτό.

Μερικές φορές προκαλούν περισσότερες μάχες, κυριολεκτικές μάχες, το έχω δει αυτό πραγματικά. Δυσκολίες και προβλήματα που προκαλούν μέσα στην εκκλησία. Διεξήγα μία μελέτη και αυτό το άτομο δεν ήταν ούτε καν βαφτισμένο, και καθόντουσαν εκεί προσπαθώντας να βγάλουν άκρη εάν ήταν από τους χρισμένους ή όχι. Χμ! Προσπαθώντας να βγάλουν άκρη! Λοιπόν, όταν ο Ιησούς θα συγκεντρώσει τους χρισμένους του, ξέρετε, μπορεί να αποδειχτεί μεγαλύτερη δοκιμασία για εσάς, από ότι φαντάζεστε. Εάν εσείς και εγώ έχουμε τώρα την συνήθεια να μην ακούμε, όταν οι περισσότεροι από τους χρισμένους θα έχουν φύγει από την γη και δεν θα έχει μείνει σχεδόν τίποτα εκτός από εκείνους που ανήκουν στο μεγάλο πλήθος, θα ακούσετε τότε? Θα πείτε: «Ξέρεις, δεν είσαι από τους χρισμένους. Αυτοί έχουν πάει όλοι στον ουρανό. Ποιος είσαι που θα μου πεις εμένα? Εγώ δεν έδινα τις ώρες τότε, όταν ήταν εδώ στην γη, και θα τις δώσω σε εσένα τώρα? »

Βλέπετε αδελφοί, αυτό το ξεροκέφαλο πνεύμα, αυτή η έλλειψη συνεργασίας μπορεί να σας βάλει σε σοβαρά προβλήματα και μπορεί να σας δημιουργήσει πρόβλημα νοοτροπίας. Ο Ιησούς είπε: «Ο πιστός στο ελάχιστο είναι πιστός και στο πολύ» Είναι όλα μέρος της εκπαίδευσής μας.

Και τότε, κάτι άλλο θα συμβεί. Μην φανταστείτε ότι ο Σατανάς ο Διάβολος, που κοιτάζει τριγύρω και βλέπει την ψεύτικη θρησκεία του ερημωμένη, βλέπει το οικονομικό του σύστημα να γκρεμίζεται, βλέπει ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο που χάραξε και σύνθεσε, να αποσυντίθεται – μην φανταστείτε ότι δεν θα έρθει για εσάς! Μην φανταστείτε ότι δεν θα προσπαθήσει να εκδικηθεί τον Ιεχωβά με κάποιον τρόπο, ή δεν θα προσπαθήσει να πετύχει ένα χτύπημα στην καρδιά του ίδιου του Ιησού. Μην φανταστείτε ότι θα το αφήσει να περάσει έτσι. Ότι θα αποχωρήσει και θα φύγει από το πεδίο και θα πει ότι η μάχη τελείωσε. Αν και το ξέρει ότι τελείωσε, μην φανταστείτε ότι θα παραιτηθεί έτσι. Επειδή δεν θα το κάνει.

Και μετά θα έρθει η επίθεση του Γωγ του Μαγώγ. Ο μόνος τρόπος που μπορεί να χτυπήσει τον Ιησού και τον Ιεχωβά Θεό είναι να χτυπήσει εσάς! Και το ποιος είσαι και το τι είσαι, εάν το έκρυβες, δεν θα μπορείς να το κρύψεις τότε. Επειδή μόνο όσοι έχουν απόλυτη πίστη στον Ιεχωβά, όσοι έχουν θέσει την απόλυτη εμπιστοσύνη τους σε αυτόν, και δεν μπορεί να υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μας για το εάν ο Θεός θα μας προστατέψει, για το αν θα μας σώσει ο Ιεχωβά ή όχι. Εάν έχετε αμφιβολίες στο μυαλό σας, απλά δεν θα τα καταφέρετε. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες, ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ αμφιβολίες στο μυαλό σας, ο Διάβολος θα σας καταπιεί. Θα τρέξετε έξω με φόβο και θα στραγγαλιστείτε ή θα πιαστείτε ή θα σκοτωθείτε σαν κάποιο νεαρό ζώο στα νύχια κάποιου επιτιθέμενου λιονταριού.

Οποιοδήποτε σκοτάδι, οποιαδήποτε κρυφά μυστικά, οποιαδήποτε άσχημα πράγματα, οποιαδήποτε έλλειψη πίστης, οποιεσδήποτε αδυναμίες, οποιαδήποτε μεταμέλεια, οποιεσδήποτε αμφιβολίες, μόλις ο Γωγ του Μαγώγ κάνει την επίθεσή του, και δεν έχετε την απόλυτη βεβαιότητα ότι κάνατε όλα όσα μπορούσατε… Βλέπετε εδώ είναι τώρα το ερώτημα του εάν ή όχι υπηρετήσατε τον Ιεχωβά ολόψυχα, εδώ είναι που θα απαντηθεί αυτό το ερώτημα για εσάς.

Δεν θα απαντηθεί από το δελτίο σας έργου, δεν θα απαντηθεί από τους πρεσβυτέρους, θα απαντηθεί ακριβώς εκεί και τότε. Και το ερώτημα είναι : Θα είσαστε έτοιμοι για αυτό? Επειδή μόλις θα κάνει την επίθεσή του, ο Ιεχωβά πρόκειται να έρθει σε αυτόν με θυμό και τότε θα είσαστε τελικά στον Αρμαγεδδών.

Αυτό θα είναι το τελευταίο ζήτω. Μόλις ο Γωγ θα κάνει την επίθεσή του στον λαό του Θεού, τότε θα αρχίσει ο Αρμαγεδδώνας. Τότε είναι που θα γίνουν όλα.

Ω, τι υπέροχος καιρός θα είναι αδελφοί! Εάν εσείς και εγώ αδελφοί εργαστήκαμε σκληρά, εάν είχαμε ασκήσει τον εαυτό μας, εάν έχουμε συνεργαστεί, τότε μπορείτε να πείτε στον εαυτό σας « Ξέρεις, είμαι τόσο χαρούμενος που χρησιμοποίησα όλα μου τα χρήματα για τις Αίθουσες Βασιλείας, είμαι τόσο χαρούμενος επειδή τώρα τα χρήματα είναι άχρηστα. Και χρησιμοποίησα τα χρήματά μου για να βοηθήσω στις Αίθουσες Βασιλείας, και κάθισα εκεί και έλαβα εκπαίδευση. Καθόμουν σε αυτά τα μαθήματα επιβίωσης από τον Αρμαγεδδών που γινόντουσαν σε αυτή την Αίθουσα Βασιλείας. Υπήρχε ένα μάθημα την Τρίτη, ένα μάθημα την Πέμπτη, ένα μάθημα την Κυριακή, και ήμουν σε κάθε ένα από αυτά. Και τώρα ετοιμάζομαι να περάσω από τον Αρμαγεδδών και είμαι σίγουρος ότι έχω εκπαιδευτεί σωστά, και ότι έχω εκπαιδεύσει τον εαυτό μου να τρέχει, και είμαι έτοιμος για τον Αρμαγεδδών, επειδή χρησιμοποίησα όλα όσα είχα για να υποστηρίξω την Βασιλεία. Χρησιμοποίησα τους πόρους μου, δεν προσπάθησα να κρατήσω κάτι για μένα γνωρίζοντας ότι τα χρήματα δεν θα χρησίμευαν σε τίποτα.

Χα! Θα γελάσετε τελευταίοι επειδή οι οικονομικοί σας πόροι χρησιμοποιήθηκαν για να τιμήσουν και να δοξάσουν τον Ιεχωβά, και όλοι οι άλλοι που αποταμίευαν τους δικούς τους, θα δουν το χρηματιστήριο να καταρρέει, πιθανόν να δούνε πράσινα δολάρια, να πετάνε στους δρόμους σαν άχρηστα κομμάτια από χαρτί. Ενώ τα δικά σας θα έχουν εξυπηρετήσει κάθε καλό σκοπό για να δοξάσουν τον Ιεχωβά.

Ω, τι υπέροχος καιρός θα είναι αυτός! Και τότε, αφού θα ξεσπάσει η μεγάλη θλίψη, και αφού ο ήλιος, η σελήνη και τα αστέρια θα πέσουν και το σημείο του Γιου του ανθρώπου θα εμφανιστεί στον ουρανό, ο διαχωρισμός των χρισμένων, η επίθεση του Γωγ του Μαγώγ, η μάχη του Αρμαγεδδών, και τότε…..ο νέος κόσμος! Ο νέος κόσμος! Ο νέος κόσμος! Δεν θα είσαστε χαρούμενοι όταν θα υπάρχει μόνο ο νέος κόσμος? Και θα είστε χαρούμενοι όταν τα μικρά σας πόδια, η καρδιά σας και οι πνεύμονές σας θα έρχονται από το ύψωμα, ασθμαίνοντας, επειδή ξέρατε να τρέχετε όπως έπρεπε και θα λέτε στον εαυτό σας: « Πόσο χαίρομαι που ήμουνα σε αυτές τις συναθροίσεις, πόσο χαίρομαι που ήμουνα στο έργο, πόσο χαίρομαι που άκουγα τους πρεσβυτέρους, είμαι τόσο χαρούμενος που έφυγα μακριά από τον κόσμο! ~Στεναγμός~ Και θα περάσετε από την γραμμή τερματισμού στον νέο κόσμο! Ω, τι υπέροχα που θα είναι!

Αλλά είσαστε έτοιμοι για αυτό? Δεν θα έχετε χρόνο να εκπαιδευτείτε τότε. Όλα θα συμβούν πολύ γρήγορα. Θα συμβούν πολύ γρήγορα. ΤΩΡΑ είναι ο καιρός να εκπαιδευτείτε αδελφοί. Και ένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε, πρέπει να εκπαιδευτούμε πιο σκληρά να είμαστε στις συναθροίσεις μας επειδή κάθε συνάθροιση είναι ένα μάθημα εκπαίδευσης για τον Αρμαγεδδών. Ακριβώς όπως εκείνοι που σηκώνουν βάρη, δεν ήταν το ένα βάρος που σήκωσαν, δεν ήταν το ένα βάρος που τον έκανε να έχει μεγάλους μυς, ποτέ δεν γίνεται έτσι. Ποτέ δεν σηκώνεις ένα βάρος, μία φορά – είναι η συνέπεια και η διάρκεια, αυτά είναι που που δυναμώνουν τους πνευματικούς μυς στο στήθος σας.

Αυτά είναι που σου δίνουν τον λαιμό, τα χέρια, τα πόδια, την σωματική κατασκευή κάποιου που είναι όμορφος. Όχι η μία φορά που έκανες κάτι, αλλά η συνέπεια και η τακτικότητα, αυτό είναι που δημιουργεί την ικανότητα να τρέχεις όπως πρέπει να τρέχεις. Αυτό είναι που δημιουργεί δυνατά πόδια , δυνατές καρδιές, δυνατά πνευμόνια. Αυτό είναι που δημιουργεί πίστη και αφοβιά και αποφασιστικότητα. Δεν μπορείς να το κάνεις όταν αρχίσει – ΠΡΕΠΕΙ να το κάνεις ΤΩΡΑ!

Λοιπόν , είσαστε έτοιμοι για την γραμμή τερματισμού? Προπονείτε τον εαυτό σας? Εάν η μεγάλη θλίψη επρόκειτο να ξεσπάσει αύριο, είσαστε σίγουροι ότι μοιάζετε αρκετά με τον Ιησού Χριστό ώστε να τα καταφέρετε?

Είστε βέβαιοι ότι έχετε αποδείξει ανεπιφύλακτα ότι είστε σίγουροι για την ολόψυχη αφοσίωσή σας στον Ιεχωβά ? Δεν χαιρόσαστε που έχουμε λίγα ακόμα λεπτά προτού να έρθει το τέλος? Και που ίσως, ίσως, όπου υπάρχει κάποια αδυναμία στον τρόπο που τρέχουμε, ίσως έχετε λίγο ακόμα χρόνο να τελειοποιήσετε το βήμα σας, να μάθετε πως να υπακούτε. Η υπακοή είναι υπέροχο πράγμα.

Επιτρέψτε μου να σας πω μία σύντομη εμπειρία πριν κλείσω την ομιλία. Είναι μια εμπειρία η οποία με επηρέασε τόσο που ποτέ δεν την ξέχασα. Για αυτό τον λόγο μου δίδαξε ένα μάθημα. Θυμάμαι που ήμουν σε έναν κατά γράμμα αγώνα. Ήταν στο σχολείο. Και μερικά αγόρια ήταν στην γραμμή. Στο μυαλό μου μπορούσα να τους κερδίσω μέχρι να πεις κύμινο. Το ήξερα ότι μπορούσα να τους κερδίσω. Όταν ο δάσκαλος έδωσε το σύνθημα , ξεκίνησα, και αρκετά σίγουρος τους κέρδισα. Ο δάσκαλος μου είπε ότι πήρα μηδέν. Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου. Σκέφτηκα «Τι? Δεν κέρδισα?» Όχι μόνο δεν κέρδισα αλλά πήρα μηδέν. ‘Ήμουν κατάπληκτος. Βλέπετε σε έναν αγώνα, έχουν αυτό το πράγμα που λέγεται λωρίδα, και έχουν έναν κανόνα και ο κανόνας είναι ότι πρέπει να τρέξεις στην λωρίδα σου, δεν μπορείς να τρέξεις στην λωρίδα κάποιου άλλου. Λοιπόν, εγώ ήμουνα παντού σε αυτές τις λωρίδες. Και όταν έφτασα στο τέλος του αγώνα, έχασα. Τώρα μπορεί να γελάσετε, αλλά αυτό είναι το σημείο που θέλω να τονίσω: ο Ιησούς όχι μόνο θέλει να τρέξετε τον αγώνα με άνεση, αλλά θέλει επίσης να τρέξετε σύμφωνα με τους κανόνες. Μπορείτε να τρέξετε όσο σκληρά θέλετε, αλλά όταν θα φτάσετε στο σημείο που ο Ιησούς θα καθίσει στον θρόνο της κρίσης του και δει τα ζικ-ζακ που κάνατε κατά μήκος των γραμμών, μπορεί κάλλιστα να πει ότι ότι είσαστε κατσίκι και όχι πρόβατο, προς μεγάλη σας έκπληξη. Δεν το θέλουμε αυτό αδελφοί.

Μάθετε να τρέχετε με υπομονή. Μάθετε να τρέχετε με υπακοή. Μάθετε να τρέχετε σκληρά. Μάθετε να εκπαιδεύετε τον εαυτό σας. Επειδή μόλις θα φτάσουμε στην «πινακίδα» της μεγάλης θλίψης, δεν θα είσαστε κάποιος που δεν είστε. Δεν θα αποδειχτείτε κάτι για το οποίο δεν έχετε εκπαιδεύσει τον εαυτό σας να είναι ανέκαθεν.

Και ελπίζω ότι πήραμε ξεκάθαρα το μήνυμα – ΤΩΡΑ είναι ο καιρός να εκπαιδευτούμε και ΤΩΡΑ είναι ο καιρός να ετοιμαστούμε πριν από την μάχη του Αρμαγεδδών, και μόνο τότε, με τέτοια σθεναρή προπόνηση θα αποδειχτούμε νικητές και θα περάσουμε την γραμμή τερματισμού στην αιώνια ζωή και στην δόξα του Ιεχωβά Θεού.

Talk “Are you ready for the finish line?” – by Bro Ellwood Johnson


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: