2014: «Ας έρθει η Βασιλεία σου». Ματθαίος 6:10.

Το αίτημα «ελθέτω η Βασιλεία σου» είναι ευρέως γνωστό ανά την υφήλιο, ιδίως σε χώρες που διατείνονται ότι είναι Χριστιανικές. Αλλά πόσοι άνθρωποι γνωρίζουν πράγματι τι ζητούν όταν υποβάλλουν αυτό το αίτημα στην προσευχή τους; Θα επαναλάμβαναν τα συγκεκριμένα λόγια με τόση προθυμία αν γνώριζαν ότι ο ερχομός της Βασιλείας του Θεού σημαίνει την εκτέλεση κρίσης ενάντια σε όλες τις επίγειες κυβερνήσεις, καθώς και την καταστροφή όλων όσων εναντιώνονται σε αυτή τη Βασιλεία;—Δαν. 2:44· Λουκ. 19:27.

Τρία σημαντικά γεγονότα καταδεικνύουν πόσο σπουδαίες είναι αυτές οι ερωτήσεις: (1) Η Βασιλεία του Θεού εγκαθιδρύθηκε το 1914, με την ενθρόνιση του Ιησού ως Βασιλιά. (Αποκ. 12:10) (2) Ζούμε στις τελευταίες ημέρες του παρόντος συστήματος πραγμάτων. (Ματθ. 24:3· 2 Τιμ. 3:1‐5) (3) Καμία κυβέρνηση ή πολιτικό κόμμα πάνω στη γη δεν έχει αναγνωρίσει αληθινά τη Βασιλεία του Θεού ούτε έχει υποταχθεί στην κυριαρχία της. (Ψαλμ. 2:2, 3· Αποκ. 11:17, 18) Γιατί έχει αγνοηθεί η Βασιλεία του Θεού; Δεν λαχταρούν πολλοί άνθρωποι μια καλύτερη κυβέρνηση και δεν διατίθεται αρκετός χρόνος και κόπος στην προσπάθεια για διόρθωση και βελτίωση της τωρινής διακυβέρνησης; Ναι, αλλά οι περισσότεροι δεν αντιλαμβάνονται ποιον έχουν να αντιμετωπίσουν και πόσο έλεγχο ασκεί αυτός.

Η Αγία Γραφή μάς λέει ξεκάθαρα ότι «ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται στην εξουσία του πονηρού» και ότι αυτός, «που αποκαλείται Διάβολος και Σατανάς, . . . παροδηγεί ολόκληρη την κατοικημένη γη». (1 Ιωάν. 5:19· Αποκ. 12:9) Τυφλώνοντας έξυπνα τους ανθρώπους, σε βαθμό που πολλοί να μην πιστεύουν καν ότι υπάρχει, ο Σατανάς είναι σε θέση να χειραγωγεί τους περισσότερους ώστε να απορρίπτουν τη Βασιλεία του Θεού και να εναντιώνονται στη διακυβέρνησή Του. (2 Κορ. 4:4) Εδώ είναι που εμείς, ως Μάρτυρες του Ιεχωβά, παίζουμε το ρόλο μας. Έχουμε το προνόμιο να ανοίγουμε τα μάτια των ανθρώπων, “να τους στρέφουμε από το σκοτάδι στο φως και από την εξουσία του Σατανά στον Θεό”. (Πράξ. 26:18) Σήμερα, σχεδόν οχτώ εκατομμύρια άτομα συνεργάζονται με ενότητα για να επιτελέσουν αυτό το έργο. Πόσο χαιρόμαστε που θεωρούμαστε άξιοι να μας είναι εμπιστευμένος αυτός ο διορισμός!—Ματθ. 28:19, 20.

Όχι, δεν θα μεταστρέψουμε εμείς τον κόσμο. Πράγματι, ο Ιησούς διακήρυξε ότι η πλειονότητα της ανθρωπότητας δεν θα έβρισκε “το δρόμο που οδηγεί στη ζωή”. Απεναντίας, θα συνέχιζε “στο δρόμο που οδηγεί στην καταστροφή”. (Ματθ. 7:13, 14) Ο Ιησούς προείπε ότι τα “καλά νέα της Βασιλείας θα κηρύττονταν σε όλη την κατοικημένη γη για μαρτυρία σε όλα τα έθνη” προτού έρθει το τέλος. (Ματθ. 24:14) Αναφερόμενος στις ημέρες του Νώε, ο Ιησούς μάς βοήθησε να καταλάβουμε πώς θα αντιδρούσαν οι άνθρωποι στο έργο κηρύγματος που κάνουμε. Μολονότι ο Νώε ήταν “κήρυκας δικαιοσύνης”, οι άνθρωποι δεν άκουσαν την προειδοποίηση που έδωσε για επικείμενη καταστροφή. «Δεν έδωσαν προσοχή μέχρι που ήρθε ο κατακλυσμός και τους σάρωσε όλους». (2 Πέτρ. 2:5· Ματθ. 24:37‐39) Σήμερα, μόνο εκείνοι που έχουν δίκαιη διάθεση δίνουν προσοχή στην προειδοποίηση. Ακούν τα καλά νέα της Βασιλείας του Θεού, αντιλαμβανόμενοι ότι «αυτά είναι δύναμη Θεού για σωτηρία στον καθένα που έχει πίστη».—Ρωμ. 1:16.

Σε λίγο ο Σατανάς δεν θα ασκεί έλεγχο στη γη. Ο άνθρωπος δεν θα “εξουσιάζει πια τον άνθρωπο προς βλάβη του”. (Εκκλ. 8:9) Τα πολλά αντικρουόμενα σημερινά κυβερνητικά συστήματα θα αντικατασταθούν από μία κυβέρνηση—τη Βασιλεία του Θεού υπό τη διακυβέρνηση του Ιησού Χριστού. (Ησ. 9:7· Δαν. 7:13, 14· Αποκ. 11:15) Αλλά η ειρήνη, η κρίση και η δικαιοσύνη δεν θα αποτελούν τα μόνα χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτής της τέλειας διακυβέρνησης της Βασιλείας. Οι υλικές μας ανάγκες επίσης θα καλυφτούν πλήρως. (Ψαλμ. 72:16· 145:16) Παρ’ όλα αυτά, θα ήμασταν ικανοποιημένοι έχοντας όλες αυτές τις ευλογίες αν καιροφυλακτούσε η αρρώστια και ο θάνατος; Η διακυβέρνηση της Βασιλείας θα διευθετήσει και αυτά τα ζητήματα. Ο Θεός έχει διακηρύξει: «Κάνω νέα τα πάντα». Η λύπη και τα παθήματα θα αποτελούν για πάντα παρελθόν. Ναι, ο «θάνατος δεν θα υπάρχει πια, ούτε πένθος ούτε κραυγή ούτε πόνος δεν θα υπάρχουν πια. Τα παλιά έχουν παρέλθει». Αίνος ας δοθεί στον Θεό μας! Ναι, Ιεχωβά, «ας έρθει η Βασιλεία σου»!—Αποκ. 19:6· 21:3‐5.

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: