Εδάφιο του Έτους 2019 {Μην ανησυχείς, γιατί εγώ είμαι ο Θεός σου}

«Μη φοβάσαι, γιατί εγώ είμαι μαζί σου. Μην ανησυχείς, γιατί εγώ είμαι ο Θεός σου. Θα σε ενδυναμώσω, ναι, θα σε βοηθήσω».​—ΗΣ. 41:10.

Κατ’ αρχάς, ο Ιεχωβά μάς δίνει την εξής διαβεβαίωση: «Μη φοβάσαι, γιατί εγώ είμαι μαζί σου». Ο Ιεχωβά δείχνει ότι είναι μαζί μας δίνοντάς μας την αμέριστη προσοχή του και τη θερμή στοργή του.

Προσέξτε τη δεύτερη διαβεβαίωση που κατέγραψε ο Ησαΐας: «Μην ανησυχείς, γιατί εγώ είμαι ο Θεός σου». Τι σημαίνει αυτή η δήλωση σχετικά με την ανησυχία; Η λέξη του πρωτότυπου κειμένου που αποδίδεται εδώ «ανησυχείς» εμπεριέχει την ιδέα τού «να κοιτάζεις πίσω σου φοβούμενος μια άγνωστη απειλή» ή «να κοιτάζεις τριγύρω όπως κάποιος που νιώθει ότι κινδυνεύει».

Εξετάστε την τρίτη διαβεβαίωση που κατέγραψε ο Ησαΐας: «Θα σε ενδυναμώσω, ναι, θα σε βοηθήσω». Ο Ησαΐας είχε ήδη περιγράψει πώς θα ενδυνάμωνε, ή θα ενίσχυε, ο Ιεχωβά τον λαό του, λέγοντας: «Ο . . . Ιεχωβά θα έρθει με δύναμη, και ο βραχίονάς του θα ασκεί εξουσία». (Ησ. 40:10) Η Αγία Γραφή χρησιμοποιεί πολλές φορές τη λέξη «βραχίονας» συμβολικά, εννοώντας τη δύναμη. Έτσι λοιπόν, η δήλωση ότι «ο βραχίονας του [Ιεχωβά] θα ασκεί εξουσία» μάς θυμίζει πως ο Ιεχωβά είναι ισχυρός Βασιλιάς. Χρησιμοποίησε την ακατανίκητη δύναμή του για να υποστηρίξει και να υπερασπιστεί τους υπηρέτες του στο παρελθόν, και εξακολουθεί να ενισχύει και να προστατεύει όσους εμπιστεύονται σε αυτόν σήμερα.​

https://goo.gl/Gu3hie

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: