Εκδήλωση στο Σαξενχάουζεν Προς Τιμήν Μάρτυρα του Ιεχωβά που Εκτελέστηκε από τους Ναζί

ΖΕΛΤΕΡΣ, Γερμανία—Στις 16 Σεπτεμβρίου 2014, το Ίδρυμα των Μνημείων του Βρανδεμβούργου φιλοξένησε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Σαξενχάουζεν μια εκδήλωση μνήμης για την 75η επέτειο της εκτέλεσης του Άουγκουστ Ντίκμαν, του πρώτου αντιρρησία συνείδησης που εκτελέστηκε δημόσια από τους Ναζί στη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

images Τον Οκτώβριο του 1937, ο Άουγκουστ Ντίκμαν φυλακίστηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Σαξενχάουζεν λόγω των πεποιθήσεών του ως Μάρτυρας του Ιεχωβά. Τρεις μέρες μετά το ξέσπασμα του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου το 1939, η Γκεστάπο τον κάλεσε να παρουσιαστεί και του ζήτησε να υπογράψει ένα δελτίο στρατιωτικής ταυτότητας για να καταταχθεί στο γερμανικό στρατό. Όταν εκείνος αρνήθηκε, τον έβαλαν στην απομόνωση και ο διοικητής του στρατοπέδου ζήτησε από τον επικεφαλής των Ες-Ες την άδεια να τον εκτελέσει παρουσία όλων των κρατουμένων του στρατοπέδου. Στις 15 Σεπτεμβρίου 1939, εκατοντάδες Μάρτυρες του Ιεχωβά, περιλαμβανομένου και του σαρκικού αδελφού του Άουγκουστ Ντίκμαν, του Χάινριχ, υποχρεώθηκαν να παρακολουθήσουν την εκτέλεση. Δύο μέρες αργότερα ο ανταποκριτής της εφημερίδας The New York Times ανέφερε από τη Γερμανία: «Ο Άουγκουστ Ντίκμαν, 29 ετών, . . . θανατώθηκε εδώ από εκτελεστικό απόσπασμα». Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι είχε φυλακιστεί επειδή αρνήθηκε να εκτελέσει στρατιωτική υπηρεσία «για λόγους θρησκευτικής συνείδησης».

Στις 18 Σεπτεμβρίου 1999, στον εξωτερικό τοίχο του πρώην στρατοπέδου συγκέντρωσης Σαξενχάουζεν τοποθετήθηκε μια πλάκα προς τιμήν των 890 και πλέον Μαρτύρων του Ιεχωβά που φυλακίστηκαν εκεί. Επιπλέον, έγιναν τα αποκαλυπτήρια μιας αναμνηστικής πλάκας προς τιμήν του Άουγκουστ Ντίκμαν.

Η εκδήλωση για την 75η επέτειο θα ξεκινήσει στο σημείο όπου βρίσκεται το μνημείο του Άουγκουστ Ντίκμαν και στη συνέχεια θα εκφωνηθούν ομιλίες στο χώρο όπου ήταν η κουζίνα των κρατουμένων. Επισκέπτης ομιλητής θα είναι ο Δρ Ντέτλεφ Γκάρμπε, συγγραφέας και διευθυντής του Μνημείου του Στρατοπέδου Συγκέντρωσης Νόιενγκαμε.

Πληροφορίες για τα ΜΜΕ: – source

Διεθνές Γραφείο Ενημέρωσης:J. R. Brown, τηλ. +1 718 560 5000

Γερμανία: Wolfram Slupina, τηλ. +49 6483 41 3110

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: