Ελληνες Αντιρρησίες Συνείδησης που εκτελέστηκαν για την πίστη τους!

Ο Ιωάννης Τσούκαρης εκτελέστηκε στις 9 Φεβρουαρίου 1949 για λόγους συνείδησης.”Δε φοβήθηκε..Πήγαινε στην εκτέλεση σαν να πήγαινε σε πανυγήρι…”αφηγήθηκε αυτόπτης μάρτυς.

————————————————————

Ο Γιώργος Ορφανίδης εκτελέστηκε στις 2 Μαρτίου 1949 ως αντιρρησίας συνείδησης.”Όταν τον έστησαν μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα οι στρατιώτες δεν ήθελαν να τον τουφεκίσουν και έριξαν στον αέρα” σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.”Τότε ο λοχαγός παίρνει το αυτόματο και τον σκοτώνει ο ίδιος”

————————————————————

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΦΑΤΣΑΣ. Πέθανε στις 23 Ιουνίου 1971 στις στρατιωτικές φυλακές Λάρισας ύστερα από φρικτά βασανιστήρια δύο μηνών λόγω της άρνησής του να υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις. Οι εφημερίδες μίλησαν γιά αυτοκτονία. Οι δολοφόνοι του δε βρέθηκαν ποτέ..

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: