Ενημερωτική Εκδήλωση για τους Ιθαγενείς Αμερικανούς στην Πόλη της Νέας Υόρκης

imagesΠολλοί θεωρούν ότι οι Ιθαγενείς Αμερικανοί στις Ηνωμένες Πολιτείες ζουν κυρίως σε καταυλισμούς στις αγροτικές περιοχές της χώρας. Και όμως, πάνω από το 70% όσων κατάγονται από Ιθαγενείς Αμερικανούς ζουν σε αστικές περιοχές. Στις 5-7 Ιουνίου 2015, η Νέα Υόρκη, η μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών, φιλοξένησε την «Πύλη προς τα Έθνη», μια εκδήλωση και κοινωνική συγκέντρωση (powwow) των Ιθαγενών Αμερικανών. * Αμέσως μόλις έμαθαν για αυτή την εκδήλωση μερικοί Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Νέα Υόρκη σχεδίασαν να παρευρεθούν. Γιατί;

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά μεταφράζουν Βιβλικά έντυπα σε εκατοντάδες γλώσσες, μεταξύ των οποίων πολλές γλώσσες που μιλούν οι Ιθαγενείς Αμερικανοί, όπως η κρι των πεδιάδων, η μοχόκ, η μπλάκφουτ, η ναβάχο, η ντακότα, η οντάγουα και η χόπι. Έτσι λοιπόν, στην εκδήλωση «Η Πύλη προς τα Έθνη», οι Μάρτυρες έστησαν πάγκους και τροχήλατα σταντ που τραβούσαν την προσοχή ώστε να παρουσιάσουν κάποια από αυτά τα έντυπα, όπως το φυλλάδιοΜπορείτε να Εμπιστευτείτε τον Δημιουργό!

Ο επίσημος ιστότοπός μας περιέχει επίσης ηχογραφήσεις και βίντεο στις περισσότερες από τις γλώσσες που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Στην «Πύλη προς τα Έθνη», οι Μάρτυρες παρουσίασαν αρκετά από αυτά στους επισκέπτες που ενδιαφέρονταν, οι οποίοι παρατήρησαν ότι τα άλλα σταντ, οι ταμπέλες και οι παραστάσεις παρουσιάζονταν στην πλειονότητά τους μόνο στα αγγλικά ή στα ισπανικά.

Πολλοί από όσους πήγαν στην εκδήλωση εντυπωσιάστηκαν τόσο από τις προσπάθειές που καταβάλλουμε για να παρέχουμε μεταφρασμένη ύλη σε πολλές γλώσσες Ιθαγενών Αμερικανών όσο και από το Βιβλικό εκπαιδευτικό έργο που επιτελούμε στις πόλεις και στους καταυλισμούς. Ένα μέλος του προσωπικού της εκδήλωσης, αφού έμαθε περισσότερα για το έργο μας, ζήτησε Γραφική μελέτη, λέγοντας: «Περιμένω πώς και πώς να με επισκεφτείτε ώστε να μάθω για την Αγία Γραφή!»

Ένα αντρόγυνο κωφών Ιθαγενών Αμερικανών πλησίασε κάποιο από τα σταντ μας, αλλά οι Μάρτυρες δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί τους. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή ήρθε μια Μάρτυρας που είχε μάθει τη νοηματική γλώσσα. Συζήτησε με το ζευγάρι περίπου μισή ώρα και τους βοήθησε να βρουν μια συνέλευση των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη νοηματική κοντά στο σπίτι τους.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκδήλωσης, πάνω από 50 Μάρτυρες του Ιεχωβά συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια για Βιβλική εκπαίδευση, ενώ δόθηκαν 150 και πλέον έντυπα. – source

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: