Επίθεση με τοξικά αέρια σε Συνέλευση Μαρτύρων του Ιεχωβά με πιθανούς θανάτους πιστών

 

Με τη βοήθεια των Μαρτύρων του Ιεχωβά, οι Εθνικές Αστυνομικές Διώξεις χθες κρατούσαν τρεις νέους άνδρες που υποτίθεται ότι διέθεταν την τοξική ουσία που οδήγησε στη διάλυση τους.

Περισσότεροι από 400 πιστοί της Εκκλησίας των Μαρτύρων του Ιεχωβά κατέρρευσαν χθες κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης του ετήσιου συνεδρίου αυτής της θρησκευτικής εκκλησίας που πραγματοποιείται στο ναό της Βιάνα στη Λουάντα, όταν εισπνέει τοξική ουσία. Οι θάνατοι επήλθαν στις 9 μ.μ., με μερικές γυναίκες από τους επτά χιλιάδες πιστούς που ήρθαν στην έδρα (με χωρητικότητα 11 χιλιάδων ψυχών) για να παρακολουθήσουν το συνέδριο που θα λήξει αύριο.

Ο Abraham Kituxi, ένας από τους αυθεντικούς μάρτυρες, αποκάλυψε ότι ένας από τους πρώτους ανθρώπους που έμειναν χωρίς συνείδηση ​​και έπεσε ασυνείδητος ήταν η αδελφή του, δηλαδή ο Μαγκούι, ο οποίος αναφέρθηκε αμέσως στο δημοτικό νοσοκομείο της Cazenga, όπου βοήθησε. “Πριν, είπε ότι αισθάνθηκε άβολα με μια δυσάρεστη οσμή και υποθέτω ότι θα ήταν μερικά από τα σκουπίδια από τα οχήματα αποκομιδής στερεών αποβλήτων που πέρασαν κοντά στο ναό”, είπε. Ωστόσο, όταν πέθανε, δεν το πήρε πολύ σοβαρά, πιστεύοντας ότι είναι μία από αυτές τις κρίσεις που τον προσβάλλουν όταν εισπνέει κάποια πολύ δραστική οσμή και ανεξάρτητα από τη χημική του σύνθεση, ανακάμπτει εύκολα.

μετάφραση μέσω google translate

Αλλά η έκπτωσή του έπεσε στο έδαφος καθώς είδε ξαφνικά άλλους ανθρώπους που καταλάμβαναν τις τελευταίες θέσεις δίπλα στον Magui, παραπονούνται για την ίδια ενόχληση, άλλοι πέφτουν ακόμη και σε μια καταρράκτη. Το γεγονός παντρεύτηκε έναν γενικευμένο πανικό ανάμεσα στην κοινότητα που παρακολούθησε τη συζήτηση για το θέμα “Μην εγκαταλείπετε”. Αυτοί που αντιστάθηκαν παραπονέθηκαν για θωρακικούς πόνους και οι γύρω άνθρωποι ζήτησαν να πιουν νερό. Εκείνοι οι υπεύθυνοι της εκκλησίας κάλεσαν αμέσως την αστυνομία και τους πυροσβέστες που έστειλαν τέσσερα ασθενοφόρα και τρεις περιπολούς που προσχώρησαν στους πιστούς που εκτόπισαν τους ασθενείς σε ιδιωτικά οχήματα στις πλησιέστερες εγκαταστάσεις υγείας, όπως το Δημοτικό Νοσοκομείο Cazenga και το Νοσοκομείο Cajueiros.

Η αστυνομία συνέλαβε τους υποτιθέμενους παραβάτες

Το τοξικό προϊόν που προκάλεσε την κατάσταση θα έχει εξαπλωθεί από μια ομάδα που αποτελείται πιθανώς από επτά άτομα νόμιμης ηλικίας, τρία από τα οποία είναι ήδη υπό κράτηση. Μετά από μερικές από τις προσπάθειές τους, κάποιοι πήγαν σε ένα από τα αποδυτήρια για να αλλάξουν τα ρούχα τους έτσι ώστε να μην αναγνωριστούν, αλλά λόγω της μεγάλης κακής τύχης τους, η δυσοίωνη οσμή προκάλεσε την ίδια αντίδραση στους πιστούς που εκτέλεσαν την υπηρεσία πρωτοκόλλου Την είσοδο αυτών των περιβλημάτων.

“Ένας από τους κατηγορούμενους κρατήθηκε σε ένα από τα αποδυτήρια, ο άλλος προσπαθούσε να εισέλθει σε ένα από τα μπάνια των γυναικών με τον ίδιο σκοπό και ο τρίτος να περάσει από την πύλη”, δήλωσε ο Manuel Ricardo, ένας άλλος μαρτυρία. Όλοι δεν εμφάνισαν τα διακριτικά που διανεμήθηκαν στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση από τον οργανισμό και ένας από αυτούς φορούσε φάκελο που περιείχε διάφορα κομμάτια ρούχων. Η τοξική ουσία που προκάλεσε τη λιποθυμία, της οποίας η χημική σύνθεση δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, ήταν σε δοχεία 750 χιλιάδων λίτρων διαφορετικών χρωμάτων, διανεμημένα σε στρατηγικές θέσεις, ήδη στην κατοχή εμπειρογνωμόνων της Επαρχιακής Υπηρεσίας Ποινικής Έρευνας της Λουάντα και Το Κεντρικό Εργαστήριο Εγκληματολογίας.

Οριοθέτηση λιποθυμίας στα σχολεία

Ο κλινικός διευθυντής του Δημοτικού Νοσοκομείου Cazenga Panda Dombaixi αποκάλυψε στο OPAIS ότι από τους 45 ασθενείς που παρακολούθησαν, ηλικίας άνω των 15 ετών, κάποιοι παραπονέθηκαν για δύσπνοια, θωρακικό πόνο και είχαν μωβ μάτια. Οι περισσότεροι ανακτήθηκαν στο νοσοκομείο και εκείνοι που φαινόταν να είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση παραδόθηκαν στον θάλαμο. “Κλινικά δεν ήταν ανησυχητικοί γιατί μερικοί ασθενείς αναρρώθηκαν καθώς μίλησαν με το ιατρικό προσωπικό, μερικοί ακόμη και μόνο με έκθεση σε φυσικό οξυγόνο”, εξήγησε.

Ο γιατρός Panda Dombaixi εξήγησε επίσης ότι αυτό το περιστατικό δεν σχετίζεται με τα ελαττώματα που συνέβησαν στα σχολεία, αν και πρέπει να εξακριβωθούν τα πραγματικά αίτια. “Συνήθως, όταν εμφανίζονται μαζικά ελαττώματα, σχεδόν πάντα συνδέονται με ένα αέριο, επειδή το προϊόν αυτό διασκορπίζεται εύκολα στον αέρα. Δεν μπορούμε απλώς να δηλώσουμε με ακρίβεια το είδος αερίου που έχουν εισπνεύσει, αλλά θα έχουν εισπνεύσει”, δήλωσε.

πηγή (Google Translate)


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: