Επιχείρηση μεγάλης κλίμακας κατά των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Σουργκούτ της Ρωσσίας

Στις αρχές Φεβρουαρίου του 2019, έγιναν μαζικές έρευνες στα σπίτια των πολιτών που υποπτεύονταν να ασκήσουν τη θρησκεία των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην πόλη Surgut και στην πόλη Lyantor (Χαντί-Μανσίνι Αυτόνομη Περιοχή). Σύμφωνα με ελλιπή στοιχεία, 15 άτομα κρατήθηκαν και παραλήφθηκαν στις αρχές διερεύνησης.

Δεν είναι βέβαιο εάν οι συλλήψεις συνδέονται με μια ποινική υπόθεση στην Uray, την ίδια περιοχή, όπου ένας 38χρονος πατέρας των δύο, Αντρέι Σάζονοφ, έστειλε στη φυλακή. Η ποινική υπόθεση εναντίον του κ. Sazonov ξεκίνησε από την εξεταστική επιτροπή της Ρωσίας, υποστηρίζοντας ότι η πρακτική της θρησκείας ως ένας από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά το θέτει σε παραβίαση των Μερών 1 και 2 της Τέχνης. 282.2 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (οργάνωση και συμμετοχή σε δραστηριότητες εξτρεμιστικής οργάνωσης).

Οι αστυνομικοί επανειλημμένα παρερμηνεύουν την κανονική λατρεία ως συμμετοχή στις δραστηριότητες μιας εξτρεμιστικής οργάνωσης. Καθώς αυτές οι καταχρήσεις επιτείνουν, έχουν σημειωθεί και καταγγελθεί από πολλούς παρατηρητές, μεταξύ των οποίων εξέχοντα δημόσια πρόσωπα στη Ρωσία, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπό τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας , καθώς και διεθνείς οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης , παρατηρητές της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα . Στην πραγματικότητα, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν έχουν σχέση με τον εξτρεμισμό και επιμένουν στην πλήρη αθωότητά τους. Η ρωσική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι οι αποφάσεις των ρωσικών δικαστηρίων για την εκκαθάριση και την απαγόρευση των οργανώσεων των Μαρτύρων του Ιεχωβά «δεν προέβλεπαν αξιολόγηση της θρησκευτικής ονομασίας των Μαρτύρων του Ιεχωβά ή περιορισμού ή απαγόρευσης να εκδηλώσουν ξεχωριστά τις προαναφερθείσες ονομασίες».

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: