Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Πρόστιμο στην Τουρκία για κακομεταχείριση σε Μάρτυρες του Ιεχωβά

Ιούνιος 3, 2014. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) έχει επιβάλει πρόστιμο στο τουρκικό κράτος 57.650 ευρώ για τη δίωξη και καταδίκη τεσσάρων Μαρτύρων του Ιεχωβά που αρνήθηκαν την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου της 3ης Ιουνίου.

Οι τέσσερις Τούρκοι διαμαρτυρήθηκαν για τη μεταχείριση που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της εν λόγω διαδικασίας.

Οι προσφεύγοντες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, υποστήριξαν ότι οι ποινικές καταδίκες τους συνεπάγουν παραβίαση της ελευθερίας της σκέψης, της συνείδης και της θρησκείας.

Το ΕΔΑΔ διέταξε την Τουρκία να καταβάλει στον Çağlar Buldu, 12 χιλιάδες ευρώ, στον Barış Görmez, 15 χιλιάδες ευρώ, στον Ersin Ölgün επτά χιλιάδες ευρώ και στον Nevzat Umdu πέντε χιλιάδες ευρώ για ηθική βλάβη καθώς και τα δικαστικά έξοδα που ανέρχονται σε 18.650 ευρώ, σύμφωνα με την Zaman.

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: