Η Αλήθεια για το Χαλοουίν

Η Προέλευση Ορισμένων Εθίμων και Συμβόλων του Χαλοουίν

ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ, ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΜΑΓΙΣΣΕΣ, ΖΟΜΠΙ: Αυτά τα πλάσματα συνδέονταν από παλιά με τον κόσμο των κακών πνευμάτων.

images

ΓΛΥΚΑ: Οι αρχαίοι Κέλτες προσπαθούσαν να κατευνάσουν τα πονηρά πνεύματα με γλυκίσματα. Αργότερα, η εκκλησία παρότρυνε τους εορταστές να πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι την παραμονή των Αγίων Πάντων και να ζητούν φαγητό με αντάλλαγμα μια προσευχή για τους νεκρούς. Αυτό εξελίχθηκε στο έθιμο του Χαλοουίν «σκανταλιά ή κέρασμα», δηλαδή το να ζητούν κέρασμα για να μην κάνουν ζημιές.

ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΕΙΣ: Οι Κέλτες φορούσαν τρομακτικές μάσκες ώστε τα κακά πνεύματα να νομίζουν ότι είναι και αυτοί πνεύματα και να μην τους πειράζουν. Η εκκλησία σταδιακά ενσωμάτωσε ειδωλολατρικά έθιμα στις γιορτές των Ψυχών και των Αγίων Πάντων. Αργότερα, οι εορταστές πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι μεταμφιεσμένοι σε αγίους, αγγέλους και διαβόλους.

ΚΟΛΟΚΥΘΕΣ: Γογγύλια που τα κούφωναν και έβαζαν μέσα κεριά τοποθετούνταν σε κοινή θέα για να διώχνουν τα κακά πνεύματα. Για μερικούς, το κερί μέσα στο γογγύλι αντιπροσώπευε μια ψυχή παγιδευμένη στο καθαρτήριο. Αργότερα, άρχισαν να χρησιμοποιούνται περισσότερο οι λαξευμένες κολοκύθες.

πηγή


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: