Η Αρμενία Αποφυλακίζει Όλους τους Κρατούμενους Μάρτυρες του Ιεχωβά

ΓΕΡΕΒΑΝ, Αρμενία—Στις 12 Νοεμβρίου 2013, η Αρμενία αποφυλάκισε και τους υπόλοιπους 14 Μάρτυρες του Ιεχωβά που βρίσκονταν ακόμη στη φυλακή λόγω της άρνησής τους να καταταχθούν στο στρατό. Συνολικά, από τις 8 Οκτωβρίου 2013, έχουν αποφυλακιστεί 28 Μάρτυρες αντιρρησίες συνείδησης. Αυτό σημαίνει ότι η Αρμενία έχει αλλάξει την πολιτική της όσον αφορά το δικαίωμα στην αντίρρηση συνείδησης, μια πολιτική αδιαφορίας την οποία ακολουθούσε σταθερά τα τελευταία 20 χρόνια, στέλνοντας στη φυλακή πάνω από 450 Μάρτυρες του Ιεχωβά. Σήμερα—για πρώτη φορά από το 1993—δεν υπάρχει κανένας Μάρτυρας αντιρρησίας συνείδησης στις φυλακές της Αρμενίας.

Στις 8 και 9 Οκτωβρίου, η Αρμενία αποφυλάκισε οχτώ Μάρτυρες με βάση μια αμνηστία που μείωσε τις ποινές τους κατά έξι μήνες. Στις 24 Οκτωβρίου αποφυλάκισε άλλους έξι, οι οποίοι ήταν και οι πρώτοι που ωφελήθηκαν από τις τροποποιήσεις που έγιναν στις 8 Ιουνίου στο νόμο της Αρμενίας για την εναλλακτική κοινωνική υπηρεσία. Σύμφωνα με αυτές τις τροποποιήσεις, οι αντιρρησίες συνείδησης έχουν πλέον τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση για εναλλακτική υπηρεσία η οποία δεν τελεί υπό τον έλεγχο και την επίβλεψη του στρατού—αποφεύγοντας έτσι τη φυλάκιση.

Πάνω από 90 Μάρτυρες έχουν υποβάλει αίτηση για να ενταχθούν στο νέο αυτό πρόγραμμα. Στις 23 Οκτωβρίου και στις 12 Νοεμβρίου 2013, η αρμόδια κυβερνητική επιτροπή εξέτασε και ενέκρινε 71 από αυτές τις αιτήσεις, και ανακοίνωσε ότι σύντομα θα εξετάσει και τις υπόλοιπες.

Ο Ντέιβιντ Α. Σεμόνιαν, εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά από τα παγκόσμια κεντρικά γραφεία τους στη Νέα Υόρκη, λέει: «Χαιρόμαστε πολύ που η κυβέρνηση της Αρμενίας αποφυλάκισε αυτούς τους νεαρούς, και που αυτό το μακρόχρονο πρόβλημα φαίνεται να έχει τακτοποιηθεί».

Πληροφορίες για τα ΜΜΕ:
Διεθνές Γραφείο Ενημέρωσης: David A. Semonian, τηλ. +1 718 560 5000
Αρμενία: Tigran Harutyunyan, τηλ. +374 93 900 482

http://www.jw.org


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: