Η Προθεσμία Ήταν 60 Μέρες

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013, η οικογένεια Μπέθελ των Ηνωμένων Πολιτειών άκουσε από τον Άντονι Μόρις, μέλος του Κυβερνώντος Σώματος, την εξής ευχάριστη ανακοίνωση: «Επιτεύχθηκε συμφωνία για την πώληση των έξι κτιρίων που αποτελούν το συγκρότημα κτιρίων της οδού Άνταμς 117 και της οδού Σαντς 90, στο Μπρούκλιν. Λόγω της πώλησης των Κτιρίων 1 ως 5, χρειάζεται να τα αδειάσουμε μέχρι τα μέσα Αυγούστου αυτού του χρόνου».

Η εκκένωση αυτών των 5 κτιρίων δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση. Το συνολικό εμβαδό τους είναι ίσο με το εμβαδό 11 γηπέδων ποδοσφαίρου που χρησιμοποιούνται για διεθνείς αγώνες, και η προθεσμία που είχε δοθεί ήταν μόνο 60 μέρες!

Επί αρκετές δεκαετίες, στα Κτίρια 1 ως 5 λειτουργούσε το τυπογραφείο και το βιβλιοδετείο μας, αλλά το 2004 αυτές οι υπηρεσίες μεταφέρθηκαν σε έναν νέο χώρο στο Γουόλκιλ της Νέας Υόρκης.

Έκτοτε, τα κτίρια χρησιμοποιούνταν κυρίως ως αποθήκες και ήταν γεμάτα με έπιπλα γραφείου, εργαλεία, υλικά εργοταξίου και άλλον εξοπλισμό για τα οικοδομικά προγράμματα των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών.

Προτού αδειάσουν, χρειάστηκε να γίνει σχολαστική προετοιμασία. Στην αρχή, απογράφηκαν όλα τα πράγματα για να αποφασιστεί τι θα πουληθεί, τι θα πεταχτεί και τι θα μεταφερθεί αλλού. Στη συνέχεια, έγιναν οι απαραίτητες διευθετήσεις για να διεξαχθεί η όλη διαδικασία γρήγορα και με ασφάλεια.

Η οικογένεια Μπέθελ εργάστηκε σκληρά για να υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια. Επίσης, προσκλήθηκαν να βοηθήσουν 41 προσωρινοί εθελοντές από πολλά μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι περισσότεροι ήταν χειροδύναμοι ανύπαντροι νεαροί, οι οποίοι εργάστηκαν στο Μπέθελ από 6 ως 10 εβδομάδες αφήνοντας την οικογένειά τους, τους φίλους τους και την εργασία τους. Πώς τους φάνηκε αυτός ο διορισμός;

Ο Τζόρνταν, ο οποίος είναι 21 χρονών και ήρθε από την πολιτεία της Ουάσινγκτον, λέει: «Μακάρι να είχα κάνει την αίτηση νωρίτερα».

Ο Στίβεν, 20 χρονών, που ήρθε από το Τέξας λέει: «Ένιωσα ότι ήμουν μέλος μιας μεγάλης, παγκόσμιας οικογένειας που είναι πολύ εργατική και ευτυχισμένη».

Ο Τζάστιν, 23 χρονών, έγραψε: «Στο Μπέθελ νιώθω σαν στο σπίτι μου. Ο πλούτος της πνευματικής σοφίας, η αγάπη και η συνεργασία των αδελφών με έχουν εντυπωσιάσει πραγματικά».

Ο Άντλερ, 20 χρονών, που ήρθε από το Πόρτο Ρίκο είπε: «Το πρωινό ξύπνημα μου ήταν κάπως δύσκολο, αλλά έχω κάνει φιλίες που θα κρατήσουν για πάντα».

Ο Γουίλιαμ, 21 χρονών, λέει: «Από μικρός ονειρευόμουν να εργαστώ στο Μπέθελ. Προτού έρθω νόμιζα ότι θα δυσκολευόμουν να προσαρμοστώ ή ότι θα ένιωθα μόνος, αλλά είχα κάνει μεγάλο λάθος. Το Μπέθελ είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί μέχρι τώρα! Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι καλύτερο».

Κατάφερε αυτή η ομάδα των τόσο πρόθυμων εθελοντών να παραδώσει τα κτίρια στην προσδιορισμένη προθεσμία; Όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά τελείωσε και 5 μέρες νωρίτερα!

http://www.jw.org

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: