Θα έχουμε ποτέ μία κυβέρνηση σε ολόκληρο τον κόσμο;

Φανταστείτε πώς θα ωφελούσε την ανθρωπότητα μια παγκόσμια κυβέρνηση. Πολλοί άνθρωποι σήμερα υποφέρουν από υπερβολική φτώχεια, ενώ κάποιοι άλλοι είναι πολύ πλούσιοι. Εντούτοις, μια παγκόσμια κυβέρνηση που συμπονάει τους ανθρώπους θα εξασφάλιζε ότι καλύπτονται οι ανάγκες όλων. Πιστεύετε ότι οι άνθρωποι θα καταφέρουν ποτέ να σχηματίσουν μια τέτοια κυβέρνηση;—Διαβάστε Ιερεμίας 10:23.

imagesΣε όλη την ιστορία, οι κυβερνήσεις έχουν αποτύχει ποικιλοτρόπως να φροντίσουν τους υπηκόους τους, ιδιαίτερα τους φτωχούς. Κάποιες κυβερνήσεις είναι απάνθρωπες. (Εκκλησιαστής 4:1· 8:9) Ο Παντοδύναμος Θεός, όμως, έχει υποσχεθεί ότι θα φέρει μια κυβέρνηση η οποία θα αντικαταστήσει όλες τις άλλες. Ο Κυβερνήτης της θα φροντίζει πραγματικά τους ανθρώπους.—Διαβάστε Ησαΐας 11:4· Δανιήλ 2:44.

Τι θα επιτελέσει η Βασιλεία του Θεού;

Ο Ιεχωβά Θεός έχει εκλέξει έναν ιδανικό παγκόσμιο Κυβερνήτη—τον Γιο του, τον Ιησού. (Λουκάς 1:31-33) Ως άνθρωπος στη γη, ο Ιησούς ήθελε να βοηθάει τους ανθρώπους. Ως Βασιλιάς, θα ενώσει τους ανθρώπους όλων των εθνών και θα τους ανακουφίσει από όλα τα βάσανα.—Διαβάστε Ψαλμός 72:8, 12-14.

Θα αποδεχτούν όλοι τον Ιησού ως Κυβερνήτη; Όχι. Ο Ιεχωβά, όμως, είναι υπομονετικός. (2 Πέτρου 3:9) Δίνει στους ανθρώπους την ευκαιρία να αποδεχτούν τον Ιησού ως Κυβερνήτη. Σύντομα, ο Ιησούς θα απαλλάξει τη γη από τους κακούς ανθρώπους και θα εδραιώσει παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.—Διαβάστε Μιχαίας 4:3, 4.

Πώς θα ένωνε μια παγκόσμια κυβέρνηση ανθρώπους από όλα τα έθνη; Ησαΐας 32:1, 17· 54:13

πηγή


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: