Θεοφάνια … άλλη μια παγανιστική εορτή!

ΜΟΛΙΣ τρεις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα του 1993, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ αναγνώρισε ότι η γιορτή των Χριστουγέννων δεν έχει τις ρίζες της στην Αγία Γραφή. Σχετικά με την ημερομηνία της 25ης Δεκεμβρίου, ο πάπας παραδέχτηκε: «Στην ειδωλολατρική αρχαιότητα, εκείνη την ημέρα γιορτάζονταν τα γενέθλια του ‘Ακατανίκητου Ήλιου’ προκειμένου να συμπίπτουν με το χειμερινό ηλιοστάσιο». Πώς, λοιπόν, άρχισαν να γιορτάζονται τα Χριστούγεννα; Ο πάπας συνέχισε: «Φάνηκε λογικό και φυσικό στους Χριστιανούς να αντικαταστήσουν εκείνη τη γιορτή με τον εορτασμό του μόνου και αληθινού Ήλιου, του Ιησού Χριστού».

«Με άλλα λόγια», έγραψε ο δημοσιογράφος Νέλο Αγιέλο στην εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα (La Repubblica), «κάποιοι αποφάσισαν ότι ο Ιησούς γεννήθηκε σε μια φανταστική, επινοημένη, ψεύτικη ημερομηνία». Πότε έλαβε χώρα αυτή η επινόηση; Ένα δελτίο τύπου από το Βατικανό δήλωσε: «Η γιορτή των Χριστουγέννων εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 354 [Κ.Χ.]».

Τι θα λεχθεί σχετικά με την 6η Ιανουαρίου, ημέρα των Θεοφανείων, κατά την οποία γιορτάζεται η επίσκεψη των Μάγων στον νεογέννητο Ιησού; «Πολλές αποδείξεις μάς κάνουν να πιστεύουμε ότι η εκλογή της 6ης Ιανουαρίου, όπως εκείνη της 25ης Δεκεμβρίου η οποία από ρωμαϊκή γιορτή μετατράπηκε σε εορτασμό της γέννησης του Ιησού, ήταν επίσης επηρεασμένη από κάποια ειδωλολατρική επέτειο», συνέχισε το δελτίο τύπου. «Στην Αλεξάνδρεια, στην πραγματικότητα, τη νύχτα μεταξύ της 5ης και της 6ης Ιανουαρίου, οι ειδωλολάτρες συνήθιζαν να γιορτάζουν τα γενέθλια του θεού Αιώνα (θεός του χρόνου και της αιωνιότητας). . . . Φαίνεται ότι η Εκκλησία ήθελε να εκχριστιανίσει αυτή τη γιορτή».

Ο Ιησούς ποτέ δεν εξουσιοδότησε τους ακολούθους του να συγχωνεύσουν την αληθινή λατρεία με ειδωλολατρικά έθιμα. Αντίθετα, τους είπε να διδάσκουν «όλα όσα σας έχω παραγγείλει». (Ματθαίος 28:19, 20) Επιπλέον, όταν αντιμετώπιζε τους θρησκευτικούς ηγέτες των ημερών του, ο Ιησούς τούς ρώτησε: «Γιατί . . . παραβαίνετε την εντολή του Θεού εξαιτίας της παράδοσής σας;» (Ματθαίος 15:3) Εκείνο το ίδιο ερώτημα μπορεί κάλλιστα να τεθεί στους λεγόμενους Χριστιανούς οι οποίοι διαιωνίζουν ειδωλολατρικά έθιμα σήμερα.


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: