ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 7-9

«Ένα Αναρίθμητο Μεγάλο Πλήθος Ευλογείται από τον Ιεχωβά»

Αποκ.7:9, 14-17 Γιατί ευλογεί ο Ιεχωβά το μεγάλο πλήθος;

  • Στέκονται «ενώπιον του θρόνου [του Ιεχωβά]», υποστηρίζοντας πλήρως την κυριαρχία του Ιεχωβά
  • Φορούν «λευκές στολές», κάτι που υποδηλώνει την καθαρή, δίκαιη υπόσταση που έχουν ενώπιον του Ιεχωβά χάρη στην πίστη τους στη θυσία του Χριστού
  • Αποδίδουν «ιερή υπηρεσία ημέρα και νύχτα», λατρεύοντας τον Ιεχωβά με συνέπεια και ένθερμο ζήλο

Τι πρέπει να κάνω εγώ για να ανήκω στο μεγάλο πλήθος;

Ένα μεγάλο πλήθος ντυμένο με λευκές στολές έχουν φοινικόκλαδα στα χέρια τους

Αποκ.7:9​—Το «μεγάλο πλήθος» στέκεται ενώπιον του θρόνου του Ιεχωβά (it-2 σ. 290 ¶5)

Αυτό οδηγεί στο εξής ερώτημα: Αν το «μεγάλο πλήθος» είναι άτομα που σώζονται και παραμένουν στη γη, πώς είναι δυνατόν να λέγεται ότι “στέκονται ενώπιον του θρόνου του Θεού και ενώπιον του Αρνιού”; (Απ 7:9) Η λέξη “στέκομαι” χρησιμοποιείται μερικές φορές στην Αγία Γραφή για να υποδηλώσει την ευνοημένη ή επιδοκιμασμένη θέση που κατέχει ένα άτομο ή μια ομάδα στα μάτια εκείνου ενώπιον του οποίου στέκεται. (Ψλ 1:5· 5:5· Παρ 22:29, AT· Λου 1:19) Μάλιστα στο προηγούμενο κεφάλαιο της Αποκάλυψης, «οι βασιλιάδες της γης και οι μεγιστάνες και οι στρατιωτικοί διοικητές και οι πλούσιοι και οι ισχυροί και κάθε δούλος και κάθε ελεύθερος» παρουσιάζονται να προσπαθούν να κρυφτούν «από το πρόσωπο Εκείνου που κάθεται στο θρόνο και από την οργή του Αρνιού, επειδή έχει έρθει η μεγάλη ημέρα της οργής τους, και ποιος μπορεί να σταθεί;» (Απ 6:15-17· παράβαλε Λου 21:36.) Φαίνεται, λοιπόν, ότι το «μεγάλο πλήθος» απαρτίζεται από όσους έχουν διαφυλαχτεί κατά τον καιρό της οργής και έχουν καταφέρει να “σταθούν” ως επιδοκιμασμένοι από τον Θεό και το Αρνί.

Αποκ.7:14​—Το μεγάλο πλήθος θα επιζήσει από «τη μεγάλη θλίψη»

Ο Θεός θα προστατέψει «ένα μεγάλο πλήθος» ατόμων που τον υπηρετούν και κατόπιν θα τους επιτρέψει να απολαύσουν ευλογίες σε έναν επίγειο παράδεισο.

Αποκ.7:15-17​—Το μεγάλο πλήθος θα λάβει μελλοντικές ευλογίες στη γη (it-2 290)

Προσδιορισμός της Ταυτότητάς Του. Το κλειδί για τον προσδιορισμό της ταυτότητας του “μεγάλου πλήθους” βρίσκεται στην ίδια την περιγραφή του στο 7ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης, καθώς και σε εμφανώς παράλληλες περικοπές. Τα εδάφια Αποκάλυψη 7:15-17 αναφέρουν ότι ο Θεός “απλώνει τη σκηνή του πάνω τους”, ότι αυτοί οδηγούνται σε «πηγές νερών ζωής» και ότι ο Θεός εξαλείφει «κάθε δάκρυ από τα μάτια τους». Στα εδάφια Αποκάλυψη 21:2-4 συναντάμε παράλληλες εκφράσεις: ότι «η σκηνή του Θεού είναι με τους ανθρώπους», ότι αυτός “εξαλείφει κάθε δάκρυ από τα μάτια τους” και ότι “ο θάνατος δεν υπάρχει πια”. Το όραμα που παρουσιάζεται εκεί δεν αφορά άτομα στον ουρανό, από όπου “κατεβαίνει η Νέα Ιερουσαλήμ”, αλλά στη γη, ανάμεσα στο ανθρώπινο γένος.

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια

Αποκ.7:1​—Τι αντιπροσωπεύουν οι “τέσσερις άγγελοι που στέκονται στις τέσσερις γωνιές της γης” και οι “τέσσερις άνεμοι”; (re σ. 113-115 ¶3, 4)

Προτού εξαπολύσει ο Ιεχωβά την οργή του, ουράνιοι άγγελοι εκτελούν μια ειδική υπηρεσία. Ο Ιωάννης το βλέπει τώρα αυτό σε όραμα: «Έπειτα από αυτό, είδα τέσσερις αγγέλους να στέκονται πάνω στις τέσσερις γωνιές της γης, κρατώντας σφιχτά τους τέσσερις ανέμους της γης, για να μη φυσήξει άνεμος πάνω στη γη ούτε πάνω στη θάλασσα ούτε πάνω σε κανένα δέντρο». (Αποκάλυψη 7:1) Τι σημαίνει αυτό για εμάς σήμερα; Αυτοί οι “τέσσερις άνεμοι” αποτελούν παραστατικό σύμβολο της καταστροφικής κρίσης η οποία πρόκειται να εξαπολυθεί στην πονηρή επίγεια κοινωνία, στην τρικυμιώδη «θάλασσα» της άνομης ανθρωπότητας και στους επηρμένους, όμοιους με δέντρα άρχοντες οι οποίοι λαβαίνουν υποστήριξη και ενίσχυση από τους κατοίκους της γης.—Ησαΐας 57:20· Ψαλμός 37:35, 36.

4. (α) Τι αντιπροσωπεύουν οι τέσσερις άγγελοι; (β) Ποια επίδραση θα έχει στην επίγεια οργάνωση του Σατανά η εξαπόλυση των τεσσάρων ανέμων;

Χωρίς αμφιβολία, αυτοί οι τέσσερις άγγελοι αντιπροσωπεύουν τέσσερις αγγελικές ομάδες, τις οποίες χρησιμοποιεί ο Ιεχωβά για να συγκρατήσουν την εκτέλεση της κρίσης μέχρι τον προσδιορισμένο καιρό. Όταν οι άγγελοι εξαπολύσουν αυτούς τους ανέμους της θεϊκής οργής για να στροβιλιστούν ταυτόχρονα από βορρά, νότο, ανατολή και δύση, η ερήμωση θα είναι τεράστια. Αυτό θα μοιάζει, αλλά σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, με την περίπτωση κατά την οποία ο Ιεχωβά χρησιμοποίησε τους τέσσερις ανέμους για να διασκορπίσει τους αρχαίους Ελαμίτες, να τους συντρίψει και να τους εξοντώσει. (Ιερεμίας 49:36-38) Θα είναι μια γιγαντιαία θύελλα πολύ πιο ερημωτική από την «καταιγίδα» με την οποία αφάνισε ο Ιεχωβά το έθνος του Αμμών. (Αμώς 1:13-15) Κανένα μέρος της οργάνωσης του Σατανά στη γη δεν θα μπορέσει να σταθεί την ημέρα της σφοδρής οργής του Ιεχωβά, όταν αυτός δικαιώσει την κυριαρχία του για όλη την αιωνιότητα.

Αποκ. 9:11​—Ποιος είναι “ο άγγελος της αβύσσου”; (it-1 13)

Ωστόσο, στο εδάφιο Αποκάλυψη 9:11 η λέξη «Αβαδδών» χρησιμοποιείται ως το όνομα “του αγγέλου της αβύσσου”. Το αντίστοιχο ελληνικό όνομα «Απολλύων» σημαίνει «Καταστροφέας». Το 19ο αιώνα έγιναν κάποιες προσπάθειες να καταδειχτεί ότι αυτό το εδάφιο εφαρμοζόταν προφητικά σε άτομα όπως ο Αυτοκράτορας Βεσπασιανός, ο Μωάμεθ, ακόμη και ο Ναπολέων, και ο άγγελος αυτός θεωρούνταν γενικά «σατανικός». Πρέπει να σημειωθεί, όμως, ότι στα εδάφια Αποκάλυψη 20:1-3 ο άγγελος που έχει «το κλειδί της αβύσσου» παρουσιάζεται ως εκπρόσωπος του Θεού από τον ουρανό, και όχι μόνο δεν είναι «σατανικός» αλλά δένει τον Σατανά και τον ρίχνει στην άβυσσο. Σχολιάζοντας το εδάφιο Αποκάλυψη 9:11, Η Βίβλος του Ερμηνευτή (The Interpreter’s Bible) λέει: «Ωστόσο, ο Αβαδδών δεν είναι άγγελος του Σατανά αλλά του Θεού και επιτελεί το καταστροφικό του έργο κατ’ εντολήν του Θεού».

Στα εδάφια των Εβραϊκών Γραφών που μόλις εξετάστηκαν, είναι προφανές ότι η λέξη ’αβαντών παραλληλίζεται με τον Σιεόλ και το θάνατο. Στο εδάφιο Αποκάλυψη 1:18 ο Χριστός Ιησούς δηλώνει: «Είμαι ζωντανός στους αιώνες των αιώνων και έχω τα κλειδιά του θανάτου και του Άδη». Η εξουσία του επί της αβύσσου καταδεικνύεται στο εδάφιο Λουκάς 8:31. Το γεγονός ότι διαθέτει καταστροφική δύναμη, περιλαμβανομένης και δύναμης για την καταστροφή του Σατανά, φαίνεται από το εδάφιο Εβραίους 2:14, το οποίο λέει ότι ο Ιησούς έγινε μέτοχος σε αίμα και σάρκα ώστε «μέσω του θανάτου του να εκμηδενίσει εκείνον που έχει τα μέσα να προξενεί το θάνατο, δηλαδή τον Διάβολο». Στα εδάφια Αποκάλυψη 19:11-16 παρουσιάζεται σαφώς ως ο εντεταλμένος από τον Θεό Καταστροφέας ή Εκτελεστής

Αποκ. 7:13, 14. Οι 24 πρεσβύτεροι αντιπροσωπεύουν τους 144.000 στην ουράνια δόξα τους, όπου υπηρετούν, όχι μόνο ως βασιλιάδες, αλλά επίσης ως ιερείς. Αυτοί εξεικονίζονταν από τους ιερείς στον αρχαίο Ισραήλ, τους οποίους ο Βασιλιάς Δαβίδ οργάνωσε σε 24 υποδιαιρέσεις. Ένας από τους πρεσβυτέρους αποκαλύπτει στον Ιωάννη την ταυτότητα του μεγάλου πλήθους. Επομένως, η ανάσταση των χρισμένων Χριστιανών πρέπει να άρχισε κάποια στιγμή πριν από το 1935. Γιατί; Επειδή εκείνο το έτος έγινε γνωστή η ορθή ταυτότητα του μεγάλου πλήθους στους χρισμένους υπηρέτες του Θεού στη γη.​

Αποκ. 8:1-5​—Γιατί έγινε σιγή στον ουρανό, και τι ρίχτηκε κατόπιν στη γη; Συμβολική σιγή έγινε στον ουρανό ώστε να μπορέσουν να ακουστούν οι «προσευχές των αγίων» που βρίσκονται στη γη. Αυτό συνέβη στο τέλος του πρώτου παγκόσμιου πολέμου. Οι χρισμένοι Χριστιανοί δεν αναλήφθηκαν στον ουρανό όταν τελείωσαν οι Καιροί των Εθνών, όπως ανέμεναν πολλοί. Πέρασαν δύσκολες στιγμές στη διάρκεια του πολέμου. Γι’ αυτό, τώρα προσεύχονταν ένθερμα για καθοδήγηση. Απαντώντας στις προσευχές τους, ο άγγελος έριξε στη γη μια συμβολική φωτιά η οποία έκανε τους χρισμένους Χριστιανούς να πάρουν φωτιά από πνευματική άποψη. Παρότι ήταν λίγοι σε αριθμό, άρχισαν παγκόσμια εκστρατεία κηρύγματος η οποία κατέστησε τη Βασιλεία του Θεού φλέγον ζήτημα, ανάβοντας έτσι φωτιά στο Χριστιανικό κόσμο. Διασαλπίστηκαν βροντερές προειδοποιήσεις από τη Γραφή, γνωστοποιήθηκαν εκλάμψεις Γραφικής αλήθειας και η επικράτεια της ψεύτικης θρησκείας δονήθηκε συθέμελα, όπως δονούνται τα κτίρια από έναν σεισμό.

Αποκ. 8:6-​12· 9:1, 13· 11:15​—Πότε ετοιμάστηκαν να σαλπίσουν οι εφτά άγγελοι, και πότε και πώς ήχησαν τα σαλπίσματα; Η προετοιμασία για τα εφτά σαλπίσματα περιλάμβανε την παροχή κατεύθυνσης στα αναζωογονημένα μέλη της τάξης του Ιωάννη στη γη από το 1919 ως το 1922. Αυτά τα χρισμένα άτομα ασχολήθηκαν τότε δραστήρια με την αναδιοργάνωση της δημόσιας διακονίας και την οικοδόμηση εγκαταστάσεων για την έκδοση εντύπων. (Αποκ. 12:13, 14) Τα σαλπίσματα αντιπροσωπεύουν τις άφοβες διακηρύξεις που έκανε ο λαός του Θεού σε συνεργασία με τους αγγέλους σχετικά με τις κρίσεις του Ιεχωβά κατά του κόσμου του Σατανά. Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτό άρχισε με τη συνέλευση στο Σίνταρ Πόιντ του Οχάιο το 1922 και διαρκεί μέχρι τη μεγάλη θλίψη.

Αποκ. 8:13· 9:12· 11:14​—Με ποια έννοια αποτελούν «αλίμονο» τα τελευταία τρία σαλπίσματα; Αν και τα πρώτα τέσσερα σαλπίσματα είναι διακηρύξεις που εκθέτουν την πνευματικά νεκρή κατάσταση του Χριστιανικού κόσμου, τα τελευταία τρία είναι «αλίμονο» με την έννοια ότι σχετίζονται με συγκεκριμένα γεγονότα. Το πέμπτο σάλπισμα αφορά την απελευθέρωση του λαού του Θεού από “την άβυσσο” της αδράνειας το 1919 καθώς και το ανυποχώρητο έργο μαρτυρίας τους, το οποίο έγινε σαν βασανιστική πληγή για το Χριστιανικό κόσμο. (Αποκ. 9:1) Το έκτο σάλπισμα σχετίζεται με τη μεγαλύτερη επέλαση ιππικού στην ιστορία και με την παγκόσμια εκστρατεία κηρύγματος που άρχισε το 1922. Το τελευταίο σάλπισμα αφορά τη γέννηση της Μεσσιανικής Βασιλείας.

Αποκ. 9:10, 19. Οι δυναμικές Γραφικές δηλώσεις που υπάρχουν στα έντυπα του “πιστού και φρόνιμου δούλου” περιέχουν ένα άγγελμα όμοιο με κεντρί. (Ματθ. 24:45) Αυτό το άγγελμα παραλληλίζεται με τις ουρές των ακρίδων οι οποίες έχουν «κεντριά σαν σκορπιοί» και με τα άλογα του ιππικού, των οποίων οι “ουρές είναι όμοιες με φίδια”. Γιατί; Επειδή αυτά τα έντυπα προειδοποιούν για την «ημέρα της εκδίκησης [του Ιεχωβά]». (Ησ. 61:2) Ας τα διανέμουμε με θάρρος και ζήλο.

Αποκ. 9:20, 21. Πολλοί πράοι άνθρωποι οι οποίοι ζουν στα λεγόμενα μη Χριστιανικά κράτη έχουν ανταποκριθεί θετικά στο άγγελμα που διακηρύττουμε. Ωστόσο, δεν αναμένουμε μαζική μεταστροφή των ανθρώπων που δεν βρίσκονται στην επικράτεια του Χριστιανικού κόσμου, οι οποίοι αποκαλούνται «οι υπόλοιποι άνθρωποι». Μολαταύτα, εμείς εγκαρτερούμε στη διακονία.

Αποκ. 7:2-4 «Το Ίδιο το Πνεύμα Δίνει Μαρτυρία» Αυτό το σφράγισμα δεν γίνεται οριστικό παρά μόνο κάποια στιγμή προτού το άτομο πεθάνει πιστό ή κάποια στιγμή πριν από το ξέσπασμα της μεγάλης θλίψης.​

Αποκ. 7:14, 15 Ο Ιεχωβά σάς Προσφέρει Ελευθερία Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να έχετε δίκαιη υπόσταση και αγαθή συνείδηση ενώπιον του Θεού.

Αποκ. 7:14 Οικοδομήστε Ισχυρές Φιλίες Προτού Έρθει το Τέλος Όταν ξεσπάσει η «μεγάλη θλίψη», θα είμαστε ευγνώμονες αν έχουμε καλούς φίλους που μας αγαπούν.

Αποκ. 7:9, 13, 14 Ευτυχισμένοι Είναι Όσοι Υπηρετούν “τον Ευτυχισμένο Θεό” Ακόμα και τώρα “πλένουν τις στολές τους και τις κάνουν λευκές με το αίμα του Αρνιού”.​

Αποκ. 7:9, 10 Είναι Παντοδύναμος Αλλά Σκέφτεται τους Άλλους Θα εξακολουθήσει να το κάνει αυτό και στη διάρκεια της μεγάλης θλίψης που πλησιάζει γοργά.

Αποκ. 7:9, 10 Μην Κρίνετε από την Εξωτερική Εμφάνιση Όποιος φοβάται τον Θεό και κάνει το σωστό είναι ευπρόσδεκτος σε αυτόν.

Αποκ. 7:9 «Ας Λάμψει το Φως σας» για να Δοξάζετε τον Ιεχωβά Εντούτοις, αυτό δεν μας εμποδίζει να αινούμε ενωμένα τον Πατέρα μας, τον Ιεχωβά.

Αποκ. 7:9, 10 Βάφτισμα—Απαίτηση για τους Χριστιανούς Όπως ο Νώε σώθηκε από τον Κατακλυσμό, έτσι και τα όσια βαφτισμένα άτομα θα σωθούν όταν ο παρών πονηρός κόσμος τερματιστεί.

Αποκ. 7:9, 14 Να Μιμείστε την Πίστη και την Υπακοή του Νώε, του Δανιήλ και του Ιώβ Παρόμοια και σήμερα, μόνο εκείνοι τους οποίους ο Ιεχωβά θεωρεί άμεμπτους​—άτομα όπως ο Νώε, ο Δανιήλ και ο Ιώβ—​θα λάβουν το σημάδι για επιβίωση όταν έρθει το τέλος του παρόντος συστήματος πραγμάτων.

Αποκ. 7:9 Ποιο Είδος Αγάπης Φέρνει Αληθινή Ευτυχία; Αυτοί απαρτίζουν ένα «κραταιό έθνος» οχτώ εκατομμυρίων και πλέον χαρούμενων ανθρώπων, οι οποίοι «αποδίδουν ιερή υπηρεσία [στον Θεό] ημέρα και νύχτα».

Αποκ. 7:9, 10 Το Λύτρο—Ένα «Τέλειο Δώρημα» από τον Πατέρα Όσοι ασκούν πίστη στο λύτρο του Χριστού και κάνουν το θέλημα του Θεού μπορούν να είναι ανάμεσα σε εκείνους που κραυγάζουν: «Τη σωτηρία την οφείλουμε στον Θεό μας, που κάθεται στο θρόνο, και στο Αρνί».

Αποκ. 7:12 Γιατί Πρέπει να Συναθροιζόμαστε για Λατρεία; Ως ο Δημιουργός μας, ο Ιεχωβά αξίζει ευλογία, δόξα, ευχαριστία και τιμή.

Αποκ. 7:9, 13, 14 Συνεχίστε να Υπηρετείτε τον Ιεχωβά με Χαρά Με τη βοήθεια του Ιεχωβά, είθε να υπομένουμε, να εργαζόμαστε σκληρά για να καλλιεργούμε τις απαραίτητες ιδιότητες ώστε να επιβιώσουμε από «τη μεγάλη θλίψη» και να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον Ιεχωβά με χαρά, ακόμα και στις δοκιμασίες.​

Αποκ. 7:10, 16, 17 Ο Ιεχωβά Είναι ο Θεός της Αγάπης Ο Ιησούς ενδιαφέρεται πραγματικά για τους υπηκόους του και αντανακλά τις θαυμάσιες ιδιότητες του Θεού, ιδιαίτερα την αγάπη.

Αποκ. 7:9, 13, 14 «Πλησιάζει η Απελευθέρωσή Σας»! Το ευχάριστο είναι ότι θα υπάρξει «ένα μεγάλο πλήθος» που θα επιβιώσει από αυτή την παγκόσμια καταστροφή.

Αποκ. 7:9 Αγαπούσε τους Ανθρώπους Οι θεραπείες που έκανε ο Ιησούς στο παρελθόν αποτελούν πηγή ενθάρρυνσης για το «μεγάλο πλήθος» σήμερα, ενισχύοντας τη χαρωπή προοπτική τους να θεραπευτούν από όλες τις ασθένειες.

Αποκ. 5:10· 7:4-8 Ας Υποστηρίζουμε Όσια τους Αδελφούς του Χριστού Για παράδειγμα, ο Ιησούς έκανε διαθήκη για μια Βασιλεία μόνο με 11 μαθητές αλλά, στην πραγματικότητα, αυτή η διαθήκη εφαρμόζεται σε όλους τους 144.000.

Αποκ. 7:1-3 Μάθετε από την Παραβολή για τα Τάλαντα Εκείνοι που εξεικονίζονται από τους πρώτους δύο δούλους​—οι φιλόπονοι χρισμένοι μαθητές του—​θα έχουν ήδη λάβει το τελικό τους σφράγισμα προτού ξεσπάσει η μεγάλη θλίψη.

Αποκ. 7:13-15 Όταν εκείνοι που έχουν την επίγεια ελπίδα διαβάζουν τα όσα λέει η Γραφή για τη σπουδαιότητα και τη δύναμη του χυμένου αίματος του Ιησού, θέτουν πίστη σε αυτά τα λόγια και «αποδίδουν ιερή υπηρεσία ημέρα και νύχτα».

Αποκ. 7:14 «Να Κρατάτε το Νου σας Προσηλωμένο σε Αυτά που Βρίσκονται Πάνω» Παρόμοια και εμείς ίσως χρειάζεται να καλλιεργήσουμε πνευματικές ιδιότητες οι οποίες θα μας βοηθήσουν να περάσουμε από «τη μεγάλη θλίψη» και να μπούμε στο δίκαιο νέο κόσμο του Θεού.

Αποκ. 7:9, 10, 14 «Θα Είστε Μάρτυρές Μου» Καθώς υπομένουν σε αυτό το έργο μαρτυρίας και συνεχίζουν να ασκούν πίστη στο λύτρο του Χριστού, θα έχουν το προνόμιο να επιζήσουν από «τη μεγάλη θλίψη», η οποία θα βάλει τέλος στον κόσμο του Σατανά.​

Αποκ. 7:9, 10 «Εσείς Είστε Μάρτυρές Μου» Σήμερα, «ένα μεγάλο πλήθος» των “άλλων προβάτων” του Ιησού προσφέρουν την όσια υποστήριξή τους στους χρισμένους Χριστιανούς, οι οποίοι απαρτίζουν τον «Ισραήλ του Θεού».

Αποκ. 9:1, 11 Χαιρετίστε τον Χριστό, τον Ένδοξο Βασιλιά! Ο Χριστός, που αποκαλείται επίσης “ο άγγελος της αβύσσου”, θα ολοκληρώσει κατόπιν τη νίκη του ρίχνοντας τον Σατανά και τους δαίμονές του στην άβυσσο.

Αποκ. 7:9, 10 Κάντε Σοφές Επιλογές στα Νεανικά σας Χρόνια Εκατομμύρια άνθρωποι από όλα τα έθνη στρέφονται στην αληθινή λατρεία​—κάτι πρωτοφανές στην ιστορία.

Αποκ. 7:1-4 «Εγώ Είμαι Μαζί σας Όλες τις Ημέρες» Η συγκομιδή θα ολοκληρωθεί όταν οι χρισμένοι που θα είναι ζωντανοί στο τέλος αυτού του συστήματος πραγμάτων λάβουν το τελικό τους σφράγισμα και κατόπιν παρθούν στον ουρανό.

Αποκ. 7:9, 14 Ειρήνη για Χίλια Χρόνια—Και για Πάντα! Θαυμάσια γεγονότα επιφυλάσσονται για το αναρίθμητο «μεγάλο πλήθος»​—τους επιζώντες από «τη μεγάλη θλίψη», η οποία θα τερματίσει οριστικά το παρόν πονηρό σύστημα πραγμάτων.​

Αποκ. 7:9, 14 Αφήστε τον Ιεχωβά να σας Οδηγήσει στην Αληθινή Ελευθερία Αυτή η αποκάλυψη θα αρχίσει όταν οι “γιοι”, αναστημένοι πλέον στο πνευματικό βασίλειο, θα συνεργαστούν με τον Χριστό για να καθαρίσουν τη γη από την κακία και να οδηγήσουν «ένα μεγάλο πλήθος» στο νέο σύστημα πραγμάτων.​

Αποκ. 7:9, 14 Καθοδηγούμενοι από το Πνεύμα του Θεού τον Πρώτο Αιώνα και Σήμερα Με τη βοήθειά του, κάνουν το καλύτερο που μπορούν για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του Ιεχωβά σχετικά με την αγιότητα.

Αποκ. 7:9, 10 Να Εμπιστεύεστε στον Ιεχωβά, “τον Θεό Κάθε Παρηγοριάς” Και τι προνόμιο θα είναι για το «μεγάλο πλήθος» των υπηρετών του Ιεχωβά που θα επιζήσουν από το τέλος αυτού του πονηρού συστήματος πραγμάτων να καλωσορίσουν και να διδάξουν εκείνους που θα αναστηθούν εδώ στη γη!​

Αποκ. 7:9-14 Τι Είναι ο Αρμαγεδδών; Ο Αρμαγεδδών θα καταστρέψει μόνο όσους είναι αδιόρθωτα πονηροί, ενώ θα υπάρξει «ένα μεγάλο πλήθος» επιζώντων.

Αποκ. 7:9 Να Επιδιώκετε την Ειρήνη Απεναντίας, ο λαός του Ιεχωβά είναι ενωμένος παρά το γεγονός ότι προέρχεται από «όλα τα έθνη και τις φυλές και τους λαούς και τις γλώσσες».​

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: