ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 10-12

Αποκ. 11:3-11 «“Δύο Μάρτυρες” Θανατώνονται και Επαναφέρονται στη Ζωή»

«Δύο μάρτυρες»: Η μικρή ομάδα των χρισμένων αδελφών που ηγούνταν όταν ιδρύθηκε η Βασιλεία του Θεού το 1914

Θανατώνονται: Αφού κήρυξαν τριάμισι χρόνια «ντυμένοι με σάκο», θανατώθηκαν όταν φυλακίστηκαν και εξαναγκάστηκαν να παραμείνουν σε αδράνεια

Επανέρχονται στη ζωή: Στο τέλος των συμβολικών τρεισήμισι ημερών, επανήλθαν στη ζωή όταν απελευθερώθηκαν από τη φυλακή και άρχισαν να ηγούνται ξανά στο έργο κηρύγματος

Τα εδάφια Αποκάλυψη 11:1, 2 συνδέουν αυτά τα γεγονότα με την επιθεώρηση και τον καθαρισμό του πνευματικού ναού όπως περιγράφεται στα εδάφια Μαλαχίας 3:1-3. Το προφητικό χρονοδιάγραμμα δείχνει: τον καθαρισμό του ναού περίπου από το τέλος του 1914 μέχρι περίπου την αρχή του 1919· τριάμισι χρόνια ή 1.260 ημέρες περίπου από το τέλος του 1914 μέχρι περίπου την αρχή του 1918· τρεισήμισι ημέρες περίπου από την αρχή του 1918 μέχρι περίπου την αρχή του 1919.

Αποκ. 11:3​—«Δύο μάρτυρες» προφητεύουν 1.260 ημέρες (w14 15/11 30)

Το εδάφιο Αποκάλυψη 11:3 κάνει λόγο για δύο μάρτυρες οι οποίοι θα προφήτευαν 1.260 ημέρες. Η αφήγηση λέει κατόπιν ότι το θηρίο “θα τους νικούσε και θα τους σκότωνε”. Ωστόσο, έπειτα από «τρεισήμισι ημέρες», οι δύο μάρτυρες θα έρχονταν και πάλι στη ζωή, προκαλώντας μεγάλη έκπληξη σε όλους τους παρατηρητές.​—Αποκ. 11:7, 11.

Ποιοι είναι αυτοί οι δύο μάρτυρες; Οι λεπτομέρειες της αφήγησης μας βοηθούν να προσδιορίσουμε την ταυτότητά τους. Πρώτον, αναφέρεται ότι «συμβολίζονται από τα δύο ελαιόδεντρα και τους δύο λυχνοστάτες». (Αποκ. 11:4) Αυτό μας φέρνει στο νου το λυχνοστάτη και τα δύο ελαιόδεντρα που περιγράφονται στην προφητεία του Ζαχαρία. Όπως διευκρινίζεται, τα ελαιόδεντρα αυτά εξεικονίζουν “τους δύο χρισμένους”, δηλαδή τον Κυβερνήτη Ζοροβάβελ και τον Αρχιερέα Ιησού, «που στέκονται δίπλα στον Κύριο όλης της γης». (Ζαχ. 4:1-3, 14) Δεύτερον, η αφήγηση περιγράφει τους δύο μάρτυρες να εκτελούν σημεία παρόμοια με αυτά που εκτέλεσαν ο Μωυσής και ο Ηλίας.​—Παράβαλε Αποκάλυψη 11:5, 6 με Αριθμοί 16:1-7, 28-35 και 1 Βασιλέων 17:1· 18:41-45.

Ποιος είναι ο κοινός παρονομαστής που συνδέει αυτές τις αναφορές; Και στις δύο περιπτώσεις, η αφήγηση αναφέρεται σε χρισμένους του Θεού οι οποίοι ηγούνταν στη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου δοκιμής. Έτσι λοιπόν, στην εκπλήρωση του 11ου κεφαλαίου της Αποκάλυψης, οι χρισμένοι αδελφοί οι οποίοι ηγούνταν την εποχή που εγκαθιδρύθηκε η Βασιλεία του Θεού στον ουρανό το 1914 κήρυτταν «ντυμένοι με σάκο» επί τριάμισι χρόνια.

Στο τέλος των τριάμισι ετών, εκείνοι οι χρισμένοι θανατώθηκαν με μεταφορική έννοια όταν ρίχτηκαν στη φυλακή για μια συγκριτικά μικρότερη περίοδο χρόνου​—μια συμβολική περίοδο τρεισήμισι ημερών. Στα μάτια των εχθρών του λαού του Θεού, το έργο κηρύγματος είχε νεκρωθεί, κάτι που τους χαροποιούσε πολύ.​—Αποκ. 11:8-10.

Ωστόσο, σε επαλήθευση της προφητείας, στο τέλος των τρεισήμισι ημερών οι δύο μάρτυρες ήρθαν και πάλι στη ζωή. Όχι μόνο ελευθερώθηκαν αυτοί οι χρισμένοι από τη φυλακή, αλλά εκείνοι που παρέμειναν πιστοί έλαβαν έναν ειδικό διορισμό από τον Θεό μέσω του Κυρίου τους, του Ιησού Χριστού. Το 1919 ήταν ανάμεσα σε εκείνους που διορίστηκαν να υπηρετούν ως «πιστός και φρόνιμος δούλος» για να φροντίζουν τις πνευματικές ανάγκες του λαού του Θεού στις τελευταίες ημέρες.​—Ματθ. 24:45-47· Αποκ. 11:11, 12.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εδάφια Αποκάλυψη 11:1, 2 συνδέουν αυτά τα γεγονότα με έναν καιρό κατά τον οποίο ο πνευματικός ναός επρόκειτο να μετρηθεί, ή αλλιώς να αξιολογηθεί. Το 3ο κεφάλαιο του βιβλίου του Μαλαχία αναφέρει μια παρόμοια επιθεώρηση του πνευματικού ναού, την οποία θα ακολουθούσε μια περίοδος καθαρισμού. (Μαλ. 3:1-4) Πόσο καιρό διήρκεσε αυτό το έργο επιθεώρησης και καθαρισμού; Διήρκεσε από το 1914 ως το πρώτο μέρος του 1919. Αυτή η περίοδος περιλαμβάνει τόσο τις 1.260 ημέρες (42 μήνες) όσο και τις συμβολικές τρεισήμισι ημέρες που αναφέρονται στο 11ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης.

Πόσο χαρούμενοι είμαστε που ο Ιεχωβά διευθέτησε αυτό το έργο πνευματικού εξαγνισμού ώστε να καθαρίσει έναν λαό ξεχωρισμένο για καλά έργα! (Τίτο 2:14) Επιπρόσθετα, εκτιμούμε το παράδειγμα που έθεσαν οι πιστοί χρισμένοι οι οποίοι ηγούνταν στη διάρκεια εκείνης της περιόδου δοκιμής, υπηρετώντας έτσι ως οι συμβολικοί δύο μάρτυρες.*

Αποκ. 11:7​—Θανατώνονται από «το θηρίο»

Το πολιτικό «θηρίον,» που μνημονεύεται στην Αποκάλυψι 11:7, που φθάνει ως τις ημέρες μας, από τις αρχές του θέρους του 1918, κατέφερε ένα θανάσιμο πλήγμα κατά του κεχρισμένου υπολοίπου, που συμβολίζεται από τους ‘δύο μάρτυρες,’ επιφέροντας ένα τέλος στην ωργανωμένη μαρτυρία των και τα ηγετικά μέλη του Κυβερνώντος Σώματος των Μαρτύρων του Ιεχωβά καταδικάσθηκαν σε 20ετή φυλάκισι

Αποκ. 11:11​—Οι «δύο μάρτυρες» επαναφέρονται στη ζωή μετά «τις τρεισήμισι ημέρες»

Η Κρίσις του Θεού Κάνει Έκδηλον τον Αληθώς Πλούσιον Αυτό ακριβώς συνέβη το 1919 στους μάρτυρας του Ιεχωβά, οι οποίοι απεκατεστάθησαν στην εύνοιά του και την εξυψωμένη υπηρεσία του προς το συμφέρον της βασιλείας του στα όμματα όλων, περιλαμβανομένων και των εχθρών των της τάξεως του «πλουσίου.»​

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια

Αποκ. 10:9, 10​—Με ποια έννοια ήταν το άγγελμα που δόθηκε στον Ιωάννη και “πικρό” και “γλυκό”; (it-2 838)

Συμβολική Χρήση. Σε αρκετές περιπτώσεις η λέξη «ρόλος» χρησιμοποιείται συμβολικά στην Αγία Γραφή. Ο Ιεζεκιήλ και ο Ζαχαρίας είδαν ο καθένας έναν ρόλο γραμμένο και από τις δύο πλευρές. Εφόσον συνήθως χρησιμοποιούνταν μόνο η μία πλευρά του ρόλου, το ότι αυτοί οι ρόλοι ήταν γραμμένοι και από τις δύο πλευρές μπορεί να υποδηλώνει πόσο βαρυσήμαντες, εκτενείς και σοβαρές ήταν οι κρίσεις τις οποίες περιείχαν. (Ιεζ 2:9–3:3· Ζαχ 5:1-4) Στο όραμα της Αποκάλυψης, εκείνος που καθόταν στο θρόνο κρατούσε στο δεξί του χέρι έναν ρόλο με εφτά σφραγίδες, οι οποίες δεν άφηναν να φανεί τι ήταν γραμμένο σε αυτόν, ώσπου τις άνοιξε το Αρνί του Θεού. (Απ 5:1, 12· 6:1, 12-14) Στη συνέχεια του οράματος προσφέρθηκε στον ίδιο τον Ιωάννη ένας ρόλος και του δόθηκε εντολή να τον φάει. Ο ρόλος τού φάνηκε γλυκός, αλλά πίκρανε την κοιλιά του. Εφόσον ήταν ανοιχτός και όχι σφραγισμένος, ήταν κάτι που επρόκειτο να κατανοηθεί. Ο Ιωάννης βρήκε “γλυκό” το να λάβει το άγγελμα που περιείχε ο ρόλος, αλλά προφανώς το άγγελμα αυτό περιλάμβανε πικρά πράγματα που έπρεπε να προφητεύσει ο Ιωάννης, όπως και του ειπώθηκε να κάνει. (Απ 10:1-11) Ο Ιεζεκιήλ είχε παρόμοια εμπειρία με το ρόλο που του δόθηκε, στον οποίο υπήρχαν «θρηνωδίες και βογκητά και οδυρμοί».—Ιεζ 2:10.

Αποκ. 12:1-5​—Πώς εκπληρώθηκαν αυτά τα εδάφια; (it-2 σ. 714 ¶1-3)

Στο όραμα του αποστόλου Ιωάννη, το οποίο περιγράφεται στην Αποκάλυψη, εκείνος είδε μια ουράνια γυναίκα να κραυγάζει «από τους πόνους της και από την αγωνία της να γεννήσει». Το παιδί που γεννήθηκε ήταν “γιος, αρσενικό, ο οποίος θα ποιμάνει όλα τα έθνη με σιδερένιο ραβδί”. Παρά τις προσπάθειες του δράκοντα να το καταβροχθίσει, «το παιδί της αρπάχθηκε προς τον Θεό και το θρόνο του». (Απ 12:1, 2, 4-6) Το γεγονός ότι αυτός ο γιος αρπάχθηκε από τον Θεό δείχνει ότι ο Θεός αναγνώρισε ότι το παιδί ήταν δικό του, ακριβώς όπως στους αρχαίους καιρούς συνήθιζαν να παρουσιάζουν το νεογέννητο στον πατέρα του για να το αναγνωρίσει ως δικό του. (Βλέπε ΓΕΝΝΗΣΗ.) Έπεται ότι η «γυναίκα» είναι η «σύζυγος» του Θεού, η «άνω Ιερουσαλήμ», η «μητέρα» του Χριστού και των πνευματικών αδελφών του.—Γα 4:26· Εβρ 2:11, 12, 17.

Φυσικά, η ουράνια «γυναίκα» του Θεού είναι τέλεια, και η γέννα γίνεται χωρίς κατά γράμμα πόνο. Επομένως, οι πόνοι του τοκετού δείχνουν συμβολικά ότι η «γυναίκα» θα καταλάβαινε πως η γέννα επρόκειτο να λάβει χώρα εντός ολίγου. Την περίμενε από στιγμή σε στιγμή.—Απ 12:2.

Ποιος μπορεί να είναι αυτός “ο γιος, το αρσενικό”; Αυτός επρόκειτο να «ποιμάνει όλα τα έθνη με σιδερένιο ραβδί». Κάτι τέτοιο προφητεύτηκε για τον Μεσσιανικό Βασιλιά του Θεού στα εδάφια Ψαλμός 2:6-9. Αλλά ο Ιωάννης είδε αυτό το όραμα πολύ καιρό μετά τη γέννηση του Χριστού στη γη, το θάνατό του και την ανάστασή του. Άρα, το όραμα φαίνεται ότι αναφέρεται στη γέννηση της Μεσσιανικής Βασιλείας την οποία θα αναλάμβανε ο Γιος του Θεού, ο Ιησούς Χριστός, ο οποίος, όταν εγέρθηκε από τους νεκρούς, «κάθησε στα δεξιά του Θεού, περιμένοντας από τότε και έπειτα μέχρι να τεθούν οι εχθροί του υποπόδιο για τα πόδια του».—Εβρ 10:12, 13· Ψλ 110:1· Απ 12:10.

Αποκ. 12:15, 16. «Η γη»​—στοιχεία μέσα στο ίδιο το σύστημα του Σατανά, ή αλλιώς οι κυβερνητικές εξουσίες σε διάφορες χώρες—​υποστήριξε την ελευθερία λατρείας. Από τη δεκαετία του 1940 και έπειτα, αυτές οι εξουσίες “κατάπιαν τον ποταμό [του διωγμού] που έβγαλε ο δράκοντας από το στόμα του”. Πράγματι, όταν ο Ιεχωβά επιλέγει να το κάνει αυτό, μπορεί να επηρεάσει τις κυβερνητικές αρχές για να επιτελέσει το θέλημά του. Εύστοχα, λοιπόν, το εδάφιο Παροιμίες 21:1 δηλώνει: «Η καρδιά του βασιλιά είναι σαν ρεύματα νερού στο χέρι του Ιεχωβά. Όπου τον ευχαριστεί τη στρέφει». Αυτό πρέπει να ενισχύει την πίστη μας στον Θεό.

Αποκ. 12:17 Θα Έρθουμε Μαζί Σας Η Γραφή όντως λέει ότι στη διάρκεια των τελευταίων ημερών θα έχει απομείνει στη γη ένας μικρός αριθμός χρισμένων.

Αποκ. 12:17 Συντηρείτε Εσείς τη «Μεγάλη Ασπίδα της Πίστης» Σας; Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο και ότι πρέπει να είμαστε ετοιμοπόλεμοι κάθε μέρα.

Αποκ. 11:18 Ο Αρμαγεδδών Είναι Καλά Νέα! Επίσης, θα σώσει την ανθρωπότητα αποτρέποντας την καταστροφή του πλανήτη μας.

Αποκ. 11:18 Πώς θα Αποκτήσετε την Καλύτερη Ζωή; «Ήρθε . . . ο προσδιορισμένος καιρός . . . για να καταστρέψεις εκείνους που καταστρέφουν τη γη».​

Αποκ. 12:9, 12, 17 «Προσέξτε να Μη σας Αιχμαλωτίσει Κανείς»! Ο Σατανάς είναι τώρα περιορισμένος στη γη, και έχει επικεντρωθεί στο να παροδηγεί τους όσιους υπηρέτες του Θεού.

Αποκ. 12:9 Δεχτείτε τη Βοήθεια του Ιεχωβά για να Αντισταθείτε στα Πονηρά Πνεύματα Άλλωστε, ο Σατανάς προσπαθεί να παροδηγεί «ολόκληρη την κατοικημένη γη».​—Αποκ. 12:9. … Στο δε εγγύς μέλλον, θα τους ρίξει στην άβυσσο, όπου δεν θα είναι σε θέση να βλάψουν κανέναν.​

Αποκ. 12:10 Κρατήστε την Ακεραιότητά Σας! Στην ουσία, ο Σατανάς λέει ότι δεν αγαπάτε πραγματικά τον Ιεχωβά Θεό, ότι θα σταματούσατε να τον υπηρετείτε για να γλιτώσετε τη ζωή σας και ότι η όποια ακεραιότητά σας είναι προσποιητή!

Αποκ. 12:12 Τι θα Κάνει ο Θεός; Μάλιστα, η Γραφή δείχνει ότι ο ίδιος ο Διάβολος ξέρει πως «ο καιρός που του απομένει» μέχρι να καταστραφεί «είναι λίγος».

Αποκ. 12:17 «Μην Ανησυχείς, Γιατί Εγώ Είμαι ο Θεός Σου» Ο Ιεχωβά δεν θα εμποδίσει τους εχθρούς μας να χρησιμοποιήσουν αυτά τα όπλα για να μας πολεμήσουν.

Αποκ. 12:9 Να Λέτε την Αλήθεια Η αλήθεια εξακολουθεί να μην υπάρχει στον Σατανά, εφόσον αυτός συνεχίζει να «παροδηγεί ολόκληρη την κατοικημένη γη» με τα ψέματά του.

Αποκ. 12:9, 12 Ποιος Φταίει; Τώρα, ο Διάβολος έχει μεγάλο θυμό και «παροδηγεί ολόκληρη την κατοικημένη γη» προκαλώντας «αλίμονο στη γη».

Αποκ. 12:12, 17 Η Δύναμη ενός Χαιρετισμού Πόσο περισσότερο χρειάζονται ενίσχυση οι αδελφοί και οι αδελφές σήμερα, καθώς αντιμετωπίζουμε τη σφοδρή επίθεση του Σατανά ενάντια στον λαό του Θεού!​

Αποκ. 12:9 Να Μιμείστε τον Ιεχωβά—Τον Θεό που Παρέχει Ενθάρρυνση Από τη στιγμή που θα γινόταν κατανοητή, η προφητική υπόσχεση του εδαφίου Γένεση 3:15 θα έδινε στην ανθρωπότητα την ελπίδα ότι τελικά «το αρχικό φίδι», ο Σατανάς ο Διάβολος, και όλα τα πονηρά του έργα επρόκειτο να καταστραφούν.​

Αποκ. 11:18 Τι Λέει η Αγία Γραφή; Ο Θεός κάνει τον πόλεμο του Αρμαγεδδώνα, όχι για να καταστρέψει τη γη, αλλά για να τη σώσει από την καταστροφή που της προκαλούν οι άνθρωποι.​

Αποκ. 12:9-12 Υπάρχουν Κακοί Άγγελοι; Κατάφερε να κάνει τον Αδάμ και την Εύα να στασιάσουν εναντίον του Θεού. (Γένεση 3:1-7· Αποκάλυψη 12:9) … Η ανεξέλεγκτη κακία και η αποκρουστική ανηθικότητα που μαστίζουν τον πλανήτη μας μαρτυρούν την εκδικητική και καταστροφική επιρροή τους.​

Αποκ. 12:9 Η Μάχη για τη Διάνοιά Σας—Πώς να την Κερδίσετε Έχει αποδειχτεί τόσο αποτελεσματικός στο να “τυφλώνει τις διάνοιες των ανθρώπων” ώστε τώρα «παροδηγεί ολόκληρη την κατοικημένη γη».

Αποκ. 12:10 Θυμηθείτε ότι ο Σατανάς έχει αμφισβητήσει την ακεραιότητα όλων των υπηρετών του Ιεχωβά, ισχυριζόμενος ότι δεν θα παραμέναμε όσιοι στον Ιεχωβά όταν θα έρχονταν δοκιμασίες.

Αποκ. 11:15 Οργανωμένοι σε Αρμονία με το Βιβλίο του Θεού Όλα τα βιβλία από τη Γένεση ως την Αποκάλυψη είναι συνυφασμένα με το κεντρικό θέμα της Γραφής​—τη δικαίωση της κυριαρχίας του Ιεχωβά και την εκπλήρωση του σκοπού του για τη γη μέσω της Βασιλείας του υπό τον Χριστό, το υποσχεμένο «σπέρμα».

Αποκ. 11:15 Η Πιο Ωφέλιμη Σύγκριση που θα Μπορούσατε να Κάνετε Και έγιναν δυνατές φωνές στον ουρανό, που έλεγαν: “Η βασιλεία του κόσμου έγινε βασιλεία του Κυρίου μας και του Χριστού του, και αυτός θα βασιλέψει στους αιώνες των αιώνων”».​

Αποκ. 12:12 Μην Αφήνετε τα Λάθη των Άλλων να σας Κάνουν να Προσκόψετε Ωστόσο, γνωρίζοντας ότι του απομένει λίγος μόνο καιρός, ο Σατανάς προσπαθεί να απομακρύνει τους ανθρώπους από την αληθινή λατρεία, και χρησιμοποιεί διάφορους τρόπους για να το κάνει αυτό.​

Αποκ. 12:9, 12 Ο Ιεχωβά Καθοδηγεί τον Λαό του στην Οδό της Ζωής Επιπλέον, ο Σατανάς και οι δαίμονές του έχουν εκδιωχθεί από τον ουρανό και είναι περιορισμένοι στη γη, προκαλώντας μεγάλα αλίμονο στους κατοίκους της.

Αποκ. 11:18 Η Προσοχή στην Έγκαιρη Προειδοποίηση Μπορεί να Σώσει τη Ζωή Σας! Θα τερματίσει όλη την κακία και τα βάσανα.

Αποκ. 12:17 Το Πνεύμα Δίνει Μαρτυρία Μαζί με το Πνεύμα Μας Μόνο ένα υπόλοιπο από όσους έχουν επιλεχθεί για ουράνια ζωή απομένει εδώ στη γη σε αυτόν τον καιρό του τέλους.

Αποκ. 12:9, 12 Ο Ιεχωβά Είναι ο Θεός της Αγάπης Δεν έχουμε παρά να δούμε τη φρικτή ιστορία αυτού του κόσμου με τις ανθρώπινες κυβερνήσεις του που υπόκεινται στον άστοργο και οργισμένο θεό του, τον Σατανά τον Διάβολο.

Αποκ. 12:12 Συνεχίστε να Προσμένετε! Η Γραφή δείχνει πράγματι ότι η πονηρία θα αυξηθεί πολύ «στις τελευταίες ημέρες».

Αποκ. 11:18 Αυτός Είναι ο Χώρος Λατρείας Μας Θα δουν ότι λατρεύουμε έναν Θεό που είναι άγιος και ο οποίος σύντομα θα μεταμορφώσει τη γη σε έναν πεντακάθαρο παράδεισο.​

Αποκ. 11:18 Πλησιάζει το Τέλος; Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΓΗΣ Η Γραφή δηλώνει ότι ο Θεός θα “καταστρέψει εκείνους που καταστρέφουν τη γη”.

Αποκ. 12:9, 12, 17 16-18. Ας Υποστηρίζουμε Όσια τους Αδελφούς του Χριστού Πώς μπορούν τα μελλοντικά πρόβατα να υποστηρίζουν τους αδελφούς του Χριστού, και γιατί πρέπει να το κάνουν αυτό τώρα; 16 Ο Σατανάς διεξάγει πόλεμο με όσους απομένουν από τους χρισμένους με το πνεύμα αδελφούς του Χριστού στη γη, και θα εντείνει τις επιθέσεις του καθώς τελειώνει το «μικρό χρονικό διάστημα» που του απομένει.

Αποκ. 11:15 Η Βασιλεία του Θεού—Μια Αδιάφθορη Κυβέρνηση Η ΛΥΣΗ: Η Βασιλεία του Θεού αντλεί τη δύναμή της από τον παντοδύναμο Θεό, τον Ιεχωβά.

Αποκ. 12:9, 12 Είναι ο Σατανάς Απλώς Σύμβολο του Κακού; Αλίμονο στη γη και στη θάλασσα, επειδή ο Διάβολος κατέβηκε σε εσάς, έχοντας μεγάλο θυμό, καθώς γνωρίζει ότι έχει μικρό χρονικό διάστημα».

Αποκ. 11:15, 18 Επομένως, όταν προσευχόμαστε να έρθει η Βασιλεία του Θεού, ζητάμε να αντικαταστήσει η κυβέρνησή Του όλες τις ανθρώπινες κυβερνήσεις.​

Αποκ. 12:12 Να Υπηρετείτε τον Θεό Όσια Παρά τις “Πολλές Θλίψεις” Είτε είστε καινούριοι στην αλήθεια είτε υπηρετείτε τον Ιεχωβά πολύ καιρό, γνωρίζετε ότι οι δυσχέρειες αποτελούν κομμάτι της ζωής στον κόσμο του Σατανά.​

Αποκ. 11:18 Θα Καταστρέψει ο Άνθρωπος Ανεπανόρθωτα τη Γη; Η Αγία Γραφή προείπε έναν καιρό κατά τον οποίο ο άνθρωπος θα “κατέστρεφε τη γη”. (Αποκάλυψη 11:18) … Αντίθετα, πλησιάζει ταχύτατα ο καιρός κατά τον οποίο θα “καταστρέψει εκείνους που καταστρέφουν τη γη”.​

Αποκ. 12:9, 12 Γιατί Συμβαίνουν Άσχημα Πράγματα σε Καλούς Ανθρώπους; Η Γραφή υποδεικνύει ότι ο Σατανάς και οι δαίμονές του “παροδηγούν ολόκληρη την κατοικημένη γη”, προκαλώντας «αλίμονο» σε αυτήν.

Αποκ. 12:7-9 Χαιρετίστε τον Χριστό, τον Ένδοξο Βασιλιά! Ζώστηκε το σπαθί του το 1914 και νίκησε τον Σατανά και τους δαίμονές του, διώχνοντάς τους από τον ουρανό και ρίχνοντάς τους στη γη.​

Αποκ. 12:12 «Μην Κλονιστείτε Γρήγορα από τη Λογική Σας»! Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος αυτού του πονηρού συστήματος, ο θυμός του Σατανά μεγαλώνει επειδή του απομένει «μικρό χρονικό διάστημα».

Αποκ. 12:9 Γιατί Όλα Αυτά τα Παθήματα; Η Γραφή αποκαλύπτει ότι ο Σατανάς είναι «ο θεός αυτού του συστήματος πραγμάτων» και έχει στο πλευρό του ισχυρά πονηρά πνεύματα, τους δαίμονες.​

Αποκ. 12:7-9, 12 Να Σκέφτεστε και να Ενθαρρύνετε ο Ένας τον Άλλον Μετά την εγκαθίδρυση της Βασιλείας του Θεού το 1914, ο Σατανάς εκδιώχθηκε από τον ουρανό και περιορίστηκε στη γη, έχοντας «μεγάλο θυμό, καθώς γνωρίζει ότι έχει μικρό χρονικό διάστημα».

Αποκ. 12:9 Ποτέ Μην “Εξοργιστείτε Εναντίον του Ιεχωβά” Σε τελική ανάλυση, όμως, ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι ο πρωταρχικός υπαίτιος της πονηρίας είναι ο Σατανάς ο Διάβολος.

Αποκ. 12:17 Ιεχωβά—Ο Τόπος της Κατοίκησής Μας Αυτό το σενάριο δείχνει παραστατικά την κατάσταση των υπηρετών του Ιεχωβά, οι οποίοι δίνουν μαρτυρία με θάρρος υπέρ του Ιεχωβά και εκθέτουν με αφοβιά τον πρώτιστο εχθρό του, τον μοχθηρό Σατανά!

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: