ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 17-19

«Ο Πόλεμος του Θεού που θα Τερματίσει Όλους τους Πολέμους»

Αποκ. 19:11, 14-16, 19-21 Γιατί ανέθεσε ο Ιεχωβά, «ο Θεός της αγάπης και της ειρήνης», στον Γιο του, “τον Άρχοντα της Ειρήνης”, να κάνει πόλεμο;​—2Κο 13:11· Ησ 9:6.

  • Ο Ιεχωβά και ο Ιησούς αγαπούν τη δικαιοσύνη και μισούν την ανομία
  • Μόνο όταν εξαλειφθούν οι άνομοι θα υπάρχει διαρκής ειρήνη και δικαιοσύνη
  • Το ουράνιο στράτευμα του Θεού «πολεμάει με δικαιοσύνη» όπως εξεικονίζεται από τα λευκά άλογα και το λευκό, καθαρό, εκλεκτό λινό ύφασμα

Πώς θα διασφαλίσουμε τη σωτηρία μας από αυτή την αποφασιστική σύγκρουση;​—Σοφ 2:3

Αποκ. 19:11, 14-16​—Ο Ιησούς Χριστός θα εκτελέσει τη δίκαιη κρίση του Θεού (w08 1/4 σ. 8 ¶3, 4· it-1 σ. 173 ¶3)

Όσο κατέχουν οι πονηροί την εξουσία, οι δίκαιοι δεν απολαμβάνουν ειρήνη και ασφάλεια. (Παροιμίες 29:2· Εκκλησιαστής 8:9) Γεγονός είναι ότι δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε τη διαφθορά και την πονηρία από τους ανθρώπους που τις ασκούν. Γι’ αυτό, η διαρκής ειρήνη και δικαιοσύνη έχουν κάποιο τίμημα—την απομάκρυνση των πονηρών. «Ο πονηρός είναι λύτρο για τον δίκαιο», έγραψε ο Σολομών.—Παροιμίες 21:18.

Εφόσον ο Θεός είναι ο Κριτής, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι σε κάθε περίπτωση οι κρίσεις εναντίον των πονηρών θα είναι δίκαιες. «Μήπως δεν πρόκειται να κάνει ο Κριτής όλης της γης αυτό που είναι σωστό;» ρώτησε ο Αβραάμ. Η απάντηση, όπως έμαθε ο Αβραάμ, είναι ότι ο Ιεχωβά κάνει πάντοτε το σωστό! (Γένεση 18:25) Επιπλέον, η Γραφή μάς διαβεβαιώνει ότι ο Ιεχωβά δεν βρίσκει ευχαρίστηση στο να καταστρέψει τον πονηρό. Το κάνει αυτό μόνο ως έσχατη λύση.—Ιεζεκιήλ 18:32· 2 Πέτρου 3:9.

Στο συμβολικό όραμα του αποστόλου Ιωάννη, ο δοξασμένος Ιησούς Χριστός απεικονίζεται να ιππεύει λευκό άλογο και να συνοδεύεται από στράτευμα, του οποίου όλα τα μέλη κάθονται πάνω σε λευκά άλογα. Αυτό το όραμα αποκαλύφτηκε στον Ιωάννη για να συμβολίσει τη δικαιοσύνη του πολέμου που θα διεξαγάγει ο Χριστός εναντίον όλων των εχθρών εκ μέρους του Θεού και Πατέρα του, του Ιεχωβά. (Απ 19:11, 14) Σε προηγούμενο σημείο, η ανάληψη βασιλικής δράσης από μέρους του Χριστού καθώς και οι επακόλουθες συμφορές συμβολίζονται από διάφορους ιππείς και τα άλογά τους.—Απ 6:2-8.

Αποκ. 19:19, 20​—Το θηρίο και ο ψευδοπροφήτης θα καταστραφούν (re σ. 285, 286 ¶24)

Το εφτακέφαλο, δεκακέρατο θηρίο που βγήκε από τη θάλασσα, το οποίο αντιπροσωπεύει την πολιτική οργάνωση του Σατανά, ρίχνεται στη λησμονιά, και μαζί του φεύγει και ο ψευδοπροφήτης, η έβδομη παγκόσμια δύναμη. (Αποκάλυψη 13:1, 11-13· 16:13) Ενώ είναι ακόμη «ζωντανοί», δηλαδή ενώ εξακολουθούν να εκδηλώνουν ενωμένα την εναντίωσή τους στο λαό του Θεού στη γη, ρίχνονται «στην πύρινη λίμνη». Πρόκειται άραγε για πραγματική πύρινη λίμνη; Όχι, όπως ακριβώς και το θηρίο και ο ψευδοπροφήτης δεν είναι πραγματικά ζώα. Απεναντίας, αυτή η λίμνη είναι σύμβολο πλήρους, τελικής καταστροφής, ένας τόπος από τον οποίο δεν υπάρχει επιστροφή. Εδώ είναι που θα ριχτούν αργότερα ο θάνατος και ο Άδης, καθώς επίσης και ο ίδιος ο Διάβολος. (Αποκάλυψη 20:10, 14) Ασφαλώς δεν πρόκειται για κάποια κόλαση αιώνιων βασάνων για τους πονηρούς, εφόσον αυτή καθαυτή η ιδέα ενός τέτοιου τόπου είναι αποκρουστική στον Ιεχωβά.—Ιερεμίας 19:5· 32:35· 1 Ιωάννη 4:8, 16.

Αποκ. 19:21​—Όλοι οι άνθρωποι που εναντιώνονται στην κυριαρχία του Θεού θα καταστραφούν (re σ. 286 ¶25)

Παρόμοια, όλοι οι άλλοι που δεν συμμετείχαν άμεσα στη διακυβέρνηση, αλλά αποτελούσαν παρ’ όλα αυτά μέρος του διεφθαρμένου κόσμου της ανθρωπότητας όντας ανεπίδεκτοι διόρθωσης, “θανατώνονται με το μακρύ σπαθί εκείνου που κάθεται πάνω στο άλογο”. Ο Ιησούς θα τους ανακηρύξει άξιους θανάτου. Εφόσον στην περίπτωσή τους δεν αναφέρεται η πύρινη λίμνη, μήπως μπορούμε να αναμένουμε ότι αυτοί θα αναστηθούν; Πουθενά δεν μας λέγεται ότι όσοι εκτελεστούν από τον Κριτή του Ιεχωβά εκείνον τον καιρό θα αναστηθούν. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Ιησούς, όλοι όσοι δεν είναι «πρόβατα» πηγαίνουν «στην αιώνια φωτιά που έχει ετοιμαστεί για τον Διάβολο και τους αγγέλους του», δηλαδή «σε αιώνια εκκοπή». (Ματθαίος 25:33, 41, 46) Αυτό αποτελεί το αποκορύφωμα “της ημέρας της κρίσης και της καταστροφής των ασεβών ανθρώπων”.—2 Πέτρου 3:7· Ναούμ 1:2, 7-9· Μαλαχίας 4:1.

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια

Αποκ. 17:8​—Εξηγήστε πώς «το θηρίο υπήρχε, αλλά τώρα δεν υπάρχει, και εντούτοις θα είναι παρόν». (re σ. 247, 248 ¶5, 6)

«Το θηρίο . . . ήταν». Ναι, υπήρχε ως η Κοινωνία των Εθνών από τις 10 Ιανουαρίου 1920 και έπειτα, έχοντας κατά διαστήματα 63 κράτη-μέλη. Αλλά η Ιαπωνία, η Γερμανία και η Ιταλία αποχώρησαν διαδοχικά, ενώ η τότε Σοβιετική Ένωση αποβλήθηκε από την Κοινωνία. Το Σεπτέμβριο του 1939, ο ναζιστής δικτάτορας της Γερμανίας άρχισε το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.* Η Κοινωνία των Εθνών, η οποία δεν κατάφερε να διατηρήσει την ειρήνη στον κόσμο, στην ουσία βυθίστηκε σε μια άβυσσο αδράνειας. Το 1942 έπνεε πλέον τα λοίσθια. Ούτε νωρίτερα ούτε αργότερα—αλλά ακριβώς εκείνη την κρίσιμη περίοδο—ο Ιεχωβά ερμήνευσε στο λαό του πλήρως το βαθύτερο νόημα του οράματος! Στη Θεοκρατική Συνέλευση του Νέου Κόσμου, ο Ν. Ο. Νορ μπορούσε να διακηρύξει, σε αρμονία με την προφητεία, ότι «το θηρίον . . . δεν είναι». Κατόπιν έθεσε την ερώτηση: «Θα παραμείνει η Κοινωνία εις την άβυσσον;» Παραθέτοντας το εδάφιο Αποκάλυψη 17:8, απάντησε: «Ο σύνδεσμος των εθνών του κόσμου θα εγερθεί και πάλιν». Ακριβώς έτσι εξελίχθηκαν τα πράγματα—δικαιώνοντας τον προφητικό Λόγο του Ιεχωβά!

Ανεβαίνει από την Άβυσσο

Το κατακόκκινο θηρίο πράγματι βγήκε από την άβυσσο. Στις 26 Ιουνίου 1945, στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, 50 έθνη ψήφισαν με θορυβώδεις θριαμβολογίες την αποδοχή του Καταστατικού Χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Αυτός ο οργανισμός προοριζόταν να «διατηρήσει τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια». Υπήρχαν πολλές ομοιότητες ανάμεσα στην Κοινωνία και στον ΟΗΕ. Η Παγκόσμια Εγκυκλοπαίδεια του Βιβλίου (The World Book Encyclopedia) παρατηρεί: «Από ορισμένες απόψεις, ο ΟΗΕ μοιάζει με την Κοινωνία των Εθνών, η οποία οργανώθηκε μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο . . . Πολλά από τα έθνη που ίδρυσαν τον ΟΗΕ είχαν ιδρύσει και την Κοινωνία. Όπως η Κοινωνία, έτσι και ο ΟΗΕ ιδρύθηκε για να βοηθήσει στη διατήρηση της ειρήνης μεταξύ των εθνών. Τα κύρια όργανα του ΟΗΕ μοιάζουν πολύ με εκείνα της Κοινωνίας». Επομένως, ο ΟΗΕ είναι στην πραγματικότητα μια αναβίωση του κατακόκκινου θηρίου. Τα περίπου 190 κράτη-μέλη του ΟΗΕ ξεπερνούν κατά πολύ τα 63 της Κοινωνίας. Επίσης, ο ΟΗΕ έχει αναλάβει πιο εκτεταμένες ευθύνες από εκείνες της προκατόχου του.

Αποκ. 17:16, 17​—Πώς ξέρουμε ότι η ψεύτικη θρησκεία δεν θα πέσει έτσι απλά σε παρακμή; (w12 15/6 σ. 18 ¶17)

Ωστόσο, η ψεύτικη θρησκεία δεν θα πέσει έτσι απλά σε παρακμή. Η πόρνη θα διατηρήσει την ισχύ της, επιχειρώντας να υποτάξει βασιλιάδες στη βούλησή της μέχρις ότου ο Θεός εμφυτεύσει μια ιδέα στην καρδιά των κυβερνώντων. (Διαβάστε Αποκάλυψη 17:16, 17) Σε λίγο, ο Ιεχωβά θα ωθήσει τα πολιτικά στοιχεία του συστήματος του Σατανά, όπως αντιπροσωπεύονται από τα Ηνωμένα Έθνη, να επιτεθούν στην ψεύτικη θρησκεία. Θα καταλύσουν την επιρροή της και θα την απογυμνώσουν από τα πλούτη της. Κάτι τέτοιο ίσως φαινόταν απίθανο πριν από λίγες δεκαετίες. Σήμερα, η πόρνη κλυδωνίζεται πάνω στη ράχη του κατακόκκινου θηρίου. Αλλά δεν θα πέσει σιγά σιγά από τη θέση της. Η ανατροπή της θα είναι αιφνίδια και βίαιη.​—Αποκ. 18:7, 8, 15-19.

Αποκ. 17:16· 18:9, 10​—Γιατί λυπούνται «οι βασιλιάδες της γης» για την οντότητα που ερήμωσαν οι ίδιοι; Ο λόγος για τη λύπη τους είναι πέρα για πέρα ιδιοτελής. Μετά την καταστροφή της Βαβυλώνας της Μεγάλης, οι βασιλιάδες της γης προφανώς θα αντιληφθούν πόσο χρήσιμη τους ήταν. Αυτή παρείχε ένα θρησκευτικό προσωπείο για τις καταδυναστευτικές τους πράξεις. Η Βαβυλώνα η Μεγάλη τούς βοηθούσε επίσης να στρατολογούν νέους για τα πεδία των μαχών. Επιπλέον, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να κρατάει τους λαούς υποταγμένους.

Αποκ. 17:3, 5, 7, 16. «Η σοφία που κατεβαίνει από πάνω» μάς βοηθάει να κατανοήσουμε «το μυστήριο της γυναίκας και του [κατακόκκινου] θηρίου που τη βαστάζει». (Ιακ. 3:17) Αυτό το συμβολικό θηρίο άρχισε ως η Κοινωνία των Εθνών και αργότερα αναβίωσε ως τα Ηνωμένα Έθνη. Δεν πρέπει άραγε η διαλεύκανση αυτού του μυστηρίου να μας υποκινεί να είμαστε ζηλωτές καθώς κηρύττουμε τα καλά νέα της Βασιλείας του Θεού και εξαγγέλλουμε την ημέρα κρίσης του Ιεχωβά;

Αποκ. 19:12​—Πώς γίνεται να μη γνωρίζει κανείς το μη δηλωμένο όνομα του Ιησού παρά μόνο ο ίδιος; Αυτό το όνομα φαίνεται ότι αντιπροσωπεύει τη θέση και τα προνόμια, όπως αυτά που αναφέρονται στο εδάφιο Ησαΐας 9:6, τα οποία απολαμβάνει ο Ιησούς στη διάρκεια της ημέρας του Κυρίου. Κανείς δεν γνωρίζει αυτό το όνομα παρά μόνο ο ίδιος με την έννοια ότι τα προνόμιά του είναι μοναδικά και μόνο εκείνος μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνει η κατοχή ενός τόσο υψηλού αξιώματος. Ωστόσο, ο Ιησούς μοιράζεται μερικά από αυτά τα προνόμια με τα μέλη της τάξης της νύφης του, ουσιαστικά “γράφοντας πάνω τους το όνομά του το νέο”.​—Αποκ. 3:12.

Αποκ. 19:14​—Ποιοι θα ιππεύσουν μαζί με τον Ιησού στον Αρμαγεδδώνα; Ανάμεσα “στα στρατεύματα στον ουρανό” που θα συμμετάσχουν μαζί με τον Ιησού στον πόλεμο του Θεού θα είναι άγγελοι καθώς και οι χρισμένοι νικητές οι οποίοι έχουν ήδη λάβει την ουράνια ανταμοιβή τους.​—Ματθ. 25:31, 32· Αποκ. 2:26, 27.

Αποκ. 17:14 Συντηρείτε Εσείς τη «Μεγάλη Ασπίδα της Πίστης» Σας; Και δεν θα κερδίζουμε απλώς τις καθημερινές μας μάχες​—θα έχουμε την τιμή να είμαστε με το μέρος του Ιησού όταν κερδίσει τον πόλεμο εναντίον του Σατανά και των ακολούθων του.​

Αποκ. 17:5 Να Παραμένετε Πολυάσχολοι στο Τελικό Διάστημα των “Τελευταίων Ημερών” Σε αυτά τα συμφραζόμενα, ο συγκεκριμένος όρος αναφέρεται στη χρονική περίοδο που αρχίζει με την επίθεση στη “Βαβυλώνα τη Μεγάλη”, την παγκόσμια αυτοκρατορία της ψεύτικης θρησκείας, και τελειώνει με τον Αρμαγεδδώνα.

Αποκ. 19:11-15 Ο Αρμαγεδδών Είναι Καλά Νέα! “Θα μείνουν ήρεμοι και θα δείξουν εμπιστοσύνη” στον Ιεχωβά και στα ουράνια στρατεύματά του​—“αυτό θα είναι η δύναμή τους”.​

Αποκ. 19:1, 4 Ο Ιεχωβά Εκτιμάει το «Αμήν» Σας Αινείτε τον Γιαχ!»

Αποκ. 17:14 Γνωρίστε τον Εχθρό Σας Αυτό είναι κατάλληλο, καθώς ο Ιεχωβά θα χρησιμοποιήσει τον Ιησού και τους χρισμένους συγκυβερνήτες του για να συντρίψουν τον Σατανά και τους ακολούθους του.

Αποκ. 18:2 Να Μιμείστε την Πίστη και την Υπακοή του Νώε, του Δανιήλ και του Ιώβ Σήμερα ζούμε ως ξένοι, σαν να λέγαμε, σε έναν κόσμο που έχει διαφθαρεί ηθικά και πνευματικά από τη Βαβυλώνα τη Μεγάλη, την παγκόσμια αυτοκρατορία της ψεύτικης θρησκείας, η οποία είναι «κατοικία δαιμόνων».

Αποκ. 17:12-14 Η Ευχάριστη Ενότητά μας και η Ανάμνηση Τότε όλοι οι 144.000 θα συμμετάσχουν με τον Ιησού στη νίκη επί των βασιλιάδων της γης.

Αποκ. 18:4 Τα Άρματα και το Στέμμα που σας Περιφρουρούν Από τότε που ο πνευματικός Ισραήλ απελευθερώθηκε από τη συμβολική αιχμαλωσία στη Βαβυλώνα τη Μεγάλη το 1919, η επέκταση της αληθινής λατρείας συνεχίζεται ακάθεκτη παρά τη σφοδρή εναντίωση.

Αποκ. 19:14-16 Πώς σας Βοηθούν οι Άγγελοι Τα αγγελικά «στρατεύματα στον ουρανό» θα υποστηρίξουν τον Ιησού Χριστό, τον Βασιλιά βασιλιάδων, συμμετέχοντας «στον πόλεμο της μεγάλης ημέρας του Θεού του Παντοδύναμου», τον Αρμαγεδδώνα.

Αποκ. 18:3 Να Επιδιώκετε τον Αληθινό Πλούτο Μαζί με το πολιτικό και το θρησκευτικό στοιχείο, το άπληστο εμπορικό σύστημα, που αντιπροσωπεύεται από τους “εμπόρους” του εδαφίου Αποκάλυψη 18:3, αποτελεί μέρος του κόσμου του Σατανά

Αποκ. 17:1, 2, 16· 18:1-4 Τι θα Παρέλθει Όταν Έρθει η Βασιλεία του Θεού; Η μεγάλη θλίψη θα αρχίσει όταν τα πολιτικά στοιχεία στραφούν ενάντια σε όλες τις ψεύτικες θρησκευτικές οργανώσεις όπως αντιπροσωπεύονται αυτές από την πόρνη που ονομάζεται Βαβυλώνα η Μεγάλη.

Αποκ. 19:10 Να Δίνετε Τιμή σε Εκείνους που τους Οφείλεται Εντούτοις, σεβόμαστε και τιμούμε αυτούς τους αδελφούς για τη σκληρή τους εργασία και την ταπεινοφροσύνη τους.

Αποκ. 19:11-16 Γιατί Πρέπει “να Είμαστε σε Εγρήγορση”; Αλλά ο Χριστός έχει εξουσιοδοτηθεί στον ουρανό για να πολεμήσει εναντίον του κόσμου του Σατανά.

Αποκ. 19:11-21 «Πηγαίνετε . . . και Κάντε Μαθητές από Όλα τα Έθνη» Δεν βοηθούν τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι η Βασιλεία του Θεού είναι μια ουράνια κυβέρνηση με Άρχοντα τον Ιησού Χριστό, ότι είναι η λύση για όλα τα προβλήματα της ανθρωπότητας και ότι σύντομα θα εξαλείψει κάθε κακία από τη γη.

Αποκ. 19:11-16 Η Άποψη του Θεού για τον Πόλεμο Σήμερα Οι ουράνιες δυνάμεις θα τερματίσουν ολοκληρωτικά την καταδυνάστευση.​

Αποκ. 17:16,17 Συνεχίστε να Προσμένετε! Επομένως, δεν πρέπει να νομίζουμε ότι χρειάζεται ακόμη πολύς χρόνος ώσπου να φτάσει ο κόσμος σε τέτοια κατάσταση ώστε «τα δέκα κέρατα» και «το θηρίο» του εδαφίου Αποκάλυψη 17:16 να επιτεθούν στη Βαβυλώνα τη Μεγάλη, την παγκόσμια αυτοκρατορία της ψεύτικης θρησκείας. … Ας θυμόμαστε ότι ο Θεός είναι εκείνος που θα “βάλει στις καρδιές τους” να κάνουν αυτή την κίνηση​—κάτι που θα μπορούσε να συμβεί γρήγορα και ανά πάσα στιγμή!

Αποκ. 17:5-7 «Πλησιάζει η Απελευθέρωσή Σας»! Το βιβλίο της Αποκάλυψης δίνει την απάντηση περιγράφοντας την καταστροφή της “Βαβυλώνας της Μεγάλης”.

Αποκ. 19:8 Αυτός Είναι ο Χώρος Λατρείας Μας Η Γραφή συνδέει την αγιότητα και την πνευματική καθαρότητα με τη σωματική καθαριότητα.

Αποκ. 18:1-4 Ο Ιεχωβά Κατευθύνει το Παγκόσμιο Έργο Διδασκαλίας Μας Ακριβώς όπως ο Ιεχωβά απελευθέρωσε το αρχαίο έθνος του Ισραήλ από τη Βαβυλώνα, έτσι έχει διασώσει και τους σύγχρονους υπηρέτες του από τη “Βαβυλώνα τη Μεγάλη”, την παγκόσμια αυτοκρατορία της ψεύτικης θρησκείας.

Αποκ. 19:19-21 Η Βασιλεία του Θεού—Μια Αδιάφθορη Κυβέρνηση Η Βασιλεία του Θεού είναι μια πραγματική κυβέρνηση που ασκεί την εξουσία της από τον ουρανό και θα αντικαταστήσει όλες τις ανθρώπινες κυβερνήσεις.

Αποκ. 19:10 Απαντήσεις σε Βιβλικές Ερωτήσεις Η προσευχή αποτελεί πράξη λατρείας που ανήκει αποκλειστικά στον Θεό.

Αποκ. 19:11, 15 Ποια Είναι η Άποψη του Θεού για το Κάπνισμα; Θα δώσει οριστικό τέλος στην επιδημία του καπνίσματος και θα εξυψώσει τους υπάκουους ανθρώπους σε σωματική και διανοητική τελειότητα.​

Αποκ. 17:3-5, 16 Συνεχίζετε να Προχωρείτε Μαζί με την Οργάνωση του Ιεχωβά; Αυτή η απαράμιλλη θλίψη θα αρχίσει όταν ο Ιεχωβά θα προκαλέσει την καταστροφή της “Βαβυλώνας της Μεγάλης”, της παγκόσμιας αυτοκρατορίας της ψεύτικης θρησκείας, χρησιμοποιώντας τις πολιτικές δυνάμεις.

Αποκ. 18:4-9 Μπορεί να Δει Κανείς το Μέλλον; Ο Θεός γνωρίζει ότι η πλειονότητα των θρησκειών τον έχει δυσφημήσει και έχει αγνοήσει τη Γραφή, γι’ αυτό θα καταστρέψει αυτές τις οργανώσεις.​

Αποκ. 17:16, 18:4 Εσείς Βλέπετε «τον Αόρατο»; Πρέπει να προειδοποιήσουμε τους συνανθρώπους μας να βγουν από τη Βαβυλώνα τη Μεγάλη, ώστε να μη “λάβουν από τις πληγές της”. (Αποκ. 18:4) … Καθώς θα πλησιάζει το αποκορύφωμα της μεγάλης θλίψης, οι κυβερνήσεις αυτού του κόσμου θα έχουν ερημώσει και θα έχουν καταστρέψει ολοκληρωτικά θρησκευτικές οργανώσεις μεγαλύτερες και πολυπληθέστερες από τη δική μας.

Αποκ. 19:11, 19-21 «Ας Έρθει η Βασιλεία Σου»—Αλλά Πότε; Σύντομα, ο Χριστός θα ολοκληρώσει τη νίκη του διεξάγοντας με δικαιοσύνη τον τελικό πόλεμο ενάντια σε αυτή την ασεβή κοινωνία.

Αποκ. 17:15-18· 18:7, 8, 21 Πώς Μπορούμε να Διατηρούμε «Στάση Προσμονής»; Ήδη βλέπουμε ενδείξεις που μαρτυρούν ότι ο αφανισμός της πλησιάζει.

Αποκ. 17:1-6 Πώς σας Επηρεάζουν τα Χρώματα; Η Γραφή χρωματίζει με το κατακόκκινο, ή αλλιώς το πορφυρό, την αλησμόνητη εικόνα μιας δολοφονικής πόρνης που είναι ντυμένη με πορφυρά και κατακόκκινα ρούχα και ιππεύει «ένα κατακόκκινο θηρίο . . . γεμάτο βλάσφημα ονόματα».​

Αποκ. 19:9, 10 Πρέπει να Προσευχόμαστε σε Αγίους; Η προσευχή αποτελεί πολύ σημαντικό μέρος της λατρείας μας, και το να λατρεύουμε οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον Θεό σαφώς δεν εναρμονίζεται με τη διδασκαλία της Γραφής.

Αποκ. 19:19-21 Μείνετε στην Προστατευτική Κοιλάδα του Ιεχωβά Οι δυνάμεις που θα συνταχθούν με τον Σατανά στη μάχη θα είναι τεράστιες.

Αποκ. 18:4 Ας Κάνουμε Ολόψυχες Θυσίες για τον Ιεχωβά Όπως είναι προφανές, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγουμε οποιαδήποτε συναναστροφή ή ενασχόληση που θα μπορούσε να μας μολύνει ενώπιον του Θεού.

Αποκ. 19:16 Οι Καταστροφές θα Εκλείψουν! Στη συνέχεια, αυτός ο «Βασιλιάς βασιλιάδων», ο Ιησούς Χριστός, θα αναλάβει τον πλήρη έλεγχο των στοιχείων της γης.

Αποκ. 18:11-17 Ο Κρυφός Άρχοντας του Κόσμου Αποκαλύπτεται Επειδή ο Διάβολος ξέρει ότι ο καιρός του είναι λίγος, χρησιμοποιεί ένα βασικό στοιχείο της ανθρώπινης κοινωνίας το οποίο εξουσιάζει​—τις μεγάλες επιχειρήσεις—​για να προωθεί έναν ξέφρενο καταναλωτισμό που οδηγεί παγκοσμίως σε εξάντληση των φυσικών πόρων και καταστροφή του περιβάλλοντος, απειλώντας την ανθρωπότητα με εξαφάνιση.​

Αποκ. 17:15-18 Αποδειχτείτε Έτοιμοι! Είναι ενδιαφέρον να επισημάνουμε ότι η Γραφή προλέγει την επίθεση ενός “θηρίου”, και εμείς χρειάζεται να είμαστε έτοιμοι.

Αποκ. 18:2, 8· 19:19-21 “Βρείτε Καταφύγιο στο Όνομα του Ιεχωβά” Εντούτοις, ο λαός του Θεού ως ομάδα θα επιζήσει επειδή βρίσκει καταφύγιο στον Ιεχωβά.​

Αποκ. 19:10 «Τώρα Είναι ο Ιδιαίτερα Ευπρόσδεκτος Καιρός» Έχοντας ξεκάθαρες στο νου του τις προτεραιότητές του, γνώριζε ότι ο από πολλού αναμενόμενος καιρός για την εκπλήρωση πολλών Μεσσιανικών προφητειών είχε φτάσει.

Αποκ. 17:5, 16· 18:8 Τι θα Αποκαλύψει η Ημέρα του Ιεχωβά Στην πρώτη φάση αυτής της θλίψης, ο Θεός θα υποκινήσει τους πολιτικούς ηγέτες του κόσμου να καταστρέψουν τη “Βαβυλώνα τη Μεγάλη”, καταδεικνύοντας έτσι την αποστροφή του για αυτή τη θρησκευτική πόρνη.

Αποκ. 18:4 «Να Επιδίδεσαι στη Διδασκαλία» Πλησιάζοντας ανθρώπους από κάθε υπόβαθρο, όχι με επικριτικό τρόπο αλλά με σεβασμό, προλειαίνουμε το έδαφος ώστε κάποιοι να δώσουν προσοχή και τελικά να απελευθερωθούν από τα δεσμά της ψεύτικης θρησκείας.​

Αποκ. 19:10 Γιατί Πρέπει να Ακολουθούμε τον Χριστό; Ο Ιησούς είναι το πρόσωπο στο οποίο εστιάζονται όλες οι προφητείες, και αυτές ρίχνουν φως στον κεντρικό ρόλο που παίζει εκείνος στην επεξεργασία του σκοπού του Ιεχωβά.


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: