ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 20-22

«Δείτε! Κάνω Νέα τα Πάντα»

Αποκ. 21:1-5 Ο Ιεχωβά υπόσχεται να κάνει νέα τα πάντα.

  • «Νέο ουρανό»: Μια νέα κυβέρνηση που θα φέρει δίκαιες συνθήκες στη γη
  • «Νέα γη»: Μια κοινωνία ανθρώπων που υποτάσσονται στη διακυβέρνηση του Θεού και ζουν σύμφωνα με τους δίκαιους κανόνες του
  • «Νέα τα πάντα»: Όλα τα σωματικά, τα διανοητικά και τα συναισθηματικά προβλήματα θα αντικατασταθούν από τις ευχάριστες αναμνήσεις κάθε μέρας που θα περνάει

Αποκ. 21:1​—«Ο προηγούμενος ουρανός και η προηγούμενη γη είχαν παρέλθει» (re σ. 301 ¶2)

Εκατοντάδες χρόνια πριν από την εποχή του Ιωάννη, ο Ιεχωβά είχε πει στον Ησαΐα: «Διότι εγώ δημιουργώ νέους ουρανούς και νέα γη· και τα παλιά δεν θα έρχονται στη μνήμη ούτε θα ανεβαίνουν στην καρδιά». (Ησαΐας 65:17· 66:22) Αυτή η προφητεία εκπληρώθηκε αρχικά όταν οι πιστοί Ιουδαίοι επέστρεψαν στην Ιερουσαλήμ το 537 Π.Κ.Χ. μετά την 70χρονη εξορία τους στη Βαβυλώνα. Σε εκείνη την αποκατάσταση, αυτοί αποτέλεσαν μια καθαρισμένη κοινωνία, μια «νέα γη», κάτω από ένα καινούριο κυβερνητικό σύστημα, δηλαδή «νέους ουρανούς». Ωστόσο, ο απόστολος Πέτρος υπέδειξε μια περαιτέρω εφαρμογή της προφητείας, λέγοντας: «Αλλά νέους ουρανούς και νέα γη προσμένουμε σύμφωνα με την υπόσχεσή του, και σε αυτά δικαιοσύνη θα κατοικεί». (2 Πέτρου 3:13) Τώρα ο Ιωάννης δείχνει ότι αυτή η υπόσχεση εκπληρώνεται στη διάρκεια της ημέρας του Κυρίου. «Ο προηγούμενος ουρανός και η προηγούμενη γη», το οργανωμένο σύστημα πραγμάτων του Σατανά με την κυβερνητική του δομή που επηρεάζεται από τον Σατανά και τους δαίμονές του, θα παρέλθουν. Η ταραγμένη «θάλασσα» της πονηρής, στασιαστικής ανθρωπότητας θα εκλείψει. Στη θέση τους θα υπάρξει “νέος ουρανός και νέα γη”—μια νέα επίγεια κοινωνία κάτω από μια νέα κυβέρνηση, τη Βασιλεία του Θεού.—Παράβαλε Αποκάλυψη 20:11.

Αποκ. 21:3, 4​—«Τα παλιά έχουν παρέλθει» (w13 1/12 σ. 11 ¶2-4)

«[Ο Θεός] θα εξαλείψει κάθε δάκρυ από τα μάτια τους». (Αποκάλυψη 21:4) Τι είδους δάκρυα θα εξαλείψει; Όχι τα δάκρυα χαράς ούτε τα δάκρυα που προστατεύουν τα μάτια μας. Η υπόσχεση του Θεού αναφέρεται στα δάκρυα που προκαλούνται από τα βάσανα και τη λύπη. Ο Θεός δεν θα σκουπίσει απλώς αυτά τα δάκρυα, αλλά θα τα εξαλείψει εντελώς αφαιρώντας τις αιτίες των ανεπιθύμητων δακρύων​—τα βάσανα και τη λύπη.

«Ο θάνατος δεν θα υπάρχει πια». (Αποκάλυψη 21:4) Τι έχει προκαλέσει περισσότερα ανεπιθύμητα δάκρυα από ό,τι αυτός ο εχθρός​—ο θάνατος; Ο Ιεχωβά θα ελευθερώσει τους υπάκουους ανθρώπους από τη μέγκενη του θανάτου. Πώς; Εξαφανίζοντας την πραγματική αιτία του: την αμαρτία που κληρονομήσαμε από τον Αδάμ. (Ρωμαίους 5:12) Ο Ιεχωβά θα ανυψώσει τους υπάκουους ανθρώπους σε τελειότητα με βάση τη λυτρωτική θυσία του Ιησού.* Κατόπιν «θα εκμηδενιστεί» ο τελευταίος εχθρός, ο θάνατος. (1 Κορινθίους 15:26) Οι πιστοί άνθρωποι θα μπορούν να ζουν όπως είχε σκοπό για αυτούς ο Θεός​—για πάντα με τέλεια υγεία.

Ούτε πόνος δεν θα υπάρχει πια”. (Αποκάλυψη 21:4) Τι είδους πόνος δεν θα υπάρχει πια; Κάθε διανοητικός, συναισθηματικός και σωματικός πόνος που προκαλείται από την αμαρτία και την ατέλεια και κάνει δυστυχισμένη τη ζωή αναρίθμητων εκατομμυρίων ανθρώπων.

Αποκ. 21:5​—Η υπόσχεση του Ιεχωβά είναι αξιόπιστη (w03 1/8 σ. 12 ¶14)

Πρέπει να παίρνουμε στα σοβαρά αυτά που μας λέει ο Ιεχωβά στο Λόγο του. Εκείνος είναι ό,τι λέει πως είναι, και θα κάνει ό,τι λέει πως θα κάνει. Εμείς έχουμε κάθε λόγο να εμπιστευόμαστε στον Θεό. Όταν ο Ιεχωβά λέει ότι θα φέρει «εκδίκηση πάνω σε εκείνους οι οποίοι δεν γνωρίζουν τον Θεό και σε εκείνους οι οποίοι δεν υπακούν στα καλά νέα σχετικά με τον Κύριό μας Ιησού», μπορούμε να το πιστέψουμε αυτό. (2 Θεσσαλονικείς 1:8) Πρέπει επίσης να εμπιστευόμαστε τον Ιεχωβά όταν λέει ότι αγαπάει όσους επιδιώκουν δικαιοσύνη, όταν λέει ότι θα δώσει αιώνια ζωή σε όσους ασκούν πίστη καθώς και όταν λέει ότι θα εξαλείψει τον πόνο, την κραυγή, ακόμη και το θάνατο. Ο Ιεχωβά υπογράμμισε την αξιοπιστία αυτής της τελευταίας υπόσχεσης δίνοντας την εξής οδηγία στον απόστολο Ιωάννη: «Γράψε, επειδή αυτά τα λόγια είναι πιστά και αληθινά».​—Αποκάλυψη 21:4, 5· Παροιμίες 15:9· Ιωάννης 3:36.

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια

Αποκ. 20:5​—Με ποια έννοια θα έρθουν «οι υπόλοιποι νεκροί» στη ζωή στο τέλος των 1.000 ετών; (it-1 σ. 1071 ¶3)

Με την εντολή που έδωσε στον Αδάμ, ο Θεός άφηνε να εννοηθεί ότι, αν ο Αδάμ υπάκουε, δεν θα πέθαινε. (Γε 2:17) Έτσι και στην περίπτωση της υπάκουης ανθρωπότητας, όταν εκμηδενιστεί ο τελευταίος εχθρός του ανθρώπου, ο θάνατος, δεν θα υπάρχει αμαρτία που να επιδρά στα σώματά τους ώστε να επιφέρει το θάνατο. Στον αιώνα τον άπαντα δεν θα χρειαστεί να πεθάνουν. (1Κο 15:26) Αυτή η εκμηδένιση του θανάτου λαβαίνει χώρα στο τέλος της βασιλείας του Χριστού, η οποία, όπως δείχνει το βιβλίο της Αποκάλυψης, διαρκεί 1.000 χρόνια. Εκεί λέγεται για όσους γίνονται βασιλιάδες και ιερείς με τον Χριστό ότι «ήρθαν στη ζωή και βασίλεψαν με τον Χριστό χίλια χρόνια». «Οι υπόλοιποι νεκροί» που δεν έρχονται στη ζωή “μέχρι που τελειώνουν τα χίλια χρόνια” πρέπει να είναι αυτοί που ζουν στο τέλος των χιλίων ετών, αλλά προτού απελευθερωθεί ο Σατανάς από την άβυσσο και φέρει την αποφασιστική δοκιμή στην ανθρωπότητα. Στο τέλος των χιλίων ετών, οι άνθρωποι στη γη θα έχουν φτάσει σε ανθρώπινη τελειότητα, και έτσι θα είναι στην κατάσταση στην οποία ήταν ο Αδάμ και η Εύα προτού αμαρτήσουν. Τώρα θα έχουν όντως ζωή σε τελειότητα. Εκείνοι που στη συνέχεια θα περάσουν τη δοκιμή με επιτυχία, όταν ο Σατανάς απελευθερωθεί για λίγο από την άβυσσο, θα μπορούν να απολαμβάνουν αυτή τη ζωή για πάντα.—Απ 20:4-10.

Αποκ. 20:14, 15​—Τι είναι «η λίμνη της φωτιάς»; (it-2 210)

Αυτή η έκφραση συναντάται μόνο στο βιβλίο της Αποκάλυψης και είναι καθαρά συμβολική. Η Αγία Γραφή δίνει από μόνη της την εξήγηση και τον ορισμό του συμβολισμού δηλώνοντας: «Αυτός είναι ο δεύτερος θάνατος, η λίμνη της φωτιάς».—Απ 20:14· 21:8.

Ο συμβολικός χαρακτήρας της λίμνης της φωτιάς γίνεται ακόμη πιο φανερός από τα συμφραζόμενα των περιπτώσεων όπου εμφανίζεται η έκφραση αυτή στο βιβλίο της Αποκάλυψης. Αναφέρεται ότι ο θάνατος ρίχνεται σε αυτή τη λίμνη της φωτιάς. (Απ 19:20· 20:14) Σαφώς, ο θάνατος δεν μπορεί να καεί στην κυριολεξία. Στη λίμνη ρίχνεται και ο Διάβολος, που είναι αόρατο πνευματικό πλάσμα. Εφόσον είναι πνεύμα, δεν είναι δυνατόν να υποστεί βλάβη από κατά γράμμα φωτιά.—Απ 20:10· παράβαλε Εξ 3:2 και Κρ 13:20.

Εφόσον η λίμνη της φωτιάς αντιπροσωπεύει “το δεύτερο θάνατο” και εφόσον το εδάφιο Αποκάλυψη 20:14 λέει πως «και ο θάνατος και ο Άδης» πρόκειται να ριχτούν σε αυτήν, είναι φανερό ότι η λίμνη δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει το θάνατο που κληρονόμησαν οι άνθρωποι από τον Αδάμ (Ρω 5:12) ούτε αναφέρεται στον Άδη (Σιεόλ). Επομένως, πρέπει να συμβολίζει κάποιο άλλο είδος θανάτου από το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει επιστροφή, διότι το υπόμνημα δεν αναφέρει πουθενά ότι η «λίμνη» δίνει αυτούς που βρίσκονται μέσα της, όπως κάνει ο Αδαμιαίος θάνατος και ο Άδης (Σιεόλ). (Απ 20:13) Άρα λοιπόν, εκείνοι που δεν βρίσκονται γραμμένοι «στο βιβλίο της ζωής», οι οποίοι εναντιώνονται αμετανόητα στην κυριαρχία του Θεού, ρίχνονται στη λίμνη της φωτιάς, πράγμα που σημαίνει ότι υφίστανται αιώνια καταστροφή, ή αλλιώς το δεύτερο θάνατο.—Απ 20:15.

Αποκ. 20:11-​15​—Τίνων τα ονόματα είναι γραμμένα “στο ρόλο [ή αλλιώς «στο βιβλίο»] της ζωής”; Αυτός ο ρόλος περιέχει τα ονόματα όλων όσων έχουν την προοπτική να λάβουν αιώνια ζωή​—των χρισμένων Χριστιανών, των μελών του μεγάλου πλήθους και των πιστών υπηρετών του Θεού οι οποίοι θα περιληφθούν στην “ανάσταση των δικαίων”. (Πράξ. 24:15· Αποκ. 2:10· 7:9) Τα ονόματα όσων έρχονται στη ζωή μέσω της “ανάστασης των αδίκων” θα γραφτούν “στο ρόλο της ζωής” μόνο αν αυτοί ενεργήσουν σε αρμονία με “εκείνα που είναι γραμμένα στους ρόλους” οι οποίοι θα ανοιχτούν στη διάρκεια της Χιλιετίας και θα περιέχουν διάφορες οδηγίες. Ωστόσο, τα ονόματα δεν γράφονται με ανεξίτηλο μελάνι. Τα ονόματα των χρισμένων μονιμοποιούνται όταν αυτοί αποδεικνύονται πιστοί μέχρι θανάτου. (Αποκ. 3:5) Τα ονόματα όσων λαβαίνουν ζωή στη γη καταγράφονται οριστικά όταν περνούν την τελική δοκιμασία στο τέλος των χιλίων ετών.​—Αποκ. 20:7, 8.

Αποκ. 21:1-6. Μπορούμε να είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι οι προειπωμένες ευλογίες υπό τη διακυβέρνηση της Βασιλείας θα γίνουν πραγματικότητα. Γιατί; Επειδή σχετικά με αυτές λέχθηκε: «Έχουν πραγματοποιηθεί!»

Αποκ. 22:1, 17. Ο “ποταμός νερού ζωής” αντιπροσωπεύει τις προμήθειες που έχει κάνει ο Ιεχωβά για να ανακτηθούν οι υπάκουοι άνθρωποι από την αμαρτία και το θάνατο. Κάποια ποσότητα από αυτό το νερό είναι διαθέσιμη τώρα. Ας δεχόμαστε με ευγνωμοσύνη την πρόσκληση να πάμε και να “πάρουμε νερό ζωής δωρεάν”, παράλληλα όμως ας την απευθύνουμε με ενθουσιασμό και σε άλλους!

Αποκ. 20:6 «Το Ίδιο το Πνεύμα Δίνει Μαρτυρία» Ωστόσο, ό,τι και να κάνουν, πάντοτε θυμούνται την ένδοξη ελπίδα που έχουν για το μέλλον.

Αποκ. 21:3, 4 Συντηρείτε Εσείς τη «Μεγάλη Ασπίδα της Πίστης» Σας; Διαφορετικά, μπορεί να ξεχάσουμε τη θαυμάσια ελπίδα που μας έχει δώσει ο Ιεχωβά.

Αποκ. 20:1-3 Ο Αρμαγεδδών Είναι Καλά Νέα! Ο Ιησούς θα ρίξει αυτόν και τους δαίμονές του στην άβυσσο, όπου θα μείνουν φυλακισμένοι για χίλια χρόνια.​

Αποκ. 21:4 Πώς θα Νικηθεί ο Εχθρός μας ο Θάνατος; «Ο θάνατος δεν θα υπάρχει πια, ούτε πένθος ούτε κραυγή ούτε πόνος δεν θα υπάρχουν πια».​

Αποκ. 21:1, 4 Όταν Δεν Θέλετε Άλλο τη Ζωή να παίρνετε παρηγοριά από την υπόσχεση του Θεού για μια «νέα γη», όπου δεν θα υπάρχει πια «πόνος».

Αποκ. 21:3, 4 Να Μιμείστε τον Ιησού και θα Έχετε Ειρήνη Ως Βασιλιάς της Βασιλείας του Θεού, ο Ιησούς θα αναιρέσει κάθε βλάβη που ίσως μας προκαλέσει ο Σατανάς και το σύστημά του.

Αποκ. 20:2, 3 Δεχτείτε τη Βοήθεια του Ιεχωβά για να Αντισταθείτε στα Πονηρά Πνεύματα Στο δε εγγύς μέλλον, θα τους ρίξει στην άβυσσο, όπου δεν θα είναι σε θέση να βλάψουν κανέναν.​

Αποκ. 21:3, 4 Τι με Εμποδίζει να Βαφτιστώ; Μας βοηθάει να βαστάζουμε τα βάρη μας τώρα, και μας προσφέρει την ελπίδα να ζούμε για πάντα υπό τέλειες συνθήκες στο μέλλον.

Αποκ. 22:17 Τι Φανερώνει για Εμάς η Παρουσία μας στις Συναθροίσεις Θέλουμε να μάθουν πώς μπορούν να ωφεληθούν και αυτοί από την “παρ’ αξίαν καλοσύνη” του Ιεχωβά μέσω του λύτρου.​

Αποκ. 21:1-4 «Θα σας Δούμε στον Παράδεισο!» Ναι, επειδή, σύμφωνα με τα εδάφια Αποκάλυψη 21:1-4, ο Θεός θα στρέψει την προσοχή του στην ανθρωπότητα, και μία από τις υποσχεμένες ευλογίες είναι ότι «ο θάνατος δεν θα υπάρχει πια» για τους ανθρώπους που θα υπηρετούν τον Θεό στον δίκαιο νέο κόσμο του

Αποκ. 20:10· 21:8 Να Λέτε την Αλήθεια Ο Σατανάς καθώς και όλοι οι αμετανόητοι, κακόβουλοι ψεύτες που τον μιμούνται οδεύουν προς τη «λίμνη της φωτιάς».

Αποκ. 21:4, 5 Μπορείτε να Ωφεληθείτε από το Ενδιαφέρον του Θεού Για παράδειγμα, τα εδάφια Αποκάλυψη 21:4, 5 μας λένε τι θα κάνει ο Θεός και γιατί μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι θα το κάνει

Αποκ. 22:14 Ευτυχισμένοι Είναι Όσοι Υπηρετούν “τον Ευτυχισμένο Θεό” Οι χρισμένοι με το πνεύμα μαθητές του Ιησού κληρονομούν τη γη με την έννοια ότι θα την κυβερνήσουν ως βασιλιάδες και ιερείς. (Αποκ. 20:6) … 14 Όσοι είναι αγνοί στην καρδιά μπορούν να έχουν καθαρή και ευτυχισμένη υπόσταση ενώπιον του Ιεχωβά, ο οποίος δήλωσε: «Ευτυχισμένοι είναι εκείνοι που πλένουν τις στολές τους».

Αποκ. 21:8 Να Επιτρέπετε στους Νόμους και στις Αρχές του Θεού να Εκπαιδεύουν τη Συνείδησή Σας Σκεφτείτε πώς ωφελούμαστε τηρώντας τους νόμους της Γραφής σχετικά με το ψέμα, τις ραδιουργίες, την κλοπή, τη σεξουαλική ανηθικότητα, τη βία και τον πνευματισμό.

Αποκ. 20:1-3, 7-10 Νεαροί—Μείνετε Σταθεροί Ενάντια στον Διάβολο Σύντομα, στη διάρκεια της Χιλιετούς Βασιλείας του Χριστού, θα είναι περιορισμένοι σε μια κατάσταση απόλυτης αδράνειας, και κατόπιν θα καταστραφούν.

Αποκ. 21:3-5 Ποιο Είναι το Καλύτερο Δώρο; Μόνο επειδή ο Θεός πλήρωσε με αγάπη το λύτρο έχει η ανθρωπότητα την προοπτική να απολαύσει αυτό που έχασαν ο Αδάμ και η Εύα​—την αιώνια ζωή σε μια παραδεισένια γη.​

Αποκ. 21:3, 4 Πώς Ήταν στ’ Αλήθεια ο Ιησούς; Απεναντίας, είδε τον “Βασιλιά βασιλιάδων και Κύριο κυρίων”, τον Βασιλιά της Βασιλείας του Θεού, ο οποίος σύντομα θα νικήσει τους εχθρούς του Θεού, δαίμονες και ανθρώπους, και θα φέρει αιώνιες ευλογίες στην ανθρωπότητα.​

Αποκ. 20:6 Μην Αφήσετε Τίποτα να σας Στερήσει το Βραβείο Αποβλέπουν στο να υπηρετήσουν με τον Ιησού Χριστό στην ουράνια Βασιλεία του και να συμμετάσχουν μαζί του στην τελειοποίηση της ανθρωπότητας.

Αποκ. 21:3, 4 Όταν Ένα Αγαπημένο Πρόσωπο Έχει Καταληκτική Ασθένεια Το καλύτερο είναι πως έχει υποσχεθεί να εξαλείψει σύντομα τον θάνατο μια για πάντα και να αναστήσει τους δισεκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται στη μνήμη του.

Αποκ. 21:3 Επίγειος Παράδεισος—Φαντασία ή Πραγματικότητα; Εκείνοι που θα ζουν τότε θα απολαμβάνουν τόσο τον παράδεισο όσο και την εύνοια του Θεού, πράγματα τα οποία έχασε ο Αδάμ.​

Αποκ. 21:4 Τι Λέει η Αγία Γραφή για τη Ζωή και τον Θάνατο Μέσω της ανάστασης, όμως, ο Θεός πρόκειται να εξαλείψει τον θάνατο για πάντα.​

Αποκ. 21:3, 4 Να Προσηλώνετε την Καρδιά σας σε Πνευματικούς Θησαυρούς Επιπρόσθετα μάθαμε ότι η Βασιλεία του θα τερματίσει όλα τα βάσανα και ότι έχουμε την προοπτική να ζήσουμε για πάντα με ειρήνη και ευτυχία υπό τη διακυβέρνηση της Βασιλείας.​

Αποκ. 20:6-9 Το Λύτρο—Ένα «Τέλειο Δώρημα» από τον Πατέρα Η γη θα μεταμορφωθεί σε παράδεισο, και όλοι οι πιστοί άνθρωποι θα εξυψωθούν σε τελειότητα, ενώνοντας έτσι πλήρως το ουράνιο και το επίγειο τμήμα της οικογένειας του Θεού. (Αποκ. 5:13· 20:6) … Αφού φτάσουμε σε τελειότητα και περάσουμε την τελική δοκιμή, ο Ιεχωβά θα χαρεί πολύ να υπογράψει το πιστοποιητικό, σαν να λέγαμε, και να μας υιοθετήσει ως τα αγαπημένα του επίγεια παιδιά.

Αποκ. 21:14 Ποιος Οδηγεί τον Λαό του Θεού Σήμερα; Προφανώς, σκοπός του Ιεχωβά ήταν να σχηματίσουν οι 12 απόστολοι τις μελλοντικές «δώδεκα θεμέλιες πέτρες» της Νέας Ιερουσαλήμ.

Αποκ. 22:20 Γιατί Πρέπει “να Είμαστε σε Εγρήγορση”; Πρέπει να έχουμε επίγνωση του χρόνου και των γεγονότων ώστε να μπορούμε να είμαστε έτοιμοι για αυτό που έρχεται.

Αποκ. 21:3, 4 Χρησιμοποιείτε τη Φαντασία σας Σοφά; Οι Γραφές είναι γεμάτες από παραστατικές λεπτομέρειες που περιγράφουν τη ζωή στον υποσχεμένο νέο κόσμο του Θεού.

Αποκ. 20:12 Ο Ιεχωβά Καθοδηγεί τον Λαό του στην Οδό της Ζωής Παρόμοια, η Γραφή μάς ενημερώνει ότι θα ανοιχτούν ρόλοι οι οποίοι θα μας δώσουν οδηγίες για τη ζωή στον νέο κόσμο.

Αποκ. 20:10 Νεαροί—Πώς Μπορείτε να Προετοιμαστείτε για το Βάφτισμα; Ο Σατανάς δεν μπορεί να σου προσφέρει τίποτα παραπάνω από ένα θλιβερό μέλλον, όπως εκείνο που τον περιμένει!​

Αποκ. 22:17 Μπορείτε να Συμβάλλετε στην Ενίσχυση της Χριστιανικής μας Ενότητας—Πώς; Χρειάζεται να απευθύνουμε σε “όποιον διψάει” την πρόσκληση να πιει «νερό ζωής δωρεάν».

Αποκ. 21:1-4 «Πλησιάζει η Απελευθέρωσή Σας»! Με όλες τις προετοιμασίες να έχουν ολοκληρωθεί, θα μπορεί να πραγματοποιηθεί το αποκορύφωμα του βιβλίου της Αποκάλυψης, ο γάμος του Αρνιού.

Αποκ. 20:7, 8 Να Ζείτε σε Αρμονία με την Υποδειγματική Προσευχή Εκείνοι που έχουν την επίγεια ελπίδα θα γίνουν παιδιά του Θεού με την πλήρη έννοια αφού θα έχουν φτάσει σε τελειότητα και θα έχουν αποδείξει την οσιότητά τους στην τελική δοκιμή.​

Αποκ. 21:3, 4 Χριστός—Η Δύναμη του Θεού Πόσο υπέροχο είναι να σκεφτόμαστε τον καιρό που οι φυσικές δυνάμεις δεν θα σκοτώνουν ούτε θα τραυματίζουν κανέναν, επειδή «η σκηνή του Θεού [θα] είναι με τους ανθρώπους»!

Αποκ. 21:4 Αγαπούσε τους Ανθρώπους Λίγο μετά τον πόλεμο του Αρμαγεδδώνα, θα συμβούν και άλλα θαύματα, αποκαθιστώντας την καλή υγεία των ανθρώπων.

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: