ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 1-3

«Γνωρίζω τα Έργα Σου»

Απόκ. 1:20· 2:1, 2 «Τα εφτά άστρα»: Οι χρισμένοι πρεσβύτεροι και, κατ’ επέκταση, όλοι οι πρεσβύτεροι

“Στο δεξί χέρι του Ιησού”: Τα άστρα βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο, την εξουσία και την κατεύθυνση του Ιησού. Αν κάποιος πρεσβύτερος χρειάζεται διόρθωση, ο Ιησούς θα φροντίσει να γίνει αυτό στον δικό του καιρό και με τον δικό του τρόπο

“Οι εφτά χρυσοί λυχνοστάτες”: Οι Χριστιανικές εκκλησίες. Όπως ο λυχνοστάτης στη σκηνή της μαρτυρίας ακτινοβολούσε κατά γράμμα φως, έτσι και οι Χριστιανικές εκκλησίες ακτινοβολούν πνευματικό φως. (Ματ 5:14) Ο Ιησούς «περπατάει ανάμεσα» στους λυχνοστάτες με την έννοια ότι επιβλέπει τη δράση όλων των εκκλησιών

Πώς σας βοηθάει αυτό το όραμα . . .

  • Όταν οι πρεσβύτεροι σας δίνουν κατεύθυνση ή συμβουλή;
  • Αν βλέπετε ότι υπάρχουν αδικίες ή προβλήματα στην εκκλησία σας;
  • Να μεταδίδετε τα καλά νέα σε κάθε ευκαιρία;

Απόκ. 1:20​—Ο Ιησούς έχει τον πλήρη έλεγχο των πρεσβυτερίων (w12 15/10 σ. 14 ¶8)

Για να αποφύγουμε αυτό το πνεύμα, ας θυμόμαστε ότι στη Γραφή ο Ιησούς απεικονίζεται να έχει «στο δεξί του χέρι εφτά άστρα». Τα «άστρα» αντιπροσωπεύουν τους χρισμένους επισκόπους και, κατ’ επέκταση, όλους τους επισκόπους των εκκλησιών. Ο Ιησούς είναι σε θέση να κατευθύνει αυτά τα «άστρα» που έχει στο χέρι του με όποιον τρόπο θεωρεί κατάλληλο. (Αποκ. 1:16, 20) Συνεπώς, ως Κεφαλή της Χριστιανικής εκκλησίας, έχει τον πλήρη έλεγχο των πρεσβυτερίων. Αν κάποιος πρεσβύτερος χρειάζεται όντως διόρθωση, Εκείνος που έχει “μάτια σαν πύρινη φλόγα” θα φροντίσει να γίνει αυτό στο δικό Του καιρό και με το δικό Του τρόπο. (Αποκ. 1:14) Στο μεταξύ, εμείς συνεχίζουμε να δείχνουμε τον πρέποντα σεβασμό για όσους είναι διορισμένοι από το άγιο πνεύμα, διότι ο Παύλος έγραψε: «Να είστε υπάκουοι σε εκείνους που αναλαμβάνουν την ηγεσία μεταξύ σας και να είστε υποτακτικοί, γιατί εκείνοι επαγρυπνούν για τις ψυχές σας ως άτομα που θα δώσουν λογαριασμό· ώστε να το κάνουν αυτό με χαρά και όχι στενάζοντας, γιατί αυτό θα ήταν επιζήμιο για εσάς».​—Εβρ. 13:17.

Δύο πρεσβύτεροι μιλούν με κάποιον αδελφό· ο Ιησούς κρατάει τα εφτά άστρα στο χέρι του

Απόκ. 2:1, 2​—Ο Ιησούς γνωρίζει τι συμβαίνει σε κάθε εκκλησία (w12 15/4 σ. 29 ¶11· w01 15/1 σ. 20, 21 ¶20)

Στο όραμα που καταγράφεται στο 2ο και στο 3ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης, ο δοξασμένος Ιησούς Χριστός επιθεωρεί τις εφτά εκκλησίες της Μικράς Ασίας. Αυτό το όραμα αποκαλύπτει ότι ο Χριστός παρατηρεί, όχι μόνο γενικές τάσεις, αλλά και συγκεκριμένες καταστάσεις. Σε μερικές περιπτώσεις, μνημονεύει ακόμη και μεμονωμένα άτομα, και κάθε φορά δίνει κατάλληλο έπαινο ή συμβουλή. Τι υποδεικνύει αυτό; Στην εκπλήρωση του οράματος, οι εφτά εκκλησίες αντιπροσωπεύουν τους χρισμένους Χριστιανούς μετά το 1914, η δε συμβουλή που δόθηκε σε αυτές εφαρμόζεται κατ’ επέκταση σε όλες τις εκκλησίες του λαού του Θεού που υπάρχουν στη γη σήμερα. Εύλογα, λοιπόν, συμπεραίνουμε ότι ο Ιεχωβά μέσω του Γιου του καθοδηγεί ενεργά το λαό Του. Πώς μπορούμε να ωφεληθούμε από αυτή την καθοδήγηση;

Το να συμβαδίζουμε με την προοδευτική οργάνωση του Ιεχωβά απαιτεί να αναγνωρίζουμε το θεόδοτο ρόλο που παίζει ο Ιησούς Χριστός ως «κεφαλή της εκκλησίας». (Εφεσίους 5:22, 23) Αξιοσημείωτο επίσης είναι το εδάφιο Ησαΐας 55:4, όπου μας λέγεται: «Δείτε! [Εγώ ο Ιεχωβά] τον έδωσα ως μάρτυρα στις εθνότητες, ως ηγέτη και διοικητή στις εθνότητες». Ο Ιησούς σίγουρα γνωρίζει πώς να ηγείται. Επίσης γνωρίζει τα πρόβατά του καθώς και τα έργα τους. Μάλιστα, όταν επιθεώρησε τις εφτά εκκλησίες στη Μικρά Ασία, πέντε φορές είπε: «Γνωρίζω τα έργα σου». (Αποκάλυψη 2:2, 19· 3:1, 8, 15) Ο Ιησούς γνωρίζει επίσης τις ανάγκες μας, όπως και ο Πατέρας του, ο Ιεχωβά. Προτού δώσει την Υποδειγματική Προσευχή, ο Ιησούς δήλωσε: «Ο Θεός, ο Πατέρας σας, γνωρίζει ποια πράγματα έχετε ανάγκη πριν εσείς καν του τα ζητήσετε».​—Ματθαίος 6:8-13.

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια

Απόκ. 1:7​—Πώς και πότε θα δει κάθε μάτι τον Ιησού να «έρχεται με τα σύννεφα»; (kr σ. 226 ¶8, 10)

Εξαγγελία κρίσης. Όλοι οι εχθροί της Βασιλείας του Θεού θα αναγκαστούν τότε να παραστούν μάρτυρες ενός γεγονότος που θα επιτείνει την ταραχή τους. Ο Ιησούς λέει: «Θα δουν τον Γιο του ανθρώπου να έρχεται μέσα σε σύννεφα με μεγάλη δύναμη και δόξα». (Μάρκ. 13:26) Αυτή η υπερφυσική επίδειξη δύναμης θα σημάνει ότι ο Ιησούς έχει έρθει για να εξαγγείλει κρίση. Σε ένα άλλο μέρος της ίδιας προφητείας για τις τελευταίες ημέρες, ο Ιησούς μάς δίνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κρίση που θα εξαγγελθεί τότε. Βρίσκουμε αυτές τις πληροφορίες στην παραβολή των προβάτων και των κατσικιών. (Διαβάστε Ματθαίος 25:31-33, 46) Οι όσιοι υποστηρικτές της Βασιλείας του Θεού θα κριθούν ως «πρόβατα» και θα “σηκώσουν τα κεφάλια τους”, καταλαβαίνοντας ότι “πλησιάζει η απελευθέρωσή τους”. (Λουκ. 21:28) Οι ενάντιοι της Βασιλείας, όμως, θα κριθούν ως «κατσίκια» και θα «χτυπούν τον εαυτό τους θρηνώντας», καταλαβαίνοντας ότι τους περιμένει «αιώνια εκκοπή».​—Ματθ. 24:30· Αποκ. 1:7.

Απόκ. 2:7​—Τι σημαίνει να φάει κάποιος «από το δέντρο της ζωής . . . στον παράδεισο του Θεού»; (w09 15/1 σ. 31 ¶1)

Τι είναι “ο παράδεισος του Θεού”; Εφόσον αυτά τα λόγια απευθύνονται σε χρισμένους Χριστιανούς, ο παράδεισος εδώ πρέπει να αναφέρεται στην παραδεισιακή ουράνια επικράτεια​—στην παρουσία του ίδιου του Θεού. Οι πιστοί χρισμένοι θα ανταμειφθούν με το να φάνε «από το δέντρο της ζωής». Θα λάβουν αθανασία.​—1 Κορ. 15:53.

Απόκ. 1:4· 3:1· 4:5· 5:6​—Τι υποδηλώνει η φράση «τα εφτά πνεύματα»; Ο αριθμός εφτά σημαίνει πληρότητα από την άποψη του Θεού. Συνεπώς, σε τελική ανάλυση, το άγγελμα προς τις «εφτά εκκλησίες» εφαρμόζεται σε όλο το λαό του Θεού που είναι συναγμένος σε περισσότερες από 100.000 εκκλησίες παγκόσμια. (Αποκ. 1:11, 20) Εφόσον το άγιο πνεύμα δίνεται ανάλογα με το τι χρειάζεται να επιτελέσει η επενέργειά του, η φράση «τα εφτά πνεύματα» υποδηλώνει την πληρότητα της επενέργειας του πνεύματος καθώς αυτό παρέχει κατανόηση και φέρνει ευλογίες σε όσους δίνουν προσοχή στην προφητεία. Το βιβλίο της Αποκάλυψης φαίνεται πως εκτυλίσσεται βάσει μιας σειράς από εφτάδες. Ο αριθμός εφτά δηλώνει εδώ πληρότητα, και όντως το βιβλίο ασχολείται με το πώς φέρνεται «σε τέλος», ή αλλιώς πώς ολοκληρώνεται, «το ιερό μυστικό του Θεού».​—Αποκ. 10:7.

Απόκ. 1:8, 17​—Σε ποιον αποδίδονται οι τίτλοι «το Άλφα και το Ωμέγα» και «ο Πρώτος και ο Τελευταίος»; Ο τίτλος «το Άλφα και το Ωμέγα» εφαρμόζεται στον Ιεχωβά, τονίζοντας ότι δεν υπήρχε παντοδύναμος Θεός πριν από αυτόν και ότι δεν θα υπάρξει κανείς έπειτα από αυτόν. Εκείνος είναι «η αρχή και το τέλος». (Αποκ. 21:6· 22:13) Παρότι ο Ιεχωβά αποκαλείται «ο πρώτος και ο τελευταίος» στο εδάφιο Αποκάλυψη 22:13, με την έννοια ότι δεν υπάρχει κανείς πριν ή έπειτα από αυτόν, τα συμφραζόμενα του πρώτου κεφαλαίου της Αποκάλυψης δείχνουν ότι ο τίτλος «ο Πρώτος και ο Τελευταίος» εκεί εφαρμόζεται στον Ιησού Χριστό. Εκείνος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που αναστήθηκε σε αθάνατη πνευματική ζωή και ο τελευταίος που έλαβε τέτοια ανάσταση προσωπικά από τον Ιεχωβά.​—Κολ. 1:18.

Απόκ. 2:7​—Τι είναι “ο παράδεισος του Θεού”; Εφόσον αυτά τα λόγια απευθύνονται σε χρισμένους Χριστιανούς, ο παράδεισος εδώ πρέπει να αναφέρεται στην παραδεισιακή ουράνια επικράτεια​—στην παρουσία του ίδιου του Θεού. Οι πιστοί χρισμένοι θα ανταμειφθούν με το να φάνε «από το δέντρο της ζωής». Θα λάβουν αθανασία.​—1 Κορ. 15:53.

Απόκ. 3:7​—Πότε έλαβε ο Ιησούς «το κλειδί του Δαβίδ», και πώς το έχει χρησιμοποιήσει; Όταν βαφτίστηκε το 29 Κ.Χ., ο Ιησούς έγινε ο Προσδιορισμένος Βασιλιάς από τη γραμμή του Δαβίδ. Εντούτοις, ο Ιησούς δεν έλαβε το κλειδί του Δαβίδ παρά μόνο το 33 Κ.Χ., οπότε εξυψώθηκε στο δεξί χέρι του Θεού στον ουρανό. Εκεί κληρονόμησε όλα τα δικαιώματα της Δαβιδικής Βασιλείας. Έκτοτε, ο Ιησούς χρησιμοποιεί το κλειδί για να ανοίξει ευκαιρίες και προνόμια που σχετίζονται με τη Βασιλεία. Το 1919, ο Ιησούς έθεσε «το κλειδί του οίκου του Δαβίδ» στους ώμους του “πιστού και φρόνιμου δούλου” διορίζοντας την τάξη του δούλου υπεύθυνη «σε όλα τα υπάρχοντά του».​—Ησ. 22:22· Ματθ. 24:45, 47.

Απόκ. 3:12​—Ποιο είναι το “νέο όνομα” του Ιησού; Αυτό το όνομα σχετίζεται με το νέο αξίωμα και τα νέα προνόμια του Ιησού. (Φιλιπ. 2:9-11) Αν και κανείς δεν γνωρίζει αυτό το όνομα όπως ο Ιησούς, ο ίδιος το γράφει πάνω στους πιστούς αδελφούς του στην ουράνια επικράτεια, φέρνοντάς τους σε στενή σχέση μαζί του. (Αποκ. 19:12) Μάλιστα μοιράζεται τα προνόμιά του με εκείνους.

Απόκ. 1:3. Επειδή «ο προσδιορισμένος καιρός [για την εκτέλεση των κρίσεων του Θεού εναντίον του κόσμου του Σατανά] πλησιάζει», υπάρχει επιτακτική ανάγκη να κατανοήσουμε το άγγελμα του βιβλίου της Αποκάλυψης και να ενεργήσουμε σύμφωνα με αυτό.

Απόκ. 3:17, 18. Για να είμαστε πλούσιοι από πνευματική άποψη, χρειάζεται να αγοράσουμε από τον Ιησού «χρυσάφι καθαρισμένο από τη φωτιά». Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε να είμαστε πλούσιοι σε καλά έργα. (1 Τιμ. 6:17-19) Χρειάζεται επίσης να φορέσουμε «λευκά εξωτερικά ενδύματα», τα οποία φανερώνουν την ταυτότητά μας ως ακολούθων του Χριστού, καθώς και να χρησιμοποιούμε «κολλύριο», όπως είναι οι συμβουλές που δημοσιεύονται στο περιοδικό Η Σκοπιά, ώστε να αποκτήσουμε πνευματική διάκριση.​—Αποκ. 19:8.

Αποκ. 2:2 Θα Έρθουμε Μαζί Σας Αναγνωρίζει ότι η Γραφή μάς συμβουλεύει να μη βιαζόμαστε να πιστέψουμε κάποιον που λέει ότι ο Θεός τού έχει δώσει μια ειδική ευθύνη.

Αποκ. 2:10 «Το Ίδιο το Πνεύμα Δίνει Μαρτυρία» Παρότι λοιπόν ένας χρισμένος Χριστιανός έχει επιλεχθεί, ή αλλιώς κληθεί, να πάει στον ουρανό, θα λάβει την ανταμοιβή του μόνο αν παραμείνει πιστός.​

Αποκ. 2:29 Πώς μας Βοηθάει το Άγιο Πνεύμα Το πνεύμα του Ιεχωβά είναι παρόν στις συναθροίσεις.

Αποκ. 3:14-17 Να Αποδίδετε στον Ιεχωβά Αποκλειστική Αφοσίωση Ο Ιησούς τούς έδωσε συμβουλή, όχι επειδή ήταν ευκατάστατοι, αλλά επειδή η αγάπη τους για τα πλούτη έβλαπτε τη σχέση τους με τον Ιεχωβά.

Αποκ. 2:26, 27 Παραμείνετε Πιστοί στη Διάρκεια της “Μεγάλης Θλίψης” Κάποια στιγμή, όλοι οι χρισμένοι που θα είναι ακόμα στη γη θα συγκεντρωθούν στον ουρανό για να συμμετάσχουν στον πόλεμο του Αρμαγεδδώνα.

Αποκ. 1:3 Ο Αρμαγεδδών Είναι Καλά Νέα! Σε αντίθεση με αυτό, τα όσα λέει η Αγία Γραφή για τον Αρμαγεδδώνα αποτελούν καλά νέα, αιτία για χαρά!

Αποκ. 2:10 Συνεχίστε να Λατρεύετε τον Ιεχωβά σε Περίπτωση Απαγόρευσης Παρά τις προσπάθειες του Σατανά, ποιον λόγο για πεποίθηση μας δίνουν τα εδάφια 2 Χρονικών 32:7, 8; Ο πρώτιστος αντίδικός μας, ο Σατανάς ο Διάβολος, δεν θα σταματήσει να διώκει τους πιστούς υπηρέτες του Ιεχωβά.

Αποκ. 2:20 «Προσέξτε να Μη σας Αιχμαλωτίσει Κανείς»! Ανάμεσα στα «ανάρμοστα πράγματα» είναι όλες οι μορφές σεξουαλικής ανηθικότητας, περιλαμβανομένης και της ομοφυλοφιλίας.

Αποκ. 1:1 Αγάπη και Δικαιοσύνη στη Χριστιανική Εκκλησία Για παράδειγμα, περίπου το 96 Κ.Χ., ο Χριστός ανέθεσε στον απόστολο Ιωάννη να ενθαρρύνει και να συμβουλέψει χρισμένους Χριστιανούς.​

Αποκ. 3:14 Ο Ιεχωβά Εκτιμάει το «Αμήν» Σας Ο Ιησούς μπορούσε να μιλάει με τέτοια βεβαιότητα επειδή ήταν εκείνος που είχε εξουσιοδοτηθεί να εκπληρώσει όλες τις υποσχέσεις του Θεού.​

Αποκ. 1:1 Να Ακούτε τη Φωνή του Ιεχωβά Στο παρελθόν, χρησιμοποίησε προφήτες, αγγέλους και τον Γιο του, τον Χριστό Ιησού, για να μας μεταδώσει τις σκέψεις του.

Αποκ. 2:19 Γιατί Πρέπει να Εκφράζουμε Εκτίμηση; Για παράδειγμα, άρχισε το άγγελμά του προς την εκκλησία των Θυατείρων με τα λόγια: «Γνωρίζω τα έργα σου, και την αγάπη, την πίστη, τη διακονία και την υπομονή σου, και ότι τα τελευταία έργα σου είναι περισσότερα από τα πρώτα».

Αποκ. 2:10 Τι μας Διδάσκει ένα Απλό Δείπνο για έναν Ουράνιο Βασιλιά Καθώς περνούσε ο καιρός, αυτοί οι χρισμένοι μαθητές έπρεπε να τηρούν την Ανάμνηση κάθε χρόνο υπό ποικίλες περιστάσεις, ακόμα και στη φυλακή.

Αποκ. 2:10 Γνωρίστε τον Εχθρό Σας Κατ’ αρχάς, πρέπει να αναμένουμε αυτή την κατά μέτωπο επίθεση​—ο Σατανάς διεξάγει πόλεμο εναντίον μας.

Αποκ. 2:1-5 Να Ενθαρρύνετε ο Ένας τον Άλλον Όλο και Περισσότερο Προτού δώσει συμβουλή, επαίνεσε θερμά τις εκκλησίες στην Έφεσο, στην Πέργαμο και στα Θυάτειρα.

Αποκ. 2:4 Γονείς—Βοηθήστε τα Παιδιά σας να Γίνουν “Σοφά για Σωτηρία” Μπορεί να γίνει σαν εκείνους στην εκκλησία της Εφέσου τον πρώτο αιώνα για τους οποίους ο Ιησούς είπε: «Άφησες την αγάπη που είχες πρώτα».

Αποκ. 3:3 Να Μιμείστε τη Δικαιοσύνη και το Έλεος του Ιεχωβά Περιλαμβάνει την άποψη, τη διάθεση και την κατάσταση καρδιάς του ατόμου.

Αποκ. 1:1-3 Οι Τέσσερις Ιππείς και Εσείς Ο Θεός υπόσχεται ότι, αν διαβάζετε, αντλείτε διδάγματα και ζείτε σε αρμονία με όσα είναι γραμμένα στο προφητικό βιβλίο της Αποκάλυψης, θα βρείτε αληθινή ευτυχία.​

Αποκ. 2:18, 19 Να Ενθαρρύνετε ο Ένας τον Άλλον Κάθε Μέρα Τα γενικά λόγια ενθάρρυνσης και επαίνου είναι μεν ωφέλιμα, αλλά το άγγελμα του Ιησού προς τους Χριστιανούς στα Θυάτειρα δείχνει ότι είναι καλύτερο να είμαστε συγκεκριμένοι.

Αποκ. 2:13 Ενισχύστε την Πίστη σας στα Όσα Ελπίζετε Σαν τον Ιησού, οι πρώτοι Χριστιανοί μάρτυρες, όπως ο μαθητής Αντίπας, αρνήθηκαν να συμβιβάσουν την ακεραιότητά τους.

Αποκ. 3:17 Να Επιζητείτε τη Βασιλεία, Όχι Πράγματα Εκείνοι που δαπανούν το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών τους συσσωρεύοντας υλικά πράγματα καταλήγουν να ζουν μια ζωή η οποία, στην καλύτερη περίπτωση, είναι ρηχή επειδή κάνει έκκληση στην ιδιοτελή ικανοποίηση ή, στη χειρότερη, είναι πνευματικά κενή και γεμάτη θλίψη και απογοήτευση.

Αποκ. 1:20–2:1 Γιατί Πρέπει να Συναθροιζόμαστε για Λατρεία; Ο δοξασμένος Ιησούς Χριστός είπε: «Εκείνος που έχει αφτί ας ακούσει τι λέει το πνεύμα στις εκκλησίες». (Αποκ. 2:7) … Ως κεφαλή της εκκλησίας, ο Χριστός «περπατάει ανάμεσα» στις εκκλησίες του λαού του Θεού.

Αποκ. 3:14 Ιεχωβά, ο Θεός της Επικοινωνίας Ο απόστολος Ιωάννης, αναφερόμενος στο πρώτο ον με το οποίο συναναστράφηκε ποτέ ο Θεός, χρησιμοποίησε τις φράσεις «ο Λόγος» και «η αρχή της δημιουργίας του Θεού».

Αποκ. 1:3 Να Στοχάζεστε Πνευματικά Πράγματα Πάνω από όλα, ο καθημερινός στοχασμός γύρω από πνευματικά πράγματα θα μας βοηθάει να δίνουμε τιμή στον Μεγαλειώδη Δημιουργό του θαυμαστού εγκεφάλου μας, ο οποίος θα μας ανταμείψει με ευτυχία τώρα καθώς και αιώνια ζωή στον δίκαιο νέο κόσμο του.​

Αποκ. 1:8 Ποιος Έφτιαξε τον Θεό; Θα υπάρχει δε πάντα και στο μέλλον.

Αποκ. 1:1 Είναι η Αγία Γραφή Πράγματι ο Λόγος του Θεού; Συνήθως, έβαζε τη σκέψη του στη διάνοια του συγγραφέα και του επέτρεπε να επιλέξει τις λέξεις με τις οποίες θα εξέφραζε το θεϊκό άγγελμα.​

Αποκ. 3:22 Να Υπακούτε στους Ποιμένες του Ιεχωβά Αυτός ο “λόγος” περιλαμβάνει τα όσα λέει το άγιο πνεύμα του Θεού μέσω της Αγίας Γραφής και τα όσα λένε ο Ιεχωβά και ο Ιησούς μέσω των υποποιμένων που έχουν διορίσει.​

Αποκ. 3:4, 5 Έχετε Αγιαστεί Φυσικά, όλοι μας πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή ώστε να μη χάσουμε τα συμβολικά «εξωτερικά [μας] ενδύματα»​—τις ιδιότητες και τις αρχές που μας προσδιορίζουν ως ακολούθους του Χριστού.​

Αποκ. 2:26, 27 “Μην Αποκάμνετε” Πόσο ενισχυτικό είναι για την πίστη μας το να γνωρίζουμε ότι ακριβώς πίσω του βρίσκονται οι πιστοί άγγελοι, ενώ στο πλευρό του είναι και οι χρισμένοι από τη γη που έχουν βγει νικητές και έχουν ήδη λάβει την ουράνια ανταμοιβή τους!

Αποκ. 1:13-16 Για Εκείνους που Αγαπούν τον Ιεχωβά, «Δεν Υπάρχει Πρόσκομμα» Ο Ιησούς, του οποίου τα μάτια είναι «σαν πύρινη φλόγα», παρατηρεί τα πάντα από τη σωστή οπτική γωνία και έτσι βλέπει πολύ περισσότερα από όσα θα μπορούσαμε να δούμε εμείς.

Αποκ. 2:10 Υποσχέθηκε ο Ιησούς στον Κακοποιό Ζωή στον Ουρανό; Παρόμοια, εκείνοι στους οποίους προσφέρεται η ελπίδα ζωής στον ουρανό πρέπει να παρέχουν ακλόνητη βάση ώστε να υπάρχει εμπιστοσύνη ότι θα τηρούν τους δίκαιους κανόνες του Θεού όταν κυβερνούν την ανθρωπότητα.

Αποκ. 2:10 Πώς να Έχετε Αληθινή Επιτυχία στη Ζωή Ποτέ μην ξεχνάτε τα λόγια που απηύθυνε ο Ιησούς σε χρισμένους Χριστιανούς: «Αποδείξου πιστός μέχρι θανάτου, και εγώ θα σου δώσω το στεφάνι της ζωής».

Αποκ. 2:19, 3:15, 16 Να Περιφρουρείτε το Θετικό Πνεύμα της Εκκλησίας Οι Χριστιανοί στα Θυάτειρα εκδήλωναν παρόμοιο πνεύμα, γι’ αυτό ο δοξασμένος Ιησούς Χριστός τούς είπε: «Γνωρίζω τα έργα σου, και την αγάπη και την πίστη και τη διακονία και την υπομονή σου, και ότι τα έργα σου τα τελευταία είναι περισσότερα από τα προηγούμενα».​ Από την άλλη πλευρά, αν δείχνουμε αρνητικό πνεύμα, αυτό μπορεί να συμβάλει στην πνευματική υπνηλία, στη χλιαρότητα, ακόμη και στην ανοχή της αδικοπραγίας μέσα στην εκκλησία.

Αποκ. 3:21 Πηγαίνουν Όλοι οι Πιστοί Χριστιανοί στον Ουρανό; Ο απόστολος Ιωάννης είδε σε όραμα τον Ιησού μαζί με μια ομάδα αναστημένων στον ουρανό, οι οποίοι περιγράφονται ως “βασιλεία και ιερείς που θα κυβερνήσουν τη γη”.

Αποκ. 2:14-16 Να Υπηρετείτε τον Ιεχωβά με Κάθε Σοβαρότητα Τον πρώτο αιώνα Κ.Χ., οι ακόλουθοι του Χριστού έπρεπε να αγωνίζονται σθεναρά για να κρατούν μακριά από την αληθινή λατρεία κάθε είδους διεφθαρμένη διδασκαλία και συμπεριφορά.

Αποκ. 3:6 Να Αναζητάτε Ένθερμα την Ευλογία του Ιεχωβά Παρακολουθώντας τακτικά τις συναθροίσεις, δείχνουμε ότι η επιθυμία μας είναι να “ακούμε τι λέει το πνεύμα στις εκκλησίες”.

Αποκ. 2:4· 3:14, 15, 19 «Να Φλέγεστε με το Πνεύμα» Αν διακρίνουμε κάποια τάση για οκνηρία στη διακονία μας, ίσως είναι ανάγκη να αναθεωρήσουμε τις συνήθειες μελέτης μας και να προσευχόμαστε πιο έντονα και πιο συχνά ζητώντας το πνεύμα του Ιεχωβά, το οποίο μπορεί να μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε οποιαδήποτε χλιαρότητα και να ανανεώσουμε το ζήλο μας.

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: