ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΡΙΘΜΟΙ 17-19

«Εγώ Είμαι . . . η Κληρονομιά Σου»

Ο Ιεχωβά έδωσε στους ιερείς και στους Λευίτες ένα ανεκτίμητο προνόμιο υπηρεσίας (Αρ 18:6, 7)

Οι Λευίτες δεν συμμετείχαν στη διαμοίραση της γης αλλά είχαν τον Ιεχωβά ως κληρονομιά τους (Αρ 18:20, 24· w11 15/9 σ. 13 ¶9)

Σκεφτείτε τους Λευίτες, οι οποίοι δεν έλαβαν κληρονομιά γης. Εφόσον πρώτιστο μέλημά τους ήταν η αγνή λατρεία, έπρεπε να στηρίζονται για τη συντήρησή τους στον Ιεχωβά, ο οποίος τους είπε: «Εγώ είμαι το μερίδιό σου». (Αριθ. 18:20) Μολονότι εμείς δεν υπηρετούμε σε κατά γράμμα ναό όπως οι ιερείς και οι Λευίτες, μπορούμε να μιμηθούμε το πνεύμα τους, έχοντας την πεποίθηση ότι ο Ιεχωβά θα μεριμνήσει για εμάς. Καθώς προχωρούμε όλο και πιο βαθιά στις τελευταίες ημέρες, είναι ολοένα και πιο σημαντικό να εμπιστευόμαστε στη δύναμη που έχει ο Θεός να καλύπτει τις ανάγκες μας.​—Αποκ. 13:17.

Το έθνος έδινε το ένα δέκατο από τα προϊόντα του για να υποστηρίζει τους Λευίτες και το ιερατείο (Αρ 18:21, 26, 27· w11 15/9 σ. 7 ¶4)

Τι σήμαινε αυτός ο διορισμός για τους Λευίτες; Ο Ιεχωβά είπε ότι θα ήταν η μερίδα τους με την έννοια ότι, αντί να λάβουν κληρονομιά γης, θα αναλάμβαναν ένα ανεκτίμητο προνόμιο υπηρεσίας. Η κληρονομιά τους θα ήταν «η ιεροσύνη του Ιεχωβά». (Ιησ. Ναυή 18:7) Τα συμφραζόμενα του εδαφίου Αριθμοί 18:20 δείχνουν ότι αυτό δεν θα τους οδηγούσε σε ένδεια από υλική άποψη. (Διαβάστε Αριθμοί 18:19, 21, 24) Οι Λευίτες θα λάβαιναν «κάθε δέκατο στον Ισραήλ ως κληρονομιά σε ανταπόδοση για την υπηρεσία τους». Θα έπαιρναν το 10 τοις εκατό από τα προϊόντα των Ισραηλιτών και από την αύξηση των κατοικίδιων ζώων τους. Οι Λευίτες, με τη σειρά τους, έπρεπε να συνεισφέρουν το ένα δέκατο από αυτά που λάβαιναν, «από το καλύτερό τους», για την υποστήριξη του ιερατείου.* (Αριθ. 18:25-29) Οι ιερείς λάβαιναν επίσης «όλες τις άγιες συνεισφορές» τις οποίες έφερναν οι γιοι του Ισραήλ για τον Θεό στον τόπο λατρείας του. Επομένως, τα μέλη του ιερατείου είχαν βάσιμους λόγους να πιστεύουν ότι ο Ιεχωβά θα μεριμνούσε για αυτούς.

Ο Ιεχωβά υποσχέθηκε στους ιερείς και στους Λευίτες ότι θα κάλυπτε τις βασικές υλικές τους ανάγκες. Μπορούμε να είμαστε και εμείς σίγουροι ότι ο Ιεχωβά θα μας φροντίζει αν κάνουμε θυσίες για να τον υπηρετούμε.

Ο Ιεχωβά καλύπτει τις υλικές ανάγκες των υπηρετών του. 1. Αδελφή βάζει χρήματα σε έναν φάκελο. 2. Ο φάκελος μπαίνει κάτω από μια πόρτα. 3. Μεμονωμένη μητέρα αγκαλιάζει την κόρη της και κοιτάζει τα χρήματα που έχει ο φάκελος.

Πνευματικά Πετράδια

Αριθ. 18:19​—Τι σημαίνει η φράση «διαρκής διαθήκη αλατιού»; (g02 8/6 σ. 14 ¶2)

Το αλάτι έγινε επίσης σύμβολο σταθερότητας και μονιμότητας. Έτσι λοιπόν, στην Αγία Γραφή μια δεσμευτική διαθήκη ονομαζόταν «διαθήκη αλατιού», και τα συμβαλλόμενα μέρη συνήθως έτρωγαν μαζί ένα γεύμα, με αλάτι, για να την επικυρώσουν. (Αριθμοί 18:19) Υπό το Μωσαϊκό Νόμο, έπρεπε να ρίχνεται αλάτι στις θυσίες οι οποίες προσφέρονταν στο θυσιαστήριο, πράγμα που ασφαλώς συμβόλιζε την έλλειψη φθοράς ή σήψης.

Αριθ. 18:26-28 Ο λαός του Θεού εκείνη την εποχή αναμενόταν επίσης να καταβάλλει τα δέκατα, δηλαδή το ένα δέκατο από τις σοδειές ή από το εισόδημά τους.

Αριθ 19:17-20 Ο Ιεχωβά Θέλει να Είναι ο Λαός του Καθαρός Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ανυπακοή στους νόμους για την καθαρότητα τιμωρούνταν με θάνατο.​

Αριθ. 18:29 «Ο Θεός Επιδοκίμασε» τα Δώρα Τους Αυτό που έδιναν έπρεπε να προέρχεται από «τα καλύτερα από όλα τα δώρα» που τους δίνονταν.

Αριθ. 19:11, 19 Απαρχαιωμένη ή Μπροστά από την Εποχή Της; Αυτές οι θρησκευτικές συνήθειες ασφαλώς είχαν οφέλη και για την υγεία.​

Αριθ. 18:21 Γιατί να Δίνουμε σε Αυτόν που Έχει τα Πάντα; Αντ’ αυτού, οι Ισραηλίτες τούς έδιναν το δέκατο, πράγμα που επέτρεπε στους Λευίτες να μένουν προσηλωμένοι στο έργο τους στη σκηνή της μαρτυρίας.

Αριθ. 19:11 Ο Ιωσήφ από την Αριμαθαία Παίρνει τις Αποφάσεις Του Όποιος ερχόταν σε επαφή με ένα πτώμα γινόταν τελετουργικά ακάθαρτος επί εφτά ημέρες, καθιστώντας μάλιστα και ό,τι άγγιζε ακάθαρτο.

Αριθ. 19:13 Ο Ιεχωβά Οδηγεί τον Λαό Του Επιπλέον, οι Βαβυλώνιοι και οι Αιγύπτιοι ηγέτες δεν ακολουθούσαν τους επιστημονικά έγκυρους κανόνες υγιεινής που έδωσε ο Θεός στον Ισραήλ.

Αριθ. 19:11-13, 17-19 «Ο Νόμος του Ιεχωβά Είναι Τέλειος» Παραδείγματος χάρη, οι νόμοι που απαιτούσαν να θάβονται τα ανθρώπινα περιττώματα, να μπαίνουν σε καραντίνα οι ασθενείς και να πλένεται οποιοσδήποτε άγγιζε κάποιο νεκρό σώμα προηγούνταν της εποχής τους κατά πολλούς αιώνες.

Αριθ. 17:10 Ποτέ Μην “Εξοργιστείτε Εναντίον του Ιεχωβά” Όταν οι Ισραηλίτες αμφισβήτησαν το διορισμό και τη θέση του Ααρών, ο Ιεχωβά το εξέλαβε αυτό ως γογγυσμό εναντίον Του.

Αριθ. 19:14-16 Ακριβής Επιστήμη Αν άγγιζαν πτώμα ζώου ή ανθρώπου, έπρεπε να πλυθούν με νερό.

Αριθ. 19:1-13 Μάθετε από “το Σκελετό της Αλήθειας” Τις στάχτες τις φύλαγαν και τις χρησιμοποιούσαν για το “νερό που ήταν για καθαρισμό”, με το οποίο το άτομο που είχε μολυνθεί ραντιζόταν την τρίτη και την έβδομη ημέρα.

Αριθ. 18:20 Αφήνετε Εσείς τον Ιεχωβά να Είναι η Μερίδα Σας; Όπως οι αρχαίοι ιερείς και Λευίτες, οι χρισμένοι σήμερα θεωρούν προνόμιο την υπηρεσία που προσφέρουν. (Αριθ. 18:20) … Εφόσον πρώτιστο μέλημά τους ήταν η αγνή λατρεία, έπρεπε να στηρίζονται για τη συντήρησή τους στον Ιεχωβά, ο οποίος τους είπε: «Εγώ είμαι το μερίδιό σου».

Αριθ. 19:17-20 «Κρατήστε τον Εαυτό σας στην Αγάπη του Θεού» Ο Μωσαϊκός Νόμος έθιγε ζητήματα όπως η απόθεση των αποβλήτων, ο καθαρισμός των σκευών, καθώς και το πλύσιμο των χεριών, των ποδιών και των ενδυμάτων.

Αριθ. 18:21, 24 Τι Ποσό Πρέπει να Συνεισφέρω; Η Γραφή περιέχει σαφείς οδηγίες προς το έθνος του Ισραήλ σχετικά με το ποσό που απαιτούσε ο Θεός να δίνουν.

Αριθ. 19:17-20 Ο Θεός Αγαπάει τους Καθαρούς Ανθρώπους Οποιοσδήποτε αρνούνταν να υποβληθεί στην απαιτούμενη διαδικασία καθαρισμού, η οποία συμπεριλάμβανε το να λούσει το σώμα του και να πλύνει τα ρούχα του, έπρεπε να «εκκοπεί από το μέσο της εκκλησίας».​

Αριθ. 19:1-13 Επιστημονική Ακρίβεια Γραμμένος το 1500 Π.Κ.Χ. περίπου, ο Μωσαϊκός Νόμος (ο οποίος βρίσκεται στα πρώτα πέντε βιβλία της Γραφής) περιείχε ωφέλιμους νόμους αναφορικά με την καραντίνα για τους ασθενείς, τη μεταχείριση των πτωμάτων και την απόρριψη των αποβλήτων.​

Αριθ. 18:6, 7 Ακμάζουν Πνευματικά στον Καιρό των Γκρίζων Μαλλιών Όταν είδε τον Ιησού, η Άννα «άρχισε να κάνει ευχαριστήρια προσευχή στον Θεό και να μιλάει για το παιδί σε όλους εκείνους που περίμεναν την απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ».

Αριθ. 18:19 Αλάτι—Ένα Πολύτιμο Αγαθό Έτσι λοιπόν, στην Αγία Γραφή μια δεσμευτική διαθήκη ονομαζόταν «διαθήκη αλατιού», και τα συμβαλλόμενα μέρη συνήθως έτρωγαν μαζί ένα γεύμα, με αλάτι, για να την επικυρώσουν.

Αριθ. 19:11, 12 Εξαίρετοι Καθαριστές από τον Κόσμο των Εντόμων Πόση ταλαιπωρία και πόσοι θάνατοι μπορούσαν να αποφευχθούν με την τήρηση αυτών των αρχών!​

Αριθ. 19:11-22 Μήπως ο Ιεχωβά Ζητάει Πάρα Πολλά από Εμάς; Αν άγγιζε κάποιος ένα πτώμα, απαιτούνταν να πλυθεί ο ίδιος και επίσης να πλύνει τα ενδύματά του.

Αριθ. 19:11-20 Ο Δημιουργός Αποκαλύπτει τον Εαυτό Του—Προς Όφελός Μας! Μολονότι αυτοί οι νόμοι προορίζονταν αρχικά για έναν αρχαίο λαό, φανερώνουν τη γνώση επιστημονικών δεδομένων τα οποία ανακαλύφτηκαν από τους ειδικούς μόλις τον περασμένο αιώνα περίπου.

Αριθ. 19:11-16 Συμφωνούν η Επιστήμη και η Αγία Γραφή; Οι κανονισμοί για την απομόνωση ατόμων που πιθανώς έπασχαν από λέπρα και η απαγόρευση όσον αφορά το άγγιγμα των νεκρών αναμφίβολα έσωσαν τη ζωή πολλών Ισραηλιτών.

Αριθ. 18:25-29 Χριστιανική Φιλοξενία σε ένα Διαιρεμένο Κόσμο Ο Ιεχωβά έκανε ειδικές προμήθειες για τους ιερείς και τους Λευίτες στον αρχαίο Ισραήλ.

Αριθ. 19:11 Μαθήματα που Παίρνουμε από τα Θαύματα του Ιησού Αυθόρμητα, εκείνος «πλησίασε και άγγιξε το νεκροκρέβατο», παρότι υπό το Μωσαϊκό Νόμο το να αγγίξει κάποιος ένα νεκρό σώμα τον καθιστούσε ακάθαρτο.

Αριθ. 18:21, 24-29 Πώς Προωθεί ο Ιεχωβά το Έργο Του Στον αρχαίο Ισραήλ, κάτω από το Μωσαϊκό Νόμο υπήρχε εντολή για την πληρωμή δεκάτων με σκοπό την υποστήριξη εκείνων που εργάζονταν στο ναό του Θεού, των Λευιτών και των ιερέων.

Αριθ. 19:11-22 Να Είστε Καθαροί στο Νου και στο Σώμα Αν αυτοί γίνονταν τελετουργικά ακάθαρτοι για οποιοδήποτε λόγο, απαγορευόταν να συμμετέχουν στην απόδοση λατρείας ωσότου εκπληρώσουν τις απαιτήσεις του καθαρισμού.

Αριθ. 19:11-13 Να Ζητάτε τον Ιεχωβά και να τον Υπηρετείτε Ολόκαρδα Αν πρόκειται λοιπόν να απολαύσουμε εμείς την ευλογία του Ιεχωβά, πρέπει να διορθώσουμε οτιδήποτε απαιτεί την προσοχή μας και να δώσουμε την καρδιά μας στο έργο του.

Αριθ. 19:11-22 Μπορείτε να Εμπιστεύεστε την Αγία Γραφή; Αναμφίβολα χωρίς να το ξέρουν, απόρριπταν τη σοφία της Αγίας Γραφής, γιατί ο νόμος του Ιεχωβά στους Ισραηλίτες διάταζε ότι οποιοσδήποτε άγγιζε νεκρό άτομο γινόταν ακάθαρτος και έπρεπε να πλύνει τον εαυτό του και τα ρούχα του

Αριθ. 18:30, 31 Κηρύξτε Πλατιά τη Βασιλεία του Θεού Εκατοντάδες χιλιάδες ολοχρόνιοι διάκονοι από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά σήμερα μπορούν να πιστοποιήσουν το γεγονός αυτό.

Αριθμ. 19:11-22 Είναι η Βίβλος Απλώς Προϊόν Ανθρώπινης Σοφίας; Αυτοί οι κανονισμοί χρησίμευαν σαν ένα προφυλακτικά μέσον κατά της μεταδόσεως των θανατηφόρων μολύνσεων από έναν νεκρό στους ζωντανούς και από το ένα άτομο στο άλλο.

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: