ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΡΙΘΜΟΙ 22-24

«Ο Ιεχωβά Μετατρέπει την Κατάρα σε Ευλογία»

Οι Μωαβίτες προσπάθησαν να βλάψουν τους Ισραηλίτες (Αρ 22:3-6)

Ο Ιεχωβά ανέλαβε δράση υπέρ του λαού του (Αρ 22:12, 34, 35· 23:11, 12)

Κανείς δεν μπορεί να εναντιωθεί με επιτυχία στον Ιεχωβά (Αρ 24:12, 13· bt σ. 53 ¶5· it-2 σ. 597 ¶3)

Σήμερα, όπως και τον πρώτο αιώνα, ο διωγμός του λαού του Θεού δεν έχει καταπνίξει το κήρυγμά τους. Επανειλημμένα, η βίαιη μετατόπιση Χριστιανών​—είτε στη φυλακή είτε σε άλλη χώρα—​το μόνο που κατάφερε ήταν να κάνει γνωστό το άγγελμα της Βασιλείας στους ανθρώπους που ζούσαν στη νέα τοποθεσία. Λόγου χάρη, στη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά μπόρεσαν να δώσουν εξαιρετική μαρτυρία στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ένας Εβραίος που γνώρισε τους Μάρτυρες εκεί αφηγείται: «Το σθένος των κρατουμένων οι οποίοι ήταν Μάρτυρες του Ιεχωβά με έπεισε ότι η πίστη τους βασιζόταν στις Γραφές​—και έτσι έγινα και εγώ Μάρτυρας».

Η Παραφροσύνη της Εναντίωσης Προς τον Ιεχωβά. Ο προφήτης Βαλαάμ θέλησε ανόητα να προφητεύσει εναντίον του Ισραήλ για να λάβει χρήματα από τον Βασιλιά Βαλάκ των Μωαβιτών, αλλά ο Ιεχωβά ανέτρεψε και ματαίωσε τις προσπάθειές του. Ο απόστολος Πέτρος έγραψε για τον Βαλαάμ ότι «ένα άφωνο υποζύγιο, μιλώντας με φωνή ανθρώπου, παρεμπόδισε την παράφρονη πορεία του προφήτη». Για να περιγράψει την παραφροσύνη του Βαλαάμ, ο απόστολος χρησιμοποίησε στο πρωτότυπο ελληνικό κείμενο τη λέξη παραφρονία, η οποία ενέχει την ιδέα τού «να είναι κανείς εκτός λογικής».—2Πε 2:15, 16· Αρ 22:26-31.

Τίποτα, ούτε καν οι καταστροφές ή ο διωγμός, δεν μπορεί να εμποδίσει το κήρυγμα των καλών νέων σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Όταν περνάμε προσωπικές δυσκολίες, στηριζόμαστε στον ουράνιο Πατέρα μας και δίνουμε προτεραιότητα στη λατρεία του;

Δυο αδελφές κηρύττουν σε κάποια κυρία που καθαρίζει τα χαλάσματα από το σπίτι της έπειτα από μια φυσική καταστροφή.

Πνευματικά Πετράδια

Αριθ. 22:20-22​—Γιατί άναψε ο θυμός του Ιεχωβά εναντίον του Βαλαάμ; (w04 1/8 σ. 27 ¶2)

Ο Ιεχωβά είχε πει στον προφήτη Βαλαάμ ότι δεν έπρεπε να καταραστεί τους Ισραηλίτες. (Αριθμοί 22:12) Ωστόσο, ο προφήτης πήγε μαζί με τους άντρες του Βαλάκ, πλήρως αποφασισμένος να καταραστεί τον Ισραήλ. Ο Βαλαάμ ήθελε να ευαρεστήσει το Μωαβίτη βασιλιά και να λάβει αμοιβή από αυτόν. (2 Πέτρου 2:15, 16· Ιούδα 11) Ακόμα και όταν ο Βαλαάμ αναγκάστηκε να ευλογήσει αντί να καταραστεί τον Ισραήλ, επιζήτησε την εύνοια του βασιλιά προτείνοντάς του να χρησιμοποιηθούν γυναίκες που λάτρευαν τον Βάαλ για να παρασύρουν τους Ισραηλίτες. (Αριθμοί 31:15, 16) Έτσι λοιπόν, η αιτία του θυμού του Θεού εναντίον του Βαλαάμ ήταν η ανενδοίαστη απληστία του προφήτη.

Αριθ. 23:19 Προετοιμαστείτε από Τώρα για τον Διωγμό Γιατί πρέπει να είστε πεπεισμένοι ότι οι υποσχέσεις που δίνει ο Θεός σχετικά με τη Βασιλεία του θα εκπληρωθούν; Να είστε πεπεισμένοι ότι οι ευλογίες της Βασιλείας του Θεού θα γίνουν πραγματικότητα.

Αριθ. 22:1-8 Τα Έθνη «θα Γνωρίσουν Εξάπαντος ότι Εγώ Είμαι ο Ιεχωβά» Ο Μωαβίτης βασιλιάς Βαλάκ μίσθωσε τον Βαλαάμ για να καταραστεί τους Ισραηλίτες, και ο Βαλαάμ υπέδειξε στον Βαλάκ πώς να παρασύρει τους άντρες του Ισραήλ στην ανηθικότητα και στην ειδωλολατρία.

Αριθ. 22:1-7 «Να Φεύγετε από τη Σεξουαλική Ανηθικότητα!» Έστειλε νεαρές Μωαβίτισσες στο στρατόπεδο των Ισραηλιτών για να ξελογιάσουν τους άντρες.​

Αριθ. 23:19 Η Αγία Γραφή​—Ένα Βιβλίο από τον Θεό Μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ο Ιεχωβά θα κρατήσει την υπόσχεση που έδωσε να κάνει τη γη παράδεισο.

Αριθ. 23:19 Ο Ιεχωβά Προμηθεύει το «Λύτρο σε Αντάλλαγμα για Πολλούς» Αλλά ο Ιεχωβά δεν έχει τους ανθρώπινους περιορισμούς.

Αριθ. 23:19 «Πόσο Μεγάλη Είναι η Αγαθότητά Του!» Αλλά η Γραφή μάς θυμίζει: «Ο Θεός δεν είναι άνθρωπος για να πει ψέματα».

Αριθ. 24:20 Ιεχωβά—Ο Προμηθευτής μας και ο Προστάτης Μας Το έκανε αυτό χρησιμοποιώντας τους Αμαληκίτες, οι οποίοι ήταν εχθροί του λαού του Θεού.

Αριθ. 23:19 Ας Υπηρετούμε Χωρίς Ενοχές για το Παρελθόν Εφόσον οι ενέργειες του Θεού είναι τέλειες, η μεταμέλειά του δεν οφείλεται ποτέ σε κάποιο λάθος του, σε τυχόν αισθήματα ενοχής.

Αριθ. 23:19 Υπακούστε στον Θεό και Ωφεληθείτε από τις Ένορκες Υποσχέσεις Του Οι αμαρτωλοί άνθρωποι δεν είναι πάντα αξιόπιστοι, αλλά ο Θεός «είναι αδύνατον να πει ψέματα».

Αριθ. 23:19 Ένα Μέλλον στο οποίο Μπορείτε να Βασίζεστε! «Ο Θεός δεν είναι άνθρωπος για να πει ψέματα».

Αριθ. 24:10, 11 Να Κρατάτε Γερά το Όνομα του Ιησού Ο δίκαιος θυμός του Ιεχωβά άναψε, και ο Θεός έστειλε μια μάστιγα που θανάτωσε 24.000 από εκείνους τους πόρνους Ισραηλίτες—η μάστιγα σταμάτησε μόνο όταν ο ιερέας Φινεές έλαβε δραστικά μέτρα για να απομακρύνει το κακό από τον Ισραήλ.

Αριθ. 24:17 Να Αποστρέφεστε τα «Βαθιά Πράγματα του Σατανά» Ναι, ο Ιησούς είναι εκείνος που εκπληρώνει την προφητεία την οποία ο Ιεχωβά ανάγκασε τον απρόθυμο Βαλαάμ να πει: «Άστρο θα ξεπροβάλει από τον Ιακώβ, και σκήπτρο θα εγερθεί από τον Ισραήλ».

Αριθ. 23:19 Η Αγία Γραφή—Ένα Βιβλίο από τον Θεό Εξάλλου, αν ο Ιεχωβά Θεός εκπλήρωσε τις υποσχέσεις του στο παρελθόν, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι θα εκπληρώσει και την υπόσχεσή του για έναν επίγειο παράδεισο.

Αριθ. 22:1–25:15 Ο Χριστός Μιλάει στις Εκκλησίες Οι Χριστιανοί πρεσβύτεροι χρειάζεται να υποστηρίζουν τη δικαιοσύνη τόσο σταθερά όσο ο Φινεές, ο οποίος ανέλαβε δράση εναντίον των ενεργειών του Βαλαάμ.

Αριθ. 23:19 Παρηγοριά για Όσους Υποφέρουν Όταν λέει κάτι, το κάνει κιόλας, και όταν κάτι υπόσχεται, το πραγματοποιεί».

Αριθ. 23:19 Άγγελμα Ελπίδας για Αποκαρδιωμένους Αιχμαλώτους Ό,τι υπόσχεται εκείνος, θα το εκπληρώσει με απόλυτη συνέπεια.

Αριθ. 22:2-8 Όλοι Πρέπει να Δώσουν Λογαριασμό στον Θεό Ο Βασιλιάς του Μωάβ ο Βαλάκ μίσθωσε τον προφήτη Βαλαάμ για να καταραστεί τον Ισραήλ, και οι Μωαβίτισσες χρησιμοποιήθηκαν για να δελεαστούν οι Ισραηλίτες άντρες στην ανηθικότητα και στην ειδωλολατρία.

Αριθ. 23:21 Να Αντιστέκεστε στις Πονηρές Πνευματικές Δυνάμεις Αν παραμένετε κοντά στον Θεό δεν χρειάζεται να φοβάστε τα πονηρά πνεύματα.

Αριθ. 23:19 Εξακολουθούμε να Είμαστε σε Εγρήγορση Για αυτόν το λόγο παραμένουμε σταθεροί ως αυτήν εδώ την ώρα, και θα συνεχίσουμε να παραμένουμε σταθεροί μέχρι ο Θεός να αποδείξει πράγματι ότι είναι αληθινός όσον αφορά τις ‘πολύτιμες και μεγαλειώδεις υποσχέσεις’ του».

Αριθ. 23:19 Πώς Μπορούμε να Εφοδιάσουμε την Πίστη μας με Αρετή; Είναι πιστός σε όλες τις σχέσεις του, και οι υποσχέσεις του είναι σίγουρες επειδή εκείνος δεν μπορεί να πει ψέματα.

Αριθ. 23:19 Να Χαίρεστε στην Ελπίδα της Βασιλείας! Γι’ αυτόν το λόγο παραμένουμε σταθεροί ως αυτήν εδώ την ώρα, και θα συνεχίσουμε να παραμένουμε σταθεροί μέχρι ο Θεός να αποδείξει πράγματι ότι είναι αληθινός όσον αφορά τις ‘πολύτιμες και μεγαλειώδεις υποσχέσεις’ του».

Αριθ. 22:1-3 Νέοι, Αντισταθήτε στις Κοσμικές Πιέσεις Αυτό συνέβαινε επειδή οι Ισραηλίτες ήσαν πολυάριθμοι και επειδή είχαν την ευλογία του Ιεχωβά.

Αριθ. 23:19 Μια Στερεή Βάσις για Εμπιστοσύνη Αυτός δεν είναι αδιάφορος ούτε λησμονεί καμμιά λεπτομέρεια του ‘λόγου’ του, όπως συμβαίνει με τους ανθρώπους.

Αριθμ. 23:19 Γνωρίστε τον Θεόν της Αληθείας Ώστε ο εκζητητής της αληθείας μπορεί να πλησιάση μ’ εμπιστοσύνη τον Θεό, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν θεμελιώδεις αλήθειες σχετικά μ’ Αυτόν τις οποίες μπορεί να μάθη.


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: