ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΕΝΕΣΗ 3-5

«Οι Ολέθριες Συνέπειες του Πρώτου Ψέματος»

Γέν. 3:1-6, 15-19 Δεν υπάρχει κάποιο παντοδύναμο θεϊκό ον

  • Ο Θεός είναι μια μυστηριώδης Τριάδα
  • Ο Θεός δεν έχει όνομα
  • Ο Θεός βασανίζει τους ανθρώπους αιώνια στην πύρινη κόλαση
  • Οτιδήποτε συμβαίνει είναι θέλημα Θεού
  • Ο Θεός δεν ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους

Πώς νιώθετε όταν ακούτε αυτά τα ψέματα για τον Θεό;

Τι μπορείτε να κάνετε για να αφαιρεθεί η μομφή από το όνομα του Θεού;

Γέν. 3:1-5​—Ο Διάβολος συκοφάντησε τον Θεό (w17.02 σ. 5 ¶9)

Ο Σατανάς ο Διάβολος, χρησιμοποιώντας ένα φίδι, ξεγέλασε την Εύα κάνοντάς την να παρακούσει τον Πατέρα της, τον Ιεχωβά. (Διαβάστε Γένεση 3:1-5· Αποκ. 12:9) Ο Σατανάς δημιούργησε ζήτημα για το ότι δεν επιτρεπόταν στα ανθρώπινα παιδιά του Θεού να τρώνε «από κάθε δέντρο του κήπου». Ήταν σαν να έλεγε: “Εννοείς ότι δεν μπορείτε να κάνετε αυτό που θέλετε;” Έπειτα, είπε ένα κατάφωρο ψέμα: «Οπωσδήποτε δεν θα πεθάνετε». Στη συνέχεια, προσπάθησε να πείσει την Εύα ότι δεν χρειαζόταν να ακούει τον Θεό, λέγοντας: «Ο Θεός γνωρίζει πως, την ίδια ημέρα που θα φάτε από αυτό, είναι βέβαιο ότι τα μάτια σας θα ανοιχτούν». Ο Σατανάς υπονόησε ότι ο Ιεχωβά δεν ήθελε να φάνε από τον καρπό επειδή αυτό θα τους διαφώτιζε. Επιπρόσθετα, ο Σατανάς έδωσε την εξής ψεύτικη υπόσχεση: «Θα γίνετε σαν τον Θεό, γνωρίζοντας το καλό και το κακό».

Σύνθεση εικόνων:

  1. Ο Σατανάς μιλάει στην Εύα μέσω ενός φιδιού.
  2. Ο Αδάμ και η Εύα ηλικιωμένοι και αδύναμοι.
  3. Μια σειρά ανθρώπων από τον Αδάμ και την Εύα μέχρι τις μέρες μας, που έζησαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και ανήκουν σε διαφορετικές φυλές και πολιτισμούς.

Ο Σατανάς παροδηγεί τους ανθρώπους από τότε που είπε ψέματα στην Εύα. (Απ 12:9) Πώς απομακρύνουν τους ανθρώπους από τον Ιεχωβά τα ακόλουθα ψέματα που προωθεί ο Σατανάς;

Γέν. 3:6​—Ο Αδάμ και η Εύα παρήκουσαν τον Θεό (w00 15/11 25, 26)

Ήταν αναπόφευκτη η αμαρτία της Εύας; Ασφαλώς όχι! Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση της. Ο ισχυρισμός του φιδιού αποτελούσε πλήρη διαστροφή των όσων είχαν πει ο Θεός και ο Αδάμ. Πώς θα νιώθατε εσείς αν ένας άγνωστος ισχυριζόταν ότι κάποιος τον οποίο αγαπάτε και εμπιστεύεστε είναι ανέντιμος; Η Εύα θα έπρεπε να είχε αντιδράσει διαφορετικά, να δείξει απέχθεια και αγανάκτηση, αρνούμενη ακόμη και να ακούσει. Εξάλλου, ποιο ήταν το φίδι ώστε να αμφισβητήσει τη δικαιοσύνη του Θεού και τα λόγια του συζύγου της; Από σεβασμό για την αρχή της ηγεσίας, η Εύα θα έπρεπε να είχε ζητήσει συμβουλή προτού πάρει οποιαδήποτε απόφαση. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και εμείς αν μας παρουσιάσει ποτέ κάποιος πληροφορίες που έρχονται σε αντίθεση με θεόδοτες οδηγίες. Παρ’ όλα αυτά, η Εύα εμπιστεύτηκε τα λόγια του Πειραστή, επιθυμώντας να κρίνει μόνη της τι ήταν καλό και τι κακό. Όσο περισσότερο σκεφτόταν την ιδέα, τόσο περισσότερο της άρεσε. Πόσο λάθος έκανε καλλιεργώντας μια εσφαλμένη επιθυμία, αντί να τη διώξει από τη διάνοιά της ή να συζητήσει το ζήτημα με την κεφαλή της οικογένειάς της!​—1 Κορινθίους 11:3· Ιακώβου 1:14, 15.

Ο Αδάμ Ακούει τη Φωνή της Συζύγου Του

Η Εύα σύντομα παρακίνησε τον Αδάμ να ενωθεί μαζί της στην αμαρτία. Πώς θα πρέπει να εξηγήσουμε την παθητική συναίνεσή του; (Γένεση 3:6, 17) Ο Αδάμ αντιμετώπισε μια δοκιμασία της οσιότητάς του. Θα υπάκουε στον Δημιουργό του, ο οποίος του είχε δώσει τα πάντα περιλαμβανομένης και της αγαπημένης του συζύγου, της Εύας; Θα επιζητούσε την κατεύθυνση του Θεού για το τι έπρεπε να κάνει στη συνέχεια; Ή θα ακολουθούσε τη σύζυγό του; Ο Αδάμ γνώριζε πολύ καλά ότι αυτό που έλπιζε να κερδίσει η Εύα τρώγοντας τον απαγορευμένο καρπό ήταν μια ψευδαίσθηση. Ο απόστολος Παύλος έγραψε υπό θεϊκή έμπνευση: «Ο Αδάμ δεν απατήθηκε, αλλά η γυναίκα απατήθηκε πλήρως και έπεσε σε παράβαση». (1 Τιμόθεο 2:14) Επομένως, ο Αδάμ επέλεξε εσκεμμένα να αψηφήσει τον Ιεχωβά. Ο φόβος του μήπως αποχωριστεί τη σύζυγό του ήταν προφανώς μεγαλύτερος από την πίστη του στο γεγονός ότι ο Θεός είχε την ικανότητα να διορθώσει την κατάσταση.

Γέν. 3:15-19​—Ο Θεός καταδίκασε τους στασιαστές (w12 1/9 σ. 4 ¶2· w04 1/1 σ. 29 ¶2· it-2 713)

Είναι οι γυναίκες καταραμένες από τον Θεό;

Όχι. “Καταραμένο” από τον Θεό είναι «το αρχικό φίδι, εκείνος που αποκαλείται Διάβολος». (Γένεση 3:14· Αποκάλυψη 12:9) Όταν ο Θεός είπε πως ο Αδάμ θα “εξουσίαζε” τη σύζυγό του, δεν εννοούσε ότι επιδοκίμαζε την υποδούλωση της γυναίκας από τον άντρα. (Γένεση 3:16) Απλώς προέλεγε τις θλιβερές συνέπειες της αμαρτίας στο πρώτο ζευγάρι.

Με ποια έννοια ήταν καταραμένη η γη, και για πόσο καιρό;

Η κατάρα κατά της γης σήμαινε ότι η καλλιέργειά της θα γινόταν τώρα πολύ δύσκολη. Οι συνέπειες εξαιτίας της καταραμένης γης, με τα αγκάθια της και τα τριβόλια της, έγιναν τόσο έντονα αισθητές στους απογόνους του Αδάμ ώστε ο πατέρας του Νώε, ο Λάμεχ, έκανε λόγο για «τον πόνο των χεριών μας που έχουμε εξαιτίας της γης, την οποία καταράστηκε ο Ιεχωβά». (Γένεση 5:29) Μετά τον Κατακλυσμό, ο Ιεχωβά ευλόγησε τον Νώε και τους γιους του, δηλώνοντας το σκοπό που είχε να γεμίσουν τη γη. (Γένεση 9:1) Η κατάρα του Θεού για τη γη προφανώς άρθηκε.—Γένεση 13:10.

Οι ωδίνες που συνοδεύουν τη γέννα. Ο Θεός δήλωσε στην πρώτη γυναίκα, την Εύα, όταν αυτή αμάρτησε, ποιες θα ήταν οι συνέπειες για την τεκνοποίηση. Αν είχε παραμείνει υπάκουη, η ευλογία του Θεού θα συνέχιζε να είναι πάνω της και η τεκνοποίηση θα της έφερνε μόνο χαρά, διότι «η ευλογία του Ιεχωβά πλουτίζει, και εκείνος δεν προσθέτει πόνο σε αυτήν». (Παρ 10:22) Τώρα όμως, κατά κανόνα, η ατελής λειτουργία του σώματος θα έφερνε πόνο. Γι’ αυτό και ο Θεός είπε (καθώς πολλές φορές τα πράγματα που επιτρέπει να συμβαίνουν λέγεται ότι γίνονται από τον ίδιο): «Θα αυξήσω πολύ τον πόνο της εγκυμοσύνης σου· με πόνους θα γεννάς παιδιά».—Γε 3:16.

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια

Γέν. 4:23, 24​—Γιατί συνέθεσε ο Λάμεχ αυτό το ποίημα; (it-2 σ. 187 ¶4)

Το ποίημα που συνέθεσε ο Λάμεχ για τις συζύγους του (Γε 4:23, 24) αντανακλά το βίαιο πνεύμα των ημερών του. Το ποίημα του Λάμεχ λέει τα εξής: «Ακούστε τη φωνή μου, σύζυγοι του Λάμεχ· δώστε ακρόαση στα λόγια μου: Έναν άντρα σκότωσα επειδή με τραυμάτισε, ναι, έναν νέο άντρα επειδή με χτύπησε. Αν εφτά φορές υπάρξει εκδίκηση για τον Κάιν, τότε για τον Λάμεχ εβδομήντα φορές και εφτά». Προφανώς, ο Λάμεχ παρουσίαζε μια περίπτωση αυτοάμυνας, ισχυριζόμενος ότι η πράξη του δεν αποτελούσε εκούσιο φόνο σαν αυτόν που διέπραξε ο Κάιν. Ο Λάμεχ υποστήριξε ότι, ευρισκόμενος σε άμυνα, σκότωσε τον άντρα ο οποίος τον χτύπησε και τον τραυμάτισε. Το ποίημά του, λοιπόν, αποτελούσε έκκληση για ασυλία ώστε να μην τον εκδικηθεί κανείς επειδή σκότωσε αυτόν που του επιτέθηκε.

Γέν. 4:26​—Με ποιον τρόπο άρχισαν προφανώς οι άνθρωποι στις ημέρες του Ενώς να «επικαλούνται το όνομα του Ιεχωβά»; (it-1 σ. 514 ¶9)

Ο χαρακτήρας της “επίκλησης του ονόματος του Ιεχωβά”, η οποία άρχισε τον καιρό του Ενώς, κατά την προκατακλυσμιαία περίοδο, δεν πρέπει να ήταν ορθός και κατάλληλος, δεδομένου ότι πολύ νωρίτερα ο Άβελ αναμφίβολα απευθυνόταν στον Θεό με το θεϊκό όνομα. (Γε 4:26· Εβρ 11:4) Αν, όπως υποστηρίζουν μερικοί λόγιοι, αυτή η επίκληση του ονόματος του Θεού είχε την έννοια ότι το όνομα του Ιεχωβά χρησιμοποιούνταν εσφαλμένα και αποδιδόταν απρεπώς σε ανθρώπους ή σε ειδωλολατρικά αντικείμενα, τότε συνιστούσε βλάσφημη πράξη.

Γέν. 3:8—Μιλούσε απευθείας ο Ιεχωβά Θεός στον Αδάμ; Η Γραφή αποκαλύπτει πως, όταν ο Θεός μιλούσε στους ανθρώπους, συνήθως το έκανε αυτό μέσω αγγέλου. (Γένεση 16:7-11· 18:1-3, 22-26· 19:1· Κριτές 2:1-4· 6:11-16, 22· 13:15-22) Ο πρώτιστος εκπρόσωπος του Θεού ήταν ο μονογενής του Γιος, ο οποίος αποκαλούνταν «ο Λόγος». (Ιωάννης 1:1) Πιθανότατα ο Θεός μιλούσε στον Αδάμ και στην Εύα μέσω “του Λόγου”.—Γένεση 1:26-28· 2:16· 3:8-13.

Γέν. 3:17—Με ποια έννοια ήταν καταραμένη η γη, και για πόσο καιρό; Η κατάρα κατά της γης σήμαινε ότι η καλλιέργειά της θα γινόταν τώρα πολύ δύσκολη. Οι συνέπειες εξαιτίας της καταραμένης γης, με τα αγκάθια της και τα τριβόλια της, έγιναν τόσο έντονα αισθητές στους απογόνους του Αδάμ ώστε ο πατέρας του Νώε, ο Λάμεχ, έκανε λόγο για «τον πόνο των χεριών μας που έχουμε εξαιτίας της γης, την οποία καταράστηκε ο Ιεχωβά». (Γένεση 5:29) Μετά τον Κατακλυσμό, ο Ιεχωβά ευλόγησε τον Νώε και τους γιους του, δηλώνοντας το σκοπό που είχε να γεμίσουν τη γη. (Γένεση 9:1) Η κατάρα του Θεού για τη γη προφανώς άρθηκε.—Γένεση 13:10.

Γέν. 4:15—Πώς «όρισε [ο Ιεχωβά] ένα σημείο για τον Κάιν»; Η Γραφή δεν λέει ότι έγινε κάποιο σημείο ή σημάδι στο σώμα του Κάιν με οποιονδήποτε τρόπο. Το σημείο πιθανώς περιλάμβανε μια επίσημη διακήρυξη που την ήξεραν και την τηρούσαν οι άλλοι και η οποία είχε σκοπό να αποτρέψει τη θανάτωσή του από εκδίκηση.

Γέν. 4:17—Πού βρήκε τη σύζυγό του ο Κάιν; Ο Αδάμ «έγινε πατέρας γιων και θυγατέρων». (Γένεση 5:4) Επομένως, ο Κάιν πήρε κάποια από τις αδελφές του ή ίσως μια από τις ανιψιές του ως σύζυγο. Αργότερα, ο Νόμος του Θεού που δόθηκε στους Ισραηλίτες δεν επέτρεπε το γάμο ανάμεσα σε σαρκικά αδέλφια.—Λευιτικό 18:9.

Γέν. 5:24—Με ποιον τρόπο «πήρε ο Θεός» τον Ενώχ; Ο Ενώχ προφανώς διέτρεχε θανάσιμο κίνδυνο, αλλά ο Θεός δεν επέτρεψε να πάθει κακό στα χέρια των εχθρών του. «Ο Ενώχ μετατέθηκε για να μη δει θάνατο», έγραψε ο απόστολος Παύλος. (Εβραίους 11:5) Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Θεός τον πήρε στον ουρανό, όπου εκείνος συνέχισε να ζει. Ο Ιησούς ήταν ο πρώτος που ανέβηκε στον ουρανό. (Ιωάννης 3:13· Εβραίους 6:19, 20) Το ότι ο Ενώχ «μετατέθηκε για να μη δει θάνατο» ίσως σημαίνει ότι ο Θεός τον υπέβαλε σε προφητική έκσταση και ύστερα τερμάτισε τη ζωή του ενόσω αυτός βρισκόταν σε εκείνη την κατάσταση. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Ενώχ δεν έπαθε κακό, δηλαδή “δεν είδε θάνατο”, στα χέρια των εχθρών του.

Γέν. 3:1-5, 16-23. Η ευτυχία εξαρτάται από το αν αναγνωρίζουμε την κυριαρχία του Ιεχωβά στην προσωπική μας ζωή.

Γέν. 3:18, 19· 5:5· 6:7· 7:23. Ο λόγος του Ιεχωβά εκπληρώνεται πάντοτε.

Γέν. 3:15 Ο Ιεχωβά, ο Πατέρας μας, μας Αγαπάει Βαθιά Υποσχέθηκε αμέσως ότι οι υπάκουοι άνθρωποι θα ξαναγίνονταν μέλη της οικογένειάς του.

Γέν. 3:2-5 Γιατί Γερνάμε και Πεθαίνουμε; Αυτό λοιπόν ρώτησε τη γυναίκα: “Είπε πράγματι ο Θεός ότι δεν πρέπει να τρώτε από κάθε δέντρο του κήπου;”»​—Γένεση 3:1. … Με τα λεγόμενά του, ο Σατανάς ισχυρίστηκε ότι ο Ιεχωβά ήταν ένας ψεύτης που στερούσε κάτι καλό από τους πρώτους μας γονείς.​

Γέν. 3:22 Να Υποτάσσεστε Πρόθυμα στον Ιεχωβά—Γιατί και Πώς; Όταν ο Αδάμ και η Εύα στασίασαν εναντίον του Θεού και έφαγαν τον απαγορευμένο καρπό, άρχισαν να θέτουν δικούς τους κανόνες.

Γέν. 3:5 Μην Ξεγελιέστε από τη «Σοφία Αυτού του Κόσμου» Είπε ότι εκείνη μπορούσε να γίνει «σαν τον Θεό, γνωρίζοντας το καλό και το κακό».

Γέν. 3:1-6 Κρατήστε την Ακεραιότητά Σας! Δυστυχώς, ο Αδάμ και η Εύα τάχθηκαν με το μέρος του Σατανά, στασιάζοντας εναντίον του Ιεχωβά.

Γέν. 3:15 Τι Έχει Κάνει Ήδη ο Θεός; Με τη σοφία του, ο Ιεχωβά καθόρισε πώς θα χειριστεί το πρόβλημα και ανακοίνωσε αμέσως τη λύση.

Γέν. 3:1-6 Νεαροί, ο Δημιουργός σας Θέλει να Είστε Ευτυχισμένοι Εκείνος ο αυθάδης, αυτόκλητος σύμβουλος είπε στην Εύα ότι η ίδια και ο σύζυγός της θα ήταν πιο ευτυχισμένοι αν επέλεγαν τη δική τους πορεία στη ζωή.

Γέν. 3:7, 17, 18, 21 Καλοσύνη—Μια Ιδιότητα που Εκδηλώνεται με Λόγια και Πράξεις Έτσι λοιπόν, ανταποκρίθηκε με καλοσύνη στις ανάγκες τους φτιάχνοντάς τους «μακριά ρούχα από δέρματα».​

Γέν. 4:6, 7 «Ποιος Είναι με το Μέρος του Ιεχωβά;» Αν όμως δεν στραφείς στο να κάνεις το καλό, η αμαρτία παραμονεύει συσπειρωμένη στην πόρτα και λαχταράει να σε κυριεύσει· αλλά εσύ θα μπορέσεις να της επιβληθείς;»

Γέν. 3:1-6 Γνωρίστε τον Εχθρό Σας Μπορεί λοιπόν να κατάλαβε ότι ένα πνευματικό πλάσμα είχε μιλήσει στην Εύα μέσω του φιδιού.

Γέν. 3:1-5 Γιατί Συνεχίζουμε να “Κάνουμε Πολύ Καρπό” Για παράδειγμα, όταν διακηρύττουμε την αλήθεια για τις θαυμάσιες ιδιότητες του Ιεχωβά και τον αναλλοίωτο σκοπό του για την ανθρωπότητα, υπερασπιζόμαστε το όνομα του Θεού απέναντι στα ψέματα και στις συκοφαντίες του Σατανά.

Γέν. 3:16-19 Ο Δρόμος για την Αληθινή Ελευθερία Η δελεαστική υπόσχεση του Σατανά​—«τα μάτια σας θα ανοιχτούν και θα γίνετε σαν τον Θεό, γνωρίζοντας το καλό και το κακό»—​αποδείχτηκε ακαταμάχητη στην περίπτωση της Εύας. (Γέν. 3:5) … Μάλιστα, δεν άργησαν να διαπιστώσουν ότι η επιλογή τους να απορρίψουν την κατεύθυνση του Ιεχωβά και να ακολουθήσουν τη δική τους πορεία κατέληξε σε συμφορά.

Γέν. 3:15 Να Μιμείστε τον Ιεχωβά—Τον Θεό που Παρέχει Ενθάρρυνση Από τη στιγμή που θα γινόταν κατανοητή, η προφητική υπόσχεση του εδαφίου Γένεση 3:15 θα έδινε στην ανθρωπότητα την ελπίδα ότι τελικά «το αρχικό φίδι», ο Σατανάς ο Διάβολος, και όλα τα πονηρά του έργα επρόκειτο να καταστραφούν

Γέν. 4:6, 7 «Ακούστε τη Διαπαιδαγώγηση Ώστε να Γίνετε Σοφοί» Αν όμως δεν στραφείς στο να κάνεις το καλό, η αμαρτία παραμονεύει συσπειρωμένη στην πόρτα και λαχταράει να σε κυριεύσει· αλλά εσύ θα μπορέσεις να της επιβληθείς;»

Γέν. 3:16-19, 24 Γνωρίζετε Εσείς τον Ιεχωβά Όπως ο Νώε, ο Δανιήλ και ο Ιώβ; Ίσως από εκείνους τους άντρες και ενδεχομένως από τις γυναίκες τους να έμαθε ο Νώε για το ξεκίνημα της ανθρωπότητας, για τον σκοπό του Θεού να γεμίσει η γη με μια δίκαιη ανθρώπινη οικογένεια και για τον στασιασμό στην Εδέμ​—τις συνέπειες του οποίου έβλεπε και ο ίδιος.

Γέν. 3:6 Να Καλλιεργείτε Εγκράτεια Η αποτυχία του Αδάμ και της Εύας δείχνει παραστατικά πόσο αληθινό είναι αυτό.

Γέν. 3:1-6 Τι Λέει η Αγία Γραφή για τη Ζωή και τον Θάνατο Δυστυχώς, αντί να επιλέξει να υπακούσει και να ζήσει για πάντα, ο Αδάμ επέλεξε να αγνοήσει την εντολή του Θεού και έφαγε τον απαγορευμένο καρπό όταν του τον έδωσε η σύζυγός του, η Εύα.

Γέν. 3:1-5 Να Κρατάτε τα Μάτια σας στο Μεγάλο Ζήτημα Σύμφωνα με τον Διάβολο, οι άνθρωποι θα ήταν πολύ πιο ευτυχισμένοι και θα ζούσαν καλύτερα αν αυτοκυβερνιούνταν.

Γέν. 5:29 Ο Ιεχωβά Παρέχει Παρηγοριά σε Κάθε μας Δοκιμασία Η προφητεία αυτή εκπληρώθηκε όταν άρθηκε η κατάρα που είχε επιβληθεί στη γη.

Γέν. 4:3-16 Να Ασκείτε Πίστη—Να Παίρνετε Σοφές Αποφάσεις! Η απόφαση δε του Κάιν επηρέασε τη σχέση του με τον Δημιουργό του.

Γέν. 3:1-7 Ο Σκοπός του Ιεχωβά θα Εκπληρωθεί! Όπως εξηγεί το τρίτο κεφάλαιο της Γένεσης, ο σκοπός του Ιεχωβά συνάντησε κάποιο εμπόδιο.

Γέν. 3:1-5 Το Λύτρο—Ένα «Τέλειο Δώρημα» από τον Πατέρα Λέγοντας ψέματα για τον Ιεχωβά, ο Σατανάς συκοφάντησε το ιερό όνομα του Θεού.​

Γέν. 3:15 Οργανωμένοι σε Αρμονία με το Βιβλίο του Θεού Όλα τα βιβλία από τη Γένεση ως την Αποκάλυψη είναι συνυφασμένα με το κεντρικό θέμα της Γραφής​—τη δικαίωση της κυριαρχίας του Ιεχωβά και την εκπλήρωση του σκοπού του για τη γη μέσω της Βασιλείας του υπό τον Χριστό, το υποσχεμένο «σπέρμα».

Γέν. 3:15 Ενισχύστε την Πίστη σας στα Όσα Ελπίζετε Όλοι αυτοί είχαν τη «βεβαιωμένη προσδοκία» ότι ο Θεός θα ήγειρε το υποσχεμένο «σπέρμα» ώστε να συντρίψει τον στασιασμό του Σατανά και να εκπληρώσει τον αρχικό σκοπό του Ιεχωβά.

Γέν. 3:21 Δοξάζει το Ντύσιμό σας τον Θεό; Οι κατάλληλοι κανόνες ντυσίματος είναι σημαντικοί για εμάς ως λαό του Ιεχωβά, και είναι σημαντικοί για τον Θεό που λατρεύουμε.

Γέν. 4:3-8,23 Να Τακτοποιείτε τις Διαφορές σας με Πνεύμα Αγάπης Ο Κάιν σκοτώνει τον Άβελ (Γέν. 4:3-8), ο Λάμεχ σκοτώνει έναν νέο άντρα επειδή τον χτύπησε

Γέν. 3:17-19, 23 Εργαζόμαστε Μαζί με τον Θεό—Αιτία για Χαρά Δυστυχώς, ο Αδάμ επέλεξε τελικά να μη συνεργαστεί με τον Θεό, επιφέροντας καταστροφή στον εαυτό του και σε όλους τους απογόνους του.​

Γέν. 3:19 Τι Λέει η Αγία Γραφή; Ο πρώτος άνθρωπος, ο Αδάμ, επέστρεψε στο χώμα όταν πέθανε.

Γέν. 3:1-5 Υποκρισία! Θα Τερματιστεί Ποτέ; Στην αρχή της ανθρώπινης ιστορίας, ο Σατανάς ο Διάβολος χρησιμοποίησε ένα φίδι για προσωπείο και παρουσιάστηκε ως ευεργέτης με σκοπό να παροδηγήσει την πρώτη γυναίκα, την Εύα.

Γέν. 3:1-5 Ο Ιεχωβά Είναι ο Θεός της Αγάπης Στην ουσία, ισχυρίστηκε ότι η δική του διακυβέρνηση θα ήταν καλύτερη από του Δημιουργού.

Γέν. 3:4, 5 Να Παραμένετε Όσιοι στη Βασιλεία του Θεού Ή μήπως πιστεύετε ότι ο άνθρωπος είναι ικανός να αυτοκυβερνηθεί;​


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: