ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΑΝΙΗΛ 1-3

«Η Οσιότητα στον Ιεχωβά Φέρνει Ανταμοιβές»

3:16-20, 26-29 Η αφήγηση για τους τρεις Εβραίους μπορεί να μας κάνει πιο αποφασισμένους να είμαστε όσιοι στον Ιεχωβά

Σύμφωνα με τα παρακάτω εδάφια, τι περιλαμβάνει η οσιότητα στον Ιεχωβά; Ματ 24:14, Ιωα 17:16, 1Κο 6:9, 10

Δαv 3:16-20—Οι σύντροφοι του Δανιήλ αντιστάθηκαν στην έντονη πίεση να διαρρήξουν την οσιότητά τους στον Ιεχωβά (w15 15/7 σ. 25 ¶15, 16)

15, 16. (α) Ποια αντίδραση πρέπει να αναμένουμε για το γεγονός ότι παραμένουμε όσιοι στον Θεό; (β) Πώς θα βοηθήσουν οι γονείς τα παιδιά τους να παραμείνουν όσια στον Ιεχωβά;

15 Αργά ή γρήγορα, όλοι οι υπηρέτες του Ιεχωβά θα αντιμετωπίσουν καταστάσεις στις οποίες η συνείδησή τους θα τους υποχρεώσει να διαχωρίσουν τη θέση τους από τους γύρω τους—είτε αυτοί είναι συνάδελφοι, συμμαθητές, γείτονες, συγγενείς είτε άλλοι. (1 Πέτρ. 2:19) Αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να τη διαχωρίσουμε! Δεν πρέπει να εκπλαγούμε αν ο κόσμος μάς μισήσει για τη στάση μας. Ο Ιησούς μάς έχει προειδοποιήσει. Οι περισσότεροι εναντιούμενοι δεν κατανοούν πόσο σημαντικά είναι τα ζητήματα που σχετίζονται με τη Χριστιανική ουδετερότητα. Για εμάς, όμως, είναι υψίστης σημασίας.

16 Για να είμαστε όσιοι στον Ιεχωβά, χρειάζεται να μένουμε σταθεροί μπροστά σε απειλές. (Δαν. 3:16-18) Ο φόβος του ανθρώπου μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας, αλλά οι νεαροί ίσως δυσκολεύονται ιδιαίτερα να πάνε κόντρα στο ρεύμα. Αν τα παιδιά σας αντιμετωπίζουν ζητήματα όπως είναι ο χαιρετισμός της σημαίας ή οι εθνικές γιορτές, δώστε τους τη βοήθειά σας. Χρησιμοποιήστε την Οικογενειακή Λατρεία για να τα βοηθήσετε να καταλάβουν τα ζητήματα που περιλαμβάνονται ώστε να αντεπεξέρχονται θαρραλέα σε τέτοιες προκλήσεις. Βοηθήστε τα να εκφράζουν τις προσωπικές τους πεποιθήσεις ξεκάθαρα και με σεβασμό. (Ρωμ. 1:16) Για να τα υποστηρίξετε, πάρτε την πρωτοβουλία να μιλήσετε με τους δασκάλους τους για αυτά τα θέματα αν χρειαστεί.

Δαv 3:26-29—Η οσιότητά τους έφερε αίνο στον Ιεχωβά και ευλογίες στους ίδιους (w13 15/1 σ. 10 ¶13)

Τον έβδομο αιώνα Π.Κ.Χ., τρεις Εβραίοι υπηρέτες του Ιεχωβά διαπίστωσαν προσωπικά ότι ο Θεός ανταμείβει την πίστη και το θάρρος. Ο Βασιλιάς Ναβουχοδονόσορ συγκέντρωσε τους αξιωματούχους της Βαβυλώνας και τους πρόσταξε να λατρέψουν μια πανύψηλη χρυσή εικόνα. Όποιοι δεν υπάκουαν θα πέθαιναν σε πύρινο καμίνι. Οι τρεις Εβραίοι είπαν με σεβασμό στον Ναβουχοδονόσορα: «Ο Θεός μας, τον οποίο εμείς υπηρετούμε, είναι ικανός να μας σώσει. Από το καιόμενο πύρινο καμίνι και από το χέρι σου, βασιλιά, θα μας σώσει. Αλλά αν όχι, ας γίνει γνωστό σε εσένα, βασιλιά, ότι εμείς δεν υπηρετούμε τους θεούς σου και δεν θα λατρέψουμε τη χρυσή εικόνα που έστησες». (Δαν. 3:16-18) Η συναρπαστική διάσωση των τριών Εβραίων περιγράφεται στα εδάφια Δανιήλ 3:19-30. Αν και δεν είναι πιθανό να απειληθούμε με θάνατο σε πύρινο καμίνι, αντιμετωπίζουμε και εμείς δοκιμές ακεραιότητας και μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι ο Θεός θα ευλογήσει την πίστη και το θάρρος μας.

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια

Δαv 1:5, 8—Γιατί συμπέραναν ο Δανιήλ και οι τρεις σύντροφοί του ότι αν έτρωγαν τα εκλεκτά φαγητά του βασιλιά θα μιαίνονταν; (it-2 364, 365)

Πιθανόν να θεώρησαν “μιασματικά” τα εκλεκτά φαγητά του βασιλιά για τρεις λόγους: (1) Οι Βαβυλώνιοι έτρωγαν ζώα τα οποία ο Μωσαϊκός Νόμος όριζε ως ακάθαρτα, (2) ίσως να μη φρόντιζαν να χύνεται το αίμα των ζώων εντελώς, μερικά μάλιστα μπορεί να τα έπνιγαν, (3) συχνά οι ειδωλολάτρες θυσίαζαν πρώτα τα ζώα στους θεούς τους, θεωρώντας τη βρώση τέτοιου κρέατος ως μέρος της λατρείας αυτών των θεών.—Δα 1:8· παράβαλε 1Κο 10:18-20, 28.

Δαv 2:44—Γιατί θα χρειαστεί να συντρίψει η Βασιλεία του Θεού τις επίγειες κυβερνήσεις που παρουσιάζονται στην εικόνα; (w12 15/6 σ. 17, πλαίσιο· w01 15/10 σ. 6 ¶4)

ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ «ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΑΣΙΛΕΙΕΣ»; Η προφητεία του εδαφίου Δανιήλ 2:44 λέει ότι η Βασιλεία του Θεού «θα συντρίψει και θα βάλει τέλος σε όλες αυτές τις βασιλείες». Η συγκεκριμένη προφητεία αναφέρεται μόνο στις βασιλείες που εξεικονίζονται από τα διάφορα τμήματα της εικόνας.

Τι θα λεχθεί για όλες τις άλλες ανθρώπινες κυβερνήσεις; Η παράλληλη προφητεία της Αποκάλυψης αποκαλύπτει μια ευρύτερη εικόνα. Δείχνει ότι οι «βασιλιάδες ολόκληρης της κατοικημένης γης» θα συγκεντρωθούν εναντίον του Ιεχωβά στη “μεγάλη ημέρα του Θεού του Παντοδύναμου”. (Αποκ. 16:14· 19:19-21) Επομένως, στον Αρμαγεδδώνα δεν θα καταστραφούν μόνο οι βασιλείες της εικόνας, αλλά και όλες οι άλλες ανθρώπινες κυβερνήσεις.

Η απάντηση βρίσκεται στο εδάφιο Δανιήλ 2:44: «Στις ημέρες εκείνων των βασιλιάδων [που θα κυβερνούν στο τέλος του παρόντος συστήματος], ο Θεός του ουρανού θα εγκαθιδρύσει μια βασιλεία η οποία ποτέ δεν θα καταστραφεί. Και η βασιλεία αυτή δεν θα περάσει σε άλλον λαό. Θα συντρίψει και θα βάλει τέλος σε όλες αυτές τις [ανθρωποποίητες] βασιλείες και η ίδια θα παραμένει στους αιώνες». Γιατί θα χρειαστεί να «συντρίψει» η Βασιλεία του Θεού τις επίγειες κυβερνήσεις; Επειδή αυτές επιμένουν να διαιωνίζουν το περιφρονητικό για τον Θεό πνεύμα της αυτοδιάθεσης που προώθησε ο Σατανάς τότε στον κήπο της Εδέμ. Εκτός από το ότι “υποσκάπτουν” τα καλύτερα συμφέροντα της ανθρωπότητας, όσοι προσπαθούν να διαιωνίζουν αυτό το πνεύμα θέτουν τον εαυτό τους σε πορεία σύγκρουσης με τον Δημιουργό. (Ψαλμός 2:6-12· Αποκάλυψη 16:14, 16) Επομένως, πρέπει να ρωτήσουμε τον εαυτό μας: “Είμαστε υπέρ ή κατά της διακυβέρνησης από τον Θεό;”

Δαv 1:11-15—Οφειλόταν η καλύτερη όψη του προσώπου των τεσσάρων Ιουδαίων νεαρών στη χορτοφαγία; Όχι. Κανένα διαιτολόγιο δεν μπορεί να φέρει τέτοιες αλλαγές μέσα σε δέκα μόνο ημέρες. Η αλλαγή στην όψη του προσώπου των νεαρών Εβραίων οφειλόταν στον Ιεχωβά, ο οποίος τους ευλόγησε επειδή τον εμπιστεύτηκαν.—Παροιμίες 10:22.

Δαv 2:1—Πότε είδε ο Ναβουχοδονόσορ το όνειρο με την τεράστια εικόνα; Η αφήγηση αναφέρει ότι αυτό συνέβη «στο δεύτερο έτος της βασιλείας του Ναβουχοδονόσορα». Ο Ναβουχοδονόσορ έγινε βασιλιάς το 624 Π.Κ.Χ. Συνεπώς, το δεύτερο έτος της βασιλείας του θα άρχιζε το 623 Π.Κ.Χ.—αρκετά χρόνια προτού εισβάλει στον Ιούδα. Εκείνον τον καιρό, ο Δανιήλ δεν βρισκόταν ακόμη στη Βαβυλώνα για να ερμηνεύσει το όνειρο. Το «δεύτερο έτος» υπολογίζεται προφανώς από το 607 Π.Κ.Χ. οπότε ο Βαβυλώνιος βασιλιάς κατέστρεψε την Ιερουσαλήμ και έγινε παγκόσμιος ηγέτης.

Δαv 2:32, 39—Με ποιον τρόπο ήταν η βασιλεία από ασήμι κατώτερη από του χρυσού κεφαλιού, και πώς ήταν η βασιλεία από χαλκό κατώτερη της βασιλείας από ασήμι; Η Μηδοπερσική Αυτοκρατορία, η οποία συμβολιζόταν από το ασημένιο τμήμα της εικόνας, ήταν κατώτερη της Βαβυλώνας, του χρυσού κεφαλιού, με την έννοια ότι δεν είχε το ξεχωριστό χαρακτηριστικό τού να ανατρέψει τον Ιούδα. Η δύναμη που ακολούθησε ήταν η Ελλάδα, η οποία συμβολιζόταν από το χαλκό. Η Ελλάδα ήταν κατώτερη της Μηδοπερσίας, όπως ο χαλκός είναι κατώτερος του ασημιού. Παρότι η Ελληνική Αυτοκρατορία καταλάμβανε μεγαλύτερη έκταση, δεν είχε το προνόμιο να απελευθερώσει το λαό του Θεού από την εξορία, πράγμα που έκανε η Μηδοπερσία.

Δαv 1:3-8. Η αποφασιστικότητα του Δανιήλ και των συντρόφων του να παραμείνουν όσιοι στον Ιεχωβά λέει πολλά σχετικά με την αξία της γονικής εκπαίδευσης που πρέπει να είχαν λάβει. Όταν οι θεοφοβούμενοι γονείς θέτουν τα πνευματικά ζητήματα πρώτα στη ζωή τους και διδάσκουν τα παιδιά τους να κάνουν το ίδιο, αυτά πιθανότατα θα αντιστέκονται σε οποιουσδήποτε πειρασμούς και πιέσεις μπορεί να ανακύψουν στο σχολείο ή αλλού.

Δαv 1:10-12. Ο Δανιήλ κατανοούσε γιατί «ο αυλάρχης» φοβόταν το βασιλιά, και δεν επέμεινε άλλο. Ωστόσο, ο Δανιήλ πλησίασε αργότερα το «φύλακα», ο οποίος ίσως μπορούσε να δείξει περισσότερη επιείκεια λόγω της θέσης του. Όταν αντιμετωπίζουμε δύσκολες καταστάσεις, πρέπει να ενεργούμε με παρόμοια ενόραση, κατανόηση και σοφία.

Δαv 2:29, 30. Όπως ο Δανιήλ, πρέπει να αποδίδουμε πλήρως την τιμή στον Ιεχωβά για οποιαδήποτε γνώση, ιδιότητες και ικανότητες μπορεί να έχουμε αποκτήσει επωφελούμενοι από τις πνευματικές του προμήθειες.

Δαv 3:16-18. Θα ήταν απίθανο να απαντήσουν οι τρεις Εβραίοι με τέτοια σταθερή πεποίθηση αν προηγουμένως είχαν δείξει προθυμία να συμβιβαστούν σε σχέση με το διαιτολόγιό τους. Και εμείς επίσης πρέπει να αγωνιζόμαστε να είμαστε “πιστοί σε όλα τα πράγματα”.—1 Τιμόθεο 3:11.

Δαv 3:1, 2 Δώστε Προσοχή στον Προφητικό Λόγο του Θεού για τις Ημέρες Μας Η χρυσή εικόνα που έστησε αυτός ο Βαβυλώνιος βασιλιάς στην πεδιάδα Δουρά ίσως ήταν αφιερωμένη στον Μαρντούκ.

Δαv 1:1–3:30 «Ο Ιεχωβά ο Θεός μας Είναι Ένας Ιεχωβά» Δεν υπήρχε περιθώριο στη λατρεία τους για συμβιβασμo

Δαv 1:3-21· 3:1-30 Νεαροί, να Περπατάτε Αντάξια του Ιεχωβά Η πιστότητα σε αυτά τα μικρά πράγματα αναμφίβολα τους ενίσχυσε ώστε, όταν αντιμετώπισαν τη μεγαλύτερη δοκιμή η οποία αφορούσε την προσκύνηση μιας ειδωλολατρικής εικόνας, αρνήθηκαν να συμβιβαστούν.

Δαv 1:3-5. Είστε Πιστοί σε Όλα τα Πράγματα; Εκεί “καθορίστηκε για αυτούς καθημερινό χορήγημα από τα εκλεκτά φαγητά του βασιλιά και από το κρασί που έπινε ο ίδιος, καθώς και να τους δοθεί ανατροφή επί τρία χρόνια, ώστε στο τέλος αυτών των χρόνων να σταθούν ενώπιον του βασιλιά”.

Δαv 1:8-17 Ουδέτεροι Χριστιανοί στις Τελευταίες Ημέρες Κάποια ημέρα, σύντομα, αυτή η ουράνια Βασιλεία θα είναι η μόνη δύναμη που θα άρχει πάνω στην ανθρωπότητα. (Δανιήλ 2:44) … Ως αποτέλεσμα, έγιναν ειδικές διευθετήσεις ώστε να τύχει σεβασμού η συνείδηση των τεσσάρων Εβραίων.

Δαv 2:1, 28-45 Είναι τα Όνειρα Θεόσταλτα Μηνύματα; Ο Βαβυλώνιος Βασιλιάς Ναβουχοδονόσορ έλαβε προφητικά όνειρα από τον Θεό.

Δαν κεφάλαιο 3 Χαιρετισμός της Σημαίας, Ψηφοφορία και Κοινωνική Υπηρεσία Ωστόσο, τρεις Εβραίοι—ο Σεδράχ, ο Μισάχ και ο Αβδενεγώ—αρνήθηκαν να προσκυνήσουν την εικόνα, ακόμη και επί ποινή θανάτου.

Δαν 3:1-27 Μήπως Πρέπει να Αλλάξετε Γνώμη; Ο Ιεχωβά τούς έσωσε θαυματουργικά, αλλά εκείνοι είχαν δείξει ότι ήταν διατεθειμένοι να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους παρά να συμβιβάσουν την απόφασή τους να τον υπηρετούν.

Δαν 1:6· 3:17 Παράδειγμα προς Μίμηση—Οι Τρεις Εβραίοι Με σεβασμό αλλά και σταθερότητα, λένε στον Ναβουχοδονόσορα ότι η απόφασή τους να υπηρετούν τον Ιεχωβά δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

Δαν 3:16-18 Να Είστε Θαρραλέοι—Ο Ιεχωβά Είναι Μαζί Σας Αλλά αν όχι, ας γίνει γνωστό σε εσένα, βασιλιά, ότι εμείς δεν υπηρετούμε τους θεούς σου και δεν θα λατρέψουμε τη χρυσή εικόνα που έστησες».

Δαν 2:27, 28 Επηρεάζουν τα Άστρα τη Ζωή Σας; Ωστόσο, υπάρχει Θεός στους ουρανούς ο οποίος αποκαλύπτει μυστικά, και αυτός έκανε γνωστό στον Βασιλιά Ναβουχοδονόσορα τι θα συμβεί στο τελικό διάστημα των ημερών».

Δαν 1:8-20 Χριστιανοί—Να Νιώθετε Περήφανοι για Αυτό που Είστε! Αναμφίβολα, ένιωθαν περήφανοι που ήταν υπηρέτες του Ιεχωβά.

Δαν 3:1-12 «Η Σωτηρία Ανήκει στον Ιεχωβά» Μόλις άρχισε η μουσική και οι συγκεντρωμένοι προσκύνησαν την εικόνα, οι τρεις Εβραίοι παρέμειναν όρθιοι.

Δαν 3:19-28 Πώς σας Βοηθούν οι Άγγελοι Στην αρχαία Βαβυλώνα, όταν τρεις νεαροί Εβραίοι καταδικάστηκαν σε θάνατο μέσα σε πύρινο καμίνι, ο Θεός «έστειλε τον άγγελό του και έσωσε τους υπηρέτες του».

Δαν 3:1, 2 Ο Ιεχωβά Είναι το Καταφύγιό Μας Ωστόσο, ο Ιεχωβά ποτέ δεν άφησε τον πιστό λαό του να υποκύψει σε τέτοια «επιδημία».

Δαν 3:17, 18 Ο Ιεχωβά “Προμηθεύει Διαφυγή” για Εμάς Εκείνοι οι θεοφοβούμενοι νεαροί δεν θεωρούσαν δεδομένο ότι ο Ιεχωβά θα τους προστάτευε θαυματουργικά από σωματική βλάβη.

Δαν 3:21-27 Θεϊκή Παρέμβαση—Τι Μπορούμε να Αναμένουμε; Αν και ο Θεός έσωσε τους τρεις νεαρούς Εβραίους από το θάνατο σε ένα πύρινο καμίνι και τον προφήτη Δανιήλ από το λάκκο των λιονταριών, δεν ενήργησε για να σώσει άλλους προφήτες από το θάνατο.

Δαν 1:8, 11-15, 20 Εκτιμάτε Αυτά που σας Έχουν Δοθεί; Και οι τέσσερις ευλογήθηκαν πλούσια επειδή δεν ξέχασαν τα πνευματικά διδάγματα που έμαθαν όταν ήταν νέοι.

Δαν 3:1 Τι Μπορώ να Ανταποδώσω στον Ιεχωβά; Όπως ο Σεδράχ, ο Μισάχ και ο Αβδενεγώ, αποφάσισα να δώσω την αφοσίωσή μου μόνο στον Ιεχωβά.

Δαν 1:3-9 Θα Κρατήσετε Εσείς την Ακεραιότητά Σας; Γι’ αυτό, κράτησαν σταθερή στάση και υπάκουσαν σε αυτόν παρά τις πιέσεις και τους κινδύνους.

Δαν 1:8-14 Να Αποδέχεστε την Εξουσία του Ιεχωβά Ο Δανιήλ «αποφάσισε μέσα στην καρδιά του να μη μιανθεί με τα εκλεκτά φαγητά του βασιλιά», παρότι δεν ήταν εύκολο για τον αυλάρχη της Βαβυλώνας να αποδεχτεί τη θέση του στο εν λόγω ζήτημα.

Δαν 1:6 Αφήνετε Εσείς τον Μεγάλο Αγγειοπλάστη να σας Διαπλάθει; Εντούτοις, οι πιστοί Ιουδαίοι, όπως ο Δανιήλ και οι τρεις σύντροφοί του, αρνήθηκαν να διαπλαστούν από τον κόσμο της Βαβυλώνας.

Δαν 3:16-18 Ενισχύστε την Πίστη σας στα Όσα Ελπίζετε Αντί για αυτό όμως, η πίστη τους στη δύναμη του Θεού τούς ικάνωσε, σαν να λέγαμε, να “φράξουν στόματα λιονταριών” και να “σταματήσουν τη δύναμη της φωτιάς”.

Δαν 1:8 Ενδιαφέρεται Πράγματι ο Θεός για Εσάς; Είναι βέβαιο ότι η Γραφική εκπαίδευση που είχε λάβει σε μικρή ηλικία τού έδωσε την αποφασιστικότητα να τηρήσει αργότερα, ως νεαρός, τις διατροφικές διατάξεις του Νόμου του Θεού που ίσχυαν τότε.

Δαν 3:15-18 Να Ανταποκρίνεστε στη Συνείδησή Σας Θυμάται ότι οι τρεις Εβραίοι συμμορφώθηκαν με την εντολή να πάνε σε έναν τόπο όπου θα λάβαινε χώρα ειδωλολατρία, αλλά κράτησαν την ακεραιότητά τους με το να μη συμμετάσχουν σε κάποια πράξη ειδωλολατρίας.

Δαν 3:16-18 Να Παραμένετε Όσιοι στη Βασιλεία του Θεού Για να είμαστε όσιοι στον Ιεχωβά, χρειάζεται να μένουμε σταθεροί μπροστά σε απειλές.

Δαν 3:17, 18 “Ο Θεός μας Είναι Ικανός να μας Σώσει” Αλλά αν όχι, ας γίνει γνωστό σε εσένα, βασιλιά, ότι εμείς δεν υπηρετούμε τους θεούς σου και δεν θα λατρέψουμε τη χρυσή εικόνα που έστησες».

Δαν 2:28, 30 Οι Θεϊκές Αρχές Μπορούν να σας Ωφελήσουν Δεν μας προξενεί απορία το ότι, στο βιβλίο του Δανιήλ, ο ίδιος περιγράφεται τρεις φορές ως “πολύ επιθυμητός” στα μάτια του Θεού.

Δαν 2:44 Γιατί Πρέπει “να Είμαστε σε Εγρήγορση”; Έχουν άγνοια για την ύπαρξη και τις δραστηριότητες της ουράνιας κυβέρνησης της Βασιλείας του Θεού στα χέρια του Χριστού και για τον ρόλο που θα παίξει αυτή στην επικείμενη κρίση εναντίον όλων των εθνών.

Δαν 2:44 Γιατί Χρειαζόμαστε τον Θεό Ναι, η Βασιλεία του Θεού είναι το μέσο με το οποίο ο Ιεχωβά Θεός θα εξαλείψει τα ολέθρια αποτελέσματα της ανθρώπινης διακυβέρνησης και θα φέρει το δίκαιο νέο κόσμο που έχει υποσχεθεί.

Δαν 2:44 Το Τέλος των Παθημάτων Πλησιάζει! Θα συντρίψει και θα βάλει τέλος σε όλες αυτές τις βασιλείες και η ίδια θα παραμένει στους αιώνες»

Δαν 2:44 Ποιος Μπορεί να Αλλάξει τον Κόσμο Μας; Μέσω της Βασιλείας του, η οποία «ποτέ δεν θα καταστραφεί»

Δαν 2:44 Γιατί Πρέπει να Χρησιμοποιούμε το Όνομα του Θεού; Ο Ιεχωβά θα δοξάσει το όνομά του όταν η Βασιλεία του τερματίσει κάθε ανθρώπινη διακυβέρνηση και αποκαταστήσει την ειρήνη και την ασφάλεια στον κόσμο.

Δαν 2:44 Θα Φτάσει Ποτέ η Γη στο Τέλος Της; Συνεπώς, θα χαθούν όσοι είναι αδιόρθωτα πονηροί, καθώς και όλες οι πονηρές κυβερνήσεις, οι οποίες θα διαλυθούν και θα αντικατασταθούν από την ουράνια διακυβέρνηση του Θεού, δηλαδή τη Βασιλεία.

Δαν 2:44 «Προσωρινοί Κάτοικοι» Μέσα σε έναν Πονηρό Κόσμο Το κάνουμε αυτό επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι η κυβέρνηση της Βασιλείας του Ιεχωβά υπό τον Χριστό θα τερματίσει σύντομα την ατελή ανθρώπινη διακυβέρνηση, αντικαθιστώντας την με ένα δίκαιο νέο σύστημα πραγμάτων.

Δαν 2:44 Η Ενότητα Προσδιορίζει την Αληθινή Λατρεία Γνωρίζουν ότι η Βασιλεία του Θεού εντός ολίγου θα αντικαταστήσει τις ανθρώπινες κυβερνήσεις και θα ευλογήσει την υπάκουη ανθρωπότητα με γνήσια, διαρκή ειρήνη.

Δαν 2:44 Η Διακυβέρνηση του Ιεχωβά Δικαιώνεται! Σύντομα, στον Αρμαγεδδώνα, η διακυβέρνηση του Ιεχωβά θα αντικαταστήσει μια για πάντα τις ανθρώπινες κυβερνήσεις που βρίσκονται υπό την επιρροή του Σατανά.

Δαν 2:44 Καίγονται οι Κακοί Άνθρωποι στην Κόλαση; Αυτό θα γίνει όταν εκείνος αντικαταστήσει το παρόν πονηρό σύστημα πραγμάτων με έναν νέο κόσμο.

Δαν 2:44 Είναι η Βασιλεία του Θεού Μέσα στην Καρδιά Μας; Αντίθετα, η Βασιλεία είναι μια πραγματική κυβέρνηση, η οποία θα φέρει συγκλονιστικές αλλαγές στη γη, όπως ακριβώς προείπαν οι προφήτες.

Δαν 2:44 Μπορούμε να Ωφεληθούμε Υπομένοντας Παθήματα Θα συντρίψει και θα βάλει τέλος σε όλες αυτές τις βασιλείες και η ίδια θα παραμένει στους αιώνες».

Δαν 2:44 «Μαρτυρία σε Όλα τα Έθνη» Χαιρόμαστε για το ότι το κήρυγμα των καλών νέων σε τόσο τεράστια κλίμακα είναι μία μόνο από τις πολλές ενδείξεις πως πλησιάζει ο καιρός κατά τον οποίο η Βασιλεία του Θεού θα αντικαταστήσει τις ανθρώπινες κυβερνήσεις.

Δαν 2:44 Γιατί Πρέπει να Αποβλέπετε στην Αγία Γραφή για Καθοδήγηση; Μέσα σε αυτόν, ο Θεός δείχνει πώς θα απομακρύνει την κακία από τη γη και θα δώσει στο ανθρώπινο γένος τη δυνατότητα να απολαμβάνει τέλεια υγεία και ατέλειωτη ζωή.

Δαν 2:44 Επιτυχία Μέσω Εγκαρτέρησης Σύντομα, η Βασιλεία του Θεού, η δίκαιη κυβέρνησή του, θα ασκήσει την εξουσία της πάνω στους κατοίκους της γης.


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: