ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΑΝΙΗΛ 4-6

«Υπηρετείτε Εσείς τον Ιεχωβά Ακατάπαυστα;»

6:10 Το πνευματικό πρόγραμμα του Δανιήλ περιλάμβανε την προσευχή. Δεν επέτρεψε σε τίποτα, ούτε καν σε ένα βασιλικό διάταγμα, να παρεμποδίσει το πρόγραμμά του

Δαν 6:7-10—Ο Δανιήλ διακινδύνευσε τη ζωή του για να υπηρετεί τον Ιεχωβά ακατάπαυστα (w10 15/11 σ. 6 ¶16· w06 1/11 σ. 24 ¶12)

Γιατί πρέπει να θέλετε να υπακούτε στον Ιεχωβά ακόμη και όταν είστε μόνοι σας; Να θυμάστε το εξής: Μπορείτε είτε να στενοχωρήσετε τον Ιεχωβά είτε να κάνετε την καρδιά του να χαρεί. (Γέν. 6:5, 6· Παρ. 27:11) Ο Ιεχωβά επηρεάζεται από τις πράξεις σας επειδή «ενδιαφέρεται για εσάς». (1 Πέτρ. 5:7) Θέλει να τον ακούτε για να μπορείτε να ωφεληθείτε. (Ησ. 48:17, 18) Όταν κάποιοι υπηρέτες του Ιεχωβά στον αρχαίο Ισραήλ αγνόησαν τις συμβουλές του, τον έκαναν να πονέσει. (Ψαλμ. 78:40, 41) Από την άλλη πλευρά, ο Ιεχωβά ένιωθε βαθιά στοργή για τον προφήτη Δανιήλ, εφόσον ένας άγγελος τον αποκάλεσε “πολύ επιθυμητό άνθρωπο”. (Δαν. 10:11) Γιατί ένιωθε έτσι ο Θεός; Επειδή ο Δανιήλ παρέμενε όσιος σε Αυτόν, όχι μόνο μπροστά στους άλλους, αλλά και κατ’ ιδίαν.—Διαβάστε Δανιήλ 6:10.

Δεν είναι άξιο απορίας το ότι πολλά πράγματα που σχετίζονται με τη ζωή των χρισμένων μελών της Χριστιανικής εκκλησίας και των συντρόφων τους θεωρούνται ιερά. Η σχέση μας με τον Ιεχωβά είναι κάτι ιερό. (1 Χρονικών 28:9· Ψαλμός 36:7) Είναι τόσο πολύτιμη για εμάς ώστε δεν επιτρέπουμε σε τίποτα και σε κανέναν να μπει ανάμεσα σε εμάς και στον Θεό μας, τον Ιεχωβά. (2 Χρονικών 15:2· Ιακώβου 4:7, 8) Η προσευχή παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση στενής σχέσης με τον Ιεχωβά. Ο προφήτης Δανιήλ θεωρούσε την προσευχή τόσο ιερή ώστε, ακόμα και με κίνδυνο της ζωής του, συνέχισε πιστά να προσεύχεται στον Ιεχωβά όπως συνήθιζε. (Δανιήλ 6:7-11) Οι «προσευχές των αγίων», δηλαδή των χρισμένων Χριστιανών, παρομοιάζονται με το θυμίαμα που χρησιμοποιούνταν για τη λατρεία στο ναό. (Αποκάλυψη 5:8· 8:3, 4· Λευιτικό 16:12, 13) Αυτός ο συμβολισμός τονίζει την ιερότητα της προσευχής. Τι προνόμιο είναι να μπορούμε να επικοινωνούμε με τον Κυρίαρχο του Σύμπαντος! Δεν είναι άξιο απορίας που η προσευχή θεωρείται ιερή στη ζωή μας!

Δαν 6:16, 20—Ο βασιλιάς Δαρείος πρόσεξε τη στενή σχέση που είχε ο Δανιήλ με τον Ιεχωβά (w03 15/9 σ. 15 ¶2)

Πώς θεωρούσε ο Ιεχωβά τον Δανιήλ; Όταν ο άγγελος Γαβριήλ ήρθε για να απαντήσει σε μια από τις προσευχές του Δανιήλ, περιέγραψε τον προφήτη ως «άτομο πολύ επιθυμητό», ή αλλιώς “σφόδρα αγαπητό”. (Δανιήλ 9:20-23· Μετάφραση του Βάμβα) Στην προφητεία του Ιεζεκιήλ, ο Ιεχωβά αναφέρθηκε στον Δανιήλ ως δίκαιο άνθρωπο. (Ιεζεκιήλ 14:14, 20) Καθώς περνούσαν τα χρόνια, οι προσευχές του Δανιήλ προφανώς οδήγησαν στο να αποκτήσει στενή σχέση με τον Θεό του, γεγονός που αναγνώρισε ακόμη και ο Δαρείος.—Δανιήλ 6:16.

Δαν 6:22, 23—Ο Ιεχωβά ευλόγησε τον Δανιήλ επειδή παρέμεινε σταθερός στη λατρεία του (w10 15/2 σ. 18 ¶15)

Αφού ο Δανιήλ πέρασε μια νύχτα στο λάκκο των λιονταριών, ο βασιλιάς πήγε στο λάκκο και φώναξε: «Δανιήλ, υπηρέτη του ζωντανού Θεού, ο Θεός σου, τον οποίο εσύ υπηρετείς ακατάπαυστα, μπόρεσε να σε σώσει από τα λιοντάρια;» Αμέσως ο Δανιήλ απάντησε: «Βασιλιά, είθε να ζεις στους αιώνες. Ο Θεός μου έστειλε τον άγγελό του και έκλεισε το στόμα των λιονταριών και δεν με εξολόθρευσαν, εφόσον ενώπιόν του βρέθηκε αθωότητα σε εμένα· και επίσης ενώπιόν σου, βασιλιά, βλαβερή πράξη δεν έχω κάνει». Ο Ιεχωβά ευλόγησε τον Δανιήλ για την “ακατάπαυστη” υπηρεσία του.—Δαν. 6:19-22.

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια

Δαν 4:10, 11, 20-22—Τι συμβόλιζε το τεράστιο δέντρο στο όνειρο του Ναβουχοδονόσορα; (w07 1/9 σ. 18 ¶5)

Τι συμβόλιζε το τεράστιο δέντρο στο όνειρο του Ναβουχοδονόσορα; Το δέντρο συμβόλιζε αρχικά τον Ναβουχοδονόσορα ως άρχοντα μιας παγκόσμιας δύναμης. Εφόσον, όμως, η εξουσία για διακυβέρνηση εκτεινόταν «ως την άκρη της γης», το δέντρο πρέπει να υποδηλώνει κάτι πολύ πιο μεγαλειώδες. Το εδάφιο Δανιήλ 4:17 συνδέει το όνειρο με τη διακυβέρνηση του “Υψίστου” επί της ανθρωπότητας. Το δέντρο, λοιπόν, συμβολίζει επίσης την παγκόσμια κυριαρχία του Ιεχωβά, ιδιαίτερα σε σχέση με τη γη. Επομένως, το όνειρο έχει δύο εκπληρώσεις—μία σε σχέση με τη διακυβέρνηση του Ναβουχοδονόσορα και μία σε σχέση με την κυριαρχία του Ιεχωβά.

Δαν 5:17, 29—Γιατί δεν δεχόταν στην αρχή ο Δανιήλ τα δώρα του βασιλιά Βαλτάσαρ αλλά αργότερα τα δέχτηκε; (w88 1/10 σ. 30 ¶3-5· dp σ. 109 ¶22)

Όταν φέρθηκε τελικά ο Εβραίος που λεγόταν Δανιήλ, ο βασιλιάς επανέλαβε την προσφορά του—να ντύσει τον Δανιήλ με πορφύρα, να του φορέσει μια χρυσή αλυσίδα και να τον κάνει τρίτο κυβερνήτη του βασιλείου. Ο προφήτης απάντησε με σεβασμό: «Τα δώρα σου ας ήναι εν σοι και δος εις άλλον τας αμοιβάς σου· εγώ δε θέλω αναγνώσει την γραφήν εις τον βασιλέα και θέλω φανερώσει την ερμηνείαν προς αυτόν».—Δανιήλ 5:17.

Ο Δανιήλ λοιπόν δεν χρειαζόταν να δωροδοκηθεί ή να πληρωθεί για να δώσει την ερμηνεία. Ο βασιλιάς μπορούσε να κρατήσει τα δώρα του ή να τα χαρίσει σε κάποιον άλλον. Ο Δανιήλ θα έδινε την εξήγηση, όχι για κάποια αμοιβή, αλλά επειδή είχε λάβει τη δύναμη να το κάνει αυτό από τον Ιεχωβά, τον αληθινό Θεό, του οποίου η κρίση για τη Βαβυλώνα επίκειτο.

Όπως διαβάζουμε στο εδάφιο Δανιήλ 5:29, αφού ο Δανιήλ διάβασε και ερμήνευσε τα λόγια, όπως είχε πει ότι θα έκανε, ο βασιλιάς διέταξε να δοθούν στον Δανιήλ οι αμοιβές έτσι κι αλλιώς. Δεν φόρεσε ο ίδιος ο Δανιήλ τη φορεσιά και την αλυσίδα. Του τα φόρεσαν με διαταγή του απόλυτου κυβερνήτη, του Βασιλιά Βαλτάσαρ. Αλλά αυτό δεν αντιφάσκει με το εδάφιο Δανιήλ 5:17, όπου ο προφήτης ξεκαθάρισε ότι το κίνητρό του δεν ήταν ιδιοτελές.

Ο Ιησούς είπε αργότερα ότι «όποιος δέχεται προφήτην, διότι είναι προφήτης, θα λάβη ανταμοιβήν προφήτου». (Ματθαίος 10:41, ΚΔΤΚ) Αυτό δεν μπορούσε βέβαια να εφαρμοστεί στον Βαλτάσαρ, αφού αυτός δεν φέρθηκε με καλοσύνη και με σεβασμό στον Δανιήλ επειδή σεβόταν αυτόν τον πιστό άντρα ως προφήτη του αληθινού Θεού. Ο Βασιλιάς Βαλτάσαρ ήταν πρόθυμος να δώσει τα ίδια δώρα σε οποιονδήποτε που θα μπορούσε να λύσει το μυστήριο της γραφής, ακόμη και σε κάποιον ειδωλολάτρη αστρολόγο. Ο βασιλιάς έλαβε την κατάλληλη ανταμοιβή, αυτή που ήταν σύμφωνη με τα προφητικά λόγια που γράφτηκαν στον τοίχο: «Την αυτήν νύκτα εφονεύθη ο Βαλτάσαρ ο βασιλεύς των Χαλδαίων. Και Δαρείος ο Μήδος έλαβε την βασιλείαν».—Δανιήλ 5:30, 31.

Έτσι, ο γρίφος λύθηκε. Η ισχυρή Βαβυλώνα επρόκειτο σύντομα να πέσει στα χέρια των μηδοπερσικών δυνάμεων. Ο Βαλτάσαρ, μολονότι αποκαρδιώθηκε όταν άκουσε αυτή την εξαγγελία της συμφοράς, κράτησε το λόγο του. Έβαλε τους υπηρέτες του να ντύσουν τον Δανιήλ με πορφύρα, να του φορέσουν ένα χρυσό περιδέραιο και να διαλαλήσουν ότι ήταν ο τρίτος άρχοντας στο βασίλειο. (Δανιήλ 5:29) Ο Δανιήλ δεν αρνήθηκε να δεχτεί αυτές τις τιμές, αναγνωρίζοντας ότι αντανακλούσαν την τιμή που οφείλεται στον Ιεχωβά. Φυσικά, ο Βαλτάσαρ ίσως έλπιζε να απαλύνει την κρίση του Ιεχωβά τιμώντας τον προφήτη Του. Αν το πίστευε αυτό, τότε ήταν πράγματι πολύ αργά για να πετύχει κάτι.

Δαν 4:8, 9—Έγινε ο Δανιήλ μάγος ιερέας; Όχι. Η έκφραση “αρχηγός των μάγων ιερέων” αναφέρεται απλώς στη θέση που είχε ο Δανιήλ ως “ο ανώτατος ύπαρχος όλων των σοφών της Βαβυλώνας”.—Δανιήλ 2:48.

Δαν 4:10, 11, 20-22—Τι συμβόλιζε το τεράστιο δέντρο στο όνειρο του Ναβουχοδονόσορα; Το δέντρο συμβόλιζε αρχικά τον Ναβουχοδονόσορα ως άρχοντα μιας παγκόσμιας δύναμης. Εφόσον, όμως, η εξουσία για διακυβέρνηση εκτεινόταν «ως την άκρη της γης», το δέντρο πρέπει να υποδηλώνει κάτι πολύ πιο μεγαλειώδες. Το εδάφιο Δανιήλ 4:17 συνδέει το όνειρο με τη διακυβέρνηση του “Υψίστου” επί της ανθρωπότητας. Το δέντρο, λοιπόν, συμβολίζει επίσης την παγκόσμια κυριαρχία του Ιεχωβά, ιδιαίτερα σε σχέση με τη γη. Επομένως, το όνειρο έχει δύο εκπληρώσεις—μία σε σχέση με τη διακυβέρνηση του Ναβουχοδονόσορα και μία σε σχέση με την κυριαρχία του Ιεχωβά.

Δαν 4:16, 23, 25, 32, 33—Πόσο διήρκεσαν οι «εφτά καιροί»; Για να συμβούν όλες οι αλλαγές στην εμφάνιση του Βασιλιά Ναβουχοδονόσορα απαιτούνταν να διαρκέσουν οι «εφτά καιροί» πολύ περισσότερο από εφτά κυριολεκτικές ημέρες. Στην περίπτωσή του, αυτοί οι καιροί σήμαιναν εφτά χρόνια 360 ημερών το καθένα, δηλαδή 2.520 ημέρες. Στη μεγαλύτερη εκπλήρωση, οι «εφτά καιροί» είναι 2.520 χρόνια. (Ιεζεκιήλ 4:6, 7) Άρχισαν με την καταστροφή της Ιερουσαλήμ το 607 Π.Κ.Χ. και τερματίστηκαν με την ενθρόνιση του Ιησού ως ουράνιου Βασιλιά το 1914 Κ.Χ.—Λουκάς 21:24.

Δαν 6:6-10—Εφόσον δεν απαιτείται κάποια συγκεκριμένη στάση για να προσευχόμαστε στον Ιεχωβά, δεν θα ήταν συνετό από μέρους του Δανιήλ να προσεύχεται κρυφά την περίοδο των 30 ημερών; Το γεγονός ότι ο Δανιήλ προσευχόταν τρεις φορές την ημέρα ήταν ευρέως γνωστό. Γι’ αυτό και οι συνωμότες συνέλαβαν την ιδέα για την έκδοση ενός διατάγματος που θα περιόριζε την προσευχή. Οποιαδήποτε αλλαγή στις συνήθειες του Δανιήλ σε σχέση με την προσευχή ίσως φαινόταν στους άλλους ως συμβιβασμός και μπορεί να έδειχνε ότι αυτός δεν απέδιδε αποκλειστική αφοσίωση στον Ιεχωβά.

Δαν 4:24-27. Η διακήρυξη του αγγέλματος της Βασιλείας, το οποίο περιλαμβάνει τις δυσμενείς κρίσεις του Θεού, απαιτεί το ίδιο είδος πίστης και θάρρους που εκδήλωσε ο Δανιήλ όταν γνωστοποίησε τι θα συνέβαινε στον Ναβουχοδονόσορα και τι έπρεπε να κάνει ο βασιλιάς ώστε “να υπάρξει παράταση στην ευημερία του”.

Δαν 5:30, 31. «Τα παροιμιώδη λόγια εναντίον του βασιλιά της Βαβυλώνας» εκπληρώθηκαν. (Ησαΐας 14:3, 4, 12-15) Ο Σατανάς ο Διάβολος, του οποίου η υπερηφάνεια μοιάζει με την υπερηφάνεια της βαβυλωνιακής δυναστείας, θα έχει επίσης ατιμωτικό τέλος.—Δανιήλ 4:30· 5:2-4, 23.

Δαν 6:4-16 Μισούμενοι Χωρίς Αιτία Ενώ ορισμένοι άνθρωποι μας διώκουν συνειδητά και εσκεμμένα, πολλοί που εναντιώνονται στο λαό του Θεού το κάνουν αυτό από άγνοια ή επηρεάζονται από άλλους.

Δαν 6:7-9 Ενισχύστε την Εμπιστοσύνη σας στον Ιεχωβά Ο νόμος που θέσπισε ο Βασιλιάς Δαρείος όριζε: «Για τριάντα ημέρες όποιος κάνει αίτημα προς οποιονδήποτε θεό ή άνθρωπο εκτός προς [το] βασιλιά [πρέπει] να ριχτεί στο λάκκο των λιονταριών».

Δαν 6:6-17 Να Αντανακλάτε τη Διανοητική Στάση του Χριστού Όχι, συνέχισε άφοβα να προσεύχεται στον Ιεχωβά τρεις φορές την ημέρα, όπως συνήθιζε

Δαν 6:7-10 Ο Ιεχωβά Είναι το Καταφύγιό Μας Ωστόσο, ο Ιεχωβά ποτέ δεν άφησε τον πιστό λαό του να υποκύψει σε τέτοια «επιδημία».

Δαν 4:10-17 Να Εμπιστεύεστε στον Θεό “των Χρόνων και των Καιρών” Άλλες προφητείες υπέδειξαν το ακριβές έτος—το 1914—κατά το οποίο “θα συμπληρώνονταν οι προσδιορισμένοι καιροί των εθνών” και θα άρχιζε να κυβερνάει στον ουρανό η Βασιλεία.

Δαν 6:16-22 Να Περπατάτε στην Οδό της Ακεραιότητας Το να θυμόμαστε την εμπειρία του Δανιήλ στο λάκκο των λιονταριών θα μας γεμίσει θάρρος

Δαν 6:16-22 Θεϊκή Παρέμβαση—Τι Μπορούμε να Αναμένουμε; Αν και ο Θεός έσωσε τους τρεις νεαρούς Εβραίους από το θάνατο σε ένα πύρινο καμίνι και τον προφήτη Δανιήλ από το λάκκο των λιονταριών, δεν ενήργησε για να σώσει άλλους προφήτες από το θάνατο.

Δαν 4:20-25 Γιατί Πρέπει να Είμαστε Συνεπείς; Η Αγία Γραφή περιέχει άφθονα παραδείγματα της συνέπειας του Θεού.

Δαν 5:3 Προσέξτε να Μην Αναπτύξετε Υπεροπτική Καρδιά Εσύ δε, ο γιος του ο Βαλτάσαρ, δεν ταπείνωσες την καρδιά σου, αν και τα γνώριζες όλα αυτά».

Δαν 6:13 Ενισχύστε την Πίστη σας στα Όσα Ελπίζετε Αντί για αυτό όμως, η πίστη τους στη δύναμη του Θεού τούς ικάνωσε, σαν να λέγαμε, να “φράξουν στόματα λιονταριών” και να “σταματήσουν τη δύναμη της φωτιάς”.

Δαν 5:1-4 Ένα Βιβλίο που Μπορείτε να Εμπιστευτείτε Οι ιστορικοί Ηρόδοτος και Ξενοφών επιβεβαιώνουν την προφητική ακρίβεια της Γραφής, περιλαμβανομένου και του γεγονότος ότι οι Βαβυλώνιοι διασκέδαζαν τη νύχτα που ο Κύρος κατέλαβε την πόλη.

Δαν 6:7-11 Συμμερίζεστε την Άποψη του Ιεχωβά για τα Ιερά Πράγματα; Ο προφήτης Δανιήλ θεωρούσε την προσευχή τόσο ιερή ώστε, ακόμα και με κίνδυνο της ζωής του, συνέχισε πιστά να προσεύχεται στον Ιεχωβά όπως συνήθιζε.

Δαν 4:7 Είναι η Αστρολογία το Κλειδί για το Μέλλον Σας; Η Αγία Γραφή τονίζει τη σχέση μεταξύ Βαβυλώνας και αστρολογίας, και αναφέρεται αρκετές φορές στους Βαβυλώνιους αστρολόγους.

Δαν 6:18-22 Βοήθεια από τους Αγγέλους του Θεού Οι άγγελοι μπορούν να κάνουν υπέροχα πράγματα για εκείνους που υπηρετούν τον Ιεχωβά.

Δαν 5:18-21 Γιατί η Μετριοφροσύνη Παραμένει Σημαντική Βιβλικοί χαρακτήρες όπως ο Αβεσσαλώμ, ο Οζίας και ο Ναβουχοδονόσορ ενέδωσαν σε τέτοια έργα της σάρκας και ταπεινώθηκαν από τον Ιεχωβά για την αυθάδειά τους.

Δαν 6:16, 20 Αφήστε τη Δύναμη της Συνήθειας να Λειτουργήσει για το Καλό Σας Ο Δανιήλ υπηρέτησε τον Ιεχωβά «ακατάπαυστα» σε όλη τη μακρόχρονη ζωή του.

Δαν 5:1 Αφήνετε Εσείς τον Μεγάλο Αγγειοπλάστη να σας Διαπλάθει; Αυτά θα μπορούσαν να προάγουν ένα ανυπάκουο, στασιαστικό πνεύμα.

Δαν 6:10, 11 «Πλησιάζει η Απελευθέρωσή Σας»! Εκείνον τον καιρό, θα είμαστε οι μόνοι που θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του αρχαίου προφήτη Δανιήλ συνεχίζοντας να λατρεύουμε τον Θεό μας ό,τι και αν συμβεί.

Δαν 4:17 Η Διακυβέρνηση του Ιεχωβά Δικαιώνεται! «Ο Ύψιστος είναι Άρχοντας στη βασιλεία των ανθρώπων». Ακόμη και ο ισχυρός βασιλιάς της Βαβυλώνας αναγκάστηκε να αναγνωρίσει ότι, τελικά, «ο Ύψιστος είναι Άρχοντας στη βασιλεία των ανθρώπων».

Δαν 6:21, 22 Ο Ιεχωβά Είναι Βοηθός Μας Όταν ο Δανιήλ ρίχτηκε στο λάκκο με τα λιοντάρια, ο Ιεχωβά «έστειλε τον άγγελό του και έκλεισε το στόμα των λιονταριών».

Δαν 6:10, 11 Ο Ιεχωβά Αποκαλύπτει τη Δόξα του στους Ταπεινούς Κατ’ αρχάς, ο Δανιήλ εκδήλωνε ακλόνητη εμπιστοσύνη στον Ιεχωβά, στρεφόμενος τακτικά σε αυτόν με προσευχή.

Δαν 6:16 Γιατί Πρέπει να Προσευχόμαστε Ακατάπαυστα; Γονάτιζε στο παράθυρο του ανωγείου του, το οποίο ήταν στραμμένο προς την Ιερουσαλήμ, και ανέπεμπε τα αιτήματά του. (1 Βασιλέων 8:46-49· Δανιήλ 6:10) … Καθώς περνούσαν τα χρόνια, οι προσευχές του Δανιήλ προφανώς οδήγησαν στο να αποκτήσει στενή σχέση με τον Θεό του, γεγονός που αναγνώρισε ακόμη και ο Δαρείος.

Δαν 4:16, 17 Να Καλλιεργείτε Υπακοή Καθώς Πλησιάζει το Τέλος Η Γραφή αποκαλύπτει ότι ο Ιησούς έλαβε αυτή την εξουσία στο τέλος των προφητικών “εφτά καιρών”—“των προσδιορισμένων καιρών των εθνών”—το 1914.

Δαν 4:34, 35 Παρηγοριά για το Λαό του Θεού Τίποτα στον ουρανό ή στη γη δεν μπορεί να αποτρέψει τον Ιεχωβά από το να εκτελέσει το θέλημά του.

Δαν 4:34, 35 Χαρά για Όσους Περπατούν στο Φως Ύστερα από μια διδακτική εμπειρία που του έδειξε πόσο αδύναμος ήταν, ο ίδιος αναγκάστηκε να παραδεχτεί το μεγαλείο του Ιεχωβά και την παντοδυναμία Του.

Δαν. 4:16 Να Ζείτε σε Αρμονία με την Υποδειγματική Προσευχή Αυτό το άρθρο συσχέτιζε τους “εφτά καιρούς” της προφητείας του Δανιήλ με τους “προσδιορισμένους καιρούς των εθνών” για τους οποίους μίλησε ο Ιησούς.

Δαν 5:23 Θα Εμπιστευτείτε τον Θεό; Εξετάστε τι λέει η Αγία Γραφή: Ο Θεός είναι “ο Δημιουργός του ουρανού και της γης”, στα έργα του περιλαμβάνονται τα σώματά μας που “είναι πλασμένα με θαυμαστό τρόπο” και ο Ιεχωβά είναι “ο Θεός, στο χέρι του οποίου είναι η πνοή σου”.

Δαν 6:10 Νεαροί—Να Καθοδηγείστε από το Λόγο του Θεού Επειδή ο Δανιήλ παρέμενε όσιος σε Αυτόν, όχι μόνο μπροστά στους άλλους, αλλά και κατ’ ιδίαν

Δαν 6:4 Μη Λυπείτε το Άγιο Πνεύμα του Ιεχωβά Γι’ αυτό, πρέπει να είμαστε σαν τον αξιόπιστο προφήτη Δανιήλ, στον οποίο δεν μπορούσε να βρεθεί τίποτα το διεφθαρμένο.

Δαν 6:22 Μη Φοβάστε—Ο Ιεχωβά Είναι Μαζί Σας! Ο Ιεχωβά έχει δείξει επανειλημμένα την ικανότητα που διαθέτει να σώζει το λαό του, είτε ελευθερώνοντάς τον από επικίνδυνες καταστάσεις είτε δίνοντάς του τη δύναμη να υπομένει.

Δαν 6:10 Πλησιάστε τον Θεό με Προσευχή Αυτές περιλαμβάνουν το να κάθεται, να υποκλίνεται, να γονατίζει και να στέκεται κάποιος.

Δαν 4:17 Να Καλλιεργείτε Γνήσια Ταπεινοφροσύνη Δεν εκτιμούσαν όλοι την ταπεινοφροσύνη του Ιησού, και μάλιστα οι εχθροί του τον θεωρούσαν «τον πιο ασήμαντο των ανθρώπων».

Δαν 4:17 Πραότητα—Μια Απαραίτητη Χριστιανική Ιδιότητα Πράγματι, η πραότητα και η ταπεινοφροσύνη πηγαίνουν χέρι χέρι.

Δαν 6:10β «Μείνετε στο Λόγο Μου» Πότε αφιερώνετε εσείς χρόνο για να κάνετε με ευλάβεια στοχασμούς γύρω από το λόγο του Θεού;

Δαν 4:32 Το Άγγελμα που Πρέπει να Διακηρύξουμε Η αντίδρασή τους καταδεικνύει τι στάση διακρατούν απέναντι στον Ύψιστο ως τον Άρχοντα «στη βασιλεία των ανθρώπων».

Δαν 4:35 Ο Ιεχωβά μάς Διδάσκει για το Καλό Μας Γι’ αυτό, κανείς δεν μπορεί να τολμήσει να εμποδίσει το χέρι του ή να του πει: «Τι έκανες;»

Δαν 4:35 Επιστροφή στη Λατρεία του Ιεχωβά Εφόσον ο Ιεχωβά έχει απεριόριστη δύναμη, τίποτα στο σύμπαν δεν μπορεί να τον εμποδίσει να εκτελέσει το θέλημά του.

Δαν 5:20 Η Αυθάδεια Οδηγεί στην Ατίμωση Στην πραγματικότητα, η αυθάδεια έχει καταστρέψει βασιλιάδες και έχει ανατρέψει αυτοκρατορίες.


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: