ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥΣ 11

«Η Σπουδαιότητα της Πίστης»

Εβρ 11:1, 6, 33-38 Πώς μπορεί η ισχυρή πίστη να σας βοηθήσει στις ακόλουθες καταστάσεις;

  • Επίσκοπος περιοχής στην Αφρική γράφει μια έκθεση στο μέρος όπου κατασκήνωσε
  • Λαβαίνετε έναν απαιτητικό θεοκρατικό διορισμό.​—Εβρ 11:8-10
  • Οικογένεια που πενθεί γύρω από ένα φέρετρο στολισμένο με λουλούδια
  • Πεθαίνει κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο.​—Εβρ 11:17-19
  • Στη διάρκεια της μεγάλης θλίψης, μερικές οικογένειες μελετούν μαζί τη Γραφή στο υπόγειό τους
  • Οι κοσμικές αρχές περιορίζουν τη λατρεία σας.​—Εβρ 11:23-26

Εβρ 11:1​—Ο ορισμός της πίστης (w16.10 σ. 27 ¶6)

Βρίσκουμε τη Βιβλική περιγραφή της πίστης στο εδάφιο Εβραίους 11:1. (Διαβάστε) Η πίστη εστιάζει σε δύο κατηγορίες πραγμάτων που δεν είναι ορατά σε εμάς: (1) Αυτά «για τα οποία ελπίζει κανείς»—κάτι που μπορεί να περιλαμβάνει μελλοντικά γεγονότα για τα οποία έχει δοθεί υπόσχεση ότι θα γίνουν αλλά δεν έχουν συμβεί ακόμα, όπως το τέλος κάθε κακίας και ο ερχόμενος νέος κόσμος. (2) “Πραγματικότητες τις οποίες όμως δεν βλέπουμε”. Σε αυτά τα συμφραζόμενα, η λέξη ἒλεγχος του πρωτότυπου κειμένου η οποία αποδίδεται «φανερή απόδειξη» αναφέρεται στην πειστική απόδειξη μιας αόρατης πραγματικότητας, όπως είναι η ύπαρξη του Ιεχωβά Θεού, του Ιησού Χριστού, των αγγέλων, και οι δραστηριότητες της ουράνιας Βασιλείας. (Εβρ. 11:3) Πώς αποδεικνύουμε ότι η ελπίδα μας είναι ζωντανή και ότι πιστεύουμε στα πράγματα που δεν βλέπουμε και για τα οποία μιλάει ο Λόγος του Θεού; Με τα λόγια και τις πράξεις μας—χωρίς τα οποία η πίστη μας δεν θα ήταν πλήρης.

Εβρ 11:6​—Η πίστη είναι απαραίτητη για να ευαρεστούμε τον Θεό (w13 1/11 σ. 11 ¶2-5)

Τι χρειάζεται για να ευαρεστεί κάποιος τον Ιεχωβά; «Χωρίς πίστη είναι αδύνατον να τον ευαρεστήσει κανείς», γράφει ο Παύλος. Προσέξτε ότι, σύμφωνα με τον απόστολο Παύλο, δεν είναι απλώς δύσκολο να ευαρεστεί κανείς τον Θεό χωρίς πίστη, αλλά αδύνατον. Με άλλα λόγια, η πίστη είναι ουσιώδης για να ευαρεστούμε τον Θεό.

Τι είδους πίστη ευαρεστεί τον Ιεχωβά; Η πίστη μας στον Θεό πρέπει να είναι δίπτυχη. Πρώτον, “πρέπει να πιστέψουμε ότι αυτός υπάρχει”. Σύμφωνα με άλλη απόδοση, “πρέπει να πιστέψουμε ότι είναι πραγματικός”. Πώς είναι δυνατόν να ευαρεστούμε τον Θεό αν αμφιβάλλουμε για την ύπαρξή του; Εντούτοις, η γνήσια πίστη περιλαμβάνει περισσότερα, δεδομένου ότι ακόμη και οι δαίμονες πιστεύουν πως ο Ιεχωβά υπάρχει. (Ιακώβου 2:19) Η πίστη μας ότι ο Θεός είναι πραγματικός πρέπει να μας ωθεί σε δράση, δηλαδή να αποδεικνύουμε την πίστη μας ζώντας με τρόπο που τον ευαρεστεί.​—Ιακώβου 2:20, 26.

Δεύτερον, “πρέπει να πιστέψουμε ότι” ο Θεός είναι «μισθαποδότης». Όποιος έχει αληθινή πίστη είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι οι προσπάθειες που καταβάλλει για να ζει με τρόπο που ευαρεστεί τον Θεό δεν είναι μάταιες. (1 Κορινθίους 15:58) Πώς είναι δυνατόν να ευαρεστούμε τον Ιεχωβά αν αμφιβάλλουμε για το αν μπορεί ή θέλει να μας ανταμείψει; (Ιακώβου 1:17· 1 Πέτρου 5:7) Όποιος συμπεραίνει ότι ο Θεός δεν ενδιαφέρεται για εμάς, δεν μας εκτιμάει και δεν είναι γενναιόδωρος μαζί μας δεν γνωρίζει τον Θεό της Γραφής.

Ποιους ανταμείβει ο Ιεχωβά; «Εκείνους που τον αναζητούν ένθερμα», λέει ο Παύλος. Κάποιο σύγγραμμα για μεταφραστές της Γραφής παρατηρεί ότι η μετοχή ἐκζητοῦσιν του πρωτότυπου ελληνικού κειμένου, η οποία αποδίδεται «αναζητούν ένθερμα», δεν σημαίνει ότι κάποιοι «βγαίνουν να ψάξουν», αλλά υπονοεί ότι έρχονται στον Θεό «αποδίδοντας λατρεία». Σύμφωνα με ένα άλλο σύγγραμμα, αυτό το ρήμα υποδηλώνει ζέση και επισταμένη προσπάθεια. Ναι, ο Ιεχωβά ανταμείβει εκείνους που, λόγω της πίστης τους, υποκινούνται να τον λατρεύουν ολόκαρδα με αγάπη και ζήλο.​—Ματθαίος 22:37.

Εβρ 11:33-38​—Κάποιοι υπηρέτες του Θεού στο παρελθόν υπέμειναν δύσκολες καταστάσεις χάρη στην πίστη τους (w16.10 σ. 23 ¶10, 11)

Στο 11ο κεφάλαιο της επιστολής προς τους Εβραίους, ο απόστολος Παύλος περιγράφει τις δοκιμασίες που υπέμειναν πολλοί υπηρέτες του Θεού οι οποίοι δεν κατονομάζονται. Για παράδειγμα, αναφέρει γυναίκες πίστης που έχασαν τους γιους τους αλλά αργότερα τους έλαβαν μέσω ανάστασης. Έπειτα αναφέρει άλλους που «δεν δέχονταν απελευθέρωση με κάποιο λύτρο, για να φτάσουν σε καλύτερη ανάσταση». (Εβρ. 11:35) Αν και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ποιους είχε υπόψη του ο Παύλος, μερικοί, όπως ο Ναβουθέ και ο Ζαχαρίας, λιθοβολήθηκαν επειδή υπάκουσαν στον Θεό και έκαναν το θέλημά του. (1 Βασ. 21:3, 15· 2 Χρον. 24:20, 21) Ο Δανιήλ και οι σύντροφοί του είχαν ασφαλώς την ευκαιρία να “δεχτούν απελευθέρωση” συμβιβάζοντας την ακεραιότητά τους. Αντί για αυτό όμως, η πίστη τους στη δύναμη του Θεού τούς ικάνωσε, σαν να λέγαμε, να “φράξουν στόματα λιονταριών” και να “σταματήσουν τη δύναμη της φωτιάς”.—Εβρ. 11:33, 34· Δαν. 3:16-18, 20, 28· 6:13, 16, 21-23.

Ποιες δοκιμασίες υπέμειναν μερικοί προφήτες λόγω της πίστης τους; Λόγω της πίστης τους, προφήτες όπως ο Μιχαΐας και ο Ιερεμίας «έλαβαν τη δοκιμασία τους με εμπαιγμούς . . . και φυλακές». Άλλοι, όπως ο Ηλίας, «περιπλανήθηκαν σε ερήμους και βουνά και σπηλιές και φωλιές της γης». Όλοι τους υπέμειναν επειδή είχαν “βεβαιωμένη προσδοκία πραγμάτων για τα οποία έλπιζαν”.

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια

Εβρ 11:4​—Σε τι βασιζόταν η πίστη του Άβελ; (it-2 σ. 669 ¶7)

Αρχαία Παραδείγματα Πίστης. Κάθε άτομο που περιλαμβάνεται στο «τόσο μεγάλο σύννεφο μαρτύρων» το οποίο αναφέρει ο Παύλος (Εβρ 12:1) είχε στερεή βάση για πίστη. Λόγου χάρη, είναι βέβαιο ότι ο Άβελ γνώριζε την υπόσχεση του Θεού σχετικά με ένα «σπέρμα» που θα έπληττε το «φίδι» στο κεφάλι. Έβλεπε επίσης απτές αποδείξεις για το ότι εκπληρωνόταν η ποινή που είχε απαγγείλει ο Ιεχωβά στους γονείς του στην Εδέμ. Έξω από την Εδέμ, ο Αδάμ και η οικογένειά του έτρωγαν ψωμί με τον ιδρώτα του προσώπου τους επειδή η γη ήταν καταραμένη και, ως εκ τούτου, παρήγε αγκάθια και τριβόλια. Πιθανότατα ο Άβελ παρατηρούσε ότι η λαχτάρα της Εύας ήταν για το σύζυγό της και ότι ο Αδάμ εξουσίαζε τη σύζυγό του. Αναμφίβολα η μητέρα του μιλούσε για τον πόνο που συνόδευε τις εγκυμοσύνες της. Επιπρόσθετα, η είσοδος του κήπου της Εδέμ φυλασσόταν από χερουβείμ και τη φλογερή λεπίδα ενός σπαθιού. (Γε 3:14-19, 24) Όλα αυτά αποτελούσαν «φανερή απόδειξη», από την οποία ο Άβελ αντλούσε τη διαβεβαίωση ότι η απελευθέρωση θα ερχόταν μέσω του “σπέρματος της υπόσχεσης”. Επομένως, υποκινούμενος από πίστη, «πρόσφερε στον Θεό μια θυσία» η οποία αποδείχτηκε μεγαλύτερης αξίας από τη θυσία του Κάιν.—Εβρ 11:1, 4.

Εβρ 11:5​—Πώς ανταμείφθηκε η πίστη του Ενώχ; (wp17.1 12, 13)

Με ποια έννοια, λοιπόν, «μετατέθηκε» ο Ενώχ ώστε να μη «δει θάνατο»; Ο Ιεχωβά πιθανότατα μετέθεσε γαλήνια τον Ενώχ από τη ζωή στον θάνατο, απαλλάσσοντάς τον από τις οδύνες του θανάτου. Πρώτα όμως, ο Ενώχ έλαβε «τη μαρτυρία ότι είχε ευαρεστήσει τον Θεό». Πώς; Ακριβώς πριν πεθάνει, ίσως έλαβε κάποιο όραμα από τον Θεό, στο οποίο μπορεί να είδε τη γη μεταμορφωμένη σε παράδεισο. Έχοντας αυτή την έντονη απόδειξη της επιδοκιμασίας του Ιεχωβά, ο Ενώχ κοιμήθηκε τον ύπνο του θανάτου. Γράφοντας σχετικά με τον Ενώχ, καθώς και άλλους πιστούς άντρες και γυναίκες, ο απόστολος Παύλος δήλωσε: «Έχοντας πίστη πέθαναν όλοι αυτοί». (Εβραίους 11:13) Αργότερα, οι εχθροί του μπορεί να αναζήτησαν το σώμα του, αλλά «δεν μπορούσε να βρεθεί πουθενά», ενδεχομένως επειδή ο Ιεχωβά το είχε εξαφανίσει, για να μην το βεβηλώσουν ούτε να το χρησιμοποιήσουν για να προωθήσουν την ψεύτικη θρησκεία

Εβρ. 11:7 Οι Θεϊκές Κρίσεις—Δίνει Πάντα ο Ιεχωβά Επαρκείς Προειδοποιήσεις; Ως αποτέλεσμα, πέθαναν όταν «ήρθε ο Κατακλυσμός και τους σάρωσε όλους».

Εβρ. 11:40 «Είδα ένα Μεγάλο Πλήθος» Επιπρόσθετα, οι Γραφές διδάσκουν ότι εκείνοι που ανασταίνονται σε ουράνια ζωή λαβαίνουν «κάτι καλύτερο» από τους πιστούς της αρχαιότητας.

Εβρ. 11:1 Πίστη—Μια Ενισχυτική Ιδιότητα Πρώτον, «πίστη είναι η βεβαιωμένη προσδοκία αυτών για τα οποία ελπίζει κανείς». (Εβρ. 11:1α) … Πίστη λέγεται ότι είναι η «φανερή», ή αλλιώς «πειστική», απόδειξη πραγμάτων που είναι αόρατα στο μάτι αλλά υπάρχουν στ’ αλήθεια.

Εβρ. 11:6 Πώς να Αγγίζετε την Καρδιά Άθρησκων Ατόμων Σύμφωνα με το εδάφιο Εβραίους 11:6, γιατί χρειάζεται να έχουν οι σπουδαστές πίστη στον Θεό και στη Γραφή, και πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε να την καλλιεργήσουν; Όταν διεξάγουμε Γραφικές μελέτες με ανθρώπους που μεγάλωσαν ως άθρησκοι, πρέπει να ενισχύουμε συνεχώς την πίστη τους στην ύπαρξη του Θεού.

Εβρ. 11:36-38 Κρατήστε την Ακεραιότητά Σας! Επίσης, θα προστεθείτε στις τάξεις των αντρών και των γυναικών πίστης που κράτησαν την ακεραιότητά τους στο παρελθόν, ακόμα και υπό την απειλή θανάτου.

Εβρ. 11:24-27 Ποιος Διαπλάθει τον Τρόπο Σκέψης Σας; Καθοδηγούμενος από τις σκέψεις του Ιεχωβά, είχε ουσιαστική συμμετοχή στην επεξεργασία του σκοπού Του και αναφέρεται τιμητικά στις Γραφές ως άνθρωπος εξαιρετικής πίστης.​

Εβρ. 11:6 Να Διδάσκετε την Αλήθεια Ένας κύριος σκοπός του Ξύπνα! είναι να πείσει τον αναγνώστη ότι υπάρχει Θεός.

Εβρ. 11:24-27 Τίνος την Αναγνώριση Επιδιώκετε; Ίσως διαθέτουμε μουσικό ταλέντο ή αθλητικές ικανότητες που θα μπορούσαν να μας εξασφαλίσουν δόξα και πλούτο, αλλά εμείς γυρίσαμε την πλάτη σε όλα αυτά.

Εβρ. 11:7 Να Υπηρετείτε τον Ιεχωβά, τον Θεό της Ελευθερίας Ο Νώε και η οικογένειά του επέζησαν από το τέλος εκείνου του κόσμου.​

Εβρ. 11:7 Γνωρίζετε Εσείς τον Ιεχωβά Όπως ο Νώε, ο Δανιήλ και ο Ιώβ; Η πίστη του Νώε σε αυτή την προειδοποίηση τον υποκίνησε να κατασκευάσει την κιβωτό σώζοντας έτσι το σπιτικό του.​

Εβρ. 11:10 Χαρά—Μια Ιδιότητα που μας Χορηγεί ο Θεός Είχε ξεκάθαρα στον νου του την ελπίδα της ζωής στον νέο κόσμο υπό τη Μεσσιανική διακυβέρνηση.

Εβρ. 11:17-19 «Ξέρω ότι θα Αναστηθεί» Υπό θεϊκή έμπνευση, ο Παύλος εξήγησε ότι ο Αβραάμ πίστευε πως ο Θεός μπορούσε να εγείρει τον Ισαάκ από τους νεκρούς.

Εβρ. 11:1 Ποιο Είναι το Καλύτερο Δώρο; Πίστη, σύμφωνα με τη Γραφή, είναι «η βεβαιωμένη προσδοκία πραγμάτων για τα οποία ελπίζει κανείς».

Εβρ. 11:8, 11, 15 Ο Θεός την Αποκάλεσε «Αρχόντισσα» Αναφερόμενος στην πίστη της Σάρρας και του Αβραάμ, είπε: «Αν . . . εξακολουθούσαν να θυμούνται εκείνον τον τόπο από τον οποίο είχαν φύγει, θα είχαν ευκαιρία να επιστρέψουν».

Εβρ. 11:24-26 «Να Είσαι Θαρραλέος . . . και να Αναλάβεις Δράση» Από τη στιγμή που άφησε πίσω του τα πλούτη της Αιγύπτου, έθεσε την πεποίθησή του στον Ιεχωβά.

Εβρ. 11:8-10 Να Επιδιώκετε τον Αληθινό Πλούτο Ο Αβραάμ, ένας άνθρωπος πίστης στην αρχαιότητα, άφησε υπάκουα την ευημερούσα Ουρ για να ζήσει σε σκηνές και να επιδιώξει τη φιλία του Ιεχωβά.

Εβρ. 11:1 Πώς θα Ανταποκριθείτε Εσείς στο Μεγαλύτερο Δώρο του Θεού; Πλησιάστε τον Θεό με πλήρη πεποίθηση ότι το λύτρο εγγυάται ένα αιώνιο μέλλον ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας για όλους όσους ασκούν πίστη σε αυτό!

Εβρ. 11:7 «Να Εμπιστεύεσαι στον Ιεχωβά και να Κάνεις το Καλό» Πέρα από το κήρυγμα, ο Νώε χρησιμοποίησε επίσης τις σωματικές και τις διανοητικές του ικανότητες για να φέρει σε πέρας το έργο που του είχε αναθέσει ο Θεός, την κατασκευή μιας κιβωτού.

Εβρ. 11:6 Ο Ιεχωβά Ανταμείβει Εκείνους που τον Αναζητούν Ένθερμα Όσο περισσότερο αγαπάμε τον Θεό μας, τόσο ισχυρότερη γίνεται η πίστη μας, όχι μόνο στο ότι αυτός υπάρχει, αλλά και στο ότι ανταμείβει με συνέπεια εκείνους που αγαπάει.

Εβρ. 11:1 Νεαροί, Ενισχύστε την Πίστη Σας Ας δούμε πώς μπορεί αυτό να σε βοηθήσει να ενισχύσεις την πίστη σου στον Θεό ως τον Δημιουργό καθώς και στην Αγία Γραφή—θέματα για τα οποία υπάρχει πληθώρα “φανερών πραγματικοτήτων”.

Εβρ. 11:1 «Του Ιεχωβά Είναι η Μάχη» Αν ζούμε σε αρμονία με όσα μαθαίνουμε, τα καλά αποτελέσματα που θα προκύπτουν θα ενισχύουν κατά τον ίδιο τρόπο και τη δική μας πίστη.​

Εβρ. 11:6 Συνεχίστε να Αγωνίζεστε για την Ευλογία του Ιεχωβά Προκειμένου να αποκτήσουν την επιδοκιμασία και την ευλογία του Θεού, πρέπει να παραμένουν προσηλωμένοι στη διαβεβαίωση που διαβάζουμε στο εδάφιο Εβραίους 11:6: «Εκείνος που πλησιάζει τον Θεό πρέπει να πιστέψει ότι αυτός υπάρχει και ότι γίνεται μισθαποδότης σε εκείνους που τον αναζητούν ένθερμα»

Εβρ. 11:32, 33 Η Πιστότητα Οδηγεί στην Επιδοκιμασία του Θεού Εκείνος ήταν αποφασισμένος να είναι πιστός στον Ιεχωβά, πράγμα που ωφέλησε τόσο τον ίδιο όσο και άλλους.​

Εβρ. 11:6 Νεαροί—Πώς Μπορείτε να Προετοιμαστείτε για το Βάφτισμα; Μην ξεχνάς ότι ο Ιεχωβά θέλει το καλύτερο για εσένα, και είναι «μισθαποδότης σε εκείνους που τον αναζητούν ένθερμα».

Εβρ. 11:6 «Δώσε μας Περισσότερη Πίστη» Φυσικά, η επιβίωσή μας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αλλά μια πολύ σημαντική απαίτηση τονίζεται από τον απόστολο Παύλο: “Χωρίς πίστη είναι αδύνατον να ευαρεστήσει κανείς τον Θεό”.

Εβρ. 11:6 Μήπως Έχετε Απογοητευτεί από τον Θεό; Κανένας που εναποθέτει την πίστη του σε αυτόν και στον Γιο του δεν θα απογοητευτεί.​

Εβρ. 11:1 Οι Βιβλικές προφητείες που έχουν ήδη εκπληρωθεί μας δίνουν στερεή βάση για πίστη στον Θεό.

Εβρ. 11:1 Προετοιμαστείτε Τώρα για τη Ζωή στον Νέο Κόσμο Κάνουμε πιο ισχυρή την πίστη μας στο ότι η «κατοικημένη γη που θα έρθει» είναι κάτι το πραγματικό.

Εβρ. 11:21 Να Υπηρετείτε τον Ιεχωβά στις «Ημέρες της Συμφοράς» Για παράδειγμα, ακόμα και όταν ήταν εξασθενημένος, τυφλός και κατάκοιτος, ο πατριάρχης Ιακώβ έδειξε ισχυρή πίστη στις υποσχέσεις του Θεού.

Εβρ. 11:23-25 «Ο Λαός του Οποίου Θεός Είναι ο Ιεχωβά» Με θεία πρόνοια, τα πρώτα χρόνια της ζωής του ο Μωυσής ανατράφηκε από την πιστή μητέρα του, την Ιωχαβέδ, και έγινε όσιος υπηρέτης του Ιεχωβά.

Εβρ. 11:27 Μπορείτε να Δείτε τον Αόρατο Θεό; Ωστόσο, η Αγία Γραφή αναφέρει ότι ορισμένοι έχουν δει, κατά μία έννοια, τον Θεό.

Εβρ. 11:6 Επέζησε από το Σπαθί της Θλίψης Ο Ιεχωβά ανταμείβει πάντοτε την πίστη, και ασφαλώς η περίπτωση της Μαρίας δεν αποτελεί εξαίρεση.

Εβρ. 11:6 Να Έχετε Μεγάλο Θάρρος—Ο Ιεχωβά Είναι Βοηθός Σας! Ο Ιεχωβά ευλογεί πάντα τις αποφάσεις που βασίζονται στην πίστη μας σε αυτόν, αλλά πώς μπορεί να ευλογήσει μια απόφαση που είναι αντίθετη με το θέλημά του, ιδιαίτερα όταν περιλαμβάνει την αδικαιολόγητη εγκατάλειψη ιερών προνομίων;​

Εβρ. 11:35 Να Χαίρεστε για το Γάμο του Αρνιού! Ο Γαμπρός-Βασιλιάς θα στρέψει την προσοχή του στη γη και θα αναστήσει τους επίγειους “προπάτορές” του, οι οποίοι θα γίνουν επίγειοι «γιοι» του.

Εβρ. 11:17-19 Αντιμετωπίστε την Απώλεια του Συντρόφου Σας Παρότι πίστευε στην ανάσταση, ο θάνατός της του έφερε έντονη θλίψη.

Εβρ. 11:7 “Διατηρήθηκε Ασφαλής Μαζί με Εφτά Άλλους” Λόγω της πίστης του, ο Θεός του, ο Ιεχωβά, υποκινήθηκε να προστατέψει τον ίδιο και την οικογένειά του.

Εβρ. 11:1, 6 Μπορούμε να ενισχύουμε την πίστη μας μελετώντας τη Γραφή, επειδή η αληθινή πίστη βασίζεται στις αποδείξεις και στις διαβεβαιώσεις που περιέχει ο Λόγος του Θεού.​

Εβρ. 11:6 Να Εκτιμάτε την Οσιότητα και τη Συγχωρητικότητα του Ιεχωβά Ο Ιεχωβά ασφαλώς θα ανταμείψει όλους όσους παραμένουν πιστοί σε αυτόν παρά τις δυσκολίες.​

Εβρ. 11:1 Να Επωφελείστε Πλήρως από την Ανάγνωση της Γραφής Τέτοιου είδους πίστη, «η βεβαιωμένη προσδοκία πραγμάτων για τα οποία ελπίζει κανείς», είναι ζωτική αν θέλουμε να εισέλθουμε στο νέο κόσμο του Θεού.​

Εβρ. 11:9, 13 Το Ναι το Οποίο Λέτε ας Σημαίνει Ναι Αλλά ανταμείφθηκε για την πιστότητά της με το να γίνει πρόγονος του υποσχεμένου Σπέρματος, του Ιησού Χριστού.​

Εβρ. 11:13, 35-40 Μάθετε από την Υπομονή του Ιεχωβά και του Ιησού Επανειλημμένα, υπέμειναν δύσκολες ή τρομακτικές δοκιμασίες της πίστης, πεπεισμένοι ότι ο Θεός θα πραγματοποιούσε τελικά όσα είχε υποσχεθεί.

Εβρ. 11:1 Πώς θα Φτάσει Αυτός ο Κόσμος στο Τέλος Του Χρειάζεται να εστιάζουμε την προσοχή μας σε σημαντικά γεγονότα που δεν βλέπονται ακόμη.

Εβρ. 11:1 Είναι τα Θαύματα Όντως Εφικτά;—Τρεις Κοινές Αντιρρήσεις Απεναντίας, η πίστη τους πρέπει να είναι εδραιωμένη σε γεγονότα.​

Εβρ. 11:13-15 Μην Κοιτάζετε «τα Πράγματα που Βρίσκονται Πίσω» Λόγου χάρη, αν ο Αβραάμ και η Σάρρα εξακολουθούσαν να θυμούνται την Ουρ, «θα είχαν ευκαιρία να επιστρέψουν».

Εβρ. 11:39, 40 Χαιρόμαστε σε Σχέση με την Ελπίδα Μας Οι χρισμένοι θα εισέλθουν στην ανταμοιβή τους, αλλά εξίσου βέβαιο είναι ότι θα εκπληρωθεί και η ελπίδα των άλλων προβάτων.

Εβρ. 11:32-34 Παράδειγμα προς Μίμηση ή προς Αποφυγή; Σε αυτήν υπάρχουν παραδείγματα πιστών αντρών και γυναικών, των οποίων την πορεία ζωής και τις ιδιότητες θα θέλατε να μιμηθείτε.

Εβρ. 11:34 Πιστά Άτομα της Αρχαιότητας που Καθοδηγούνταν από το Πνεύμα του Θεού Είχαν αμφιβολίες, ανασφάλειες και αδυναμίες, αλλά «καταστάθηκαν δυνατοί» μέσω του πνεύματος του Θεού για να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις.


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: